Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
A kérdésed érdekes, és engem is érdekel elméletben.
Az én véleményem szerint formázatlanul is látszania kéne, de ez csak tipp.Van itt valahol sentinel topic ahol a készitők aszisztálnak.
Ha visszaszolnál a válasszal az jó lenne. Itt van.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
amper zoli
üzenetére
Sajnos ez egy csöppet sem biztató!
Szerviz, szakember. Ha van, gari.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
amper zoli
üzenetére
A pc-vel mindent lehet elvem szerint lehet, de a legvalószinütlenebb a törölt fájlos alternativa.
Egy gyenge táp valószinűbb. Másik táppal, másik gépbe probáld! Ha ott sem megy akkor lehet hogy elmúlt!Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
almafa42
üzenetére
Keresőben a megoldás.
WD oldalról leszeded a gyári progit /DLdiag/, és ha az hibát dob akkor érdemes nekifutni a garinak. A sentinelt nem tekintik hitelesnek gari szempontból.
Évekig RE-t használtam és hibátlanok voltak. Lehet hogy megérné belemélyedni, hogy mitől megy tönkre 2 különböző HDD egy gépben.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
zolyka1205
üzenetére
Feltételezve, hogy az OS hibátlan, és nem a vinyó rossz amit 1-2 teszttel kiszürhetsz, akkor lehet hogy a tápod kevés.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
csimmasz
üzenetére
Első pillantásra, ha a táp megfelelő volt és helyesen kötötted be a vinyót, illetve nem dobáltad, akkor szimplán kimult. Másik gépben-gépekben is megnézném. Gyári progival, Sentinellel vizsgálnám mielött temetném. Ha pl. forditva tetted rá a tápot -ami persze nem fordulhat elő- akkor nem érdemes vizsgálgatni.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
The DJ
üzenetére
Sajna innen nem tudom mi a gond. Probáld meg még 1x. 100% sikerülnie kéne. Vagy igy, vagy úgy. Elvileg nem kell megyegyezni a particiók méretének. Nagyobb vagy egyenlő legyen.
Elvileg ha elinditod a disk to disket akkor felajánlja a particiok manuális méretezését is.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
The DJ
üzenetére
A ghost megcsinálja hibátlanul. Most is egy ilyenről irok. Az acronisnak is van ilyen funkciója.
Vagy létrehozod a particiókat és utána azt copyzod vagy van disk to disk is. Ott lehet állitani
a particók méretét is ha nem uo. méretű az új HDD.
Egyébként régebben jártam már igy én is. Nem tudtam mi az oka, de 2. 3. probára sikerült.Még az jutott eszembe, hogy ha eljut az üdvözlésig akkor egy javitást rányomhatsz a W7 lemezről. Lehet hogy rendbe hozza magát.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Jó, de várhatóan nem lesz jó. Ezért a figyelését javasolja a progi, hogy ne érjen meglepetés.
Ha továbbra is emelkedik a hibás szektorok száma akkor el kell bucsuznod tőle.
/Egyébként még meg is javulhat, bár a 100 az már sok szerintem./
A sentinel hiteles szerintem.
Esetleg gyári progi?
Addig is ments, és ne ezen tartsd a szakdolgozatodat.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
taku32
üzenetére
Csak nem állom szó nélkül.
cca. 15-18 éves praxisomban nem láttam még virus álltal "hazavágott" vinyót.
Ugyan olvastam már róla, de még nem találkoztam vele.
Ritka mint a fehér holló, ráadásul nem is egyszerű beépülnie.Szerintem...
Liksoft kolléga! Tapasztalat a témában? -ha ráérsz
-
Imco
őstag
válasz
errorcode06
üzenetére
Nálad is a giga alaplap csinálhatja a problémát.
Keress rá itt a topicban és megleled a megoldást!
Hozzáteszem hogy ez inkább a terrás HDD-k jellemzője vol eddig.
Viszon emlékeim szerint nemrégiben hasonló gondja volt valakinek.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
taku32
üzenetére
Vinyó tipusa? /tán samu?/ Alaplap tipusa? / tán gigabyte?/ Szoftver mit mond róla? / pl. sentinel/ Biosban látszik? Jól látszik? Mennyi idős a vinyó? Most tetted be elöször?
Milyen a táp? / ne mond, hogy jó, kérlek!/ Esetleg OS tipusa? Másik gépben is ilyen? Néhány kérdés, amelyek ismeretében kicsit könnyebb lenne a dolog! / adatlap/Szerintem...
-
Imco
őstag
Miért irja az alaplapom egy látszolag hibátlan 2,5" 80GB SATA toshibára hogy nincs master HDD?
-
Imco
őstag
válasz
essexboy
üzenetére
A dinamikus particokkal sajna mindig valami baj van.
Itt olvass! Talán ez segit. Mindeképp csinálj belőle elsödleges particiót.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Gomi_Wilde
üzenetére
Kb. 100x irtam le csak itt, hogy a PM NEM javasolt az operáciokhoz.
Ideális esetben az acronis megjavitja, ha nem akkor partició tabla javitás.Szerintem...
-
Imco
őstag
Ezt arany köpésnek eltenném: "Ezek után próbáltam az acronisal vissza ghostolni az elmetet windows ... "

-
Imco
őstag
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Adat kábel csere? Esetleg forditva dugtad vissza? Elmult az iró? Ez a DVD-s topic?
-
-
Imco
őstag
A sata vezérlőn mulik a sebesség a sata kábel az sata kábel.
A marketing szövegtől függetlenül.
-
Imco
őstag
A táp mindig kritikus pont a HDD problémáknál.
Az adatlapod üres. De ha ehhez a cucchoz van még egy izmos VGA is, akkor biztos, hogy egy új táp felé terelgetnélek.Néhány vitát már megért a téma, de inkább legyen bőven túlméretezve mint bármennyire alul.
Az ugyanis már hibát okozhat. Fizikális vagy akár csak egy os szintű sem jó.
A 97% vinyó meg zavarna, és biztos nem oktalan a teljesitmény csökkenése sem.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Narancs
üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, de nincs rá egyértelmű válasz. Felhasználási szokás függvénye is.
Én speciál a W7-re hagyom a dolgot. /vistánál is igy tettem/ 3 HDD van a gépemben cca 2.3 TB méretben.
Ha hallanám a felpörgéseket az biztos zavarna. De igy jól érezzük magunkat.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Joe fiú
üzenetére
Ha eddig nem tünt fel semmi akkor még nincs látható probléma.
Viszont a hűtést és a tápot leellenőrizném. Különösen a táppal szokott problémás lenni az ellenörzés, mondván hogy , de müködik, vagy de még új, vagy mercedes 1000W és tuti jó.
Ezeket az érzéseket félre kell tenni, és 100%-ra megprobálni kizárni a táphibát.
Hütés kontrollra a sentinel kb. megbizható.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Ranger^41
üzenetére
esetleg az új lapod tipusát megoszthatnád! Olyat meg még nem láttam hogy rossz kiosztás van a vinyón. Főleg hogy eddig müködött. Az ODD-t is nyugodtan teheted slavre egy teszt idejére. Elvileg egyes irók /pl. plextor/ nem kedvelik a slave üzemmodot. De ha meg müködik akkor miért ne.

Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
candyman83
üzenetére
lemezkezelő> használatba vétel. adj neki egy betűt. Ha nem megy vagy nagyobb a baj akkor itt olvass!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
bandiie
üzenetére
Google a barátod! A táp csati meg vagy 250 ft.
Ááááá! Hogy okozhatná, hogy a fele vinyó nem kap tápot.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Gabi822
üzenetére
Itt kb. le van irva. Illetve addig is menteni, menteni, menteni!
-
Imco
őstag
válasz
hoducz
üzenetére
A 10 évet senki sem irja alá.
A 2 szektor semmit sem jelen. Nekem is volt, majd simán megjavult.
Figyeld a vinyót, ha nem romlik akkor jó. Ha igen akkor gari, ha eléri a küszöböt.Ja! ...és a tápot nézd meg. Az hogy jó /müxik/ az kevés. Ritkán keletkezik ilyen oktalanul.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
A leirás alapján, azt hittem, hogy sata I a lapod. De megnéztem és nem az. Maradék tippem a táp. Probálj kölcsönözni egyet tesztre.
Szerintem...
-
Imco
őstag
Attól hogy garis még elvesznek a cuccok. A gar. szervizben a legritkább esetben /értsd soha./ mentenek müködésképtelen HDD-ről!
Másik gép, másik táp, másik kábel, sentinel köröket még fussd meg!Szerintem...
Kedves Liksoft! Értekezz már nekünk egy kicsit légyszi! Ezek a fütőtt, dobált kis dobozok, nem túl sérülékenyek. Személyszerint kerültem és ellenjavaltam mindenkinek, de azért érdekelne. Főleg ma mikor már egy kis SSD vagy nagy PEN valós alternativája lehet egy ilyen kütyünek. Köszi!
-
Imco
őstag
válasz
üzenetére
2-3 napja még minden ok volt most kéne a sentinel és esetleg kiderülne mi van a hiányzó gigákkal.
A hitát dugd vissza masternek ha csak a samu miatt állitottad át slavenek. Kábel végén masternek dugva. Bootnál, biosban helyesen látszik minden?
Szoló hitára miért nem megy a telepités?Külső lemezkezelővel próba? Acronis vagy paragon javasolt a partition magicet kerüld!
A samut húzd le amig kisérletezel!Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
üzenetére
Feltevésem szerint, samura tettél egy os-t. Installnál bent volt a hita is. Ezért oda másolta a bootinfokat. Jogos önvédelem hogy nem engedi törölni. Ha mégis sikerülne, bukna a rendszerinditásod.
2 alternativád van.
Kiveszed a hitát és easybcd vagy valami hasonló progival varázsolsz bootot a samura,
vagy kiveszed a hitát és reinstallod a samut.Ezekután elvileg már menni fog a dolog.
Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
eclipse006
üzenetére
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ebből az aspektusból nem látom át. Mi, mit, miért okozott.
Az viszont szinte biztos hogy az LLF ellen javalt a mostani új vinyóknál.
Várd meg a holnapot. Talán Liksoft okosabb leszt mint én.A smarttal arra utaltam, hogy mennyi minden nincs, ha nincs smart.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem tudom szépen megmagyarázni /talán Liksoft kolléga megteszi
/, de azonnal likvidálnám.+ vennék egy új tápot.
Annyi siró embert láttam már adatvesztés miatt, hogy a legkisebb jelre is azonnal cserélek.
Persze, persze letöltő vinyónak még jó, meg hasonlóak, de hát senki sem szeret egy potenciális adatvesztéssel még letölteni sem!
Addig egy kis smart infó.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
danati
üzenetére
Hoho! Szevasz földi! Szakolyi őseim vannak!

Az adatlapod szerint Te egy vizes srác vagy.
A baj, hogy én a viztől mindig idegenkedtem.
Az a csapba jó. Voltba, amperba nem való.
Egyébként meg osztom a véleményt hogy még igy is melege lesz.
Talán a házat hangszigetelném, hogy egy normális hűtése maradjon a HDD-nek.
Illetve minőségi coolerekkel is lehet csökkenteni a zajt.
Nálam most ~2,2TB van a gépbe + 5cooler. Már megszoktam. ...és nem gáz annyira.
A gyerekeim 4m-re alszanak tőle.
Lássuk be, hogy ezeket a masinákat nem lehet hangtalanul hűteni.
A maxtort nem preferálom mert az összes rossz vinyó 90% ez volt.- ami a kezembe került.
Egyébként meg most kell lecserélni amig müködik!
Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
Linkelem a link linkjét! :

-
Imco
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Vagy a HDD vagy az OS sérült.
" Ha az utolsó helyes beállítások szerinti indulást választom néha jó néha nem." Eszerint van amikor gond nélkül megy? Kábelek jók? Biosban látszik mikor nem indul? Csökkentett módban? Másik gépbe rakva? Sentinel mit mond? Milyen vinyó? Milyen táp?
Szerintem... -
Imco
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
A vezérlőre keress itt a topicban.
Vagy inkább a viá-ra!
Szerintem... -
Imco
őstag
válasz
balguru
üzenetére
HDD tipusa? /szerintem a maxtor/
Táp megölte a lapot és a hdd-t nyesegeti.- egyik elméletem szerint.
Sajnos volt már ilyenben részem /maxtorral/.Egy tiszta installt megprobálnék azért még, bár én sem telepitettem volna újra.
Viszont a hiba most indokolja, hogy 100-ra szürhesd a hibát.A táphibát valahogy mindég figyelmen kivül hagyjuk.
A nem villanyos emberek /min magam is/ ugy gondolják,
hogy a "van áram vagy nincs áram" a probléma.
Holott ennél sokkal összetettebb a probléma.
Az évek folyamán -meg pár vinyó után- én már megtanultam! -
Imco
őstag
válasz
tomi1066
üzenetére
Igy, ránézésre feltételezhető.
Viszont, nem árt megtesztelni egy másik gépben is, mielött shoppingolni indulsz.
Figyelj a SATA I-re/ nem árulnak már ilyen vinyót/ , csak butithatót, amivel meg megjártam néhányszor ezzel a chippel.
A tápod is határeset, ami folyamatos hibát generálha, illetve potencáilis hiba forrás.
Szóval, hogy összegezzem a rossz híreket:
Új táp, új vinyó. A SATA I korlát miatt vennék egy új lapot is.
Természetesn feltételezve, hogy fent áll a feltételezett hiba.
Szerintem... -
Imco
őstag
válasz
tomi1066
üzenetére
Nem látom a vinyó tipusát. Első ránézésre a táp szinte 100% hogy kevés. A VGA-nak eleve több az ajánlott, de ez csak tipp. Sajnos nem is túl megbizható és gondolom nem is mai darab a táp. Elvileg a tápkábel helytelen csatlakozása is lehet hiba.
Ha új vinyót veszel figyelj mert a lapod nem támogatja a SATA II-t.
Szerintem... -
Imco
őstag
Ha nem túl nagy fáradtság töltsd le a HDsentinel és nézd meg az értékeket. Esetleg a kritikus adatokat beszurhatod. Akkor esetleg valaki véleményezheti a dolgot és esetleg javaslatokat tehet a megoldásra. Addig meg javaslom, hogy a tápra keress fent, és olvass egy kicsit.
-
Imco
őstag
Ha már a win7 telepitő sem látja az gáz. Probáld meg ezzel. A sentinel egyáltalán nem látja? Az még nagyobb gáz!
Szerintem... -
Imco
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Néhányszor volt téma az utobbi pár honapban. Az legutobbira kb ezt irtam : Semmi esélyed.
Nincs magyar WD. A kiskerrel vagy szerződéses viszonyban. Jogutodot keresni a cégnek. Szerencsés esetben nmegtalálods a nagykert aki forgalmazta, és találsz egy kiskert aki befogad a szárnyai alá az ügyintézésre. Esetleg felveszed a Taiwani /vagy milyen/ anyacéggel a kapcsolatot, és ugy probálsz valamit.
Ha sikerül osztd meg velünk is kérlek a modját, mert néhányan hasonló cipőben járnak.
Szerintem...Egy őstagnak már nem mondom, hogy használja a keresőt.
-
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
De! Most hogy irod, szétszedtem még1x és rá van tolva egy passzentos átalakitó!
Valószinű hogy a noti jó mert vinyó nélkül megy!
Reinstall után bolondult meg. De a biost pl nem érinti az install. Küzdök még vele.
Köszi!**********
25000-t a vinyóra irta a kolléga az én olvasatomban. -
Imco
őstag
Hi!
Fujitsu MHV2060AH vinyó. HP nc 6220 laptop. BIOSban, DOSban kikapcsolgat a gép ötletszerüen, de gyakorlatilag 15-30" belül. XP betölt majd lefagy 100-100szor.
Vinyó nélkül megy, Illetve vinyóval is megy az ubuntu live. XP csökkentett módban is megy. Sentinel Rövid és teljes teszt hiba nélkül lefut. Létezik hogy rossz a vinyó? A vinyónak valami spéci csatija van aminek nem tudom a nevét sem, illetve másik gépbe nem tudtam áttenni.
Köszi! -
Imco
őstag
válasz
zolyka1205
üzenetére
A lényeget nem irtad -amiről a topic szól- a vinyó tipusát, méretét!

Az adatokat meg az adatlapodra copyzd be.Vinyó hibának nézem elsőre, persze bármi hardver hiba is lehet, ill. szoftver is.
Probáld ki másik gépbe a vinyót. Sentinellel megnézni. vinyót kivéve pl. linux live cdvel inditva.
Szerintem... -
Imco
őstag
válasz
v3g374
üzenetére
Lehet hogy népszerütlen leszek, de egy ilyen /normális/ kártya áráért már közel egy alaplapot kapsz.
No jó! Ezt látva ez tulzás.
..de akkor is talán ebbe az irányba tapogatoznék.
Szerintem... -
Imco
őstag
válasz
band1103
üzenetére
Gyanitom hogy ha a 3-4 éves vinyókkal megy az alvás, akkor egy viszonylag új tipussal simán mennie kéne. Mint köztudott a WD-ket preferálom, de még soha sem volt gondom velük. A vistán is használtam az alvást. Talán egy bios frissitést kéne megprobálni. A firmware-t még nem frissitettem vinyón, nem is tudom hogy érdemes-e. Egyébként van hozzá újabb? A logikám szerint - ami nem biztos hogy helyes- adatvesztés nélkül kéne hogy müködjön. Esetleg táp? Az 500-asok nélkül is csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest