Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36050) shalafi66 válasza Venyera7 (#36043) üzenetére


shalafi66
veterán

Mezei hangszórójavító Palmatex-szel csinálná, az biztos. Ha a harmanban mondanak egy anyagot, az 90% hogy nem megvehető Magyarországon. :) Az egész technológia (ami jelenleg van ott) máshonnan származik. Régen volt már az, hogy

#36044denesdr
:) Az impulzusválasz tényleg nem. Szerintem, ha jól csinálod, ezek és kombinációik elég sok infót adnak. :) Sőt. Néha egy impedanciaválaszból meg lehet állapítani. Valahol máshol lehetett a hiba.

#36045bkercso
Ez már szociológiai kutatás inkább. :D

#36046bkercso
Sztem ilyet senki nem írt :D Sőt. Pont arról volt szó részemről, hogy valamikori tapasztalatok egy tök más helyzetben nem biztos, hogy relevánsak. Illetve a hallásod nem műszer, nem is akként kell kezelni.

#36047denesdr
Abszolút létezik. :) Az elektroakusztika kb. 99,9%-ban megfejtett tudományág, semmi új nem várható benne, szükség sincsen rá. Az emberi tényezőket persze nem lehet akusztikai eszközökkel mérni, de az már nem a hangsugárzás/hangvisszaadás kérdésköre.
A zenehallgatás / annak élvezete nem függ össze a HiFi-zéssel semmilyen szempontból, sőt ezek egymás paródiái.

#36048denesdr
Lesz, lesz. :) Nem csak az ESR más, lin és nemlin torzításkülönbségei is vannak.

#36049ozzy711
Infantilis? :D Dehogy. Egy pincében szerelte össze a hangszórókat a csávó, vszeg ha azóta nagyobb darabszámot csinál(tat), akkor mással gyártatja. Semmiféle hangszórógyár nem volt, csak készen vett alkatrészek összeszerelése. Mellesleg hogy mi a világon legjobb, azt sztem senki nem tudja megmondani. :) Ez a magas nem jó kifejezetten, az árához mérten semmiképp. Hype és kb. ennyi.
Összesen két termékről van szó (25 és 34mm-es dóm) pár variációban. Ez is a lehető legkönnyebb eset, dóm magas.

:) Ez meg felhasználás kérdése. Mert a Bliesma is a "béka segge alatt" van a BC25-höz képest pl. terhelhetőségben. :) Vagy linearitásban. Nézőpont kérdése, hogy neked mi a fontos. (Mondjuk a többi tulajdonságuk meg elég hasonló :D Szóval....)
Abszolút értelmetlen az a hangszóró, a tervező nem tudta, mit csinál, csak elvek mentén próbálkozott, de nem logikusan. Pl. Fölösleges a |2-3|mm-es Xlin érték egy magashangszórónak, mert eleve nem mozog annyit, ha meg mozog, akkor már nem szól jól. És hiába lenne kitérés szempontból terhelhető a Bliesma magas, a picike 24*1mm-es lengőcséve megakadályozza elektromos szempontból. :) Több ponton a geometriát is sikerült elrontani. Hát mindegy is.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.