Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #45386 üzenetére
Azok a frontok szervizre szorulnak, ha csattognak, recsegnek... az aránytalanul sok mély beállítás probléma, kezelhető.
Helyes beállítás és jó frontok esetén maximum azt veszed észre, hogy nem 20 Hz-től szólnak, hanem 40-50 Hz-től.
Nálam korrektül szól.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #45391 üzenetére
Nem értelek, én a kezdetektől használom 5.0-ban a rendszeremet, egyáltalán nem tapasztalom az általad leírtakat, amit személyesen nem is tapasztalhatsz, hisz neked kötelező a mélynyomó.
Nálam nincs "azt veszed észre, hogy nincs dinamika, pontosság, illetve a közép magas tartomány erőtlenné válik!" ez, igenis van dinamika, a hangszerek pontosak, a közép és magas tartomány is tisztán és szépen szól. Igaz nem csonton járatom, de épp elég hangos ahhoz, hogy a dinamikát is élvezzem.
Ami nincs, az a 20-38 Hz tartomány, illetve ez már annyira halk, hogy te lehet nem élveznéd, én pedig így élvezem.Zsoika, ha nem próbáltad, akkor miről írsz??? Nem, csak a 20-38 Hz közötti szubbasszus lesz ami nincs.. nekem nem hiányzik. Az a műfaj, amit nézek mozi területén, abban nincsenek is ilyen szubok.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz zsoika #45398 üzenetére
Valamiról úgy beszélni, véleményt alkotni, hogy nem próbálta, az már számomra a nem minősíthető, a tanácsa figyelembe nem veendő kategória.
Az ének az esőben esetén minek szub? Írhatnék még sok sok hasonló filmet...Mint írtam, én más filmeket (valóban filmeket) nézek, nem szubhangokra épülő akciófilmeket.
S ezeknek nem kell bömbölniük..[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #45401 üzenetére
Ismerem a szubládás HM hangját, igen a csinn-bumm filmek elképzelhetetlenek szub nélkül. Tudom mit írsz, de figyelmen kívül hagyod, én nem azt a filmeket nézem, s nem is azt a zenét hallgatom.
A jazz, vagy a szimfonikus zene egyáltalán nem igényel szubot.
A szubbasszus nem ezeknek a zenéknek a tartománya, ha akciófilmek nézője lennék, akkor nekem is hiány érzetem lenne.
Számomra a sztori a színészek alakítása, s a filmzene teszi élvezetessé a filmnézést.
Azt ne várja el senki tőlem, hogy ehhez vennem kell egy szubot, hogy meggyőződjek, valóban nem kell nekem.Igen, nem neked akarok tanácsot adni, neked KELL a szub. Nekem nem.
Zsoika, neked azért írtam, mert abban akarsz tanácsot adni amit nem hallgatsz. Ha együtt hallgatnánk nálam a komolyzenét, nem hiányolnád a szubot.
Neked is kell a szub, nekem nem.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #45407 üzenetére
Az általad említett filmben nyílván nincsen LFE csatorna, viszont közép, illetve magastartomány ott is van, aminek az előállítását megkönnyíted az erősítődnek ha tehermentesíted..
Ezt elmagyaráznád, hogy miként tehermentesít a szub, ha nincs szubhang a filmben?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz #98221312 #45418 üzenetére
Persze, hogy szól a szub, hisz nem csak a szub van rábízva, a vágás alatti hangok mind rámennek.
Szub nélkül ezek a frontból szólnak. Az általam nézett filmekben 50 Hz alatt nem nagyon van hang, ami van, azt a rendszerem szépen adja vissza.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
Teljesen egyetértek a hangszerekről írtakkal, annyi kitétellel, hogy a hangszerek legmélyebb hangját igen ritkán szólaltatják meg a valóságban, az csupán lehetőség, ott is meg tud szólalni.
A másik kijelentés is igaz, ahol azt írod:
Viszont házimozihoz kell az erőteljes 40 Hz alatti tartomány, ami nem kezd ott halkulni, hanem legalább 25 Hz-ig egyenletes. Sajnos erre a belépő hangdobozok és szubládák nem képesek.
Ilyen szub, ami ezt (legalább 25 Hz-ig egyenletes) tudja, a belépő szinten elvétve sem akad. Akkor miről beszélünk?
Venni egy olyan Szubot, ami már 35 Hz-nél sem egyenletes? Mit old az meg?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz alphamooncam #45454 üzenetére
Talán innen van: [link]
-
hcs57
őstag
válasz szasanyi #46196 üzenetére
Amekkora változás lesz, azt szinte észre sem veszed.. szerintem. Nekem az 1300 és a 2300 között nem volt számottevő, inkább csak az ár volt más.
Itt van egy 2500, még garis is: [link]Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Lacielvtárs #46460 üzenetére
Engem a fogyás érdekelne... kérhetnék a módszerről infót? Akár privátban...
-
hcs57
őstag
válasz fehér_ember #46957 üzenetére
Ebből kimaradt a balun trafó
-
hcs57
őstag
válasz exception #47076 üzenetére
Igen, itt is megy ez, a kábelekkel, s még sok mással, ... mert ők sok tapasztalattal tudják, hogy én azért nem hallom, mert nem értek hozzá, vagy egyéb kifogás.
Ami a lényeg, a zenét is és a film hangot is erősíteni kell, ami a különbség, az a film esetében a szubhangok és a térhangzás több mint két hangfalon.
A gyakorlat azt mutatja, hogy az AVR is megszólaltatja a zenét, nem is akár hogy.. mint ahogy a film is nézhető sztereó hanggal (kisebb akusztikai élménnyel).
Itt az a lényeg, hogy hivalkodj a milliós cuccoddal, tápkábel sem jó, amit a gyártó mellékel, mert a részletek, a tér, a dinamika... szóval érted.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #47080 üzenetére
Jó kérdés... Nekem végül is nem sokat segített ez a fórum, jöttem néha megmosolyogni az itt írtakat pl. a kábelekről, néha csak úgy..
Vannak itt többen, akinek a véleménye, tapasztalata, szakmai ismerete hasonló az enyémmel, főként Őket figyelem. Gondolom ez nem baj?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz N.YCityBoy #47081 üzenetére
Mit mondjak, kiadtál 80 ezer Forintot, nyilván nem fogsz mást hallani. Azért egy vakpróbát megnéznék nálad.
Merre laksz?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz N.YCityBoy #47094 üzenetére
Sajnálom, 200 km.
-
hcs57
őstag
-
hcs57
őstag
válasz exception #47392 üzenetére
Azóta meghallgattam több hasonló árban lévő hangfalat, még a Dalikból is, de nekem még mindig a Spektor 6 hangja a legjobb. Nyilván a zenei repertoár nem az, amit te hallgattál. A Jamo határozottan nem ragadott magával.
-
hcs57
őstag
Volt itt már írás igen vékony hangfal kábelről, amit profik használtak.. amiről aztán kiderült, hogy a mély hang alig hallható szintre változott.
Mondhatni, nem a kábel vastagsága a lényeg?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz sinci01 #48141 üzenetére
A tv-n android van (pl. Sony), és kodi van rá telepítve... a médialejátszón szintén android van, és szintén kodi a lejátszó program..
Mi akkor a különbség???Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz blakey #48152 üzenetére
Nekem egy 55 XE8505 Sony tv-m van, azon a Kodit használva eddig nem tapasztaltam az általad leírtakat, igaz HD filmet még nem néztem, de a filmek sem 4K felbontásúak. Biztosan találnék olyan anyagot, aminél az általad leírtak tapasztalhatóak, eddig nem kerestem, 2 év alatt nem volt olyan, aminél bármilyen anomália tapasztalható lett volna.
Nyilván egy erős vas többre képes, de minek ágyúval verébre lőni?
Tartsak egy vasat azért, mert többévente talán lesz olyan média, amit nem jól játszik le a tv?
Tudom mindenki a tökéletesre törekszik, ezért nem vesz olyan autót, ami "csak" 170-el tud menni, hisz ha kitéved Németországba, ott az autópályán nyomhatja akár 250-el is.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Quqesz #48183 üzenetére
Az a telefonnal rögzített "4K" részletgazdagsága nem indokolja a médialejátszó alkalmazás szükségességét.. a tv saját szoftvere simán lejátssza a 4K tartalmat,
Azt most nem akarom feszegetni, hogy mire képes egy telefon, fotó, vagy videó terén.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz blakey #48193 üzenetére
Mint írtam, nem a tv saját lejátszó programja fut, kodi játssza le, a hang átmegy az AVR-re, az dekódolja. A képet pedig ha a tv műsornál le tudja játszani, akkor a film sem gond. Nálam nincs szemmel látható hiba.
-
hcs57
őstag
válasz blakey #48193 üzenetére
Írod: a TV-k lejátszói erősen butítottak, olyan nesze semmi fogd meg jól. Nem tudnak normálisan lejátszani akár egy sima SD anyaggal is gond lehet.
Néhány tv-nél, ezt magam is láttam, a sajátomnál ugyanezt még nem tapasztaltam.
A lejátszás hardver és program kérdése, ami az én esetemben a tv-m hardvere elegendőnek tűnik, a szoftver pedig a telepített kodi (kodekekkel), ami határozottan jobb a tv saját lejátszó programjánál.
Biztosan van olyan tv, amelyiknek gondja van már sima SD anyaggal is, vannak tesztfilmjeim, amit pendrive-n hurcoltam magammal, tesztelve a tv-ket.
Ez az állítás NEM MINDEN TV esetén igaz.
Nyilván ahol igaz, ott a megoldás a külső eszköz.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
A Denon AVR x1300w esetében lehet olyan beállítást csinálni, hogy házimozinál a mikrofonnal bemért beállítás éljen, sztereó hangnál pedig manuális EQ legyen?
Ha igen, akezt hozzá lehet rendelni a zöld MOVIE (5.1 hang) és a piros MUSIC (sztereo) gombokhoz?[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz FerNandor #49016 üzenetére
Nekem LG V10 van, ennek is pöpec DAC van a tok alatt... teszteltem, A jó minőségű zenét sokkal szebben játssza, mint az AVR X1300W Denon.
Nyugodtan próbáld ki, ne adj nagy hangerőt a telefonon. A minőségibb flac tömörítésű zenénél azt tapasztalod, hogy zeneibb, élvezhetőbb a fülnek.
Majd várom a beszámolódat.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz zsoika #49701 üzenetére
Az egy lengő kábelnek való, vagyis szabadon vezetéshez.. hajlékony és strapabíró... miért fizetsz olyanért, ami nem kell neked? Ezt nem szokták falba fűzni.
-
hcs57
őstag
válasz evitiguF #49776 üzenetére
Kicsit félre lett magyarázva a "szaktudás".
A lexikon szerint: [link]
[I]Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.
Szaktudás szó jelentése
szaktudás (főnév)
Gyakorlati ismeretkör, magabiztos alkalmazási készség és elméleti háttér egy szakterületen vagy tudományágban.- mint írja, elméleti háttér... amelyeket az oktatási intézményekben szakoktatóktól, tanároktól, professzoroktól sajátítanak el, szakvizsgáznak belőle.
Az itteni hozzászólások nem erre utalnak, inkább arra, hogy ki milyen hangkeltőket hallgatott személyesen, és szubjektív módon hogyan ítélte meg. Ha több, illetve sok hangkeltőt hallgathatott már, akkor magát "szakértőnek" tarthatja a tapasztalatai alapján.
Ha a kérdező valamely tanácsot ki sem próbálja (pl. tápkábel csere), akkor az le van sajnálva.Az itteni "szakértő" saját igényét, ízlését, tapasztalatát alapul véve ad "tanácsot" az itt kérdezőnek, figyelmen kívül hagyva a kérdező anyagi helyzetét, igényét.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, akkor le van nézve.
Ha ésszerű, tudományos magyarázat, tanács hangzik el mástól, arra nem reagálnak, megrendíthetetlen a hitük a saját tapasztalatukban.Szerintem nagyjából ilyen most ez a fórum.
-
hcs57
őstag
válasz tothjani81 #49835 üzenetére
Én így hagynám... a szubot a filmekben lévő szubbaszus hangokra találták ki, a sztereó zenénél semmi szubbaszus hang nincs, nem kell hozzá.
Feltéve, hogy a front basszusa elég neked a zenéhez...Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz ctrlaltdel13 #49843 üzenetére
Az általam zenének nevezett felvételek nem tartalmaznak Szub hangot.
Ha figyelmesen elolvastad volna, odaírtam: Feltéve, hogy a front basszusa elég neked a zenéhez...
Neked mely zenékben van szub hang?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Látom nem az egész hozzászólás láncot figyeled... Akinek a hozzászólás szólt, az large -ban hagyta a frontokat. Azt tanácsoltam neki, hagyja így... s most jössz azzal, hogy : Ha a crossover mindenre 80 Hz, a front small
-
hcs57
őstag
válasz ctrlaltdel13 #49849 üzenetére
A Dali Spektor 6 frontokon egész szépen szól... miről beszélünk?
-
hcs57
őstag
Te meg tanulmányozd a kottákat, melyik zenében látsz szubbaszus hangokat??? Ne írj sületlenségeket! A lehetőség nem jelent valóban szub hangokat a zenében.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz ctrlaltdel13 #49876 üzenetére
Ami "zenét" idéztél, azt aki hallgatja a lelke rajta. Nekem nem a stílusom, jazzt és komolyzenét hallgatok.
-
hcs57
őstag
válasz I'am Dony #49890 üzenetére
A zene kb 60Hz felett kezdődik.. itt már a Spektor 6 ura a helyzetnek. A többi neked való, nekem semmi szükségem rá. A Denon is hozza a 60 Hz feletti hangsávot.
Valójában már 45 Hz -nél szintben van a mért jel, ami nekem a zenéhez bőven jó. A szub ezt csak elrontaná zenében.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz tothjani81 #49894 üzenetére
Nincs azzal a basszussal semmi, pont úgy szól, ahogy kell... csak néhány fórumtárs fikázni szeretné.. gondolom nekik nem ez van.
Az meg egy másik téma, hogy szubláda esetén a basszus a szubládából jön, amihez a Denonnak nem sok köze van, nem ő erősíti.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest