- Fórumok
- Egyéb
- Harcművészet topic Archívum I.
- (téma lezárva)
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
morfeist
újonc
Hopp félrenyomtam de folytatom........Szóval a ninjutsu-val kapcsolatban: kipróbáltam volna de itt egy ismerősom volt ilyen edzésen és állítólag elég röhejes volt. Kb nekem a Wado-ryu-ról is ez a vélemény. Kick-Box -t is csináltam 1 évig, de az se jött be annyira nagyon egysíkú. Viszont amit nagyon,de nagyon kipróbálnék az kutedo ryu kempo....ha valaki tud esetleg iskolát Mo-on(bár sajna kétlem hogy lenne) az írjon már
Vagy esetleg ha oktatnak amerikai kempot azis jó. ez a zen-bu-ken nem tetszik, a kurayfatt meg hát nemistom.köszi -
morfeist
újonc
Huhh nah énis hozzányögök valamit. Igazából véletlen tévedtem ide. de úgy összességében: Aikido: másfél évig csináltam Szegeden egy 2 danos mester tanitványaként(stilus Aikikiai.....C.Tissier is ezt az ágat kepviseli aikidósoknak biztos mond valamit a neve) aki azóta Bp-re költözött sajna igy abbahagytam.
Szép szép de sajna télleg kell 10 év hogy igazán meg tudd védeni magad. Aki tud annak a Yoshinkan -t ajánlom(ha van ilyen Magyarországon, sajna nálunk nincs), ezt Japánban több rendőri szervnél is oktatták régen, nagyobb hangsúly az önvédelmen. Thai-boxot régen énis kipróbáltam volna, de asszem már öreg vagyok elkezdeni -
Haok
tag
Én 3,5 évig jártam Kyokushin Kai karatéra, és most szeretném folytatni, ha az időm engedi majd, és lesz (valszeg van) Debrecenben edzés, mert oda m1ek albérletbe.
Kőkemény edzések,a tisztelet, életmód/filozófia király versenyek...ezek azok amik megfogtak ebben a karate ágban.
Ez a legkeményebb karate az összes közül, full contact, de az a jó ;) -
Dávidxxx
aktív tag
Úgy kérdezem: Vannak egyáltalán szintek?
-
Dávidxxx
aktív tag
Milyen fokozatok vannak? (thai-box)
-
Gaskin
aktív tag
Szerintem egy edzőn a legtöbbször több múlik, mint az, hogy milyen küzdősportot csinál az ember. Shotokan-oztam éveken keresztül vidéken. Nem volt a legtechnikásabb edzőhely ahová jártam, de ''tanított az életre''. Rengeteg páros gyakorlat, és sok küzdelem volt rendszeresen. Full kontakt. Ütöttünk, rúgtunk, mint a lovak. Ennek ellenére komoly sérülésem soha nem volt, és másnak is rendkívül ritkán. Nekem is csak a sípcsontom ''göröngyösödött ki''. Nagyon jó ritmusérzéket, és távolságérzetet alakított ki. Régebben azzal idegeltem pár havert, hogy egy jól megsuhintott ütést megállítottam pontosan az óruk előtt. Övvizsgákra szándékosan nem jártam. Semmi értelme nem volt. Direkt élveztem, ha valaki lenézett az alacsony övfokozatom alapján, aztán esetleg csalódott. Most Bp-en ismét nekiálltam a Shoto-nak, de ahová járogatok, az gyakorlatilag semmit nem ér. A srácok-lányok kék-barna övekkel rohangásznak, de többnyire egy köríves rugást nem tudnak normálisan kivitelezni. A küzdőtapasztalatukról meg jobb nem is beszélni. De persze az öv alapján (le)nézik az embert. Röhej. Szóval meg kell nézni sok edzést/edzőt, még ugyanabból a küzdősportból is, és az alapján dönteni!
Mondjuk a ThaiBox szerintem is hatékony lehet. Főleg a sokat eröltetett combrugások miatt. Ez más küzdősportokban szinte alig van. Márpedig ha egy ilyet bekap az ember felkészületlenül, akkor szevasz... -
Esmein
nagyúr
Én nem lennék alkalmas semmiféle küzdősportra. olyasmi alkat vagyok mint Cathfaern, viszont a sípcsontjaim nem túl erősek

Soha nem volt törésem még, de nemtom túlélnék e egy csontonrúgást
-
tigga
tag
Jahm hát nálunk ilyen semi kontakt meg ilyesmi nem volt.
Tekintve , hogy mások a szabályok. Nálunk csak full kontakt volt és sztem ez egy küzdősportban reális. Nem örültem volna versenyen ha pontozással győz vki mert többször bírt megérinteni. Üssön meg kajakra aztán majd eldől mi lesz bírom vagy sem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tigga
tag
Ne félj nem ölnek meg

Egy suspensol nem árt /herevédő/ 2 soros foggumi ebből érdemesebb beruházni egy jobb fajtára.
Én speciel használtam bokafixet ( olyan mint egy zokni csak nincs lábfeje meg sarka )
Igazából nem fognak szivatni (elég megeröltető egy sima edzés is)
Ha az első 3-6 hónapot kibírod akkor az első nagy traumán túl vagy
Nálunk így nézett ki egy 2 órás edzés kb:
Bemelegítés 30-40 kör futás tornateremben 2 kör békaügetés, 2 kör törpejárás, random gugolások
random fekvőtámaszok futás közben néha 
ezután lazító nyujtó átmozgató gyakorlatok.
Utána mégtöbb gugolás (lábra nagyon hajtani kell sok combrugás miatt)
Hasizomgyakorlatok, technikázás aztán attól függ erősítő nap volt vagy sem ha nem akkor küzdelem edzés végéig+technika vagy more more erősítés....
Felkészülési időszakban edzés elejére képzelj +5km futást mint bemelegítést
Nálunk nem emléxem olyanra , hogy egy ujoncot bármikor is szivattak volna.
Persze nem kell arcoskodva lejönni egy edzésre mert az más dolog. (volt hogy valaki sok Van Damme filmet nézett és úgy is viselkedett persze ennek is meg van az eredménye![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha lemész és normális vagy ugyanolyan normálisan fognak hozzád is viszonyulni. Mondom menj le elöször egy edzésre és nézz körül. -
gro0ms
aktív tag
Orrtörés. Kontakt nálam az, amikor az eemy nem rúg izomból a kis kajlafüleid közé, hanem megáll, mielőtt megsebezne.
Alap 
-
Dávidxxx
aktív tag
ill. hogyan?
-
Dávidxxx
aktív tag
Mit csináltok ey edzésen?
Milyen felszerelések ajánottak hogy ne öljenek meg?
Mennyiért lehet öket beszerezni?
Itt is vannak szintek mint pl. a karatéban a fekete, x szinü övek?
A kezdöket szivatják? És meddig? -
tigga
tag
Hogyne rúgnának.
Bár edzésen nem ezzel fognak indítani, hogy lerúgják a bucidat
Pár dolgot nemlehet csak csinálni szal tilos támadni: herét,térdet elölről,gerincvonalat hátulról,célzott torok.
A többit mind lehet.
Lehet használni térdet,könyököt (ezek használata kategóriafüggő esetenként versenyen megbeszélés tárgyát képezi /előzetesen megállapítják a szabályokat/)
Lehet rúgni sőt kifejezetten ajánlott sípcsont alsó harmadával
Ha esetleg érdekel vmi bővebben szólj
[Szerkesztve] -
Dávidxxx
aktív tag
Órrtörés? Nem azt mondtátok hogy fejre nem rugnak?
-
tigga
tag
-
gro0ms
aktív tag
-
tigga
tag
Szia!
Szerintem érdemes kipróbálni mert legalább lesz tapasztalatod és nem a szomszédom hallott róla az unokaöccsétől akinek a barátja már járt thai edzésre és ott embereket esznek tipusú szövegekre alapozol
Én magam 8 évet nyomtam le ebben a ''sportban''
ezen idő alatt nem volt komoly sérülésem összesen ennyi: 1 orrtörés,1 porcleválás a kezemen, 1 lábujjtörés 2 lábfej zúzódás
sztem ez egy ilyen küzdőspotnál 8 év alatt amiből 2 évet versenyszerűen nyomtam nem sok.
Csak megerősíteni tudom Integra kartárs véleményét itthon sajnos nincs meg a thai box kultúra./tisztelet a kivételnek/ Viszont hihetetlen állóképességre tehetsz szert szép kockás lesz a hasid, combod olyan lesz ,hogy ha nyakadba raknak egy zongorát azt is felviszed a hátadon a kilátóig
Ja és ami nagyon tetszett nekem benne, hogy én sem vagyok ugye egy nagydarab emberke 57 kilósan kezdtem el és 64,5 en fejeztem be pályafutásomat.
Szóval nem kell terminátornak lenned ,hogy elkezdhesd.
Javaslom ,hogy menj le megnézni egy-két edzést és utána döntsél.
Sok sikert!
üdv: tigga -
gro0ms
aktív tag
LOL. Nincs. Meek bebújok a sarokba
De csak miután gratuláltam 
[Szerkesztve] -
gro0ms
aktív tag
-
burgatshow
veterán
Nem én kivétel voltam, mert gyorsan fejlődtem és 11 évesen (2000-ben) lettem a felnőtt danvizsgát (más nincs is
) Amint letettem 2000 márciusban májusban már mentem ki az eb-re (Csehek Trebon) ahol 3.-ik lettem. Rá 1 évre szintén májusban (Rijeka Horváto.) eb 2.-ik hely, majd idén márciusban 2. danos vizsga, májusban eb 1. helyezet (Tampere Finnek),
és júliusban pedig vb 2. hely (Riccione Olaszo.).
Röviden ennyit. Van még kérdés?
#77: Most vagyok 15 (novban 16) és szeptben lesz 8 éve hogy csinálom!
[Szerkesztve] -
gro0ms
aktív tag
-
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Cathfaern
nagyúr
-
gro0ms
aktív tag
Én barna öv, 3 fehér csíkig értem el karateban, ami kb annyit tesz, h egy vizsga és fekete

De leálltam. Nem hiányzik, hogy elmondhassam magamról h feketeöves vok. DE ezt a DAN-t én sem értem. Karatéban 10év után lehetsz DANos. Ha minden faszán megy. És 8éves kor után kezded, mivel DAN csak 18 után van, a gyerekdan meg egy nagy ki+#*.!ás.
A verseny nem számít a fokozatba. Attól h valaki aranyérmes lett 12éveseknél 25től 30kilós kategóriában még nem lesz magasabb szintű/nem lesz más az öve. Semmivel sem ms mint a többi 12éves 25től 30kilós JUDOpalánta, csak nyert egy versenyt, amivel köztük a legjobb, de nem kap ezért semmilyen rangot, csak érmet, és elismerést.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
-
Cathfaern
nagyúr
-
Integra
titán
-
Integra
titán
emlékszem én az első judo vizsgámon olyan ideges voltam hogy először megbuktam

-
gro0ms
aktív tag
Thom, te danos vagy? Ott nincs minimum korhatár a DANhoz? Vagy ez gyerekdan? Nemértem

-
burgatshow
veterán
-
_az
senior tag
aztakúva! pörögsz, mint gép! re5pect! (nem szédültél el?
) -
Integra
titán
max rescpect!!!!!!!!!!!
vagy 20szor megnéztem eddig...
-
Integra
titán
-
Cathfaern
nagyúr

-
burgatshow
veterán
Hali itt a videó amit kértetek: ~5.5MB Bővebben: link
A második dan vizsgámon volt mint speciál törés. A vizsga sikeres volt.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Bocsánat 5!

-
burgatshow
veterán
-
_az
senior tag
Naizé...
1. Hát balesetek előfordulnak...és fejek hullanak(lásd fejberúgás)
2.Dunaharasztin edzek
3.Sajna sokat nem értek az aikidohoz, de szvsz amit sztívönszegal a filmekben csinál, az csak hasonlítha rá...
4.Ninjutsuban állítólag van vagy 9 ''iskola'', ezekben tanítják, általában az ember csak 1-2-höz ért, asszem ezt olvastam... Hát ha valaki önvédelmet akar és a ''lopakodás, álcázás és jamesbond'' iskoláját fogta ki, hát PECH
Egyelőre ennyi jutott eszembe...
-
Kó Pé
csendes tag
Tápió, Fülöpesi Tibor a mester, amúgy piros öves vagyok. Nemrég kezdtem újra, de ha leszámítom a kihagyásaimat én is lassan 8 éve nyomom. Csak hát a lustaság...
-
Wildmage
senior tag
-
neduddki
nagyúr
-
Integra
titán
bazmeg itt volt az Ignashov???????????????????????????
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
legnagyobb kedvencem -
Integra
titán
-
Wildmage
senior tag
-
Integra
titán
nabazz, gyulait nem sikerült megúszni....
hihetetlen hogy egy normális kommentátoruk nincsen -
Tonyo
őstag
az elején biztos lefogsz fogyni aztán ha komolyan nyomod akkor látod magadon,hogy látszanak az izmaid,erősödsz.De lehet,hogyy nem fogynál csak erősödnél ezt nem tudhatjuk.Amugy ez olyan mint a cigaretta,ha rászoktál és nincs akkor nagyon hiányzik és ezt fizikálisan is megérzed.Én ha kihagyok 1 hónapot és leeresztek akkor jövök rá,hogy milyen gyenge is az emberi test alapjáraton.
-
Tonyo
őstag
ez igaz de nekem nem jött be az Aikodo annak ellenére,hogy judoztam is(barna öv).Egy idő után nagyon uncsi,hogy állandóan földhöz vágnak(ahova én jártam maga az edzés menete is unalmas volt,tehát lehet,hogy azért látom így a helyzetet)Ezért tértem át a karatéra.Ja és az Aikido egy késön érő tipus,20 év kell neki,hogy meg tudd védeni magad utcán is

-
Wildmage
senior tag
-
Integra
titán
-
Cathfaern
nagyúr
-
Tonyo
őstag
-
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Wildmage
senior tag
Kendot nem ajánlanám, mert attól nem fogsz erősebb és vékonyabb lenni. Van egy barátom, aki csinálja már évek óta, de azóta is megmaradt a szolid sörhasacska + a hozzáillő alkat
Ja meg szétcseszi a talpadat, mert csúszkálni kell rajta és alig tudsz ráállni emiatt néha. -
Cathfaern
nagyúr
-
Tonyo
őstag
mondanám azt,hogy Kyokushin karate de az nem tetszene mert hajtós nagyon,viszont lefogynál utána meg baromira megerősödnél.
Hozzánk jár egy emberke aki 15 kilót fogyott 4 hónap alatt,meg kell mondani hajtott is rendesen.Az nem hátrány hogy ha zömökebb
alkatú vagy főleg nem a karatéban.max nem tudod fejbe rugni csak a combját töröd ketté.
Szerintem neked a judo is feküdne.Ott aztán jól jön a súly.
Na, hirtelen ennyi jutott az eszembe. -
neduddki
nagyúr
-
Wildmage
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
Tudom, némileg OFF, de nincs átfogó topic, így ide írnám: kicsit erősebb (
) testalkathoz melyik küzdősport illik? Hogy érthetőbb legyek: 180cm-hez 85 kg társul, s ennek nem izom a nagy része
Jó lenne kicsit erősödni/fogyni, de kondizni nem akarok, szóval ez kilőve (hogy miért? csak. szimplán nem szimpatikus). Ezért gondoltam valami ilyesmi sportra, de az elég világos, hogy valamelyikre esélyes sem vagyok (alapból zömökebb típus vagyok). Ha valaki sumót ír be, akkor le lesz lőve 
-
Integra
titán
akkor hasonló alkat lehetsz mint én.
nekem sem tört soha semmim, pedig elég durva bunyókon vagyok túl, meg montenbájkos és síeléses, vizisíeléses zakókon, nem is kevesen...
azért volt hogy utána megköszöntem az égre nézve hogy nem döglöttem meg....
és mindig egy karccal úsztam meg, ez a durva.
akkor ha gondolod nyugodtan próbáld meg
-
Wildmage
senior tag
Erős csontozatban nincs hiány,de könnyű, mint a pille
23 év alatt se zúzódás, se törés, se semmi. Pedig volt már minden. Focis sérülések, bringás esések stb. A maximum az volt, hogy még focikapus koromban ellőtték az újhegyemet a labdával, aminek az eredménye az lett, hogy 1 hétig alig bírtam mozgatni, meg dupla vastagra dagadt.
A hajlékonyság meg fejleszthető, de nemtom mit kéne elérni. Perpill nem nyomom a szabályos spárgákat az tuti. Volt egy srác még a szakközépben, aki szintén ezt csinálta asszem és úgy nyomta a helyből hátraszaltót, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga... -
Integra
titán
-
neduddki
nagyúr
-
Wildmage
senior tag
Shaolinra nem jár/t/ senki? Én ugyan lassan a 23 felé közelítek, de nagyon gondolkozom azon, hogy benevezek egy ilyenre. Az alkatom megvan hozzá, mert vékony vagyok, mint atom. Ahogy láttam eddíg ez az általános az ilyen körökben. Nyeszlet csávókák olyanokat csinálnak, hogy lef**om a a bokám. Pl. Helyből kiugrott az egyik videón a fickó egy gödörből, ami kb 8-10 centivel mélyebb volt nála.
Az egyik cimborám jár ninjutsura, de az valahogy haszontalannak tűnik nekem. Ilyen idiótaságokat tanulnak, hogy éjjel lopakodásként fának tettetik magukat, hogy ne vegyék észre meg hasonlók. Ez ugyan jópofa meg minden, de szvsz haszontalan. A srác egyébként saját maga elismerte, hogy a ninjutsut a hajára kenheti, ha nem tud közel érni az emberhez ( ami ugye elég veszélyes mind a két félnek). Ergó, ha jön valaki, aki lerúgja még mielőtt odaérne, akkor mehet a levesbe a sok évi tanulás és gyakorlás. -
Integra
titán
este 11kor K1 magyar díj a retken....
-
Integra
titán
-
Dávidxxx
aktív tag
Az eddzésekre (thai-box) milyen felszerelés ''kell'' és kb. mennyibe kerülnek?
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
-
Kó Pé
csendes tag
Thom, rájöttem kivagy, szerintem már küzdöttünk is 1mással versenyen

-
Intelligencs
őstag
Bár már jó régen volt, talán még működik: az újpesti Dózsa Stadion boksztermében voltak kedden és csütörtökön thay-won-do edzések. Ezt nem egy tradicionális küzdősport, egy Puskár Béla nevű ember alkotta thai boxból, tae-kwon-do-ból, és kick-boxból. Évekig jártam oda, és nagyon szerettem. Nézd meg, talán még ott vannak. Kedden és csütörtökön délután voltak edzések.
Egyébként én kipróbáltam elég sok küzdősportot: birkózás, tae-kwon-do, shotokan, meg ez thay-won-do. Őszintén szólva mivel ezen utóbbiban voltak thai box elemek, ez volt a leghatékonyabb. Mikor újoncként odakerültem, hiába brillíroztam a lábtechnikámmal, meg ugrottam át a ringkötelet, brutális combosokkal és iszonyat egyenesekkel rommá vertek. Aztán persze később már én is combosokkal és egyenesekkel operáltam...
No meg a könyök és térd, hmmm, finom dolgok azok.
Szóval, ha valaki filozófiára (is) vágyik, menjen aikidozni, karatézni, de ha használható tudásra szeretne szert tenni rövid idő alatt: thai-box javallott.
-
Integra
titán
de bizony, absz igazad van.
csak én nem vagyok olyan alkat...
annyit zabálok hogy el sem hinnéd, egyszerűen elhízásra absz képtelen vagyok...
gyúrok, edzek, újra bunyózok, és egy kanyi kiló sem megy rám még mindig..
de nem adtam fel
soha nem leszek kigyúrt felfújt állat mert én a szálkás vékony szívós alkat vagyok.
ennek pontosan az a hátránya amit te mondasz, hogy rámnéznek és ha úgy gondolják nekiállnak kötekedni.
pontosan ez az egy ami miatt szeretnék még egy pár kilót magamra szedni.... -
Cathfaern
nagyúr
-
Integra
titán
-
Integra
titán
''mert az első edzésen bemosnak egyet azt egy életre elmegy tőle a kedved! Sajnos!''
ezt csak aláírni tudom
te jó ég miket nyeltem be... igaz én elég állat is voltam hozzá, mazohista vagyok
minél nagyobb pofont vagy combost kaptam annál inkább küzdöttem hogy újra felálljak, presztízs kérdést csináltam belőle.. de ehhez tényleg ilyen hülyének kell lenni
wow, max respect
van valami avi-d a neten ahol lehet nyálat csorgatni??????
-
Tonyo
őstag
-
burgatshow
veterán
Dehogyis csak próbáltam egy nagyon minimális részt bevonni, csak az elmélete meg a háttérinfó a4-es lapban mérve 300oldal!

-
kretenallat
senior tag
nemtom
velem eddig nemh cigok de kopaszok se kotozkodtek
egyszer volt h egy srac meg akart verni de szolidan elkuldtem h ugasson a holdnak inkabb mert jozanul sem lenne sok eselye es lekopott
(vasaltbakancs powa melle
mar csak egy ezustkasza kene a nyakamba h elmehessek a buffyba szerepelni
)
jajj ez egyebkent csak annak koszonheto h sotetben nem latja csak azt h ket meter vagyok es szep szeles
marmint vallban 
egyebkent thomi... az filozofia h vannak benne utalasok?
[Szerkesztve] -
Grass
aktív tag
-
Grass
aktív tag
Kár hogy az után nem 1vs1 ben jönnek. hanem csoportostul azok a ci.....
Két évig judoztam ,de fasz volt a tanárbácsi és oitthagytam. -
burgatshow
veterán
Én kezdésnek nagyon ajánlom a Tae Kwon-Do-t! Iszonyatosan nagy a rugás repertoálja, nagyon gyors és dinamikus mozgása van. Én már csak tudom mert szeptemberben lesz 8 éve, hogy csinálom!
Kezdésnek meg napi stressz levezetésére kiválóan alkalmas a nem verseny része, aztán ha már eléggé biztos vagy magadban, és elég jól tudod már a testedet uralni, akkor jöhetnek a keményebbek. Nem érdemes egyből a szétverenaztarühesgenyásfejedetteállat tipusú küzdőstílusokkal kezdeni, mert az első edzésen bemosnak egyet azt egy életre elmegy tőle a kedved! Sajnos!
Én javaslom a ezt mint felvezetés. A többi már rajtad múlik.
A filozófiai része a Tae-Kwon-Donak iszonyatosan magas, Mondok 1 példát: Egy nap ugye 24 órából áll. A Tae-Kwon-Do-ban 24 formagyakorlat (tull) van ami a nap 24 órájára utal.
Vagy: Joong-Gun (ejtsd: Csungun) ez egy kék öves formagyakorlat melynek az elméleti rész így szól:
Nevét a nemzeti hős An Joong-Gun nevéről kapta, aki megölte az első japán helytartót: Hiro Bumi Ito-t akinek oroszlán része volt a Japán-Korea közti háború kirobbanásában. A lépésszám 32: An Joong-Gun 32 éves volt, amikor a japánok kivégezték Lui-Shung börtönében.
És még sorolhatnék egy csomó ilyet. Remélem megtetszik ha netán ezt választanád!
Kis csábítás:
A világon 2 ember van aki megtudja rugni a 540° forgó rugást a Tae Kwon-Do-ban: az egyik egy koreai gyerek, a másik meg én vagyok! 
-
Integra
titán
érdemes egyébként az eurosporton a K1 platformot nézni.
thai boxosok ellen szinte mindig mindenki elhullik, karatésok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni velük, boxolók eleve kisenek idővel.
bár a botha kemény csávó, ő egész jól megtanult lábbal is harcolni -
Integra
titán
az akidonak két alfaja van.
ha emlékszel még a steven segal féle bunyókra...
lehet hogy koreografált, de hogy az aikido harcművészet önvédelmi lenne csak, ezt vitatnám
nekem az a bajom hogy itthon nincsen igazi szellemi háttere ennek a művészetnek és enélkül nem az igazi. legalábbis számomra. -
Integra
titán
nem mennék bele, a lényeg hogy barátnőm kutyát sétáltatott és véletlenül vele mentem akkor, nekünk eresztettek egy kurva nagy dögöt és kiprovokálták az egészet. háromszor engedték nekünk rontani a kutyájukat egyszer sem próbálták meg visszafogni.
én hiába fogtam a barátnőm kutyáját kitépte magát a kezemből mert úgy félt a másik kutyától. mikor a barátnőm teljesen kultúrált káromkodásmentesen rászólt hogy ez miért jó és miért nem fogják meg a kutyát a nagy faszfej odajött hogy mit ugatunk...
hát így indult, aztán lett a reccs.
kihívták a rendőröket, elvittek, kórházba vitték, nyílvántartásba vettek mert ugye gyanusított voltam akkori szitu alapján érthető okokból és még sorolhatnám...
két héttel később az első kihallgatások után már tudták a nyomozók hogy teljesen jogos önvédelem volt és csak röhögnek a másik felen meg azon hogy amit mond.. ráadásul a fia is ott volt a baromnak aki teljesen mást mond a vallomásában mint az apja.
na, mikor ezt megtudtam már fetrengtem én is a röhögéstől
ilyenkor az a bevett rutineljárás a rendőröknél hogy folyamatosan tolják ki a nyomozás befejezésének időpontját, egy év után az ilyen pitiáner ügyek elévülnek és megszüntetik.
az én esetemben is ez van, most fog lejárni nemsokára.
ezzel még bajom sincsen, a baj az, hogy ha autóval vagyok és igazoltatnak már volt párszor belőle rendőri ''okoskodás'', mikor rutinból beszólnak a központba
a központ meg ugye azonnal mondja hogy nyílvántartásban vagyok
és akkor jön hogy miért meg mi történt etc etc, ha jófej a rendőr akkor röhög, meg azt mondja hogy sajnos ez így megy és hogy ha gond lenne szóljak, szóval haverkodnak
a másik fele meg elkezd suttyózni... de az ilyenekkel ált keményen és diplomatikusa kell beszélni, visszavesznek az arcukból. csak borzasztó idegesítő.
a másik baj ezzel hogy ha másik galibám lenne valami miatt, akkor azért kettő egyszerre nem éppen pozitív... -
Integra
titán
én biztos vigyáznék birkózó gyerkőccel is.
elkapja a derekam és ha nem vagyok elég gyors, akkor lehet hogy úgy földhöz vág hogy fel sem kelnék azonnal... -
Integra
titán
miért ne lenne érdemes?
egy a lényeg hogy élvezd amit csinálsz.
annak sok értelmét nem látom hogy most azon kezd el filózni hogy melyik a legjobb önvédelem az utcára.
a judo meg hidd el hogy nem csak szép, de iszonyat jó és kemény sport. és igenis jól jön utcán is, főleg közlei dulakodásban. megfogod, elkapod és eldobod. erre tökéletes, nem baj ha ezt is tudod
ütös rugós dologban meg tényleg, azt válaszd ami nekem a legközelebb esik, ezt neked kell tudnod
-
Integra
titán
-
_az
senior tag
Na, fejre ütés NINCS. Azt csak utcán. Fejre rúgni jelzésszerűen szokás kizárólag(nem érint!!!), én még nem találkoztam edzésen rendesen fejberúgott emberekkel...
Versenyen persze pofánrúgják egymást, mint sz@r... Szal meg nem hülyülsz.
Edzés? Hát változó. Bemelegítés, osztán van, hogy gyakoroljuk az alapmozgásokat: hasonlít a norbi tornához, csak ennek van értelme és 1000x jobban fáraszt. Vannak formagyakorlatok, ezek hasonlóak a fentiekhez, betanult mozgássorozatok. És van a bunyógyakorlat: pajzs, vagy rendes küzdelem ehe-ehe... +1 kis erőnlét...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tegnap pl csak alapmozgásokat gyakoroltunk és ugrálóköteleztünk, fekvőtámaszoztunk, ki is pusztultam...
Na, nagy körvonalakban kb ilyesmi, de mindenképp először nézz meg 1-2 edzést, mert sok függ a társaságtól ,meg ilyenek, t'od... -
gro0ms
aktív tag
Küzdősportból én Shaolin Kung-Fu-t vagy Karate-t ajánlok.
-
gro0ms
aktív tag
-
Dávidxxx
aktív tag
egy eddzésen mit csináltatok?
Nekem csak a fejre menö ütések-rúgások nem tetszenek, mert meghülyülni nem akarok! -
_az
senior tag
''Hatékony'' küzdősportokat keresünk, mi...
Nos, véleményem:
Kempo: ajánlott, bár majdnem thai-box, kicsit kegyetlen, de széleskörű, hatékony edzés. Tán fegyvert is oktat, pusztakezes buli, dobás, földharc. Majdnem jártam rá, csak a társaság annyira nem volt szimpatikus... nem túl filozofikus, csak üsd a zarcát ne siránkozz...
Kyokushikai karate: power karate. Tökös kemény edzés, kempohoz hasonló, csak sajna nem túl elterjedt.
(én is csinálom, tök rulz) Nem igazán az önvédelmi trükkökről szól, de ha jól csinálod, nincs szükség önvédelmi ''trükkökre''
(azért vannak) Ugyanakkor nem csak a hentelésről szól, tradicionálisabb, művészibb. (ez hiányzott nekem a kempoból)
Aikido: Önvédelem, tök művészi, szerintem nagyon faja!!! De egyáltalán nem a hentelésről szól!!! Inkább csak a támadások elhárítása...
Ninjutsu: nagyon kevés helyen oktatják, de ha jól elsajátítod, akkor kegyetlen. Valójában ahogy elnéztem arról szól, hogy a másikat gyorsan elintézni... Olyan téren veszélyes is lehet, hogy véletlenük kitöröd a másik karját, meg a nyakát...
De tényleg. Szvsz tényleg kurva veszélyes.
Na, nekem ezek a ''style''ok tetszenek a legjobban, ezek között néznék inkább szét...
szerk: ja igen a ninjutsuval mindenféle fegyvert is tuttira tanulhatsz:kés és ''önvédelmi társai''... kombinálva 1-2 jól begyakorolt csavarással... suhancok halála...
[Szerkesztve] -
Josh
tag
-
kretenallat
senior tag
az en velemenyem az h azzal is sokra mehetsz ha eleg jol kitanulod ahhoz h raeroltesd az ellenfeledre a stilusodat. van kulombseg belharc (judo inkabb ez) meg kozelharc kozott. es nem semmisitesz meg egy embert ha beled kot, csak foldreviszed (es rugsz bele kettot vasalttal csak h ne tamadjon hatba, ez mar a sajat otletem
) egyebkent en nem judoztam hanem birkoztam, es bar rokon sportagnak neveztek nem ismerem igazan, lehet h tevedek -
Grass
aktív tag
18 éves fejjel van értelme elkedzeni iylen kemény sportot?
merén akarnék valamit csak nem tudommit.Valamit ahol megedződöm, és megtanulom megvédeni magam. A judo szép sport, desemmire nem megy vele az utcán sajnos. Inkább az ütős rugós dolgok jönnének be nekem. -
LOTR
addikt
-
Integra
titán
én 3 évet csináltam, előtte 4 évet judot
röviden és tömören, egy kegyetlen fizikai agyonverős bunyó.
arra jó hogy megtanulod illetve megtudod hogy mi az a nyers erő.
megtanulod állni a pofonokat és a rúgásokat.
a kék lila bedagadt lábak, fej karok meg egyáltalán a testbőr színváltozás előre programozva van....
én szerettem nagyon de, egyszerűen nem nem volt semmi filozófia benne, üresnek tartottam egy idő után, meg beszólt a suli meló meg a csajok, nem volt idő rá, és sajnos a társaság sem volt már a régi aki odajárt...
és van egy nagy hátránya
ha verekedésbe keveredsz utcán akkor úgy elvered a másikat hogy abból könnyen rendőrségi ügy lehet.
én még most is egy ilyen esetnek nyögöm a konzekvenciáit.
egyet ütöttem csak, és eltünt az ember fél arca, hiába volt önvédelem...
egy barátom most vitt el magával egy krav-maga edzésre, és asszem maradok ennél a bunyónál. ha ezt tudtam volna akkor most annak a szerencsétlennek nem lenne olyan a feje amilyen...
az aikido-n is nagyon gondolkodtam, több ueshiba könyvet olvastam el a filiozófia miatt és toronymagasan ez a harcművészet tetszik a legjobban, de voltam aikido edzéseken és az ehhez a művészethez nélkülözhetetlen mentalitás szerintem itthon teljesen hiányzik
-
Dávidxxx
aktív tag
Sziasztok!
Ki mit hallott róla?
Szeretnék eljárni ,bár sokan azt mondják, hogy veszélyes. Ez annyira nem zavar, de ha egésznap a fejemet rugdossák, az se lenne valami jó. Igazából csak a fejem féltem. Milyen egyébbként? Hasznos, vagy menjek inkább Aikidora? Melyik a jobb?
A Thai-box tényleg veszélyes?
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter ( Canon ) - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 512GB (Graphite) - Karcmentes, újszerű állapot
- ASUS Vivobook X1704VA Intel Core 5 120U 16GB RAM 512GB SSD ÚJ ÁLLAPOT GARANCIA 2029-IG!
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vagy esetleg ha oktatnak amerikai kempot azis jó. ez a zen-bu-ken nem tetszik, a kurayfatt meg hát nemistom.köszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

23 év alatt se zúzódás, se törés, se semmi. Pedig volt már minden. Focis sérülések, bringás esések stb. A maximum az volt, hogy még focikapus koromban ellőtték az újhegyemet a labdával, aminek az eredménye az lett, hogy 1 hétig alig bírtam mozgatni, meg dupla vastagra dagadt.
(vasaltbakancs powa melle