Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással
-
LOGOUT
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
inci67 #61086 üzenetére
Többféleképpen is be lehet kötni:
Az egyik megoldás az, hogy a potit és a ventilátort sorba kötöd egymással, így a poti csak előtét ellenállásként viselkedik, a ventilátoron pedig mindig fog folyni valamennyi áram, még ha olyan kevés is, hogy az ne kezdjen el pörögni. Ezt én nem tartom szerencsésnek, de ha Számodra egyszerűbb kivitelezni, megteszi. Ez esetben az USB-ből érkező fekete vezeték (GND vagy test) legyen fixen rákötve a ventilátor GND (vagy negatív) kapcsára, az USB-ből érkező piros (VCC vagy 5 V) pedig a poti 3. kapcsára, majd a poti 2. kapcsá kösd össze a ventilátor másik (VCC vagy pozitív) kapcsával. Így balra tekerve minimális fordulaton, jobbra tekerve maximális fordulaton pörög a ventilátor.
A másik megoldás, hogy a poti feszültségosztó szerepet tölt be. Ekkor az USB fekete (GND) és piros (VCC) vezetéke menjen a poti 1. (fekete) és 3. (piros) kapcsára, a fekete menjen tovább a ventilátor egyik (GND vagy negatív) kapcsára, a poti 2. kapcsát pedig kösd össze a ventilátor másik (VCC vagy pozitív) kapcsával. Ilyenkor balra tekerve a ventilátor teljesen ki lesz kapcsolva, jobbra tekerve pedig megkapja a teljes 5 V-ot. Viszont akár így akár úgy, a poti folyamatosan terheli majd az USB-t, éppen ezért ildomos ide viszonylag nagy ellenállás értékű potit választani, szerintem legalább 10 kOhm, de majd az okosabbak megmondják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Facebook és Messenger
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest