Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #163859 üzenetére
Utólag egyszerű azt mondom, legalábbis addig a mélységig amíg én mentem. Én is ódzkodtam tőle, eltartott egy darabig amíg rávettem magam hogy hozzáfogjak, mert elsőre ijesztőnek tűnt.
Nekem kb. két hetembe került, de ebben benne van a REW-es kínlódásom meg az amíg nagyjából megtanultam értelmezni a grafikonokat. Erre viszont nincs szüksége annak aki csak egyszerűen használni akarja és a szobaakusztika rész vagy a miértek nem érdeklik.
Dorian még nem mélyedt el benne, de gyakorlatilag ugyanolyan setupot használ mint én, nekem sincs benne semmi egyéb varázslat. Azt beállítani meg nem kerül sok időbe és nem is bonyolult, csak kell pár instrukció.VoidXs-nek is van útmutatója hozzá, de ha más nem majd valamikor írok én is egy kicsit szájbarágósabbat logout-ra. Amolyan step by step. Bár én közel sem vagyok szaktekintély a témában.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #163879 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy kinek van igaza, hanem hogy köztudatban maradjon a téma. Ez viszi előre a fejlődést, és ha például eljut a PC-s OEM-ekhez, hogy sír a nép az Atmos hiánya miatt, akkor lehet, hogy megoldják az olyan hangkártyákat okosan, és azonnal bedöntik vele a procik piacát. Vagy épp sikerül elérni, hogy a házimozis dolgok annyiba kerüljenek, amennyit tényleg érnek. Ezek nem álmodozások, mert értek már el nem kis eredményt hasonlókkal, például amikor egy kicsi, 100k körüli feliratkozós csatorna felhívta a figyelmet, hogy kezdenek elszállni az AMD árai, a beszélgetések elterjedtek más platformokra, ami bedöntötte az árazást úgy 40%-kal. Lehet, hogy egy kis szivárogtatási zsarolás is volt a dologban, de ettől még elvágtak egy csúnyán vevőellenes gyakorlatot.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
bajnokpityu
félisten
válasz #98221312 #163887 üzenetére
igen, ez is megtörtént. és az 1-2 évvel ezelőtti PCs agymenés ismétlődni látszik, ami miatt anno leléptem. mert a saját tapasztalatom az, hogy ha valami katasztrofálisan szarul szól sztereoban, abból nem lehet jó mozit se csinálni. (lsd STX)
és pont nem érdekel, hogy mérve 0.00000% a torzitása, és sokkal rosszabb akár egy denoné a 0.05%al, ha utóbbit sokkal jobb hallgatni. ez meg az én álláspontom.
eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #163887 üzenetére
A tápkábel és hasonló témák mindenhol flame-et generálnak, nem csak itt.
(#163889) bajnokpityu: Szerinted. Más szerint meg a Denon egy kalap sz@r. (Szerintem meg egyik sem.) Volt már nálam is pár dac, jól hallottam a különbségeket köztük, de egyikre se mondanám hogy katasztrófálisan szar volt. Beleértve a hangkártyát is. Nem mondom, hogy ez a legjobb hang mozira, de nekem a legjobb ár/érték arányú és nálam ez számít, nem az abszolút legjobbat keresem. Te a digitális oldalra átlagtól sokkal érzékenyebb vagy valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #163903 üzenetére
Elég annyit mondani, hogy az itthoni dedikált mozi építő cégek referencia szobái "pro audio" hangrendszert használnak. Nyilván nem a legolcsóbb eszközöket, de mégis a lenézett PA alapokon építkeznek. A Falak mögött ipari installációs kábelek futnak... Mégis bármelyikünk eladná az ellenségei veséit, hogy egy ilyen technika szóljon otthon
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #163916 üzenetére
Szerintem is nagyon fontos, nem is állította senki az ellenkezőjét.Maga a szó viszont szerintem rém bénán elcsépeltté vált ezeken a fórumokon és rendre valamiféle vita kapcsán jön elő amikor végső mentsvárként bele lehet állni a másikba és döngetni a mellünket illetve méltatni a másikat.Ezt se vedd magadra , nem a kontextusra célzok, csak annak kapcsán került elő a mondandó.Ezt a tapasztalatozást nem igen látni "komolyabb" hozzáértőktől akik itt moziszobákkal rendelkeznek vagy bármilyen téren haladóbb a hozzáértésük, ők nem bizonygatnak meg térítenek, hanem állítanak valamit amit alátámasztanak és nem fáradoznak a másik fél hozzáértésének firtatásával.Persze lehet hogy totál vakon vagyok és ők szimplán csak emberileg másak.
-
python1
veterán
válasz #98221312 #163921 üzenetére
Kell egy másik totyik a PC-s ill DIY megoldások mozira cimszó alatt. Néhányan egyszerűen kifordulnak önmagukból ha meghallják a PC/ DIY -ra rimelő szavakat, tudom nem egyszerű lenyelni ezeket a kifejezéseket, kell hozzá némi
e...tia, más hozzáállás. Kezd valóban homokózóvá válni a totyik.[ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz #98221312 #163921 üzenetére
Még most raktam össze, szinte semmire nincs időm.
Maradjunk annyiba,hogy minden nélkül(pár panel kivételével) is szivesebben hallgatom mint az avr-t.
Teljesen másképp szól.
Tudom nincs fülem hozzá, mert szarabnak kéne hallanom.
Cavern és eq apo-val mozin olyan tér van,amit ritkán hallottam,pedig ez egy szaros nappali.
Van még mit reszelni rajta, de ha össze áll, várlak hallgatózni😉.Hardverek az adatlapomon.
Zenét tidalról filmet kodi-ról intézem.
Régen kínai takec boxok voltak mint dedikált lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #164248 üzenetére
Nem keveritek össze a két dolgot? Nekem úgy tűnik hogy az egyik fél arról beszél hogy különböző forrásról ugyanazt az anyagot juttatja az erősítőig ami értelemszerűen ugyanazt dekódolja és szólaltatja meg, míg a többi esetben a lejátszó dekódol és pcmben küldi a hanganyagot az AVR-nek.Utóbbinál érthető az eltérés logikusan, előbbinél én magam sem értem hogyan lehetséges.
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164248 üzenetére
Ugye nem kérdéses, melyik állítás szimpatikusabb az átlagemberek számára?
1. A te 20000 forintos lejátszódnak ugyanolyan jó a kép- és hangminősége, mint az egymilliósoknak.
2. A te lejátszódnak a kép- és hangminősége olyan messze van az egymilliósokétól, mint Makó Jeruzsálemtől.(#164250) Quetz
Amikor filmet nézünk, zenét hallgatunk, azok a tökéletlen érzékszervek juttatják az agyunkba a külvilág információit. Ami tetszik, ami élvezetet okoz, azt szeretjük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #164276 üzenetére
Biztos, de ha Cinema Cityben nézed, akkor a jó hangélményről már le is mondtál, én sajnos kénytelen voltam a Westendbe menni, ahol a limiter notóriusan fog.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #164348 üzenetére
Nem tudok olyat mondani, amit jó szívvel tudok ajánlani. A Quetz(tm) verzió pedig még nem jött le a gyártósorról.
Inkább megosztok egy történetet. A hangfalaim 97dB/w/m érzékenységűek. Akkor is sisteregnek picit, amikor csak be van kapcsolva a Denon 4300. Kiválóan alkalmasak tehát arra, hogy megmutassák a rendszer alapzaját.
Egy kedves fórumtárs volt olyan rendes, felpakolta a Hypexes Apollon végfokait, amit mezei Cordial rca-xlr kábelekkel csatlakoztattunk a a Denon pre-out kimeneteire. Én ilyet még nem hallottam, azaz tényleg zéró sistergés, 0 alapzaj jött ki a hangfalakból.
A történet tanulsága számomra, hogy nincs szükség hifi elosztóra, csak jól összerakott elektronikára. Mondanom se kell, azóta hypexes végfokokra gyűjtök -
-
-KP-
addikt
válasz #98221312 #164541 üzenetére
Hát akkor nem tudom miről beszélsz, mert Quetz sem a "vannak használtan nagyon jó ár/érték arányú összekötők!" ellen szokott beszélni. Én legalábbis nem úgy vettem észre. Egyébként pedig szükség van hozzá hasonló racionális gondolkodású személyekre szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz #98221312 #164534 üzenetére
Szerintem az Off állásnak kéne visszaadnia a "BD lemezen tárolt dinamikát".
Nem ismerem a rendszeredet, csak okoskodni tudok: nem lehet, hogy full dinamikán a rendszerednek esetleg hiányosságai vannak? Gondolok itt a hangerő csúcsoknál levő torzításokra, szoba akusztikai problémákra, stb. Ezért ha egy picit leveszed ezeket, akkor jobbnak hallod."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164655 üzenetére
Köszönöm de még alakul majd jön az akusztika kezelés és picit mozisabb lesz a szoba.140cm-re van a faltól a kanapé és nincs probléma
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164661 üzenetére
Picit csalóka a kép amúgy
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164673 üzenetére
Gyere hallgasd meg :)
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164676 üzenetére
Mindenkit szívesen fogadok :) amúgy idén a nagy pluszt a kanapé adja igazi lukszus elektromosan állítható kB aludni lehet benne és baromi kényelmes, előnye még hogy pár centivel le is süllyed mikor kényelemben helyezem magam
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164856 üzenetére
"felmelegíti a poharat is mielött belefőzi a kávét"
A csésze felmelegítése alaptétel, a nagy, ipari, bolti gépeken pont azért tárolják a tetejükön kialakított részen.
Az eszpresszógépek nem főzik a kávét, hanem nagy (kb. 9-9,5 bar) nyomással átpréselik az őrleményen (pogácsán) a vizet.
Korábban Brita/Laica kancsóval szűrt vízből készítettem az eszpresszót, két éve átálltam Norda forrásvízre, sokkal jobb a végeredmény.
Erős kávé nincs. Fekete Laci az erős.
Itt az ezekkel foglalkozó topik: [link].[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164867 üzenetére
Alaphelyzetben az átlagnál alacsonyabb a vérnyomásom, de a közhiedelemmel ellentétben a koffein inkább szívfrekvencia-szaporulatot (köznapi nevén pulzusszám emelkedést) okoz. Ezért hatástalan, amikor vészesen alacsony a vérnyomásom. Azon a pálinka segít.
Ritkán készítek 19,5 grammból, amilyen a képen látható risztrettót, pár éve átálltam a 14 grammosra. Csak viszonyításképpen, a kapszulákban 5-6 gramm szokott lenni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TomAce
tag
válasz #98221312 #164928 üzenetére
Haat neztem a topicot nem gyozott meg.
Annyit koltenek ra amennyivel mozi elmenyt kapok es befernek a megadott helyre
Ezert indultam ki a hangfalbol. Hasznalt nem jatszik.
Csak film nezesre hasznalnam, nulla zenehallgatassal!Erositonek Denont neztem ki, csak itt se igazodok ki, hog ymi a kulonbseg koztuk, mert arban eleg nagy a szoras:
AVR-X4500H, AVC-X3700H, AVR-X3600H, mindegyik 9.2-t tud.
Mondjuk az is kerdes, hogy erdemes-e 9.2 vagy eleg a 7.2 hallani-e a kulonbseget.Mennyit szamit a kabelezes? Errol is olyan eltero velemenyek vannak, hogy semmit, meg, hogy mindent de objektiv ertekelest meg nem talaltam
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz #98221312 #165144 üzenetére
Nekem bejött a dyneq, én mindig használtam. Konfigurálni is lehet, 4 beállítás van. Én a -5dB-es eltolást használtam. Ez azt jelenti, hogy -5dB-es hangerőn és felette nem avatkozik be, alatta kezdi el megemelni a mélyeket. Én változó hangerőn mozizok, így nem kellett mindig tekergetni a szubok hangerejét. Én nem tapasztaltam azokat a negatívumokat, amiket írsz. Persze ez rendszer, szub és akusztika függő is.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #165203 üzenetére
Amikor szubkábelt kell tesztelnem, fel sem merül, hogy 400000 forintosnál olcsóbb mélyládával hozzáfogjak, de ha tutira akarok menni, akkor még drágábbal teszem. Valamint ugyanennyire fontos a hanganyag, a lejátszó és a szubláda számára jelet küldő készülék minősége is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz #98221312 #165274 üzenetére
például falra tehető hangfalat használsz, vagy in wall hangfalat, esetleg thx fallal elől. több mélysugárzó megfelelő használatával az állóhullámok kioltása. ez lehet a floyd toole féle módszer, vagy double bass array. megfelelő ülőpozíció, nem rátolva a falra stb. akusztikai kezelés, mélyhangok rendbe tétele, ütőzengési idő, majd a végén sok sok diffúzor.
nem azt mondtam, hogy olcsó lesz, csak azt, hogy meg lehet csinálni jóra. -
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #165281 üzenetére
Jelenleg nálam hasonló a környezet a csupasz falakat nézve, azaz a tv körül és a két frontok mögött, illetve a nálad is látható kanapé mögötti fal teljesen "üres". Nem tervezed akusztikailag kezelni ezt a részt? Jelenleg én nem tudom hogyan és mivel fogjak hozzá, illetve a befektetés előtt szeretnék valami előtte utána hatást elérni.Tegnap a kanapé mögötti részre fellógattam egy összerongyolt pokrócot, de őszintén szólva nem igazán tapasztaltam nagy változást.
-
sixpak
nagyúr
válasz #98221312 #165281 üzenetére
Ugyanilyen tv szekrényem van, Jysk-be vettem, de ez egy hulladék.
A felhasznált anyagokkal nem is lenne bajom, de iszonyú instabil/könnyű/nyeklik jobbra-balra/rezonál etc.
Összeraktam, 10 perc múlva téptem le a hátuljáról a farostlemez "merevítőt", mert másodpercekig rezonált, ha valami izmos rész szólt.
Értem, hogy csak 38-40 ezer hungarian fabatka, de ezért a fele is sok lenne.
Az elején a fehér ajtókat bevontam textiltapétával (mostanában kezd leválni ).
Szóval én lecserélem egyszer majd, ha lesz hozzá kedv, miegymás.Szerk. : OFF
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OTP Bank topic
- OLED TV topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest