Hirdetés
Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Elkezdtem olvasni ezt a topicot, mert engem is érdekel a téma.
Én is pokolian nehezem hizom, szóval én is a vékony súlykategóriába tartozom. Viszont ha valaki látta a Harcosok klub-ját, akkor abban van egy mondat, miszerint a vékonyak sokkal jobb bunyósok és sokkal szivósabbak is, mint a szálkás alkatok. És milyen igaz. Én már csak tudom, mivel boxoló vérvonalam van - ha valaki megnézi a mailcimem, tudja, kiről is beszélek.
Én most taiji-zom egy ideje, de nem járok edzésre, mert nem tudnám az időmbe beosztani, viszont vettem egy jó könyvet és nekiestem a formagyakorlatoknak. Volt benne egy történet, miszerint egy mester egy ház tetejére hajitotta ellenfelét (pontosabban lökte). Én egy éve csinálom lassan - kis kihagyással - és van benne valami. Pokoli, amikor megtanulod használni az energiáid és meg tudod különböztetni az ürest a telitől (azaz mikor támad az ellenfél és mikor lehet kimozditani), ugyanis a taijiquannak ez a lényege, azaz a jó reakcióképesség és energiahasználat. Van a taijiquannak egy olyan ága is, ahol teljes erőből mennek a támadások, tehát nem a lendületi energiát használja. Nekem ez valahogy még nem akar menni, nem tudok erőt vinni a támadásba, mindig a lendületben van az erőm.
A rúgásokat viszont nagyon hiányoltam belőle eleinte, de mint mondtam, ez más stilus, itt a lendületi energia felhasználása a lényeg, ezért is van kevés rúgáskombináció, inkább lökés, tolás van helyette.
Viszont most szeretném megtanulni a ninjutsut, csak sajnos semmi szakirodalmat nem találok ez ügyben. Ötlet?
Egyébként asszem a kickboxerben lehetett látni, meg még néha egy két filmben, amikor egymás oldalát rúgják, amig az egyik ki nem dől. Na itt kezdődik a kick-box.
De ha jól tudom, kick-box-ban nem lehet térdelni, viszont thai-box-ban igen. Ez igaz?
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest