Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
Out
addikt
Vegre ma lesz edzes, es lekaratezok mindenkit
Jah, hogy nem is jarok karatezni, az mar mellekes
-
_az
senior tag
Hát ami engem tántorít:
1. Dunaharasztin élek, nem kellemes dolog edzés után az éjszakába hazatömegközlekedni, aztán reggel felkelni... (min 1 órás zötyögés)
2.még csak pesten van, Integra írta
3. lehúzós: havi 7rongy, szintén Int. írta
mit csinálok: kyokushin karate kb 5 éve bár most kevésbé intenzíven...
de asszem az lesz a legjobb, ha összejövök a helyi haverokkal, oszt csinálunk harcosok klubját ehe-ehe oszt ingyér(!!!) széjjelzúzzuk egymás agyát muhahahahaaa -
Versus123
aktív tag
csakhogy ne csússzunk
-
Integra
titán
a krav maga-nak köze nincsen az olyan jellegű sportokhoz amit te csinálsz, sem a harcművészetekhez
a krav maga egy ÖNVÉDELMI és TAKTIKAI HARCRENDSZER
a többit most nem írom le megint, mert épp, mikor elküldtem az előző hsz-em akkor halt be a gép és most csöppet ideg vagyok hogy minden amit írtam odaveszett... -
Fantasy
tag
End te kracmaga-zol?De mi jo abba a sportba?
-
JakShow
csendes tag
Sziasztok!
Szia Az!
Látom Te is gondolkozol a Krav Maga-n!
Én úgy vagyok vele,h hétfőn telcsizek az egyik edzőnek,és kicsit érdeklődök tőle is!
Aztán,ha minden jól megy,jövőre az év elején én elkezdem!
Te is Pesti vagy?
Elvileg,bár lehet,h rosszul olvastam,eddig csak pesten lévő oktató helyet találtam.
Eddig milyen sportot űztél?
Azt hogy értetted,h lehúzós?
Egy hülye kérdés,hozzáértőkhöz:
Egy ilyen induló csoport különböző korosztályból áll,vagy azért valamenmyire szétválogatják?
Vagy van bizonyos korhatár?
remélem nem hülyén raktam fel a kérdést!
Már a dc-n elkezdtem lehúzni asszem 2*600Megás kis videjót a Krav Magaról!
Valakit érdekel,akkor majd jelezze,és ha lejött megpróbálhatja lehúzni tőlem!
Sziasztok! -
Fantasy
tag
Mien az a kravmaga?
-
_az
senior tag
kyo klub van a bme-n az fix
apám ez a kravmaga rohadt lehúzós, de kib****(mondottan) jó lehet...
lehet, hogy elgondolkozom azon az év eleji kezdő csoporton... -
Fantasy
tag
Áh köszönöm.
-
Fantasy
tag
Most mi van?
-
Fantasy
tag
Aha!
-
Fantasy
tag
De most komolyan?Végül is egy rossz mozdulat és örökre nyomorék lehetsz!De ez mind benne van.Most komolyan az edzőktöl is függ.Nekünk a gödöllői Taekwon-do soknak nagyon jó edzőnk van.Most nem akarok dicsekedni de amikor megyünk versenyre utálnak minket mert a gödöllői csapat a legjobb formagyakorlatba.Küzdelemből mi nem vagyunk jók.De egy csomó edző van aki azt se tudja mi tesz rosszat az izületeknek , és ezért sok tanítvány vagy rokikant lesz vagy izületi károsodásokban szenved.Aki a mi edzőnkhöz jár az momentán egyik se rokkantés izületi károsodása sincs.Tehát az edzőkkel is vigyáznunk kell.
[Szerkesztve] -
End
csendes tag
Szia!
Igazából itt Integra az, aki Krav Maga-zik, Ő tudna naprakész infókat adni.
De ettől függetlenül szívesen elmondom, amit sikerült Tőlük megtudnom...
Az edzéseken kifejezetten erősítő gyakorlatok alig vannak, mert a KM koncepciója szerint nincs idő órákig tartó futásokra, mindenféle erősítésekre, stb , amiket otthon is elvégezhet az ember, ha akar.... Ők ugyanis nem csak hatékony, de hatékonyan és (viszonylag) gyorsan ELSAJÁTÍTHATÓ technikákat oktatnak, ahol egyszerűen időpocsékolás lenne az erősítésekre vesztegetni az időt.
Amúgy a mindenféle páros, tömegelős és egyéb készségfejlesztő gyakorlatok is elég megterhelőek eleinte.
NEM!
A krav maga önvédelmi és taktikai rendszer, lényege, hogy bármi áron, de épségben vagy minél kevesebb sérüléssel ússz meg egy vészhelyzetet, támadást. Kifejezetten nem a discoban, utcán erősködésre való, hisz az nem szolgálja sem a Te, sem a nőd védelmét. A gázos szituk felismerésére, a kialakuló probléma megelőzésére tanít. Pl. ha lsétálsz az utcán egyedül és látod, hogy egy banda ácsorog hangoskodik az utadban, akkor lehetőleg ne menj arra felé. Ha spec. utánad jönnek, akkor próbáld meg szóban elintézni, levezetni a dolgot, és, ha látod, hogy itt komolyabb baj lesz fuss el. Ez a testi épséged védelmében nem szégyen. Bunyózni csak és kizárólag akkor érdemes, szabad, ha az elkerülhetetlen.
De egy vmirevaló harcművész is ugyanezt az elvet vallja. -
JakShow
csendes tag
Szia End!
Eddig úgy néz ki,h a Krav Maga tetszik!
Néztem a honlapjukat,és Pesten is van oktatás,ami nagyon jó!
A Krav Maga-nál van olyan része az edzéseknek,h sokat kell futni?
Mert egyik ismerősöm karatét tanult régebben,és ők elég sokat futottak!
Na most ez az egyetlen amit nagyon nem szeretek!
Bármi jöhet,csak a hosszú távú futás nem.
Rövid az még ok.
A Krav maga,ahogyan írtad önvédelmi harc igazán.
Namost,ha valaki azt tanulja,és valaki ''anyázik'' neki,vagy mondjuk a barátnőmjére hajt,akkor ugyebár egy normális ember ideges lesz,kevésbé figyel a logikus dolgokra!
A Krav maga meg pont erre tanít ahogyan olvastam.
ezek szerint akkor nem fogja az ember elgyapálni azt aki ''anyázott'' vagy le akarja nyúlni a nőjét,hanem szépen megbeszéli vagy odébbál,vagy odamegy,és laposra veri?
Mert ez már végül is nem önvédelem.
Lehet,h hűlyén értelmeztem,akkor bocsi,csak próbálom részletesen megérteni.
Eddig a Thai-box, és a Krav Maga,de inkább a Krav Maga tetszik a legjobban.
Köszi a segítséget!Bárkinek bármilyen ötlete van,azért még mondjon!
Jár valaki a Krav Magára vagy Budapesten,vagy máshol?
Sziasztok! -
Fantasy
tag
Akkor is a Taekwon-do a legjobb sport!
GÖDÖLLŐ! -
End
csendes tag
Szia!
Jelenleg semmire, de volt anno 3év ITF taekwon-do és 1év thai-box.
Amint látom nálad is a hatékonyság az elsődleges szempont:
- krav-maga: talán ez felel meg LEGINKÁBB az elképzeléseidnek. Ez nem harcművészet, hanem egy taktikai és önvédelmi rendszer. A technikákat élesben tesztelik(ez az izraeli hadsereg fő közelharc rendszere is), így csak a leghatékonyabb , valóban működő technikák maradnak a rendszerben. késes, botos ellenfél ellen is felkészítenek. Az ösztönös mozdulatokra építenek, így az alapok viszonylag gyorsan elsajátíthatók.
www.krav-maga.hu www.kravmaga.hu
-thai-box: felkeményített test, jó állóképesség, térd és könyök technikák, bunyóban nagyon jó leszel akár 1-2-3 ellenféllel szemben is (fegyveres ellenfél ellen nem készít fel).
-kempo: komlex harcművészet: némileg thai-box jellegű, van földharc, feszítések, csavarások, magasabb szinten fegyverhasználat. kempo.lap.hu
- ju-jitsu: a hazai meghonosító szövetségét ajánlanám, a Kelemen István félét.
ütés, rúgás, földharc,feszítések,... kicsit más, mint a kempo, de legalább olyan hatékony. www.jujitsu.hu
-escrima: elsősorban bot, kés, kardvívást tanít, ill. az ellenük való védekezést, de van pusztakezes része is - sokak szerint a leghatékonyabb bot-technikájú rendszer. escrima.lap.hu
Ez egy szubjektív lista...érdeklődj alaposan körbe.
Üdv! -
lorus 18
csendes tag
-
JakShow
csendes tag
Szia lorus 18!
Mikor kezdted a Thai box-ot?
Neked eddig bejön?
Hova jársz edzésre?
Szia End,Gambus,Integra!
Kicsit írnátok bővebben a Krav Maga-ról?
Ha jól olvastam,Ti is ezt tanuljátok!
Van Pesten oktató hely?
Mindkét emailre válaszoljatok,ha tudtok!
Előre is köszi!
Sziasztok! -
JakShow
csendes tag
Szia End!
Te milyen küzdő sportra jársz?
Van ismerősöd ott a skála mögötti thai-box teremben?
Szia warmaster!
Milyen küzdősport az a Déli Imádkozósáska?
A Linket megnézem,és átolvasom.
A Shaolin Kung Fu nem békére tanít?
Akkor hogy jön össze a verekedésel?
Ezt igazán a Kung Fu című filmben vettem észre.
Köszi,h beírtad,mert keresgélek,milyen küzdősportot lehetne elkezdeni,de igazán egyiket sem ismerem!
Esetleg van véleményetek arról,h 23 évesen milyen küzdő sportot érdemes elkezdeni?
Melyik az a küzdősport,amit mondjuk nem 10 évig kel gyakorolni ahhoz,h el tudjam sajátítani?
Persze nem arra gondolok,h már másnapra tudjam,meg nem a profi szintre gondolok,csak,h el tudjam mondani magamról,h igen,érdemes volt járni mondjuk 1-2 évig,mert már most is van látszata!
Gondolom azért a Shaolin Kunfg Fu-t nagyon sokáig,vagy gyerek korban kéne kezdeni,h jól el tudja valaki sajátítani.
Vagy nem jól látom?
Válaszokat előre is köszi!
Sziasztok! -
Out
addikt
Udv emberek!
Vegigolvastam egy masik forumban az aikidos topikot, es annyi pozitivumot kaptam onnan, hogy mar alig varom az edzestPedig volt ott par negativum is, de az elenyeszo volt a tobbihez kepest
mod: lorus 18: megis mi alapjan valasztottad a thai box-ot? a csihi-puhi miatt?
[Szerkesztve] -
warmaster
aktív tag
Shaolin
Bővebben: link
Itt fönt van egy csomó más partner is.
Én pl. a Margit híd Budai hídfőjéhez járok Déli Imádkozósáskára. Bár nem Shaolin, de azért beírom.
[Szerkesztve] -
JakShow
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül mi a neve a szabályok nélküli harcnak?
Elvileg ennek van egy hivatalos neve,de nem tudom mi.
Budapesten tudtok olyan helyet,(közel a nyugatihoz) ahol kb ilyesmi küzdősportokat oktatnak?
-Kyokushikai karate
-Thaibox.
-Shaolin Kung-Fu
vagy milyen küzdősportot tudtok ajánlani?
Köszi!
sziasztok! -
Nimrod
addikt
És narancslé. Jó gyors energiapótló.
A Gladiatoriumra visszatérve:
''
Nimrod:
...Számomra nem teljesen világos, bár valószinűsithető, hogy a
fegyverhasználat
hogy működik? Tehát úgy pl. mint a krav maga esetén (fegyvernek
látszó
tárgy, de még csak véletlenül sem az a balestek elkerülése végett,
kivétel a
profiknál)?
Válasz:
A fegyverek fegyverek csak nincsenek kiélezve gyere el csütörtökön ott
mindent meg tudsz nézni....''
Látom, hogy szeretni fogom. -
lorus 18
csendes tag
nem tudtok olyan oldat ahol edzés ztánni kajabevitelt irják le??
mit kéne pótolni stb
THx -
End
csendes tag
-
Integra
titán
tudtommal igen. a jelenlegi csoportokba nincsen felvétel, zárt lett mind.
most már nem lehet jönni, majd csak az új kezdő csoportba januárban (vagy februárban? nemtom), és ott egy edzés ingyenes.
ezért nyílt nap a 14-i bemutató a rendőrtisztin. amúgy biztosan érdekes lesz, sokan fognak menni tőlünk is -
Fantasy
tag
Most meik sportól van szó???
-
End
csendes tag
Igazad van. Az a legjobb, ha kipróbálja az ember. Nekem mázlim volt. Egy zárt szemináriumra érkeztem ''vendégnézőként'', amit megelőzött egy nyílt, aztán követett egy vizsga P1,2,3 szintekre(ez az első három szint).
Sok más stílus tanulói is el-ellátogatnak az edzésekre...
Integra:
csak a friss kezdő csoportokon való első edzés ingyenes? Azaz , ha most vmelyik edzésre mennék egyszer, az már nem lenne az?
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Értem, de én inkább arra gondoltam, hogy szívesebben beállok, minthogy csak nézzem. Mert úgy szerintem nem lehet rendesen megérteni, az embernek saját bőrén kell tapasztalnia. Az jó lenne, ha ingyenes lenne, de nem akarom átverni őket, én nem akarok oda járni (idő hiányában), csak szeretnék belekóstolni.
-
End
csendes tag
Bár én nem KM-zom, de voltam edzésen,szeminárium és bemutatón, mint néző és az egyik oktatóval is a többször beszéltem (személyesen is).
Az a jó az egészben, hogy a bemutató nem a látványról szól náluk, hanem halál pontosan arról, amit bárki elsajátíthat, persze magasabb szinten. És ez azért van, mert ez nem harcművészet (hanem önvédelmi és taktikai rendszer, ami folyamatosan élesben tesztelődik, és így állandóan újúl) azaz itt nincs helye látványnak - bár szerintem gyönyörű ahogy csinálják- nincs helye mesterkéltségnek, ''parasztvakításnak'' , csak és kizárólag az épp leghatékonyabb, legegyszerűbb technikáknak.
Az első edzés ingyenes tudtommal (a honlap tanúsága szerint is) , így bármikor elmehetsz kipróbálni. De Integra biztos konkrétabbat tud mondani. -
-
-
Gambit
őstag
Ebből azt gondolom, hogy nálatok nem lehet ingyen kipróbálni néhány edzést, mint nálunk. Vagy mégis? Mert engem tényleg érdekelne, de nem hiszem, hogy járnék, csak szeretném kipróbálni. Szerinted lehetséges lenne? Vagy perkálni kell mindenképpen? És ha igen, akkor mennyit?
-
Integra
titán
hihetetlen a faszi, kb ebben tudom összefoglalni... expert 8-as szint...
aztán itt van az tomasz adamczyk - lengyelországi vezető isntruktor és Igazgató, az I. lengyel kommandós ezred vezeto közelharc instruktora - expert 1. szint
hát a a tomasz sem egyszerű figura, döbbenetes milyen sebészi precizitással képesek pillanatok alatt a földdel egyenlővé tenni akár fél tucat embert egyszerre. minden mozdulatukban olyan határozottság és precizitás van, és mikor teljes mozdulatsorozatokat csinálnak meg olyan sebességgel hogy szemmel alig tudod követni és a végén csak azt látod hogy a lőfegyver az ő kezében van és az aki egy másodperccel ezelőtt ráfogta a földön fekszik... áááááááááááá, fantasztikus
és teljesen mindegy hogy honnan és mivel támadod meg vagy hányan vagytok, esélye nincsen az embernek a közelébe férkőzni ha ő nem akarja...
mivel nem volt a teljes szemináriumra 36 rugóm ezért most lemondtam róla, de ha minden jól megy és a magyarországi fő instruktor engedélyét megkapom, akkor jövő nyáron megyek krakkóba a tomasz kommandós ezredéhez edzőtáborba, na az lesz az igazi nemulass
vasárnap a rendőrtisztin lesz egy nyílt nap, ott lesz ő is, 6 órás lesz és 6rugó, de én nem megyek, mert nem lesz igazi edzés, sokkal inkább bemutató lesz.
[Szerkesztve] -
Sub-S
senior tag
válasz
burgatshow #64 üzenetére
Fel tudnád tenni még egyszer ezt a videót?
-
Integra
titán
yeeeeeeeee
ma esti edzésen maga yanilov személyesen fogja osztani az észt -
Fantasy
tag
Kedves End!
Igen van full contact de ezt na mindegy.a kontrázás annyit jelent hogy mondjuk rúgnak beviszik a találatot és amint leteszi a lábát visszaütök ugyanezt a rúgásnál is szoktuk! -
Gambit
őstag
válasz
Versus123 #931 üzenetére
Talán előtte kellett volna mondanom, hogy op vagyok egy magyar hubon, ezért nem értem, hogy miért rúgtak ki. Ismerem az összes általános szabályt, és szerintem nem sértettem meg egyiket se (és persze elolvastam az ottaniakat is). Na mindegy, a kis buták nem szakították meg a letöltéseimet, szóval lejött az összes film, csak ők nem tudtak tölteni rólam. Amatőr banda!
[Szerkesztve] -
lorus 18
csendes tag
hali
van aki thai-boxol most is??? -
Versus123
aktív tag
rosszul emlékszel
Soroljam a nagy neveket,akiket elvert?: LeBanner,Mark Hunt, Mike Bernardo,Bob Sapp
, Sam Greco,Peter Aerts,Remy Bonjansky -aki megnyerte az utóbbi K-1 döntőt....inkább kezdetekben voltak vereségei,összesen 7(a 7 év alatt...),ugyanis már 22 évesen Ernesto Hoostal küzdött,persze kikapott...
Jah,Musashi-t és Bonjansky-t is elverte,ők vívtak a tavalyi döntőn a K-1 világbajnoki címértMind a kettő benne van ez előbb postolt Highlightjában.
[Szerkesztve] -
Versus123
aktív tag
Figyelem !! Kötelező megnézni mindenkinek
Megtaláltam CroCop highlightját : Bővebben: link
A videóban látható egyaránt K-1 és Pride is,ugyanis régen K-1 ben tolta....
[Szerkesztve] -
Versus123
aktív tag
a nagyobb nevek: CroCop
, Vanderlei Silva, Quantin Jackson,Fedor Emelianenko, Kazushi Sakuraba, Antonio Rodrigo Noguiera...és még vannak páran...
-
Versus123
aktív tag
itt pedig a legutóbbi GP összefoglalója: Bővebben: link
-
Versus123
aktív tag
itt van egy jó kis videó,ilyen szép momentumok,sok álló KO-val : [L]mms://media.freechal.com/sg/history.wmv[/L]
[Szerkesztve] -
Fantasy
tag
Hali! Na mienek vagyunk?
-
b0unCe
aktív tag
Pride FC---> Na ezt hol lehet nezni?
Erdekelne a dolog. Gondolom nem csak engem. Ha mar igy nagyon ajanljatok
-
Integra
titán
nézzetek igazi sportot:
Bővebben: link
Aktív témák
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest