Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek.
Van egy Phanteks Pro M SE házam. Van két előlapi ventilátora (rgb-s),amely hozzá tartozik. S azt vettem észre,hogy van néha,hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor az első két ventilátorból az alsó később indul el. Mindezt leszámítva minden rendben van vele. Pörög rendesen. Csak néha indításnál késlekedik az alsó.Valakinek valami ötlete?
Lehet,hogy valami nincs rendesen bekötve?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek.
Tudom,hogy már feltettem ezt a kérdést,csak még mindig nem találtam erre választ:Van egy Phanteks Pro M SE házam. Van két előlapi ventilátora (rgb-s),amely hozzá tartozik. S azt vettem észre,hogy van néha,hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor az első két ventilátorból az alsó később indul el. Mindezt leszámítva minden rendben van vele. Pörög rendesen. Csak néha indításnál késlekedik az alsó.
Valakinek valami ötlete?
Lehet,hogy valami nincs rendesen bekötve?
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz chopin42 #36908 üzenetére
Köszönöm. Igazad lehet. Beszéltem a szervizzel ahol összerakták a gépet. S ott most szinte szóról-szóra ugyanezt mondták. Az alsónak magasabb fesz kell. Nem próbálkozik többszöri fordulattal csak egyszer de akkor be is lódul. Csak gondoltam,hogy megérdeklődöm,hogy ez okozhat e gondot a későbbiekben?
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz dudu5130 #36916 üzenetére
Jogos. Egyébként lenne egy hülye kérdésem. Eléggé szívja magába a gép a port a két front venti miatt. Szerencsére van rajta egy porszűrő. A kérdésem,hogy szeretném letakarítani. Használhatok hozzá porszívót,ha óvatosan használom és nem tolom rá tökig?
A kérdés azért van,mert olvastam,hogy belül nem szabad porszívózni a gépet mert statikus energiát termel és tönkrevághatja a gépet. -
Selynelar
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat. Élni fogok velük. A házban a por felhalmozódással még egyenlőre nincs gondom. Szerencsére most lett összerakva a gép. Csak mivel panelban lakom és ott főleg a 10.-en eléggé felhalmozódik a por ezért az első két venti a házon eléggé felszívta s lerakódott a ház elejére. Ezért is gondoltam,hogy megkérdezem,hogy melyik takarítási módszer a legcélszerűbb és egészségesebb a gép számára. Minden héten porszívózva van a lakás,de két nap múlva már látszik a por a matt felületeken. What to do .... This is what it is
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Gyors kérdésem lenne. Jelenleg 3db Silent Wings 3 14cm 3pines 1000rpm venti van a házban. Gondolkodom a PWM-es 1600rpm verzióra váltásán.
Szerintetek a PWM-es jobb lenne a Dc-s helyett?Alaplap egyébként MSI Z490 Unify
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Selynelar
aktív tag
válasz steewcv65 #40847 üzenetére
Köszönöm válaszod. Egyébként szerinted az 1000rpm elég gaming pc-hez? Vagy azért érdemes nagyobb fordulatszámú ventikben gondolkodni. 2 14cm elől beszívó és 1 14cm kifújó hátul.
Érdemes lenne még egy-két venti a gépbe vagy jó ez így?
Van egyébként a sebességekkel kapcsolatban valami tematika? Pl kifújónak nagyobb vagy kisebb fordulatszám mint beszívónak vesa-versa.A ház egy Pure Base 500dx. De a Vga eléggé nagy(MSI 3080 GAMING Z TRO) s a procihűtő pedig egy Noctua NH-D15. Szóval jó lenne a jó légáramlás.
Előre is köszönöm válaszod.
-
Selynelar
aktív tag
válasz steewcv65 #40850 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást és segítséged. Gondolom akkor a végkifejlett,hogy lenne 3db 12cm-es beszívó az elejében és 2db 14cm-es kifújónak hátul és hátul felül.
Így is gondolom pozitív lenne az airflow.Jah igen és játszom is elég sokszor
"Az elejébe olyan ventit raknék ami nyomásra optimalizált, ezt azért, hogy a cpu-hoz minél gyorsabban jusson be a levegő."
Erre mit javasolnál? Silent wings 3 vonalon maradnék. Van 12cm-es viszon ezek 1450rpm-esek a 14cm-sek amiket meghagynék azok pedig 1000rpm. Ez lehet gond?Köszönöm a segítséged.
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz steewcv65 #40852 üzenetére
Mi az ami megérné szerinted?
Ezeket a csatlakozós dolgokat nem értem. Gondolom akkor kellene egy-egy elosztó amire rákötném a 3 pwm-es ventit és egy amire a két dc-set s ezeket pedig az alaplapra. Akkor is kellenénk ezek az elosztók ha az alaplapon van elég csatlakozó?
Tudnál még abban segíteni,hogy milyen elosztókra lenne szükségem? -
Selynelar
aktív tag
válasz steewcv65 #40856 üzenetére
Köszönöm a türelmedet és segítséged. Gondolom akkor az alábbiakra lenne szükségem és ezzeknek a főcsatija menne az alaplapra.
EK-Cable Y-Splitter 3-Fan PWM - Átalakító | Alza.hu
AKASA PWM FAN Splitter - Elosztó | Alza.huMég két kérdésem lenne hozzád:
1. Az alaplapom egy MSI Z490 unify. Spec-je alapján van elég csatlakozó a ventilátoroknak. Így is szükség van erre az elosztós megoldásra?
1x 4-pin CPU fan connector
1x 4-pin water-pump connector
6x 4-pin system fan connectors
Egyébként a pc az asztalnak egy polcában van kimondottan gépnek kiépítve. De viszont a teteje és az asztallap között csak 6cm a hely. Így is ajánlatos hátra a ventilátor felülre? Elég lesz a hely, hogy ott kitolja a levegőt?Köszönöm még egyszer a segítséged és elnézést, ha már "az idegeiden táncolok"
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest