Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Anubis_9 #6811 üzenetére
Szia. Ez tuti nem normális dolog, nekem is ilyen erősítőm van de még én nem tapasztaltam ilyen problémát igaz pont most érte el nálam a 3 hónapos használatot heti 1-2 napot használva. Ha negyed évente előfordul az nem olyan vészes de biztosan bosszantó. Milyen gyakran használod? Ha aránylag ritkán, akkor azt javasolnám, hogy egy jobb minőségű kapcsolós elosztóba dugd, és ha éppen nem használod akkor legyen áramtalanítva. Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #6818 üzenetére
Tévedsz, egyáltalán nem jó a Belkin elosztó, sőt, egyenesen "káros" hatású a hifis, házimozis készülékek hangminőségére.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz Anubis_9 #6898 üzenetére
Csak azt ne mond hogy okostelefonod sincs, mert az Onkyo Remote progihoz még az erősítő távirányítója sem kell nem hogy a TV. Nekem is ilyen erősítőm van és most is a netrádiót hallgatom.
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #9612 üzenetére
Az egy PC-s használatra készített (adat) HDMI kábel, eszembe nem jutna házimozi rendszerbe illeszteni. Filléres kínai tucattermék, Delock névvel ellátva.
Nem kell túlzásokba sem esni, de azért van egy minimum, ami alá nem érdemes lealacsonyodni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gábor984
tag
válasz Anubis_9 #9625 üzenetére
Anno elég sokat adtunk el belőle, de egyikkel sem volt baj. Személyes tapasztalatom nincs vele.
Csatolnám a linkelt szöveg lényegét:
A HDMI szabvány ugyanis digitális adattovábbítást használ (kiváló hibajavításokkal ráadásul), vagyis ha eljutnak az adatok a forrástól a célig, akkor „van” kép és hang. És függetlenül attól, hogy egy 1000 vagy egy 100 000 forintos kábelt használunk, a minőség pontosan ugyanolyan lesz. Ez tény. A kulcsszó viszont az előző mondatban az, hogy „ha”. Ugyanis előfordulhat olyan eset, amikor a jel annyi zajt szed fel út közben, hogy a hibajavítók nem képesek azt korrigálni – ilyenkor viszont egyáltalán nem lesz kép. És itt van a kutya elásva: az olcsó kábelek sokszor mindenféle árnyékolás nélkül készülnek, így könnyebben szedik fel az elektromos zajt (amit akár a falban futó kábelek, akár a vezeték nélkül kommunikáló eszközök is okozhatnak).Biztos volt már, bár én még soha nem találkoztam olyannal, hogy elektromos zaj miatt ne legyen kép vagy hang. Én azt mondom, hogy jó az a kábel arra amire használni akarod, de vannak itt tőlem sokkal tapasztaltabbak is, akiknek biztos más a véleménye.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Anubis_9 #9625 üzenetére
Az sem jelent semmit, ha 1 v. 2 ember elmondja a tapasztalatát azzal a típussal kapcsolatban, mert a gyenge minőségbiztosítás nem egységesen rossz terméket produkál, hanem hullámzó minőséget. Tegyük fel, h a noname HDMI 2.0 specifikációt elvileg tudó kábelek 10 vagy 20%-a nem teljesíti a speckót. Ekkor ha vki közli, h ő ilyent használ és jó, az még semmi biztosat nem jelent. Pont ezért csak a kockázatvállalási hajlandóságodtól függ a dolog, bevállalod-e az esetleges hibát, vagy 4x-es áron tutira mész.
A vagy van vagy nincs képet nem úgy kell elképzelni, hogy tök sötétet látsz.
A gyenge minőségű kábel a nagyobb bitsűrűségű részeknél okoz problémákat, minél gyengébb annál kevésbé nagyoknál és annál többet. A kép kockásodik, esetleg szaggat, ilyesmi.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
válasz Anubis_9 #9636 üzenetére
Én is imádom a 818 vasamat, egy régebbi denont váltott, nekem jobban tetszik az onkyo hang. Eddig eszembe nem jutott lecserélni, csak most lett egy 4k tv itthon és ez nem fogadja a 4k jelet, bár így is maradni fog mert 4k lejátszóm sincs plusz minimum 300 ezer lenne használtan ami ennyit tud csak fiatalabb 4k képes.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #9623 üzenetére
Ha kábeleken keresed a 2.0 jelölést, akkor csalódás érhet, mert arra sem létezik, szabvány, vagy követelményrendszer (specifikáció). A kevésbé hozzáértők kedvéért néha melléjük írják a honlapokon, de ismétlem, semmi nem áll mögötte, nem lehet rajtuk számon kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Anubis_9 #9646 üzenetére
Én azt (is) szoktam nézni, hogy egy adott cég mit gyárt, mekkora a "szórás" a termékek között. Aki csak egy -két terméktípus (csak kábel, csak hangsugárzókat, stb) általában azt megbízhatóbb minőségben és jobb kivitelben teszi.
Tudod; kenyeret a péktől, hús a hentestől ....
Hmm ....
-
nagyúr
-
Krisztian101
tag
válasz Anubis_9 #10188 üzenetére
Ha ettől függetlenül minden jól működik csak az AVR nem jeleníti meg az infókat ebben a felbontás/képfrissítési frekinél, akkor ne foglalkozz vele!
Nekem Onkyo TX-SR806 van és ha 1024p(i -nél nem) a felbontás akkor csúnya kék pixelesedés jelenik meg a képen a sötét fekete részeken. Ha kikapcsolom az AVR-ben, hogy a TV-n ne jelenítsen meg OSD infókat akkor láss csodát, minden pöpec!
Sztem ez valami Onkyo OSD betegség lesz, de sztem ez elhanyagolható hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Anubis_9 #18876 üzenetére
Ha laptopos topikokban rákeresel a nevére, megkapod a választ. No. 1 nem ajánlott bolt. Egy ismerősöm vásárolt tőlük laptopot, és még csak nem is azt kapta, amit vett.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
svgyula
addikt
válasz Anubis_9 #80738 üzenetére
Szia! A DenonS660h szintén zenész! Konkrétan a saját beállító szarsággal(csak így tudom finoman kifejezni!) olyan volt a hangzás bármelyik állásban mint egy 60-as évekbeli asztali rádió középhullámon! Ráadásul ha kicsit odatekertem akkor olyan szinten melegedett, hogy a tojás simán megsült volna. Először kapott aktív termisztoros hűtést, mert ez a ~3eft érték biztosan nem fért bele a keretbe. A 150ft-os termisztor 45c°-os egy gréc 5A-es 300ft és 3db 6cm-es egy laptop hűtőből kivett ventilátor ami kompletten volt 1000Ft. Utána meg kikapcsoltam az egész EQ szarságot és manuális frekvencia szűrést állítottam be és lőn "codda". A legnagyobb hiba az egész rendszerben az, hogy az EQ előtt vagy nincs jelerősítő vagy nagyon gagyi! Ugyanis azért melegszik az erőlködő mert az EQ által lecsökkentett bemenő jeléhez az erősítőt sokkal jobban meg kell hajtani azonos hangerő eléréséhez. Nyilván ezeket az erősítő behangolást "szupermenék" az egy hangszórós zajládákhoz tervezték és nem normális hangfalakhoz. Nálam minden hangfal 3 utas és ugye a "beállító hang" a teljes sáv töredékét tolta ki, a mikrofon meg egy gagyi ami szinte biztosan nem érzékeli a hangsáv teljes tartományát csak egy kis részét. A végeredmény meg össze-vissza szabdalt hangfolyam és egy f@s hangzás lett.
A manuális beállítással már megközelíti azt amit az előző zsigerből tudott! Hát ennyit az automatizáló hangbeállításokról.
Nyilván akinek nincs hallása és nem érti mit és miért kell beállítani annak megfelel. De ez az én saját tapasztalatom![ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #80738 üzenetére
Az AccuEQ Room Calibration nem csak a jelszinteket állítja egyformára, olyanokat is végez, amiket kézzel nem tudsz, viszont a jó hangzáshoz feltétlenül szükségesek.
#80737Csabi1984
Igen, az 5 HDMI bemenet közül három 4K-képes, ami 9 évvel ezelőtti belépő kategóriában nem negatívum.
A bemenetek feliratával ne foglalkozz, csak tájékoztató jellegűek![ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Anubis_9 #80809 üzenetére
Szia! Az erőlködőn mire van állítva? Mert nálam az csak akkor kapcsolja oda magát ha a TV-n be van állítva a külső eszköz vezérlése. Olyankor a TV indítás bekapcsolja az erősítőt a megfelelő bementi csatornára. Ha nincs akkor marad ott ahol előtte volt és akkor nyilván nem megy át semmi, vagy az szól amire kapcsolva van. A TV-t próbáltad az erősítő kimenetre, HDMI (akármelyik) kapcsolva mit csinál? Ha nem reagál akkor érdemes lenne kábel cserét kipróbálni(legalább 2.0).
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
junkpod
veterán
válasz Anubis_9 #80821 üzenetére
Na ez a user error. Kérdeztem is korábban de akkor mást mondtál.
A tv HDMI IN ARC bemenetet kell összekötni az erősítő HDMI OUT ARC csatlakozóval, ahhoz hogy a tv hangját halljad az erősítőn keresztül. Mivel ez Audio Return Channel funkció, így a hang az IN felől az OUT irányába visszafelé közlekedik.Box's don't touch!
-
Vhiktor
veterán
válasz Anubis_9 #81100 üzenetére
Szerencsére engem ez nem érint, mert soha nem fog rajta zene szólni, csakis kizárólag mozira van használva.
De elmennek a fenébe ha ez ilyen.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz Anubis_9 #81298 üzenetére
Kérdés az árazása a sztereónak, attól függ megér e bármit.
Nekem pl Yamaha és Arcam/ Anthem mellett nem hiányzik/ hiányzott egy sztereó. Ha drága a Marantz lehet jobban jársz egy erősítő cserével ami zenében is és moziban is jobb.Ha olcsón hozzájutsz, akkor persze nem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #81434 üzenetére
Ha már megvan, akkor nem felesleges. Sok esetben a másfeles is bőven jó.
Kimber 8TC-m valamivel több 6 négyzetmilliméternél, de amikor vettem, ez egyáltalán nem volt szempont, csakis a hangra gyakorolt hatása számított.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Anubis_9 #81434 üzenetére
Attól függ, mennyi teljesítményesést engedsz meg. Nagy távolságon már van annyira jelentős, hogy érdemes 4-est venni, de nálam a 12 méterre vezetett surroundok is másfelesek. Egy AVR-rel ezt például nem lehet megtenni, ott a teljesítményvesztés már kezd érzékelhető lenni a dinamikán.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs