Új hozzászólás Aktív témák

• Tsabber
    csendes tag

Fülmonitor sajnos nem jó. Illetve semmilyen fülhallgató. Mindenképp az előttem lévő vezető térbeli lehető legpontosabb pozícióját kell hallanom. Az ő ívét fogom követni, így hallanom kell, ő épp hol van a térben. Mintha sötétben követnétek egy fáklyának a fényét. Megvan a támpont ami mozog, és a ti feladatotok azt követni. Persze a térbeli pozíció nem elég, a hang amit követek, az is hordoz extra információt, egyszerű szavak formájában. Ezért kell a mikrofon, és nem csak egy folyamatosan pittyegő valami. Ezek alapján döntöm el, hogy épp mit kell tennem. Mintha a fáklyát vivő személy pluszban figyelmeztetne titeket, miközben követitek, hogy vigyázz, itt egy gyökéren léptem át, itt belerúgtam egy kőbe, most meg jobbra egy szakadék. Ő a fáklya miatt látja, de te mögötte már nem fogod. Ha kellő összhangban vagytok, és folyamatos a távolság és a differencia köztetek, tudtok "időben elcsúsztatva" mozogni. Ha a hangforrás kifordul előttem kanyar közben, az is infó. Hallom milyen mértékben "halkult/tolódott el", és tudom az milyen éles kanyar lesz, illetve én ahhoz képest hol tartok az ívemben. Tudom nüanszok, és lehet értelmetlennek tűnik, de higyjétek el, ha egy életet éltek le hangok iránymutatásával, minden apró zörrenésnek lesz jelentősége. :)
    Egyáltalán nem biztos, hogy a tölcséres/irányított hangszóró a legjobb erre. Eddig ezt találták az ismerősömék. Én pedig csak szeretném körbejárni, van-e más lehetőség, ha már 10 évvel később építek egy sajátot. Az is lehet, én használom rosszul a "tölcsér/irányított" kifejezéseket, ha igen, ezért elnézést. Azért is kérdezlek titeket, akik szakmailag is értenek hozzá, hogy hátha van sokkal jobb ötletetek. Annak örülnék a legjobban, ha lenne. :)

Itt egy videó, amin az ismerősöm egy kis riportban bemutatja a síelést, talán segít elképzelni az eszközt, és hogy mit is csinálnak vele: https://www.youtube.com/watch?v=XP5G_GIyDoU&t=5s

Illetve annyit ki tudtam deríteni, hogy elvileg ez a hangszóró van neki benne. Ebből tudunk kiindulni: https://webshop.giantsound.hu/100_voltos_rendszerek_epulethangositas_87/ohmikus_hangsugarzok_207/ohmikus_tolcserek_209/monacor_nr_254ks_tolcseres_hangsugarzo_551

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés