Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
Köszi mindenkinek.
Most megint elgondolkoztam, hogy csak veszek egy kompaktot 60körül aztán kész...
Mit gondoltok? "Moziélményt" mennyire hozná? Illetve ilyenből milyet érdemes választani (ha egyáltalán érdemes)? Tanácstalan vagyok. -
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #42802 üzenetére
Ja, dugdossam át, mikor mit hallgatok, mi?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #42802 üzenetére
na,halljuk.
mert valamiért klasszikuson nem jó az,amiket egyébként szeretek.nálam sem...eladó topping dac
-
robi0604
őstag
válasz xtremetuning #42795 üzenetére
Teljesen igazad van, de a jelenlegi "alaprajzhoz" viszonyítva mondtam.
Igazából a lényeg, amit hangsúlyozni szerettem volna, hogy a center ne legyen előrébb a frontoknál!Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
robi0604
őstag
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #42806 üzenetére
Jobban szeretem a nőket
A viccet félre téve, köszönöm a tippet!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
-
xtremetuning
addikt
válasz robi0604 #42807 üzenetére
Szívem szerint EZT ajánlanám, de .... ezt a hangot Ákos is meg tudja csinálni olcsóbban.
Pityu : bingo, pont Bonanzát hallgatok
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #42810 üzenetére
ok,de haver kábele 15e, a harmonic mennyi is? és garantálod,h jó klasszikuson?
Valhalla Ákos sima rézkábele is drágább,mint cimbié.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #42811 üzenetére
Ákosét is ki tudod próbálni.
Ráadásul Domina két kábel előnyeit szeretné egybeolvasztani. Két kábel áráért lehet is......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #42811 üzenetére
"Valhalla Ákos sima rézkábele is drágább,mint cimbié."
Neked...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #42813 üzenetére
júúúúúúj. ez fájt. nemrég vettem egy rakás kábelt Tőle... dacon belül,kivül...
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #42814 üzenetére
Máskor kérdezz előtte Apuka.
-
robi0604
őstag
válasz xtremetuning #42810 üzenetére
Sajnos nem volt még hozzá szerencsém, de biztos vagyok benne, hogy találnék Ákosnál helyette valamit.
Néhai srác tápkábeleit próbáltad, vagy csak az IC-it?
Dorian
Arnoldtól is kérhetnél kölcsön kábelt...
[ Szerkesztve ]
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #42815 üzenetére
mivel neki hulladék kábelnek számitottak a dacon belüli cuccok,ezért olcsón kaptam én is.agpl3asok figyelnek odabe.remélem jól irom a nevét.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #42815 üzenetére
apuka nem tudta még akkor ,h vannak puncsosok.
néhai néhány kábele volt nálam.valhallát vettem inkább,bár a néhai is jó.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #42818 üzenetére
Ugyanmár, apuka nem ennyire naív.
Robi : én semmit sem használtam Tőle. Lehet keversz vkivel.
[ Szerkesztve ]
-
robi0604
őstag
válasz xtremetuning #42819 üzenetére
Akkor valószínű.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
Festina86
tag
válasz Dorian #42740 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Én is a hangfal tuningra gondoltam először, és ezt egybe kötném egy hangfalkábel cserével is. Gondolom az a legjobb ha belső kábelezés megegyezik a hangfal és erősítő közötti kábellel. A kábel tesztelése necces lesz, ugyanis nincs lehetőségem hazahozni kábeleket kipróbálni, de remélem Zolinak erre is lesz valami ötlete. Remélem az es 80-asok jó tuning alanyok lesznek.
Sztereo erősítő is biztos lesz majd, és az is biztos hogy használtat veszek. Hangfalátkapcsolóról esetleg valami linket tudnál, hogy milyen kéne nekem, vagy ezek inkább DIY megoldások? -
spiky03
veterán
Egy kérdés.
Nézegettem a képeket az av.com fórumon, és ott láttam, hogy az előre sugárzó mélyek alá általában tettek valami csillapítást (amint láttam azok spec erre kialakított "szőnyegek" voltak)
Ezeknek mennyi a szerepük a hangzásképben? Pl egy kis mezei felhasználó számára (mint én ) szüksége lehet-e erre az eszközre? Vagy dobhat a hangzáson valamit is? (sajnos nincs külön házimozi szobám és hig-end rendszerem, csak belépő szintű, mint azt már írtam egy párszor )
Csupán szakma érdeklődéssel tettem fel a kérdést.
Szeretném én is minél jobban elsajátítani ezt a "mesterséget"SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
xtremetuning
addikt
válasz spiky03 #42825 üzenetére
A jó sub hangzás ismérve, hogy kristálytiszta, sallangoktól mentes.
Ezért próbálják minél jobban elcsatolni a padlótól, hogy ne keltsen felesleges rezgéseket.
Azokat is mélynek hallod, csak nem feltétlenül szükségesek.
Az igazi mélyeket inkább érezni kellene.
Persze sokaknak a dübörgés a lényeg, és ez is érthető. A terjengős, loudnesses mélyekkel meg lehet mutatni : Mekkorát szól a cuccom, stb...
Sokáig én is ilyen voltam.
Manapság már a letisztult mélyekért rajongok, de ehhez min. 2 zárt láda kell, nagy teljesítménnyel.[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz xtremetuning #42826 üzenetére
Igen, de ez nem high-end szoba
-
xtremetuning
addikt
válasz ginola #42827 üzenetére
Persze, de attól még törekedhetünk a jobb hangzásra ugye ?
És ha ez mindössze egy gránit-márvány lapba (szőnyeg darabba) kerül, akkor az még nem a világvége ugye ?
Miközben klasszisokkal javulhat a hangzás egy darab alátéttől.[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz xtremetuning #42828 üzenetére
Ha eleve csak alapkategóriás a sub, akkor tök mindegy mit raksz alá.
-
ginola
addikt
válasz xtremetuning #42830 üzenetére
Szarból nem lehet várat építeni.
Milyen sub alá pakoltál gumiizéket??
[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
válasz ginola #42829 üzenetére
100 ezer Ft alatti kategóriánál is nagy változást hoznak az említett alátétek (gránit, gumi...).
Sőt, szerintem pont, hogy ebben a kategóriában van a legnagyobb szükség ezekre, mert eleve nem tökéletes a minőségük és többet javít rajtuk mint egy több 100ezerbe kerülő alapból nagyon jó minőségű subnál javítana.(#42831) ginola Tény, hogy szarból nem lehet várat építeni, de nehogy azt mond, hogy egy 50-60ezer Ft-os sub az ördögtől való dolog (Proson, Polk...).
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
HA vhol láttok 8xx Focal centert, jóárasítva, szóljatok pls, mert csak b...a a fülem 1 jó kis 5.1-is rámszakadt az otp. Most 4 db sztereo erősítőm 2 sokpontegy erősítő és tesztelgetek/nék, h melyik teccik
Vissza a centerre, volt itt nálam egy 7xx chorus, de nem igazán voltam vele megelégedve, túl halk a frontokhoz képest, illetve másmilyennek hallottam. Már nagyon kitanulok itten tőletek, azt jó nagy vájtfülem lesz Asszonyt meg a sírba kergetem, mert minden nap másvalami van elől, ő meg nem tud VV-t nézni, mert azt se tudja mi micsodát írányít és nem meri elnyomkodniMár nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz ginola #42833 üzenetére
Ha találsz akkora felületű, legalább 3 centi vastag greslapot...
Mindegyik kategóriában fontosak azok az apróságok, amikkel ki lehet hozni a készülékekből, hangdobozokból a maximumot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ginola #42838 üzenetére
Laminált padlóburkoló csak a gardróbszobámban van, ott nincs szubláda.
Nappalimban a bükkfa parkettán állnak a frontsugárzók és a Velodyne SPL 1200 Ultra is.
Nem az a lényeg, hogy alátét legyen a szubláda alatt, hanem valami roppant stabil, nehéz anyag, ami meg sem rezdül a legnagyobb membránkitérésekkor. Én nem éreztem szükségét effélének, pedig elképzelhető, hogy még jobb lenne a hangja. Bajnokpityunak tetszett így is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
L4D1K
őstag
Sub-al kapcsolatban szeretnék kérdezni:
Adott egy Mission mv-8 szett és egy hozzá vásárolt ms8 sub. Sose volt dolgom sub-al, ha butákat kérdezek, nézzétek el. Először is, milyen kábelt érdemes venni hozzá? Erről az egyről totálisan megfeledkeztünk, én pl annyi képben voltam, hogy hangfalkábellel akartam összekötni..., jelenleg egy nevenincs 2 eres rca egyik vezetékével kötöttük össze, de ahogy látom, tisztes mennyiségű pénzt lehet leszurkolni egy kimondottan sub kábelre. Aztán, a crossover-t hogy érdemes beállítani, és milyen hangerőt érdemes megadni hozzá, valamint a fázis állítónak milyen szerepe van. Illetve ezek beállítását mennyiben befolyásolja az erősítőn elvégzett mikrofonos bemérés?
Szombaton rakjuk össze teljesen a szettet, tegnap csak vakartunk a fejünket, és inkább megittunk sört.
# ANTAL Tuning #
-
Thuglife
senior tag
Úgy néz ki, hogy a 2,5 éves Onkyo-m egyik optikai bemenete bemondta az unalmasat.. Így a Dune a másikra (a jóra) lett kötve, a PS3 pedig a tv-n szól Nem tudom, hogy érdemes-e megjavíttatni vagy fektessek be egy HD erősítőbe...
Másik:
Dorian és Bbéci említettétek a gumiörleményeket. Egy előre sugárzó, laminált padlóburkolón és gumitappancsokon álló KEF C4-es alá is érdemes még 2-3cm gumiőrleményt és gránitlapot tenni? Vagy ez a lefelé sugárzó suboknál előny?[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Thuglife #42849 üzenetére
A lefelénél hatványozottan, és az előre nézőnél pedig csak simán segít.
Az optikai helyett miért nem használsz koaxot ???
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest