Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #45441 üzenetére
Már írtam, hogy nem kell vele különösebben foglalkozni, csak zenét hallgatni normális hangerőn. Lehet fáziscserével egymás felé fordítással is folyamatos üzemben való bejáratással vacakolni, csak szerintem nincs értelme.
Egyébként gugli a barátod.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #45441 üzenetére
Némelyik hangdoboz jelentősen másképp, egyértelműen jobban szól bejáratás után.
Megfordítva: az is jellemző, hogy egy hangdoboz az első 1-2 (az első 30) órában rémesen szól, annak alapján nem szabad megítélni a képességeit, minőségét.
Nem lehet kiemelni valamelyik jellemzőt, összességében kell vizsgálni a hangzás változását.(#45446) wolfattila
A Pioneer CS sorozatú hangdobozok újonnan is rémesen szóltak, legfeljebb házibulis döngetésre alkalmasak. Több példányhoz volt szerencsém, ismerem őket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #45473 üzenetére
Most kiakasztottál!
Hogy a bánatos, büdös francban lehet a hangzás minőségét mérni??? Ki nem tojja le, mit mutatnak a műszerek? Ki a rossebet érdekel a rezonancia frekvencia? Például megmutatják, hogy elkent vagy megfogott, precíz a basszus?
Tucatnyi hangdobozpárt hoztam haza, valamint többtucatnyi autóhifis hangszórószettet, amiket teszteltem, Kivétel mindegyiknek változott, javult a hangzása, ahogy múlt az idő.
Ebben a teljes hifis szakma, mindenki egyetért, elfogadott tény.
30 éves tapasztalatom alapján jelentem ki a fentieket.(#45467) Bull Boss
Sosem fix érték az impedancia, ezért korrekt a 4...8 Ohm.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #45477 üzenetére
A gyárban mérni is kell, de a vevő, a felhasználó csak a füleit használja és kizárólag az számít, amit hall. Bizony hallás alapján, a bejáródás során jelentősen változik a dobozok hangzásának minősége, ezt számos topiktárs megerősítheti.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #45438 üzenetére
A bejáratás lényege hogy az elején főleg 100-200 órában alacsony hangerőn és nem felhúzott Eq értékekkel járatjuk és főleg az első 10-20 órában ne essünk kisértésbe hogy "na vajon mit tud?". Én egész napi halk háttérrádiót javasolok az első két hétben akár naponta 8-10 órát is. És a kábelek is járódnak vele. Ugyanis ami mozog,pl. membrán, pille,stb. az első időszakban még merevebbek, és lehet hogy nem kellően rugalmasak. Tehát messze nem urban legend, 70 években gyerekként is hallottam róla.
Képzeld el drágább hangdobozoknál olyan is létezik,hogy az egyiken megcserélik a fázist,szembeállitják a másik hangdobozzal és rózsazajjal járatják,először gyakran,késöbb ritkábban megcserélik a fázist mindkét hangdobozon.[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz Ed Parker #46166 üzenetére
Ha jó állapotban van úgy esztétikailag mint műszakilag (membrán szélekre gondolok) akkor véleményem szerint megér annyit! Nem mostanában hallgattam, de megmaradt emlékként a hangja. Egy Yamaha DSP-A1 HM. erősítővel hajtották, zenei hangja is szép, részletező volt!
Üdv: nebulo
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #46540 üzenetére
Alsó-közép kategóriában szerintem semmi jelentősége, kihallható hatása nincs. Bár sosem jutott eszembe fordítva bedugni.
BULITA:
Igen.drmsp:
Ne foglalkozz vele, nem kell annak centire passzolnia. lehet különféle alátétekkel próbálkozni (gránit, tölgyfa, stb.), de azok kicsit mind befolyásolhatják valamilyen irányban a hangot, ami vagy jó vagy rossz. Ugyanakkor ezek kihallható hatása alsó-közép kategóriában szintén minimális, vagy nincs.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Ed Parker #46781 üzenetére
Így igaz.
Tehát hogy értsd: van ugye egy minőségi szint, amit az erősitőd megfelelő körülmények között (pl. hangfalminőség, kábelezés, akusztika) képes nyújtani,ami fölé nem tud menni. És ugyanez mondható a hangfalaidról is. Ha valamelyik komponens gyengébb akkor az lesz a "leggyengébb láncsszem" tehát az szerint fog a hangminőség alakulni. És az is megvan hogy mihez mi passzol,tehát: erősítő: 5.0 az 1:2 arányú vagy erősitő-sztereó pár:1:1 és teljes rendszer-kábelezés költsége: 20% de gyakorlati okokból elfogadható a 10% is. Tehát méregdrága erősitőhöz veszel gyengébb hangfalat akkor az erősitőre kiadott minőségi többlet kidobott pénz lesz. És Vice versa: drága hangfal,gyenge erősitő és mindkető jó komponenes de rossz ,tescós kábelezésnél is ugyanez van. Valamint a lejátszónak is passzolnia kell az erősitő árának kb. 50-80%-a legyen.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #46797 üzenetére
2-3 éves erősítőket kínálnak az eredeti ár feléért, vagy még kevesebbért, ezért szoktuk mondogatni, hogy pénzkidobás újat venni.
[ Szerkesztve ]
-
Arcus77
csendes tag
válasz Ed Parker #47067 üzenetére
Jól tette a cimbi A szabvány a zavarvédelem miatt a gyengeáramú rendszernek külön csövezést ír elő, ami a követhetőség és az esetleges későbbi módosítások miatt is kívánatos. Nem mellékes ugyanakkor az érintésvédelmi szempont sem, ugyanis az erősáramú hálózaton bekövetkezett esetleges meghibásodás esetén üzemszerűen feszültség alatt nem álló alkatrészek/berendezések is feszültség alá kerülhetnek. Amennyiben nincs ÉV relé beépítve a hálózatba, amire a kismegszakító leold, - még C tipus esetén is - elég szép károk tudnak keletkezni gépben és emberben egyaránt.
krenkoka
5-10 cm szerintem elég a két kábelcsatorna között. Úgy emlékszem, a szabvány is csak 5 cm-t ír elő.
Egyébként Sanci38 fórumtársnak igaza van , nekem is a padlótól 20 cm-re van körbecsövezve a nappali, így elkerültem a felesleges keresztezéseket is lent és fent, mivel a dugaljak nálam 30-40 cm magasságban vannak.[ Szerkesztve ]
"Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
python1
veterán
válasz Ed Parker #47761 üzenetére
Nekem a DENON túl simulékony,ami mozinál nem túl jó,amolyan csokoládés hanggal.
ONKYO viszont száraz,mindent egy hangmagasságban próbált elém tárni.H/K nál maradtam, mozihangzásban nagyon tetszenek a karakteres hangok,koherens módon vándorolnak a hangok hangfalról,hangfalara.
Zenére egyiket sem használnám.
-
jooker82
nagyúr
válasz Ed Parker #47811 üzenetére
Azért irtam,h az egybe házimozik közül...Nem mindenki szeret összepakolgatnii erősitőket,meg jamo hangfalakat stb....
Amúgy halgattam egy Mediába komoly hangtechnikát is...A transformers ment rajta..és mit mondjak nem nyűgözött le... Olyan fadoboz hangja volt az egésznek..A mélyek jól adták,de a magas is inkább mélyhatású volt.... .Az én egybe házimozim tisztábbnak tűnt...pedig csak 500 összteljesitmény...
Ez a 3d-s házimozi is egészen biztos,h kristálytisztán szól és azt a hangot adja vissza amit kell..LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
törölt tag
válasz Ed Parker #47856 üzenetére
A TSI-t és az LSI-t is volt szerencsém. LSI nyersnek tűnt de járatás után (Polkok járatást igényelnek) kellemesnek ígérkezett volna... Dali ikon fölé helyezném,és elfogadnám még akár a Denonom mellé is..de csak kb 3-4 percet hallgathattam.
TSI-t az az árát megéri,nem túl részletező de kellemes és eléggé mélyszegény. Onkyo 509 vagyis az alsó kategóriába ideális.
s bocsi hogy nem vettem észre a hsz-od.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #47879 üzenetére
Akusztikus Jazz lett berakva,térbelileg minden jó volt (sztereó) mélyek jók voltak,még soknak is tünt,magasak visszafogottabbak ugyan de jelen voltak és közép is rendben volt,csak még nyersnek,lassúnak tünt, ami járatással eltünik.
Szerintem és emlékezetem szerint, ami csalhat, mert dec. eleje-közepén rengeteg hangfalat hallgattam meg vásárlási célból. -
törölt tag
válasz Ed Parker #47894 üzenetére
Full range RGB a legjobb, mert akkor 0-ról és nem 16-ról indul a fekete átviteli karakter egészen 255-ig szinenként, de ezt a tévének is ismernie kell (márpedi a VT30 tudja) a Deep Colour átvitelt és értelmeznie a Full Range RGB-t, és ha tudja a Deeep Colour átvitelt akkor megy rajta a full range rgb. De ha a tévéd nem tudja a Full range RGB-t értelmezni vagy a lejátszó nem képes előállitani a szinteret pl.roszabb forrásanaygoknál akkor a fekete világosabb lesz és a képed zajossá válik,pl gyengébb minőségű rippeknél fordul elő akkor szükebbre kell venni a szinteret és arra legjjobb a Y cb cr 4:2:2-re állitsd. mert ezt a tévé közvetlenül alakitja képpé.
Elvileg az lenne az ideális a tévé részéről.ha nem tudná a Full range RGB-t, ha YCC 4:2:2 jelet tudsz kiküldeni a lejátszóból HDMI-n és minimális lesz a felesleges és nem veszteségmentes oda-vissza konvertálgatás más tévéknél, vagy rosszabb anyagoknál.
A Deep Colour átvitel arra van hogy egy adott szintéren belül jobb elosztást,mintegy kalibrálást tesz lehetővé azáltal, hogy lecsökkenti pl. a fényesség és kontraszt állitáskor a csuszkák méretét, így álllitsd 36-ra mert amelyik tudja a 30-at az kezeli a 36-ot is.
Remélem érthetővé tudtem tenni számodra, tehát: fulllrange RGB és 36 bites D.C. -
törölt tag
válasz Ed Parker #47894 üzenetére
Még kiegészítem egy nagyon egyszerü kitérővel,de te ezzel sztem tisztában vagy, csak hogy másoknak is felfogható legyen,és a technikai magyarázatot offtopikba teszem:
az RGB az úgy müködik hogy mindhárom színt külön viszi, mint Red, Green és Blue. azokat állitja elő Fullban 0-tól,limitedben 16-tól 255-ig.
Míg az Y PB PR az 3 összetevőböl adja ki mármint Y (Yimmernek is nevezik) hordozza a luminancia mármint a fényerősség információkat, PB az a minusz kék -értsd: a luminanciaból levonja a kék jelet, Pr az a minusz piros jelet (minusz zöld ezekből kiszámolható).
Ennek adják meg vagy a 4:4:4( mindhárom Y'CbCr komponensek ugyanazon a mintavételi frekvenciaát használják azonos sávszélességgel) 4:2:2 ( két szinvivő összetevő mintát fele arányban veszik, a minta aránya lumineszcencia 4 (fényerősség): chromanikusok (szinvivők: Pb és Pr) aránya megfeleződik a vízszintes felbontás irányában , 2 lesz mindkettő értéke,és ez csökkenti a sávszélességet és így a tömörítetlen videojelet egyharmadával csökkenti így összességében és alig vagy egyáltalán nem látható lesz a különbség) arányát. De használnak a képárviteli technikában más arányokat is.
Ha több technikai magyarázat kell vagy kérdésed lenne, állok rendelkezésedre bármilyen téren a témából, bár őszintén szólva nem hozom még Béci vagy janos666 tudását.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #48096 üzenetére
Nem, csak szerintem a mostani erősítők képesek arra, hogy ha "megmondod" neki, hogy hány hangfal van rákötve, akkor úgy keveri ki a hangot.
Ergó ha nincs center, akkor a csatorna hangját szétosztja a frontokra. Ennyi.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #48116 üzenetére
Szarból nehéz várat építeni.
Attól függ milyen minőségű anyagot adsz az erősítődnek. MP3-ból ne várj csodát, CD (minőségű) anyaggal már jobb a helyzet, nagyobb felbontású/bitrátájú sztereó anyaggal már meghallgatnám mit kezd.
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #48121 üzenetére
Ja, persze. Én nem használnám nagyon az ilyen funkciókat, Max. úgy tudom elképzelni, hogy otthon beszélgetések, összejövetelek alatt lehet hasznos, ha azt akarnám, hogy mindenütt szóljon egy kis háttérzene.
Sztereó zenére sztereó rendszer. Sokcsatornás zenére, házimozira, házimozi rendszer.
-
-
robi-k
őstag
válasz Ed Parker #48340 üzenetére
Nem, az SACD nem olyan, mint a hagyományos CD:
CD SACD
Format 16 bit PCM 1 bit DSD
Sampling frequency 44.1 kHz 2.8224 MHz[2]
Dynamic range 96 dB 120 dB[2]
Frequency range 20 Hz – 20 kHz 20 Hz – 50 kHz[2]
Disc capacity 700 MB 7.95 GB
Stereo Yes Yes
Discrete surround ever implemented Yes[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Ed Parker #48356 üzenetére
Saját a lakás, a szomszédé is, de a lényegen nem változtat
Egy CS bajonettes kis objektív. Poénkodni jó vele az f1.2 fényerő miatt, de mióta megvan a M Zuiko 45/1.8, azóta nem nagyon volt a gépen. Van még a szekrényben pár ilyen cucc, de nem tudom, mit kérjek mondjuk egy Pentovar 15-60/2.8-ért... Át lehet ugyan műteni azt is, hogy rámenjen a Micro 4/3 vázakra, de nem biztos.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 11
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest