- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
Balleva
tag
válasz
Versus123 #1509 üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam nem pont egy ilyen estet akarok rögtön megoldani, csak ha valaki esetleg megtámad meg tudjam védeni magam. Hiába kondizik valaki,attól nem fogja jobban birni az ütéseket..
A teremben van egy testzsirmérő készülék, azt mondják 4%-ig mér, jó darabig csak annyit irt ki hogy ''error'', most már 5-6%, 5kg zsir.
-
Integra
titán
válasz
Versus123 #1461 üzenetére
basszus...
na mégegyszer
Bővebben: link
amúgy meg küldtem a pride oldalára egy mailt, hogy mondják meg a kesztyű gyártót meg az elérhetőségét ha tudják. talán jön majd válasz -
Integra
titán
válasz
Versus123 #1458 üzenetére
nekem sima székely edző kesztyű van, arra a röfögésre jó volt.
basszus kéne egy ilyen crocop féle kesztyű, csak nem ilyen bugyikékben
ezt most találtam:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Versus123 #1374 üzenetére
mindig lesz földharc, csak utcán ritka.
mma, pride is azért földharcos buli mert szabályok vannak, szorítóban vannak.
utcán miközben szorítják egymást, úgy fejberúghatják bármelyiket pillanatokon belül, hogy még a legkeményebb ember is összecsuklik egy halántékrúgástól.
számomra ezért szimpatikusabb a K1 mint a pride ebből a szempontból. mert lábra állítják őket.
km-es földharcban pontosan az a lényeg hogy minél hamarabb szabadulj. nincsen semmi szépség, viszont mivel nincsenek szabályok alapból olyan dolgok vannak benne, amiket máshol nem tanulsz meg. ezért a hatékonysága.
pl mi is megyünk majd bjj-re, mert ismerni akarjuk páran a komplett technikát és gondolkodásódot ami mögötte van.
szóval az ''újdonság'' csak annyi hogy nincsen szabály és emiatt azért jó pár dologban eltud térni, és el is tér. nagyon sok múlik a taktikán és a pszichológia részén is
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Versus123 #1371 üzenetére
nem tudom neked most megmondani hogy erre speciel mi a szabadulás de van és biztos hatékony, mert különben nem tanítanák. majd pár hónap múlva okosabb leszek
most hétvégén köztársasági őrezredes edzés lesz, ők tartanak szemináriumot nekünk kés meg bot harc/védelem témában, illetve mi is megosztjuk hogy mit miért csinálunk másképpen. jó móka lesz -
Integra
titán
válasz
Versus123 #1342 üzenetére
látom, sikerült felkapnod a vizet hogy pont egy bjj-s csóka mondott csődöt az utcán... LOL
mondok egy másik nemrég történt esetet
itthon volt, egy neves thai box edzőt vertek félholtra egy bárban hárman.
miért? mert előrántottak egy kést és blokkolt a srác agya. már fel sem fogta hogy a szék lába közben a feje felé repül...
őszintén megmondta, ha szorítóban lettek volna akkor agyonkalapálta volta a támadókat, de ez nem a szorító volt... (azóta km-et tanul ő is amikor tud)
a km pont az életben előforduló stresszhelyzetekre és szituációkra tanít meg.
és segít a parásoknak leszokni a paráról és megtanítani a helyzetet optimálisan kezelni.
azért majd szólj ha bjj-t és egyéb f2f sportot tanítanak az különleges alakulatoknál, testőrségeknél és egyéb spéci szervezeteknél -
Integra
titán
válasz
Versus123 #1311 üzenetére
szívás van, még nincsen netem meg gépem sem ahol most lakom
de majd csak adja júró a komplett estét nesokára
láttam egy mma meccset
bjj vs thaios gyerek
bjj megindul gong után ráfogni, thaios gyerek hátralép és ráhúzza a bjj-s fejét a térdére.
3 sec alatt vége volt a meccsnek
hiába, keresztbe edzik már mindenki -
b0unCe
aktív tag
válasz
Versus123 #1282 üzenetére
Ugy tudom, hogy csak parszor krav magazott. Egyik oktatofilmben (a vege fele) mutat 2 ''menekulest'' ha fegyvert fognak rad. El is mondta, hogy csak azert nem mutat tobbet mert nem ert annyira hozza es nem tudna jol elmagyarazni, es nezzuk meg a www.kravmaga.com ot a tovabbi ''trukkokert''.
Krav maga line of fire. Ez pont a fegyverekrol szol ha vki erdekel. Ez a pontos cim.
Bas Rutten nagy kedvencem lett avval, hogy minden mozdulata egyszeru, kemeny es hatasos. Egyik filmben elmeseli elete tortenetet is, azt is, hogy mit eszik, napkozben mit csinal stb... Szoval ezek a videjók ''kicsiknek nagyoknak'' (kezdoknek profiknak) nagyon haasznos lehet. Akik nyitottak olyan topikokat, hogy meg akarom magam vedeni az utcan, onvedelm stb, azok mindenkepp nezzek meg ezeket.
A hub amit ajanlasz, (amit akkor ajanlottal) nekem nagyon bejott, tényleg minden van ami harcmuveszet. Pride, ufc, k1... meccsek stb.... -
Integra
titán
válasz
Versus123 #1236 üzenetére
szerintem van, de tény, hogy azzal, hogy felkapott lett és egyre többen ismerik, a kommersz érzés erősödik.
és hidd el, a pride is erre a sorsra fog jutni kis késéssel. ahogy minden ami az ismeretlenségből előkerül.
ezért nem látom értelmét a fikázásnak, ez a dolgok rendje -
Apophis
őstag
válasz
Versus123 #1156 üzenetére
Ezzel a sporttal is ugyanaz történt, mint a boxxal: elanyagiasodot. Minden a ''nagy arcokról'', jól eladható személyekről szól már. Kész röhej, kik indulnak: sumósok, kiöregedett boxolók, utcai harcosok, mongol birkózók...
A küzdelmek gyorsa és izgalmasak voltak... régen. Ma is gyorsak, de inkább szégyenletesek. Bemegy egy boxoló pl. Mit csinál elenfele? Szarrá rúgja a lábát, amire szegény hiába készült, nem vetekedhet kitartásban mondjuk egy Thai-boxossal. És ahelyett, hogy megpróbálna kézzel érvényesülni, inkább áll és nézi, ahogy megy szét a lába... LOL
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #931 üzenetére
Talán előtte kellett volna mondanom, hogy op vagyok egy magyar hubon, ezért nem értem, hogy miért rúgtak ki. Ismerem az összes általános szabályt, és szerintem nem sértettem meg egyiket se (és persze elolvastam az ottaniakat is). Na mindegy, a kis buták nem szakították meg a letöltéseimet, szóval lejött az összes film, csak ők nem tudtak tölteni rólam. Amatőr banda!
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
válasz
Versus123 #897 üzenetére
A masik videora terve. taekwan-do- thai.
Eddigl lattma 6-7 taekwon-do-s kuzdelmet videorol es azt vettem eszer, hogy a forgasbol vegrehajtott rugasok szinte mindig hatastalanok. Megis eroltetik azokat. Es ebben a videoben se sok mindent kezdni vel. Ellenben ha utott volna. -
End
csendes tag
válasz
Versus123 #864 üzenetére
Hát , ez így van nagyon tömören.
A ju-jitsu-ról nagyjából azt tudnám elmondani, mint amit a kemporól írtál, de mégis más. A kempo egy kicsit olyan ''thai-boxosra'' veszi a figurát, és a jitsu az inkább, ami sok, feszítős, kéztörös, csavarós, földharcos technikát tartalmaz az ütés-rúgás mellett. Mindkettő elég hatékony. De tényleg az a legjobb, ha elmész az edzésekre és eldöntöd, hol érzed a legjobban magad.
Kérünk majd élménybeszámolót a benyomásaidról! -
Integra
titán
válasz
Versus123 #824 üzenetére
nem írtál a videohoz véletlenül rossz nevet?
egyébknt meg nevetséges.
ami a karatés faszit illeti, mindenképpen...
1 absz taktikai hiba így a másinak nekimenni
2 kapásból egy rohadt nagy egyenesrúgás vagy térd a birkozós csóka arcába. ha másra nem, a mozdulat arra már jó, hogy megállítsa a támadást. de ez karate hiány, túlságosan sok szabályhoz kötött. egy kemény thaios azonnal térdel.
3 ráadásul kurva lassú is a faszi
4 judo-ra soha nem járt -
b0unCe
aktív tag
válasz
Versus123 #808 üzenetére
Ertem. Egy ami nem teszik a taekwondoban, hogy nincs meg az az igazi keleti harcmuveszeti jellege, mint peldaul az aikidonak. (nyersen szolva nem szép
)
a kung-fu rol mi a velemenyetek?
Bővebben: link Ide lenne lehetosegem menni.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Versus123 #769 üzenetére
viszont akkor pont tudod, mivel judot is nyomtál meg kickboxot hogy mindig mindennek a keveréke a lényeg.
én szintén 4 év judo, 2,5 év thaibox és pár év kihagyás után és most km.
pontosan azért mert csináltam ezt is meg azt is, haverokkal közösen mutattuk egymásnak ki miben jobb.
továbbra is fenntartom hogy rettenetesen felelőtlen kijelenteni hogy hogy x meg y szar és csak az a jó.
mi lenne ha akikdo-s mester elmenne egy ilyen harcra? vagy egy km-es vagy egy shaolin mester? könnyen lehet hogy halállal végződne.
pontosan a harcművészet az, ami megtanít arra hogy egy dolgot 5 másik szögből is lehet nézni. azok után meg hogy te is csináltál x meg y-t, pont nem is értem a hozzáállásod hogy minden mást szarráver....pont neked kéne tudnod hogy ez így önmagában nem igaz.
-
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #771 üzenetére
De én nem állítottam, hogy az aikido pontosabban, erősebben tud bármit is!
Szerintem azt értetted félre, amikor azt mondtam, hogy ha egy nagy thai boxos erősebb, pontosabb támadást hajt végre, akkor is működik ellene az aikido technika, csak persze azt is gyorsabban, pontosabban kell végrehajtani.
[Szerkesztve] -
-
Integra
titán
válasz
Versus123 #764 üzenetére
úgy tűnik nem nagyon mered megmondani. vagyis kb ez a korszint. ami még nem lenne baj, ha nem a korlátolt demagógia nehezedne az agyadra...
de tényleg mindegy, menj, aztán földharcozz (ha egyáltalán csináltál már valamit is életedben), csak ne itt nyomd a demagógiát, tudod:
''...jöhet szóba,ugyanis a földharcos stílusok szarrá verik az állóharcosokat...'' -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #754 üzenetére
Én soha egy szóval nem mondtam, hogy mennyire hatékony. Én csak nem szeretem, ha valaki nyilvánvalóan megalapozatlan véleményt hangoztat, és még meg is próbálja védeni valakivel szemben, akinek legalább egy kevés rálátása van a dologra. Egyébként is, a hatékonyság relatív dolog. Szerintem az a leghatékonyabb, ha mindig elkerülöd a konfliktust, mert ezáltal nem is veszíthetsz soha. Ilyen alapon az aikido a leghatékonyabb.
(Holtversenyben az összes ezt hangoztató önvédelmi, harcművészeti ággal, többek között KM)
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Versus123 #748 üzenetére
''...jöhet szóba,ugyanis a földharcos stílusok szarrá verik az állóharcosokat...''
ennél butább, felelőtlenebb, demagógabb hozzászólást harcművészet stílusban régen hallottam már. kösz, hogy emlékeztetsz, hogy vannak még buszfejűek
majd ha felnöttél az ovis szintről akkor beszélgessünk tovább, de addig még van pár osztály hátra az általánosból igaz?
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #750 üzenetére
Ezt nem értem. Neki nem kell tudnia, mert nem akar támadni. A védekező technikája gyorsabb, pontosabb.
Szerk: Igen, pontosan azért vagy tudatlan. Ugyanis ezekben a sportokban általában vannak súlycsoportok. Az, hogy O-sensei egy nála sokkal nagyobb, erősebb ellenfelet képes volt legyőzni, csak a technikájának, tudásának köszönhette. Nem pedig annak, hogy mondjuk jobban bírta az ütést, mint a másik. Merthogy megütni sem tudták soha.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #747 üzenetére
Tudatlanságod mulattat. O-sensei 154 cm magas volt. Ehhez képest szerintem nem annyira rossz teljesítmény a szumo bajnok, meg a (nehézsúlyú) judo bajnok elintézése. Megnézném, egy 154 cm-es Pride harcos mit kezdene Akebonoval. Ennyit a példádról.
Ismétlem, az Aikido nem sportra lett megalkotva. Tiszta harcművészet. Felesleges olyanokkal előhozakodni, hogy mi lenne ha egy nagy Thai boxos harcolna egy nagy aikidossal, mert a nagy aikidos harc nélkül győzne. Egyszerűen elkerülné a konfliktust. Ha pedig mégis megtámadnák, akkor is csak ugyanolyan ütések, rúgások várhatók, mint másoktól, legfeljebb gyorsabban, pontosabban. A techika ugyanaz lenne ellene, csak gyorsabban, pontosabban.
Szerk: Ja, és a Judos nem próbált ütni, rúgni, csak megragadta O-sensei kisujját, hogy eltörje. Ezután repült. Ezután meg beállt tanítványának. Mindezt saját elmondása alapján tudhatjuk.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #744 üzenetére
Esetleg nézz utána, hogy mi történt a japán judo-bajnokkal, meg a japán szumo bajnokkal, miután bekóstolták O-sensei-t.
Nem értem, miért mondod azt az érveimre, hogy kifogások. Talán azért, mert fogalmad sincs, miről szól az aikido? Talán mert soha egyetlen techikát sem csinált meg még rajtad senki? El sem tudod képzelni, hány olyan embert láttam, mint te a földön ülve pislogni egy dobás után. Ők is azt hitték, hogy kamu. Utána mást gondoltak. Mutass nekem egy olyan embert, akin egy aikido mester technikát csinált, és utána is azt mondta, hogy kamu. Nem fogsz találni, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel. Csak olyanokkal mint te, akik megalapozatlan véleményeket hangoztattok.
A hajigálás amúgy elég hatékony tud lenni, ugyanis az Aikidoban nem cél a másik megsemmisítése, ha eldobod, és utána elmegy, mert érzi, hogy semmi esélye, akkor minden rendben van. Ez a ketrecben nem működik, ezért nem is oda való. -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #740 üzenetére
Először is, kesztyűben nem lehet végrehajtani a tecnikákat, még a legkisebb kesztyű, bandázs is lehetetlenné teszi a fogásokat. Másrészt a szabályok nem éppen azt díjazzák, hogy ki dobja el szebben a másikat, hanem hogy ki üti ki. Harmadszor igen magas fokozatú aikidosnak kell lenni annak, aki eséllyel indulna, márpedig a híres mesterek (pl. Tissier) nem fognak egy ketrecben holmi kidobófiúkkal, meg utcai balhézókkal aprópénzért verekedni. (Ő a francia aikido vezetője, a francia dan-kollégium elnöke, stb...) Legvégül, és ez a legfontosabb, O-sensei egyértelműen megmondta, hogy az Aikido-t nem szabad ilyen célokra felhasználni, egész életében tiltotta a versenyzést. Biztos van még néhány ellenérv, de most csak ennyi ugrik be.
-
Integra
titán
válasz
Versus123 #702 üzenetére
ebben semmi olyan nincsen amit máshol nem tanulsz meg...
ez bírkózás és ennyi.
nem dobtam hátast ettől amit itt láttam, KM-ben is tanulunk sok mindent ebből, de sokkal inkább többet és jobbat.
mellesleg azért azt megnézem hogy jut el egy jó aikido-s vagy km-es emberrel szemben odáig hogy megpróbálja a lábait megfogni
[Szerkesztve] -
End
csendes tag
válasz
Versus123 #710 üzenetére
Nem esik le, hogy miért?
Rasszizmus: cigányozás. Tudod ez furcsa olyan emberektől, akik keleti harcművészeteket tanulnak. De látom, a moderátor már kitörölte az ominózus böffenetet...
Azt gondolnám - naív fejjel -, hogy azok az emberek, akik elkezdenek tanulni egy keleti alapú harcművészetet, küzdősportot, azok, tudásuk mélyülésével egyetemben elkezdik tisztelni, becsülni azt a népet, kultúrát amelyik megalkotta a stílust. (Pedig a ''sárgákra'' is mondanak mindent...) Innen már csak egy lépés az értelmesebbjének eljutni addig, hogy egyetlen népet, etnikumot, ''fajtát'' sem bélyegez meg, ítél el, stb...
Szerintem. -
[DoN]$[LeoN]
tag
válasz
Versus123 #702 üzenetére
Nem az utcán való verekedésre céloztam, ugyanis eddig még én magam sosem keveredtem verekedésbe, eddig se bántottak, ezután se fognak, vagy ha fognak, azt sem tudnám sztem a harcművészettel elkerülni, mert lehet, hogy sokan jönnek, stb...
Egyszerűen ha már tanulok valamit, és energiát fektetek bele, akkor legyen hatékony.
A Muai-thai úgy tudom, hogy a thai-box ősibb, durvább formája..
Ezt a BJJ-t nem ismerem, esetleg videót vagy képet vagy valamit ha tudnál linkelni, az zsír lenne. De sajna Nyíregyi vagyok, csak szeretném tudni, hogy mi lenne jó az alkatomhoz, aztán utána járnék milyen lehetőségeim vannak.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest