Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8638) csemberlen


csemberlen
őstag

NFH facebbok oldalára feltettem a vitatkozásunk tárgyát, ők válaszoltak.

Tájékoztatjuk, hogy a jótállás kétféle lehet: önkéntes, illetve kötelezõ. Utóbbiról akkor beszélünk, ha a jótállást jogszabály rendeli el. Az Ön által megnevezett termékre jelenleg a kötelező jótállási idő egy év. A jogszabályon alapuló jótállásból eredő igényt csak azzal szemben lehet érvényesíteni, akivel a fogyasztó a szerződést kötötte, azaz akitől a terméket megvásárolta. Létezik azonban az önkéntes jótállás jogintézménye is, amely esetén az eladó vagy gyártó a kötelező jótállásnál kedvezőbb feltételeket (például hosszabb jótállási idő vállalása) is megállapíthat. Az önkéntes jótállás feltételeit a gyártó/eladó szabadon állapíthatja meg. Megkötés annyiban van, hogy a jótállás nem érintheti a fogyasztó törvénybõl eredõ – így különösen a szavatosságon alapuló – jogainak érvényesítését.

Fentiek alapján elmondható, hogy önkéntes jótállás esetén a gyártó vagy az eladó megszabhat bizonyos feltételeket, amelyek mellet önként vállalja a jótállást a termékkel kapcsolatosan, így akár az üzembe helyezés Ön által megjelölt feltételeit is kikötheti.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.