- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
t-bali3 #50466 üzenetére
Ha Vista vagy újabb a Windows, akkor a WASAPI Exclusive mód a legjobb. Így az audio renderer át tudja konfigurálni a HDMI kimeneti formátumot úgy, hogy ha lehetséges, akkor pontosan egyezzen a forrásanyagéval (persze a kitömörítés után, ha tömörített), csatornák számában, bitmélységben, mintavételi frekiben is, szóval szabványos forrásanyagnál automatikusan 1:1 megy ki (akár épp sztereó, akár több csatorna, két egymást követő szám közt is automatikusan átáll a formátum, ha kell).
Winamp-hoz és a Maiko plugint használom. Béta teszt verzió, de tökéletesen működik (talán ezért nem is jött újabb).
Most már ugye az erősítőnk is automatikusan vált, úgyhogy
---
Meddig mennek le a frontsugárzóid, hogy zenéhez kikapcsolod a sub-ot?
-
törölt tag
válasz
t-bali3 #49086 üzenetére
Pedig előtte ennyit megkérdezhettél volna. Ha felmész a gyártó honlapjára és letöltöd a 7x, 9x sorozatú (ezek lehetnek 150k körül, felett) egybe csodák manualjat, akkor ezt találod benne
:
[BitStream] (csak HDMI)
Válassza ezt, ha a lejátszó HDMI OUT kimenete
LPCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby
TrueHD, DTS and DTS-HD dekódolóval ellátott
készülékre csatlakozik.Plusz egy ilyen képet. Ezekből úgy jön le, hogy tudja, de előtte kipróbálnám. Vagyis nem, mert vennék egy rendes BD playert, amiben nem hulladék optika található.
-
opeter70
senior tag
válasz
t-bali3 #49086 üzenetére
Az olcsóbbak nemhogy a HD hangokat, de még a DTS-t sem: (#48933) dodopek
-
Dorian
félisten
válasz
t-bali3 #49018 üzenetére
Sokat. Nálam a Lupus hallgathatóvá tette a 2809 Danon-t zenére. Mondjuk ebben az is benne van, hogy a wulfi karakterét eleve sokkal jobban szeretem a PCM csipekénél.
Toobee:
Abszoludt értelemben is jobb, ill. nekem jobban tetsző is. Danonban lévő PCM hangját max elektromos zenére tudnám elfogadni, hangszeresre nem. -
Gaben360
senior tag
válasz
t-bali3 #47255 üzenetére
Kérj kölcsön egyet valakitől,itt a fórumon biztos van olyan kedves fórumtárs aki segít.
A 2805 azé nem olyan rossz ám mint amilyen árat lőttél neki,és nem is nagyon van eladó belőle.
Nem sokban marad el a nagytesótól.Meg a 2105-6 ért kérnek 45-50kt,a 2805 azért jobb náluk.
Az is igaz,hogy erősen pang a piac,szinte semmit nem lehet eladni,csak nagyon olcsón,vagy a nagyon drága minőségit,a középosztály halott..... -
Rederik
tag
válasz
t-bali3 #46759 üzenetére
nálam két jelenet van, ami kifejezetten tetszik. Pearl Harbor 1:29:55-nél mikor az első hajót robbantják, ahol a bombát is mutatják. A másik a Szörny Rt., amikor az egyik lény hátáról leszedett gyerekzoknit egy búra alatt robbantanak fel. Film közepe.
Lenne egy kérdésem is. Miért nincs sok erősítő tápcsatlakozó foglalatában a földelés érintkezője? Ez nem veszélyes? -
spiky03
veterán
-
nuke7
veterán
válasz
t-bali3 #44934 üzenetére
Mondjuk a dobozok most ujra lettek jumperezve meg jon egy supra Lorad is - néhai hades-el tudom összevetni majd.
En durva minőségi ugrást érzek, talan a magas kicsit sok is ezekkel a jumperekkel amugy.
( majd ki ab-zem, de a hm vas az egy Yamaha rx-v1600, szoval nem csoda, hogy a rotel leszolja ) -
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #40077 üzenetére
Megnézegettem Netdepon az erősítőket, elsőre úgy tűnik a Pioneer az úttörő az új modelljeivel, ott 85-ért is van ilyen erősítő, de a többi márkánál vagy nincs vagy 200 e Ft-tól indulnak az ilyenek.
Tehát nuke7, akarsz 85-ért új Pioneert? Szerintem jobban szól az a kinézett Rotel
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #40073 üzenetére
Dehogy megfizethetetlen!
Már a 100000 Ft körüli erősítők között is találni "main in" bemenettel rendelkezőket és ez új, listaár. Pl. NAD C326BEE.(#40074) nuke7
Előbb döntsd el, maradsz-e a Yamahánál házimozi téren! -
Ed Parker
nagyúr
válasz
t-bali3 #36814 üzenetére
Kérdés,hogy mennyire kell a pénz?
Nekem nem fontos,hogy az új erősítő gombokért elmenjen,így nem is csökkentek,az amúgy korrekt árat.
De mindenhol pangás van,meg aztán sokan a régi drága cuccokat keresik,nagyon olcsón,ami ritkább.Cekkk: a jó,nekem az ami megfog.
Nem hallgatok helyi zenét -
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #29053 üzenetére
Azt csak füldugóval tudod elfedni, mert az eltérő karaktert, stílust, jelleget nem lehet ekvalizátorral megváltoztatni, csak a frekvenciamenetet, de az teljesen más tészta.
Legalább a centert vedd meg a frontokhoz!(#29054) Ed Parker
Nálam lassan egy éve pihennek a Kimberek, a SpeakerFluxot használom, ami a házimozi erősítőkhöz túlzás, de a Normához minimum ez a kategória való. -
Sefter
veterán
válasz
t-bali3 #25005 üzenetére
nekem a fenti Marantz-om van (NR-1403) Heco vitas szettel, ~22nm-es szobában.
Az előző Yamaha erősítőmmel jobban ki tudtam hajtani a hangfalakat (hangosabban szólt), a Marantz-al viszont tisztábban.. ÉN meg vagyok elégedve a teljesítményével/tudásával az árkategóriájában. -
válasz
t-bali3 #12155 üzenetére
BBéci már leírta a választ. A legtöbb erősítőn van ilyen Pure/Direct mód, ekkor nem kerül konverzióra semmi.
Viszont, ha ezt a funkciót nem kapcsolod be (vagy nincs), akkor igen, átesik az analóg hang felesleges konverziókon, ami természetesen nem túl jó a végeredmény szempontjából.
Külső DAC inkább sztereó erősítő elé ajánlott.
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #10924 üzenetére
Nem próbáltam másik tévével és csak az előfok kimenetre csatlakoztatott sztereó erősítőkön (Primarén is) van alapzaj, a rákötött hangszórókon nem hallani.
A Norma egyik bemenetét lehet átprogramozni, hogy csak végfokként üzemeljen. Most szívok, mert vagy átdugdosom a kábeleket, vagy nem hallgatok zenét, CD-ket.
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #10886 üzenetére
Egyelőre az ismerkedés fázisában vagyunk, a csatlakozók egy részének elhelyezésével és/vagy minőségével nem vagyok elégedett.
Az LG tévével nem szeretik egymást, HDMI-n valami zavarjel megy az erősítőbe, de csak a frontokat meghajtó Normán hallható, de azon annyira zavaróan, hogy ki kellett kötnöm.(#10883) Psychlo
Ha gonoszkodni akarnék, azt írnám, addig örülj, amíg nem hallgatsz rajta zenét.
PC-ről USB-n és HDMI-n érdemes kivinni hangot, valami jobbfajta DAC-ba, erősítőbe, ez Nálad kiesik.
Marad az optikai, amit képes fogadni a bögreszett központi egysége. -
ricsik
őstag
válasz
t-bali3 #9069 üzenetére
Fordítva működik. Sokszor emlegettük. Az Alcest dugod a fali csatiba és abba a további eszközöket. A legjobb ha mindent Alcesba dugsz, de jobb minőségű T dugóval, ami el van forgatva 45 fokkal még nem veszt nagyon sokat az "erejéből". Az elosztó már neccesebb.
Én pl 4-es Alcest tervezek. Első két aljzatba menne az erősítő, tv, a harmadikba T dugó amin a többi hifi cucc megy és a negyedikbe egy elosztó, amin a lámpa, meg lényegtelen dolgok mennének. Elérhető közelségben csak egy fali aljzatom van sajnos.
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #9067 üzenetére
Például Alcest, AVA-t, de 20-ért egyiket sem kapod meg.
Én Isotek Solust használok, teljes megelégedéssel, a tévé képét is javítja. Persze a befele és a kifele menő kábelek sem a készülékekhez mellékeltek, ugyanis az legalább annyira fontos.(#9066) contaxg
Köszi, megfontolom az ajánlatot.
Lesz a csokorban valami 200000 forintos AQ is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest