- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
szasanyi #2925 üzenetére
Te hallod a 20000 Hz feletti hangokat?
De ha hallanád, annak sem lenne semmi jelentősége a hangminőséget illetően, mert nem függ össze a hertzekkel.
Ha az Arena 170 nem csilingel akkor ott valami baj, rendellenesség van. Specifikációja szerint 40000 a felső határa és a mi méréseink szerint 20000-ig csaknem lineáris az átvitele. Beforgatást igényel, az is kiderül az egyik grafikonról. -
Norbi 72
veterán
válasz
Szabikaa20 #2935 üzenetére
Sokkal jobbak.
-
szasanyi
félisten
válasz
Szabikaa20 #2935 üzenetére
Ha használtban is gondolkodsz, abból jobbat kapsz ugyanannyiért vagy olcsóbban. Nyilván a szín és az összetétel ami egyedi igény, de kinézett típusról is kaphatsz infókat. Az előző ajánlást szívleld meg, és semmit se vegyél / rendeljél kipróbálás (meghallgatás) nélkül!
-
Norbi 72
veterán
válasz
szasanyi #2933 üzenetére
A 180-asnak jobbnak kéne lennie,de szvsz ez a szett lenyomja.
-
szasanyi
félisten
válasz
Szabikaa20 #2929 üzenetére
Nem tudom, azt nem ismerem annyira. Itt egy Arena 170 és egy Arena 180 teszt ha még nem olvastad, hát találsz számodra érdemleges infó(ka)t. Meg hát csak ad vki hozzáértő (BBéci, Sanci38, Norbi 72, Ragadozó) pontosabb infót erről.
Nemir Ombe: minek / kinek kell ez a folyamatos ellenkezést és fikázás? Én a magam részéről nem vagyok kíváncsi rá (de már mások is utaltak erre) és arra főleg nem, hogy megmondd nekem én mit és hogy hallok, vagy hogyan nem. Ha annyira nagy szakértője vagy a témának akkor javaslom inkább menj át a haladó házimozi topikba, ez nem neked való. Egyébként meg hozzáértő ember nem csak azzal dobálózik, hogy ez sem jó meg az is sz@r... csak mondom, miközben újólag felhívnám a figyelmedet arra, hogy a topik témája Házimozi belépő szinten.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
szasanyi #2925 üzenetére
Na és most megint visszatérnék a 170 és 180-ashoz..Az nem lehet hogy a 180-as inkább úgy működik mint egy 3-utas hangfal.Egy mély egy mélyközép és egy magas hangszóró lenne.És így "kevesebb" dolga lenne a magasnak részletesebb lenne.Ellenben a 170-esel ahol csak mély(mélyközép) van és a magas.
Néztem előbb a specifikációt ott úgy írja a 180-ast,mint a 170-est csak annyi hogy duplán van a mélyközép a keresztváltó pedig 2100hz-re van állítva.Szerintem értelmesebb lett volna a 180-ast 3utasra csinálni inkább! -
gurabli
őstag
válasz
Nemir Ombe #2926 üzenetére
Köszönöm! Gondoltam, hogy belépő dobozok, csodát nem várok, azért kérdezek
Sajnos meghallgatni nem tudom őket, ezért részben zsákbamacska. Ennyi a keret, ebből kell kihozni a legtöbbet.
A Studio 135-től azért mindenképpen (komoly) előrelépés lenne bármelyik is lesz/lenne?
A Yamaha NS-G40MKII felé hajlok, arról szinte csak jót olvastam, hogy ennyi pénzért ebben a kategóriában nem igazán van ellenfele.
Még egy fontos dolog, amiben segítséget kérnék: bármelyik doboz is lesz, csak egy helyre tudom rakni, vagyis egy alacsony TV állványra, amint van a TV és az mellé két oldalra. Kb. 50cm magas az állvány. Nagy gond, hogy nem tudom közvetlenül a földre rakni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
gurabli #2924 üzenetére
Ezek a Heco belépő dobozai közé tartoznak, nagy csodát ne várj. A Yamaha is belépő, de szerintem (ha már lehet ilyet mondani) kellemesebb hangú cucc.
18nm-re mindegyik elég. Lényegében vedd amelyik tetszik, talán annyi. hogy a Yamaha még talán mindig futó sorozat, a Heco már egy régebbi darab.
(#2925) szasanyi
Meg ne haragudj, de a Taga-ról ilyet állítani, hogy "csilingelő magas", azért jelentős túlzás. Az viszont tény, hogy a JBL-nek nincs "valódi" magasa, csak csattog/csörög.
(a max. frekvenciának pedig semmi köze nincs a magas "minőségéhez")
-
szasanyi
félisten
Elsősorban zenénél volt jól hallható a különbség. TAGA-n a magas hangok szebben csengenek, egyes zenék esetén szinte csilingeltek. A JBL 170 teltebb, gazdag mély hangzása - szerintem - igényelné ezt, de csak szolidan van jelen a magas tartomány. Egyébként a hivatalos gyártói specifikációban megadott magas tartománya is kisebb..
-
gurabli
őstag
Mi a vélemény a Heco hangdobozokról?
Konkrétan ezekről:
Álló:
Heco Spirit 200
Heco Cantaro 3Bookshelf (?):
Heco Spirit 100Minőségre ezek mit tudnak, mennyire éri meg jó állapotban, tisztességes áron megvenni őket? Panelszoba, 18m2.
Valamint érdekes lehet még: Yamaha NS-G40 MKII
A jelenlegi összehasonlítási alap Jamo Studio 135.
-
fehér_ember
addikt
Ha már JBL-ekről volt szó
; ezek eléggé le vannak értékelve: JBL Studio 270 99999Ft/pár + JBL Studio 220 39999Ft/pár + JBL Studio 225C 39999Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Horgász topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Hobby rádiós topik
- Hobby elektronika
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fedora Linux
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest