Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Mini hűtőkkel, hűtőbárral, borhűtővel van valakinek tapasztalata? Szeretnék venni egyet, amiben tudom tartani a tejet/tejszínt a kávénak, sört, bort, ilyesmit, hogy ne kelljen elzarándokolni a rendes hűtőhöz minden alkalommal. Az egésznek szerintem 10 liternyi hely elég. Milyet érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani ciklonos porszívót? A keret 35 pénz rá, max 40. Vagy ilyen árban mindegy melyik?Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
40 alatt keresek valami kompaktabb porzsák nélküli porszívót itthonra. Van valami best buy ebben a kategóriában vagy tökmindegy melyik?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Vettem közben egy 650W-os Electrolux porszívót, és érdekes módon jobban szív ugyanazzal a fejjel, mint a régi 1100W-os. Fene se érti ezt. Olyan szempontból megkönnyebbülés, hogy nem totál használhatatlan. A fejek viszont nem túl jók sem a régihez, sem az újhoz. Talán ha kombinálom a kettőt, akkor esetleg kijön valami használható. Nyilván sosem lesz egy Miele vagy hasonló, csak gondoltam megemlítem, hogy a teljesítmény önmagában nem elég jó mérőszám porszívó választáshoz.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Forró levegős fritőzre van olyan, ami bevált nektek vagy esetleg kerülendő? Nem tudom, hogy mit érdemes nézni ezeknél, van egy fogyasztás és egy súly érték, de nem tűnnek annyira relevánsnak. Márkában is olyan egyformán gagyinak tűnnek nekem, legalábbis a Sencor, Gorenje, Klarstein, nem tűnnek valami csúcs kategóriának.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz E.Kaufmann #65400 üzenetére
Esetleg meg tudnád keresni, hogy melyik káros anyag? Van olyan, aminek a képződését antioxidánsokkal pl zöld fűszerekkel lehet mérsékelni. Szeretnénk valamilyen olaj nélküli megoldást, és hosszú távon lesz is hőlégkeveréses villanysütő, de úgy néz ki, hogy még idén sem újítjuk fel a konyhát.
Én pénzben max 50k-t adnék most egy ilyenért, de meggyőzhető vagyok a magasabb árról, csak akkor legyen valami érezhető különbség az olcsó és a drága között.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz E.Kaufmann #65400 üzenetére
Nem tudom a Philips milyen lehet. Amit tudok, hogy ami nem minőségi náluk, az a: villanyborotva, szájzuhany, kijelzők, de gondolom akkor más termékeiknél is inkább valami közepesen gagyi minőséget célozhatnak meg, ha ezek olyanok amilyenek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én már bejártam a borotva, villanyborotva, szakállnyíró, hajnyíró utat. A mostanival elégedett vagyok, az egy Moser Lithium Pro Led. Igaz hajat nyírni továbbra sem tudok vele, mert ahhoz érteni kéne a szakmát, de a szakáll egész más vele, sokkal puhábbak a szőr végek, és lazán viszi a gép szinte hangtalanul. Én csak arra használom, hogy 2-3 naponta nullára letoljam vele, nem akarok formázni vagy semmi ilyesmi, jó a borosta. Szájzuhanyban egyébként a Panasonic, kijelzőnél meg esetleg az LG, amit tudok ajánlani közepes árfekvésben.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dorian #65412 üzenetére
Ja hát a pengés más, azt nem lehet überelni.
Na akkor ketten lyukadtunk ki ugyanoda. Ezek a hajas cuccok sokkal jobbak szakállnyírásra, borotválkozásra, mint a direkt arra fejlesztett cuccok. Nem is értem miért létezik ez a termék kategória, ha ennyire gagyi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Még valami, amit lecserélnék. A kenyérsütő gépben nagyon zavar, hogy a kelesztési időket nem lehet elég hosszúra állítani, és így a kovászos kenyér sütésére teljesen alkalmatlan. Illetve, ami ha lehet még jobban zavar, hogy a lapát belesül a kenyérbe, mert az alján van. Létezik olyan kenyérsütő, ami felülről keveri a tésztát, és nem süti bele a kenyérbe a keverőlapátokat, ha nem jövök vissza kivenni őket félidőben?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem az egzotikus anyagok miatt van, vagy nem feltétlen. Biztos van benne tartósító, de szerintem csak szimplán nem lehet kellemes nekik, hogy detergenssel és fehérje bontó enzimekkel bombázzuk őket. Van egy olyan megérzésem, hogy ezektől szétmegy a sejtfal és felrobbannak.
Ha meg összemegy a 60 foktól, akkor jó lesz a gyereknek. Amúgy igaza van, 45 fok felett már nem fogsz kézzel belenyúlni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Jaja, régen így tolták. Meg hamuval, vadgesztenyével is ment a mosás. Ha a természetes anyagok híve vagy, akkor tudom ajánlani a vadgesztenyét. Az abban lévő szaponinok tudják helyettesíteni a felületaktív anyagokat a mosószerekben. Az enzimekre sajnos nincs jó megoldás, talán mangó vagy ananász, amiből ki lehet vonni fehérjebontó enzimeket, de igazán hatékonyan biotechnológiával lehet csak ezeket előállítani. Pont emiatt veszünk mosószert, mert különben nem jönne ki a vörösbor, vér, stb. folt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz sherlock82 #65589 üzenetére
Azt mondják, hogy a pengés daráló nagyon nem jó kávéra az egyenetlen szemcse méret miatt, amit csinál. Mondjuk magokra pl dió attól még jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz sherlock82 #65593 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez ránézésre látható, vagy esetleg ha kiterítesz egy kicsit belőle A4-es lapra, akkor talán. Annyi a lényeg ennél is meg malomiparban is, hogy a jobb "malmok" egy fix méretű résen nyomják át a cumót és a szemcsék mérete is nagyjából azonos lesz emiatt. A pengés meg tök random darabolja a szemcséket, és az egyik baromi kicsi lesz, a másik meg nagyobb marad. Nekem még diónál is át kell szitálni, hogy ne legyen darabos. A mák meg egyenesen katasztrófa vele. Van olyan szem, ami egészben marad és roszog a fogam alatt. Sajnos a dédanyám békebeli mákdarálója meg eltörött, úgyhogy megszívtam.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dorian #65595 üzenetére
Ja pontosan így van, hogy külön adják el a mákolajat, én is észrevettem, nem is veszek csak egész szemeket emiatt. A tekerős nagyon jó, csak sajnos leesett és eltörött. Talán meg tudom hegesztetni, de legszívesebben rákötnék egy villanymotort, hogy az forgassa és egy jó nagy adagolót. Nem tudom, hogy manapság lehet e kapni bármi hasonlót. Fűszerdarálót is vennék, de az sincs. Illetve jó lenne olyan malom is, ami krémesíti a magokat, pl diót, tökmagot, kesudiót, stb. de olyat sem látok. Talán az ipariak között van ilyen többszázezerért, passz. Én élelmiszeriparban láttam olyan golyós malmot, amivel mustárt csinálnak és ilyen mag krémeket is lehet, de az már nagyon nem a háztartási gép kategória volt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik