Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave118
senior tag
Szia, ne aggódj, mi itt elég sokan ugyanígy kezdtük (legalábbis én)
A megoldást te magad írtad le: "set top boxot HDMI kábellel az erősítőbe csatlakoztatnám, majd az erősítő kimenetét a TV-re szintén HDMI-vel"
Filmnézéshez pedig egy s905-ös mediaplayer-t javasolnék (van topikja), ami akár hálózaton keresztül is lejátssza a tartalmakat, de külső vinyó vagy pendrive is adható neki. Ezt a kis kütyüt ugyanígy HDMI-vel kötöd az AVR-hez, ami a képet igazából csak átengedi, a hangot pedig (jó esetben eredeti, akár HD minőségben) továbbítja füleid felé.[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
dave118
senior tag
Tv adásra teljesen jó a mostani setup, ahogy már előttem írták, optikán kezdtem én is. A normális láncnak (media player) magasasbb kategóriánál van értelme, ahol már a DTS a minimum, de inkább a TrueHd vagy a DTS Master a jellemző. Utóbbi két formátum csak HDMI-n közlekedik.
... Ami ami, az az.
-
zsoika
addikt
Tök mind1 ,hogy laptop vagy media box, mert a lejátszó programot úgy kell beállítani ,hogy csak átengedje a hangot és majd az erősítő elektronikája dolgozza fel. Csak azért írtam a laptopot (persze csak ha van rajta hdmi kimenet) mert az nagyobb eséllyel van a családban ,így tesztelésre olcsóbb .
BBéci: persze, csak hogy hdmi -vel is le tudja játszani , így tesztelve és az optikaival össze tudja vetni. Nem akartam azonnal média lejátszót ajánlani neki.
[ Szerkesztve ]
-
attila.86
tag
A HDMI-CEC funkciót nevezi a Denon hdmi controlnak és az ARC meg a közös ki/bekapcsolás használatához szükséges mindkét eszközön aktiválni (a Samsung Anynet-nek nevezi). Próbáld meg az eARC funkciót a Hang/szakértői beállításokban kézzel kikapcsolni, ettől még nem kéne inaktívnak legyen az ARC-nek, és ugyanitt tudod állítani a digitális kimenet formátumát, hátha valamelyik megoldja a gondot.
-
attila.86
tag
Ezek szerint, amikor épp netflix-ről játszol le, akkor sem tudsz PCM és Auto beállításokon kívül mást választani? A fórum szerint az a gond, hogy DD+ formátumot erőltet az AVR-re, de az ARC-n nem támogatja ezt. Nekem valamivel régebbi samsungom van, ott tudok választani Netflix lejátszása közben, hogy DD vagy DD+
-
BBéci
legenda
Honnan vetted a MHz adatokat? Valamit elnéztél.
A magyarországi tévéadások 50 hertzesek. A streamekről konkrétumot nem tudok, de simán lehet ugyanannyi.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Nem MHz-re gondolsz, hanem simán Hz-re, ami ugyanaz, mint az FPS. MHz a tévécsatornák jelét vivő frekvencia volt, de az adás képkockaszámához nem volt köze. A számok ezek:
- hagyományos film: 23.976 Hz
- átlagos TV-adás: 25 Hz
- Netflix és társai: 23.976 és 30 Hz között bármi
- jobb TV-adás: 50 Hz (de váltottsoros, és nyilván nem olyan filmre, amit 24-en forgattak)
- HFR film: 48 vagy 60 Hz (jelenleg maximum 10 darab ilyen létezik, de jön több)60 feletti otthoni filmes szabvány nem létezik, csak rendes moziban. Játékból sincs 100, az extrém kijelzők 120-tól indulnak. Ennyit még szokott tudni az AVR, többet nem, de mivel ilyenre egyetlen forrás szokott lenni, azt kötheted közvetlenül a TV-be, és az (e)ARC visszaküldi a hangot az erősítőnek.
Filmet bármilyen erősítő átvisz, játékot a késleltetés miatt pedig amúgy se kötünk bele soha. A szükséges minimumszintet tehát az mondja meg, hogy kell-e HDR neked, és hogy milyen, illetve meg akarod-e nézni a Gemini Man-t 4K-ban, ami az egyetlen 4K60 film jelenleg, mert ahhoz már kell nagyobb HDMI.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
A HDCP 2.3 a HDMI 2.0 jellemzője. Ha nem találod a HDMI verziót a specifikációban (ami nagyon ritka, hogy lemarad, szerintem ott van az), akkor az eARC-ot keresd, mert az a 2.1 jele. Annál újabb nincs, de a 2.0 sem hiszem, hogy probléma lenne neked, bőven átvisz az minden filmet.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Samsung Neo QLED 4K QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest