Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Jelenleg egy androidos lejátszót használok, amire fel van téve a CE és azt használom az android helyett.
Előtte egy Meder800am volt.
Gondolom ezeket a szintet hozza egy ilyen alap kis PC is, nem?
Plusz ugye megkapom mellé a hang korrekciózási/EQ lehetőséget.
Így csak előrébb léphetek.
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszi szépen a válaszokat!

Nah majd ha ott tartok, akkor úgyis belinkelem ide a kiszemelt példányt.
Mindenképp kicsi gépet szeretnék majd.Nekem csak a hangra kellene meg full hd lejátszásra. 4kt nem tervezek lejátszani.
Gondolom akkor így nem hátrány a felskálázás hiánya, a lefelé meg menne. -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszi a linket.
Én ilyen 50 ezret gondotam rá.
Majd szétnéznek használt piacon, hogy arra mik vannak.Ezzel akkor már lehet korrekciozni is? Meg pl Kodin lejátszani a filmeket?
Alkalmas lenne rá? Vagy oda kell a 7.1es hangkártya?Arra, hogy az x264es vagy a x265os verziók a jobbak?
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs
üzenetére
Egyébként mennyiből lehet kihozni egy olyan HTPC-t, ami képes 4K 1080p-re leskálázásra, meg full alapszintű (tehát nem hozzáértőknek is bekapcsolható) MadVR-re + ki is néz valahogy és kifejezetten csendes?
Gondoltam, hogy különválasztom a zene és filmlejátszást, egyrészt bizonyos zenelejátszási okokból, másrészt ha már van elég jó projektorom, akkor a képből is kihozható lenne több. -
foltang
csendes tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Szerintem remek dolog lesz ez!
Most csak ötletelek:
1. Nálam több lejátszó PC is van a hálón, talán érdemes lenne egy kiválasztó a főmenüben, hátha másnál is jól jönne ez.
2. MadVr-t is lehet hálózaton keresztül állítani. Vajon lehetne azt is beintegrálni? Pl. alapbeállítások megjelenítése (render time, upscaling, downscaling method), esetleg állítása. -
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
REW-ben tudok lowpass-t rakni rá?
Én értékeltem jobbnak a zártat a fenti eredmények alapján, de látszik, hogy nem vagyok még elég járatos az impulzusválasz kiértékelésében, elkerülte a figyelmemet amiről írtál az előbb, ezt figyelembe véve fordult át most nálam az eredmény a reflex javára. -
Quetz
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Több helyen olvastam, hogy az impulzus válasz Fourier transzformáltja a frekvencia válasz. Ebben az esetben viszont REW grafikonon leolvasható lenne, hogy mekkora chest slam várható? Persze lehet, hogy rosszul gondolom, mert a Fourier transzformáció nem volt a tananyag része, csak info karos haverok morogtak, hogy szivatják ezzel őket.
-
Dagidög
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Követem folyamatosan a topikot, látom, hogy a Klipsch R-115SW most nagy sláger és biztos jó szub, de feljebb már valaki írta, hogy a chest slam nincs meg, csak bizsergetés, lehet épp Dorian volt.
#170395-KP: Költöztem, de hasonló az elrendezés. Igazad van, de a hosszanti mozi elrendezés a garzonlakások nagy részében kivitelezhetetlen a lakás praktikus használatának feláldozása nélkül. Amíg nem lesz több szobám és nagyobb terem játszani a mozi elrendezésére, addig marad ez a felállás.
#170396 Tamoo: Egyetértek, előbb mennék is hallgatózni, de sajnos most nem olyan időket élünk.
#170397 Dorian: Én ezt az érzést főleg koncerten éltem meg, amikor lábdob szólt. Mozikban és itthon visszafogottabban jön elő, inkább a bizsergés, remegés jellemző.
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Ha jól értem akkor egy 5 hangfalas mozi esetén mind az 5 hangfalnak, csatirnának van egy dedikált LFE sávja dedikált szub hangszóróval? Tehát ha balról érkezik egy robbanás akkor az csak a bal oldali front/sorround szub hangszórójából fog szólni..?
És akkor ezeken kívül van még egy teljesen külön vezérelt LFE csatorna?
Ehhez azért nagyon komoly mozis technika kell. -
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Igen, ez idáig rendben is van, de mi van, ha REW-es beméréssel ( 65 Hz- nél) a legoptimálisabb a helyiség és hangsugárzó együttműködése?
Hogy jobban érthető legyek, mérések alapján nálam 65 Hz-nél van az ideális vágás, impulzusválasz, torzítás és fázis (0) korrekciózás nélkül, füllel is jó, ha felette vágom a frontokat, minden elmászik, füllel sem jó. Eddig a "tökéletes" állapotig minden ok, és akkor elkezdem Cavern vagy bármilyen más automatikus bemérő rendszerrel beállítani, ez az állapot messze elmarad, vagyis, ha mondjuk 65Hz fölé tenné a rendszer a vágást, szinte csak hibát mérek utána, és füllel sem az igazi. Az eredeti kérdés az lenne, ha nálam tökéletesen passzolnának a hangsugárzók a szobába, és a vágásokat is megtartanám a legoptimálisabb szinten, akkor tulajdonképpen nem is lenne szükségem szinte semmi DSP-re, vagy csak a késleltetéseket kellene optimalizálni?
Bevallom, nekem idáig ez az optimalizálás hozta a legjobb hangot , igaz több vele a nyűg mire mindent bemérek, de minden paraméterében tökéletesebb, és füllel is jobb. -
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Egyelőre csak egyszerű vágással próbálkoztam, korrekciózás nélkül. Cavernt még nem engedtem rá, mivel még nincs készen az összes hangsugárzó.Talán, szerinted az változtat valamit a helyzeten, mondjuk 80 Hz -s vágással, mert jelenleg 65 Hz - s vágásnál tökéletes a doboz frekvenciamenete.?
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Ma megkapták az eredetileg reflexes hangsugárzóknak tervezett oszlopaim a reflex csöveket (oldalanként 2db), mivel csak most érkeztek meg a reflexcsövek hozzá, eddig zártban mentek.
Első hallásra, mérésre jobban szólnak, torzítás jóval kevesebb, az asszony most először mondta, hogy már jobb mint az eddigi rendszereim, ami igazán nagy szó. Viszont az kiderült, hogy ha 65Hz felett vágatom a rendszert, sokkal nagyobb a torzításom, és szinte teljesen elcseszi a hangképet, egészen 120Hz-s vágásig elmentem, és mindenhol rosszabb volt.
Amit viszont furcsállok, hogy zártban simán tudtam vágni bárhol, szépen besímúlt.
Kíváncsi leszek teljes rendszerre, ha kész lesz az összes hangsugárzó, hogy mit fognak úgy mutatni. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Én ilyesmire gondoltam, itt az erősítők impedanciatűrő képességét mérik, jól látszik a kettő közti különbség, hiába a drágább erősítő a hatalmas toroid trafója meg A/B osztály, reaktívabb terhelésnél elhasal (persze még így is van benne kajak bőven), a másik egy D osztályú, kapcsolóüzemű táppal. Persze mindkét fajtát meg lehet jól, vagy kevésbé jó is csinálni, nem ez a lényeg, hanem a különbség.

-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Az eltérő teljesítménycsúcsok különböző hangsugárzók meghajtásakor könnyen betudhatók a hangsugárzó impedancia- és elektromos fázismenetének a kombinációja miatt. Egyszerűen a tápegység is ki tud fi..ani, pedig a kimenő teljesítmény még el sem éri a névleges értéket, mert könnyen lehet, hogy a hanganyagnak épp ott van a csúcs hangnyomása, ahol a hangsugárzó impedanciája viszonylag nagy mértékben reaktív (meredek elektromos fázisszög) és nem pedig rezisztív, amivel a gyárban mérték az erősítőt.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Akkor úgy kell csinálnom meg van a két másik sub is. És akkor az erősítőből egy rca kábel megy a mini dsp-be majd abból 3 rca kábel jön ki a subbokba. És akkor a progid segitségével a cavern plusz mikrofon egyessével bemérem a subbokat és korrigálom. Vagy egyszerre kell a hármat mérni ?
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Csak most járvány alatt nem sokan fogadnának
mondjuk én nem megyek sehova home office-zok már egy ideje. De ha valakinek lenne pest környékén és fogadna szivesen meghallgatnám. Amúgy mini dsp-ét érdemes beszerezni ? vagy elosztó kábellal oldjam meg a másik két subbot ? -
ada19
őstag
-
Zigi
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
1050.-el 4096x1714 en 60 Fps-el....mario cart?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért használjuk a madvr-t, hogy a maximális képminőséget kiaknázzuk a vga-ból, ha nem ez a cél akkor elég a mphc+lav filterek... Ami valóban nem terheli a gépet, de közel sem jobb annyival egy mediaplayernél mint állítod. Nekem ez a tapasztalatom.Ada19 pont erre kérdeztem rá a minap, köszönöm hogy megnézted.
-
Zigi
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ezek szerint itt senki nem használ 4K-s megjelenítőt....mert egy 1060 3G simán kifekszik egy normális 4k upscalingtől 100%os terhelés mellett, amikor a ventilátora is hangosan megy. Ez egy laptopban üvöltő zaj kíséretében megy, tudom van egy 1060-as laptopom.... Nem pontos az infó, szerintem félrevezető.
Jó képminőség jó vga-val érhető el, magas áron, magasabb fogyasztással és hőtermeléssel. -
duran6
csendes tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az abszolút precíz és részletes válaszod.
Mindenképpen laptopban gondolkozom, de a legvégső esetben, ha rákényszerülnék a PC házzal- megoldáshoz, a részletes leírásod piszok jól fog jönni, köszönöm.
Volna még pár kérdésem:
- A Legion Y520 -paramétereit/specifikációit tekinthetem alapnak, egy kiindulási pontnak amikor laptopot veszek?
- Keresgéléseim alatt, megfigyeltem, hogy a jelenleg forgalomban lévő erősítők közül csak a Denon 2700-es kezeli (kezelné ha gyárilag nem volna szériahibás...) a HDR 10+ (+ és ++) formátumot, kikerülendő ezt a problémát: van olyan laptop amin 2 HDMI kimenet van? Egyikből menne a HDR 10+ jel a TV-be, a másikból meg menne a jel az erősítőbe, így nem lenne akadály az erősítők HDR 10+ jelkezelési hiányossága...? Tudom kontárul hangzik, de más ötletem nincs... Ez a kérdés azért fontos számomra, mert lehet nem várom ki a 2800-as megjelenését (és annak megjelenéskori borsos kezdő árát...).
köszi. -
ada19
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Egyetértek Tamoo-val, ez az esetek nagy részében nem ilyen egyszerű. Nem ellene beszélek, mert én is ezt használom (egy Kodi-s Amlogic playerrel együtt), de nem mindenkinek való ez biztos.
Én a legtöbbet a 4K HDR-el szívtam, fullscreen exclusive-ba ment de az egyéb problémákat vet fel, majd hetek után az lett a megoldás, hogy a DXVA2 dekódert NVIDIA CUVID-ra állítottam. Már a 24p váltás sem triviális, szerintem.
A következő kellemetlenség az hogy MPC-HC sehol sincs kényelemben egy Kodi-val szemben. Kodi PC-n feladtam a madVR + LAV filter aláhekkelést, alapból meg gyakorlatilag egyáltalán nem támogatta a Kodi 18 a 4K HDR-t. Ez különösen kihívás lehet ha a család is szeretné használni.
Hardver: nyilván ez egyéni tolerancia kérdése, de én zavarónak találtam a hangját és sok sok hardvercsere után végre elégedett vagyok, de sem időben sem ráfordított nem elhanyagolható projekt volt. Be Quiet! cuccok jöttek be, halkabb és kevésbé búgó hangjuk van mint a Noctua-nak de ott sem mindegy miből melyiket veszed. Ventiből csak a Silent Wings 2/3, tápegységből meg pl. az új Straight Power 11-ek nem jók szerintem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
"... Beállítás: ..."
Azért ez így jól hangzik, de általában soha nem ennyi az egész. Neked két kattintásos pofon egyszerű dolgok megoldása másnak több napos szívás/értetlenkedés is lehet, egyszerűen be kell látni, hogy van akinek végképp semmi affinitása nincs ehhez.
A másik típus meg aki azt hiszi, hogy ért hozzá és jobban tudja, belemegy a részletekbe, utána meg úgy elállítgat mindent, hogy rosszabb mint nulláról kezdeni. -
duran6
csendes tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Üdv VoidXs,
Nem akartam privát üzit írni ugyanis remélem más is hozzá fog ehhez szólni...
Elsődlegesen viszont a te véleményed érdekelne:
Tavalyi hozzászólásaidat olvasgattam az MPHC, MadVR témakörében és azt a konklúziót vontam le, hogy pc-ről/laptopról jobb kép és hangminőséget érhetek el mint egy külső médialejátszóval. Ha ez így van akkor meg vagyok lőve... ugyanis a kezdő házimozis topikban még annó nagyon ment a PCés mozizás ellen a "kampány" (mondván sokat kell szöszölni rajta, nem éri meg a fáradtságot, vegyünk külső médiaplayert inkább oszt kész). Ennek hatására vettem egy Nvidia Shiled Pro 2019-et... még tavaly májusban. Aztán olvasom a te véleményed és csöppet letörtem....
Abszolút kezdő vagyok a PC-k területén ezt le kell szögeznem. Egy középkategóriás házimozi kiépítésén dolgozom: 7.1-es rendszert szeretnék, a hangfal szett beszerezve mélyládástól mindenestül, + megvan a Shield ugye. Az erősítővel még várok de Denon-t szeretnék mindenképpen (2700-est nem merem megvenni, valamit elkúrtak gyárilag az egyik bemenetén az egész szériának, valószínűleg megvárom a 2800-as típust ha kijön egyszer...) de nem hajt a tatár... nem sietek a vásárlással.
Szóval a kérdésem az volna, megéri egy PC/laptopra beruháznom a Shield helyett?
Ha igen, megtennéd hogy megadod a szükséges technikai paramétereit egy laptopnak aminek a jövőbeni prioritása HD-filmek (tömörítetlen-veszteségmentes hang+ FullHD képpel a legrosszabb esetben) lejátszása lenne?
Nagyon szépen köszönöm az esetleges válaszodat (és másokét is)!
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Az rendben van de rzek azert nagyob távol álló szintek. Most irogathatnának ide hangmernökök meg elektromérnökök is azzal hogy az haladó mozis téma..csakhogy ez a szint sztem jóval az átlag haladó szint fölött van. Ez a topik a kb 300plusz ezres hangfalszettek és 250+ ezres avr tulajoknak lett kitalálva akik nem azzal jöttek hogy 100ezerért milyen mozit ajánlanátok.
Most ez a réteg nem fog kérdezni mert látja hogy itt mélyebben szántó diskurzus folyik. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszi! Ez egy AKM AK5554 ADC, 5 Voltos ahogy nézem. Nálam a készülék bemeneti érzékenysége 2.18 Voltra van állítva, megküldem 4V-al és a bemenet simán leklippelt. Szerintem ilyesmi lehetett kimi-nél is a Cleanbox + Crown XLS kombóval.
Igazából annyi a történet, hogyha nincs meg a kellő kimeneti szint az előfokról, akkor nem tudjuk kiaknázni a végfokot, ha meg több van, akkor leklippelhet a rendszer (akár a végfok bemenete, akár a kimenete vagy mindkettő) ha nem vigyázunk. -
denesdr
addikt
-
Hobbbyt
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
És mettek,
Köszönöm. A nehézségem abban rejlik, hogy a Denon 3806 még nem képes a 4K/HDR jelet kezelni, szóval külön kell vinnem a képet a projektorra és külön a hangot az erősítőbe, na meg sokszor a projektor nem is menne. Van egy Fiio K5 Pro DAC-om amivel összemértem ebben a rendszerben a Denon 3806 DAC-ját és őszintén szólva én a vak teszten se tudtam a rendszeremben különbséget tenni közöttük. (pedig elvileg kéne?) Szóval a lehető legrövidebb láncot keresem. Arra gondoltam még esetleg, hogy veszek valami 10-14 colos kijelzőt amit HDMI-ről tudok hajtani, hogy akkor is lássam mit csinálok mikor épp nem megy a projektor. (mivel TV-m nincs és nem is kell)
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Ja, most úgy használom, crossover a cavern meg DSP-zik, így teljesen korrekt.
Ami nagyobb probléma, hogy egy nagy kioltásban ülök, és tulajdonképpen a szemben lévő szubok hatástalanok, viszont hátul hibátlan a szub.Tamoo
Tulajdonképpen eredetileg ebben az állásban hallgattam évekig, míg OB falakban voltak, reményeim szerint jobb így beforgatva. -
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Nem tudom, én a zárt Ultimaxot azért nem hallom rosszabbnak a Klipsch R-115SW-től.
(Azt nem tudom, hogy a van damme-al kábelhívőnek minősülök-e.
A 200Ft-os kábelekhez viszonyítva mindenképp.)
Ha lusta vagyok a szubokat kiszedni a helyéről hogy lenne értelme összahasonlítani a kettő impulzusválaszát? Közeltéri mérés? REW-ben néztem őket, de nem tudom milyen beállításokat kellene alkalmazni. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Lehet, hogy ízlés kérdése valóban. Nekem a szabadtéri (pl udvaron) zenehallgatás, mozizás hangja tetszik a legjobban, az RT60 érték ott is konvergálhat a 0ms felé valószínűleg, de szerencsére jól elvagyok a szobában is.
Egyébként ezt a zárt vs reflex doboz kérdést nem tudom feldolgozni, mármint amit mondasz róla, persze láttam a méréseidet, meg elhiszem, hogy az a dupla 18" reflexes RCF volt a legmellbevágóbb amit hallottál, de ha megkérdeznénk 10 tapasztaltabb házimozist, akkor szerintem 9.5 a zárt dobozt mondaná feszesebbnek, jobban követhetőnek. Ez mitől lehet?
Meg elméletileg is a zárt doboznak kellene, hogy jobb legyen az impulzusátvitele (a szimulációk is ezt mutatják), persze megfelelő méretezést/hangolást feltételezve. Vagy nagy hangerőn változik valami (pl bezárt levegő nemlinearitása), amitől a reflexes jobb lesz?
Amúgy én is reflex párti vagyok, de nem a elsősorban a feszessége (amúgy ezzel nálam nincs gond), hanem főleg a magasabb hatásfoka, terhelhetősége és alacsonyabb torzítása miatt.
Mondjuk most nem kifejezetten szubokról beszélek, hanem általánosan a mélysugárzásról. -
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Visszamérem mindig az eredményt (REW+umik), nem a kalkulált görbékről beszélek.
De megválaszoltad, mi okozza a különbséget, a 4 szub. Dirac esetén volt DLBC? Cavern esetén teljesen automatán ment a 4 szub korrekciója, vagy kézzel rá kellett segíteni? Esetleg külső segítség kellett (minidsp)? -
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ennek elèg mèrges az àra. Esetleg valami baràtibb, ami mèg megfelehet?
A màsodik kèrdèsre ötlet?
Most kezdek ebbe a mèrès korrigàlàsba. Ha jól gondolom de javitsàtok , hogy a mèrès utàn a görbèn làthatò eltèrèseket kellene korrigàlni a a “ target curve” àllitàsàval. Pl. Ahol az eredeti görbe alatt van a mèrèsi eredmèny ott feljebb húzni a görbèt ès persze fordítva. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Meg kérdés, hogy miért csinálta a Dirac azt a nagy beszakadást. Valami miatt feláldozta a lineáris spektrumot?
Azért az a szakadék elég durva 40 és 200Hz között, ekkora beszakadást még nem láttam szobában mérve. Ha ez tényleg ilyen ,akkor ott gyakorlatilag nincs értékelhető mélyhang, csak 40Hz alatt. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Csalóka az előzőleg beillesztett képem, de akkor itt az 1000ms-os. Így már azért másképp néz ki nem?Az előző kép meg azért olyan amilyen, mert a kolléga akkori beállításait alkalmaztam, hogy közvetlenül össze lehessen hasonlítani az eredményeket.
Bőven lehetne még ezen is javítani, de ez előző hozzászólások java nem az utózengésről szólt, hanem az EQ-zásról és a frekvenciaválasz laposságáról, ill. az EQ-zás szükségességéről, vagy szükségtelenségéről, nem pedig az utózengésről.
Én itt csak alig látok vízesés, annál több frekvenciaválasz grafikonokat, pedig az agyunk sokkal jobban tolerálja az amplitúdó különbségeket, feltéve ha az nem társul túlzó utózengéssel,de arról nem beszél senki szívesen.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Olvastam, hogy naponta többször kalibrálja magát a rendszer, még a páratartalmat is számításba veszik stb. Most nem tudom pontosan, de valami 160 pozíciót olvastam, hogy mérik folyamatosan a nézőtér akusztikáját, és kalibrálja magát. Gondolom nem minden moti ilyen, de van ilyen is.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs
üzenetére
Csak egy pozíció a lényeg: ahol én ülök
(Feleségemet nem érdekli a hangzás, a kutyát meg főleg nem. Gyerekek még sok évig nem filmezős korúak)
Én viszonylag pontosan középre ülök, de valóban, 30 centit azért mozoghat az ember feje üldögélés közben.
Nem csináltam még Cavernnel többpontos mérést, ahogy olvasom annyi, hogy mérés után adjam a referenciához vagy az átlaghoz és mehet a következő mérés, majd a végén calculate gomb és úgy ad egy eredményt? -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs
üzenetére
Van még egy hely ahová minden probléma nélkül el tudnám helyezni, ez a szoba egyik oldalfala mellett, a szoba középvonalához közel van. Kipróbálom ott is, persze ha elég hosszú lesz a 3 m-es kábelem. De gondolom ott meg majd másfajta problémák lesznek.
Valószínűleg az lenne a megoldás, ha egy 2. szubot tennék oda (vagy más helyre) egy mini dsp hd-vel és kiegyenlítenék egymás problémáit. Igazából több más hely is szóba jöhet egy második szubnak, de azok a kanapé mögötti és melletti helyek. -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs
üzenetére
Valóban, a módus miatti beszakadás sokkal szűkebb szokott lenni, talán ez látható abból, hogy pont ott egy szűk részen nem is korrigál annyit? (Ez megjelenik az LCR dobozoknál is, amik a szubbal együtt magasságilag pont ugyanott vannak.)
De vajon mi lehet ez a széles beszakadás (valamilyen akusztikai ok, mert a hegyek-völgyek 28 Hz-től pont ugyanolyanok, mint a korábbi, ugyanott lévő szub esetében) De nincs ott semmiféle üreg, sem szekrény, semmi extra:
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm a választ!

Lesz vele kis melóm, de megéri a centert már összelőttem a front szubokkal, mintha 3 utas lenne a rendszer, így sem volt semmi 2db 30cm-es basszus + 2db 16cm-es középsugárzó, és ez csak a centercsatorna, de a frontokkal is eljátszottam külön, az is odab...s volt. Pont mint a moziban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jackson elektromos gitár
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB vízhűtés gyári dobozában garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Én sima 1080p szoktam kölcsönözni.
mondjuk én nem megyek sehova home office-zok már egy ideje. De ha valakinek lenne pest környékén és fogadna szivesen meghallgatnám. Amúgy mini dsp-ét érdemes beszerezni ? vagy elosztó kábellal oldjam meg a másik két subbot ?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy akkor vegyünk mi is 4:3-as vásznat otthonra, amit oldalt és alul felül lehet maszkolni, csillióért?
Azért akad jó néhány alkotás amiben benne van az, amiért a térhangzás nagy élvezetet ad.