Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
magas szerelésre nem igazán van alternatívája a dömötörnek, mivel a rugós elzárás dömötör szabadalom, így víztakarékos (kisebb dolgok esetén addig jön a víz amíg húzod). más tartályok (pl geberit) úgy működnek, hogy a tartályon levő billenő"kapcsoló" teljes vízmennyiséget enged le addig amíg vissza nem billented, namost ez magas szerelés esetén nem működik mivel nem éred el. ha magasra szereled a geberit tartályt, akkor a madzagos húzóval mindig a maximálisan beállított vízmennyiséget engeded le, akkor is ha az nem szükséges.
a maximális vízmennyiség minden tartálynál állítható.
-
canniball
nagyúr
Olvasva az általad írtakat itt nem maga a Dömötör lesz a gond, hanem
- a "valaki", vele kéne elbeszélgetni. (Nem értem hogy lehet akárki olyan igénytelen, hogy nem húzza le a dolga végeztével rendesen...)
- az hogy már oda van a tartály, normál esetben annak semennyit sem szabadna ereszteni. Szvsz az már jó ideje mindenképpen cserés.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
addikt
Ezek közül mindenképpen a Gorenje. Többet tud. 3 év gari.
Amúgy mindkettő 50 cm széles. 50x85x60. SzéxMaxMé
Arra figyelj viszont ,hogy ezek ha minden rá van húzva teljesen akkor akár 6000-8000W-ot is bezabálnak egy adott pillanatban. Ha esetleg eddig nem elektromos tűzhely (alul-felül) volt, hanem kombinált akkor lehet ,hogy a hálózat nem fogja bírni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Puma K
nagyúr
A héten vettem egy Electrolux EW6S426BI típusú keskeny elöltöltős mosógépet.
1 év gyári + 4 év kibővített gyári garanciával vettem így fizettem ~119k Ft-ot.
A gépet be is regisztráltam a 10 év inverter motorgarancia miatt.A korábbi Zanussi Aquacyvle 800 FA832-es gép 17 évig gond nélkül ment... majd egyik napról a másikra nem akart már mosni többé.
Ez az új Electrolux gép mutatja mennyi van még hátra a mosásból.
Lehet csökkenteni az adott programoknál a mosási időt, tehát lehet rövidíteni az alapból kijelzett időintervallumot.A szivattyúja olyan mint amilyen lenni szokott azaz nem halk, de nem is hangosabb mint a korábbi Zanussié volt. Viszont mosás közben gyakorlatilag hangtalan míg a korábbi Zanussinál volt egy jellegzetes motorhang. Ami nem volt ugyan zavaró, de lehetett hallani.
A mosás befejeztével sípol 3x 2-őt, de ez egyáltalán nem zavaró és ekkor már nyitható is az ajtaja. Majd néhány perc után ki is kapcsol a kijelzője és a gép is.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
AssAssynn
őstag
Köszönöm a segítséget!
Szét kell nézzek, hogy van-e Rossmann a környéken, de akkor neked csak a folyékonnyal van tapasztalatod ugye? Én por párti vagyok egyébként, de az igazat megvallva elég nehézkes egy ilyen termék letesztelése házi körülmények között. Irodában, tiszta helyen dolgozom, még csak piszkos sem lesz a ruhám. Lehet talán még tiszta vízzel is elég lenne mosni. Meg ugye azt sem tudjuk itthonról, hogy melyik szerben van elég védelem a mosógép számára, stb. Továbbmegyek: vajon melyik fehér mosópor fehérít a leginkább? Hát ezt sem én fogom letesztelni.
Azért megnyugodtam, hogy van még fehér por, akkor tovább keresek."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
mephi666
nagyúr
mi év elején indesitet vettünk csereprogramban és ennyi volt a lélektani határ, amivel ki tudtuk még meríteni a felhasználható keretet a gyerekzár ezen úgy működik, hogy neked kell bekapcsolni-kikapcsolni: adott gombot nyomod indítás után pár másodpercig és utána ajtós sem nyitható és program sem változtatható, míg ki nem kapcsolod... program végén sípol 3-at, kikapcsolod a gyerekzárt és már nyithatod is megoszlanak a vélemények a márkáról, de gondolom a többi típusnál is hasonló a működése (13 évvel ezelőtti típus felültöltős witp102 volt: ott miután leállt, várni kellett pár percet a nyitásra)
ui: ja miénk csak 7kg-s, de létezik azóta nagyobb testvére mosó-szárítóban majdnem dupla ennyiért 10kg-s kapacitással (ennek tisztára ugyanaz a dizájnja és gombelrendezése, mint a miénknek, csak az ajtaja más)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BB9000
senior tag
A Bosch egyértelműen sokkal jobb választás. Elektrolux csak babakonyhába való.
Saját tapasztalat: Bosch 28461 es gépem van. 4 éves. Sokat használjuk és jól működik. Javítani nem kellett, de oldalt az alja kissé rozsdás már. 8 kilós szerepel a terméklapon, de a kilók feltüntetése csak marketingfogás. Ne dőlj be. Nem az számít, hogy mithazudnakálmodnak meg a marketingesek, hanem az, hogy mekkora a dob mérete. Ennek 63 liter. NAGY! Sok ruha belefér! Akár 3 kiló is! Ami ugyan elég messze van a 8 tól, de a többi géppel kell összehasonlítani. Azoknál is fals adatok szerepelnek. Az általad kiválasztott 28561 es típust 9 kilósként tüntetik fel, de pontosan ugyanakkora a dobja: 63 liter, csak ott nagyobbathazudtakmertek álmodni a marketingesek! A nagy dob következményeiről nem olvashatsz túl sok helyen, ezért leírom a saját tapasztalataim: Nagyobb dobátmérő nagyobb igénybevételt jelent a ruháknak: sokkal jobb mosási hatékonyságot eredményez, viszont jobban koptatja a ruhát.
Eleinte nagyon zavart, hogy a mosás végeztével hangosan sípol, egészen addig, amíg ki nem nyitod. 4 év használat után végre megtaláltam, hogy hogyan lehet kikapcsolni ezt az idegesítő sípolást. A leírásban "természetesen" nem szerepel erről semmi. A Youtube segített.[ Szerkesztve ]
-
-
BB9000
senior tag
Könnyű megtalálni a megoldást, ha már tudod, hogy hol és hogyan keresd!
Youtube keresőkifejezés: "bosch washing machine beep" Első 3 találat közül bármelyik.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
A Bosch minden ma értékesített mosó és szárítógépének dobméretét megtalálod a Bosch-home.com/hu oldalon. Pl: WAT28561BY
A "További termékinformációk" fülön a "További termékinformációk" alcsoport "Méret és Súly" nál van mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik