- Fórumok
- Egyéb
- Harcművészet topic Archívum I.
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
End
csendes tag
-
b0unCe
aktív tag
-
End
csendes tag
-
Versus123
aktív tag
-
Integra
titán
-
End
csendes tag
-
Versus123
aktív tag
Össze ne vesszetek már

2 videót linkeltem,egyiken egy thai-box vs. taekwondo van,a másikon pedig egy bjj vs. karate....
Integra,azért szerintem az nem olyan egyszerű hogy egy bjj stílust egy rugással/térdeléssel fel lehet tartóztatni....ismét a Pride FC mérkőzésire kell hivatkoznom(szoktad nézni?),ahol is a bjj tarol....legyen akár thai boxos ,karatés,kick-boxos stb az ürge,mindegyiknek van egy bjj mestere is,mert a meccsek 95%-ban a földre kerülnek és ott folyik a harc.....ha ott sem bírnak egymással akkor a bíró felállítja őket és folytatódik állásból tovább(á la judo). -
Integra
titán
pfffffffffffffffffffffff
na azért az sem semmi hogy van aki ezt beveszi
olvasgattam most hogy belinkeltem az index harcművészet fúrumot és ott meg egy karatés oktatóról ment a vita, hogy hogy bánik a gyerekekkel. pontosan nem vágom mert nem olvastam végig, csak átfutottam rajta, de tényleg döbbenet hogy ilyenek vannak. -
_seth_
veterán
-
End
csendes tag
-
Integra
titán
-
End
csendes tag
Hát, az. És képzeld el, az jószerivel országszerte így történt, az elmondottak alapján.
Az egyik sztori már bejárt több fórumot, miszerint az egyik wingcsunos (most mindegy, hogy írom) ''mester'' azt mondta a tanítványainak a többi stílus fikázása közepette, hogy a thai-boxolók drogosok, mert azokat a fájdalmakat, amiket keményítés közben kiállnak, nem lehet tisztán elviselni!!!
-
Integra
titán
-
End
csendes tag
-
End
csendes tag
-
Integra
titán
''Ezek szerint Te mionden stílust értelmetlennek tartasz, ami a versenyeit szabályokhoz köti?''
no akkor most vedd a fáradtságot és olvasd vissza a topicot.
ha csak egy helyen is ilyet olvasol tőlem, itt leborulok előtted
én mindig is pont azt mondtam hogy bármit csinál az ember, legyen az e legegyszerűbb dolog, máris jobb mint a csokizabálás meg a szappanoperák. és ezt továbbra is vallom.
amit írtam videoval kapcsolatban, valszeg ez lesz, nekem más jött le csak nem vágom miért
vagyis én arra reagáltam amit én láttam a monitoromon
nemtom mi történt, de elnézést a félreértésért!
linkeld már be plíz hogy neked honnan jött le, hogy meg tudjam kuksolni
[Szerkesztve] -
End
csendes tag
Ezek szerint Te mionden stílust értelmetlennek tartasz, ami a versenyeit szabályokhoz köti?
Szerinted lenne értelme, hogy pl tökönrugdossák, torkonütögetik egymást?
Ne a krav maga-hoz mérd a versenyeket....azt hittem ezt a fórumon megtanultad már.
Szerintem nem ugyanarról a videoról beszélünk. Nincs se karatés, se földharc, se fogás a videon... -
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Integra
titán
megvan az, pont ott ahol mondod

INDEX harcművészet topic
Bővebben: link -
Fade_Away
őstag
-
Integra
titán
-
Integra
titán
szabályok?
ezért nincsen ennek a videónak semmi értelme. illetve megtudtuk hogy karatés emberünk soha életében nem földharcolt
azt pedig meg sem említettem hogy ha megfogják az embert így, akkor a támadó nyaka és gerince védtelen. kurva nagy könyökös a nyakcsigojára és agyalapra. vagy kalapácsütés.
[Szerkesztve] -
End
csendes tag
-
indigo
aktív tag
-
indigo
aktív tag
-
End
csendes tag
-
Nimrod
addikt
Ezzel nem értek egyet. Nekem mindig is a kedvencem volt a több ember elleni kűzdelem - igaz, streetfight módban, lévén csak alig egy éve taijiztam egy ideig, tehát képzetlen vagyok/voltam - és bizony elég meglepő szoktam lenni, amikor 2-3-at jól meglepek kézfejjel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lábat nem szoktam használni, pedig az az erősségem, mert félek, hogy mi van, ha az ellenfél visszarúg...
Embere válogatja egyébként, de a taiji-nak van egy nagyon igaz ''tétele'' - fel kell tudni mérni, mikor üres és mikor teli az ellenfél. Az már csak hab a tortán, ha több ellenfél várható reakcióit kell kiszámolni, pillanatok alatt.
Egyébként mindegy, hogy ki mit űz, a lényeg, hogy tényleg szivvel-lélekkel és kitartóan kövesse az irányzatot, legyen mestere az adott ágnak. A hordában támadók jobbára úgysem kezdenek el ninjázni, mert ahhoz nincs kitartásuk, hogy edzésre is járjanak, max. arra kell vigyázni, hogy ne nagyon találjanak el, vagy legalábbis birjuk az ütéseket.
Bár az még nekem is kemény még kimondani is, hogy valakit pofánvágni baseball-ütővel és utána még visszacsap az illető... -
Nimrod
addikt
Erről tud valaki valamit?
Bővebben: link
Mert engem érdekelne de nagyon.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
End
csendes tag
-
End
csendes tag
Én csak azt mondom, hogy SOK benne a parasztvakítás, nem azt, hogy ''csak'' az.
Dehogy is.
A stílussal nincs gond - kivéve a Leung ting vonalat, mert Ő egy kókler - , csak a hazai mesterek nagyobb részével...
www.extra.hu/vingtsun2001/scandal/index.html - itt a cikk Leung Tingről, aki Máday Nórbertet tanította a ving tsun hazai megalapítóját.
-
End
csendes tag
Amennyiben nem akar az ürge egyből lelőni, hanem csak fenyegetőzik a pisztollyal és elég közel van hozzád ( max. 1méterre és a pisztoly csöve majdnem hozzádér) , nagyon sok esélyed van védekezni. A krav maga erre is felkészít. Ha hiszed, ha nem ; a fejedre tartott pisztolyt gyorsabban el lehet ütni, tolni, stb (és abból ellentámadni) , mint a ravaszt meghúzni.
Na persze, ha vki le akar lőni, akkor az le is fog... De ez esetben senkinek nincs esélye. -
Gambit
őstag
-
End
csendes tag
Hát , ez így van nagyon tömören.

A ju-jitsu-ról nagyjából azt tudnám elmondani, mint amit a kemporól írtál, de mégis más. A kempo egy kicsit olyan ''thai-boxosra'' veszi a figurát, és a jitsu az inkább, ami sok, feszítős, kéztörös, csavarós, földharcos technikát tartalmaz az ütés-rúgás mellett. Mindkettő elég hatékony. De tényleg az a legjobb, ha elmész az edzésekre és eldöntöd, hol érzed a legjobban magad.
Kérünk majd élménybeszámolót a benyomásaidról!
-
Fade_Away
őstag
-
Versus123
aktív tag
-
b0unCe
aktív tag
Ugy ertettem, hogy nem tudom, hogy van-e.
''Dr. Benkő Ferenc Judo Yondan, Jujutsu Shodan. HBF Regional Director. Pécs'' Ennyit talaltam rola. Egyebkent az illetot ismerem, tanitott is judozni 6-7éve. De ebbol a mondatbol nem tudom, hogy oktat-e jujitsut.
Mindenesetre tenyleg elmegyek megenezem ezen mufajok edzeseit spectatorkent, es utana dontok, kiprobalom es meg akkor is lesz valasztasom.
Eddig amit osszeolvastam es tapasztaltam (kizarolag netrol), es itt most leirnam a kovetkezo kerdezoskodo nemzedeknek a velemenyem:
Aikido: Inkabb szellemi harcmuveszet, ami csak az onvedelemrol szol es nem a masik ''kifekteteserol''. A beke muveszete. Az ellenfel egyensulyat tamadja.
taekwan-do: Utos, rugos harc 1v1-ben (mara mar a wtf-ben keves utes). Van töres, es az en szavaimmal elve ''tanc''
Judo: Feszitesek, foldharc es a masik foldre vitelereol szol. Utes ebben sincs.
kempo: Rengeteg harcmuveszeti forma legjobb ''trukkjeit'' egyesiti. Utos, rugos, foldharcos, feszitos, kozelharcos... szoval minden es meg fegyvert is hasznalhat.
Krav-maga: Egy modern igen hatasos harcmuveszetti forma. Minden van benne. (csak Bp)
Jujitsu:
errol meg nem sokat halottam.
Brazil JJ: A harcos rakenyszeriti az ellenfelre a foldharcot es ott birkozo stilusban ''szanaszéjjel szoritja''
Feszitesek es egyebek.
Nyugodtan javitsatok ha tevedek.
[Szerkesztve] -
Tonyo
őstag
-
_Volkovy_
nagyúr
-
Tonyo
őstag
azért ez a legrosszabb eset amit felvetettél.Tegyük fel,h a fejedhez nyomnak egy magnumot...Tökmind1,h karatézol vagy sakkozol simán lelőhet.Sőt!!Akkor is ha a te zsebedbe is magnum lapul nem sok mindent tudsz csinálni.Viszont ha csak lögdös a hülye gyerek akkor nem kell röktön lelőnöd hanem le is tudod rugni

-
Versus123
aktív tag
-
lambda5
tag
-
_Volkovy_
nagyúr
-
Tonyo
őstag
-
MUŁĐER
addikt
-
_Volkovy_
nagyúr
Mi értelme van a harcművészetnek,ha az ellen csőre töltött Magnummal érkezik?
Ez csak úgy eszembe jutott.. -
lambda5
tag
Nagyjából igazad van. De hogy csak parasztvakítás lenne az nem igaz!
A Wing elött Kick-Box-oltam, aztán egy nagy pofon ( saját hülyeségem) és két hét táppénz no meg egy meggyőző bemutató után választottam a Tsunt. (A Chun nem volt elérhető nálunk.)
Én nem a stílust okolnám a rossz híréért, hanem a lehúzást és az ideológiával visszaélést.
Harcművész haverok azt mondták (én adok a szavukra hisz már sokszor bizonyítottak), hogy a Chun-ban más a szellemiség ( valódibb) és a tanítás (kevesebb pénzért többet adnak) , de végső soron a tanulón múlik minden.
Én már 6 éve abbahagytam, de volt rá példa, hogy pár edzés erejéig visszamentem. (....... ..igaz egy pesti iskolába)
Jelenleg Aikido-zom.....
De nem ez álmaim netovábbja. Ha az ember viszonylag az elején van egy harcmüvészet gyakorlásának hajlamos mással összehasonlítani, ( főképp ha tudna legalább 3 ellentechnikát) és így a hibákat felnagyítani.
Mindenesetre Segal az Aikido-t és a Wing Chunt elegyíti a filmjeiben. -
End
csendes tag
Bocsi, de én a neten csak rosszat hallottam a wing tsun(chun, stb) -ról, már ami az oktató gárdát illeti. Lehúzások, kóklerkedés, más stílusok edzőinek megkeresése megverés céljából végül csúfos elsonfordálás, stb. Általában nem adok a pletykákra, de ha mindenhonnan ez jön vissza, arra érdemes odafigyelni. Ezeket több edzőtől is hallottam, több stílusbúl, plusz kiugrott tagok mesélték.
Az index fórum Harcművészetek topicjában érdemes olvasgatni:
30329-től érdemes elolvasni (30359 - itt van egy ominózus cikk a WT-ről) kb a 30380-ig.
Ettől függetlenül a ving tsunt jó stílusnak tartom, de sok benne a parasztvakítás.
Sokat lehet tanulni ettől a témától függetlenül is az említett a fórumban, mert a legtöbb stílus tanulói, mesterei megfordultak, -nak ott.
De, ha a keresőbe beírod amit keresel a topicban (pl. egy stílus nevét), akkor kidob mindent, ahol szó volt róla...
[Szerkesztve] -
lambda5
tag
-
End
csendes tag
Az jó!

''Ha van akkor jujitsu.''
Ez azt jelenti, hogy ezt fogod választani, ha találsz Pécsen? Jó döntés... Ha még sincs, akkor szerintem a kempo felelne meg még a legjobban az igényeidnek...
Utolsó mondatod: na igen..., de ezt már csak utólag tudhatod meg. De, ha negatív kimenetele is lenne a bunyónak, általában nem a stílussal van a baj, hanem a felkészűltséggel.
-
End
csendes tag
-
b0unCe
aktív tag
Igen. Nagy nehezen, de talaltam pecsen. De azert elmegyek tobb helyre is. Ha van akkor jujitsu. Aikido, taekwondo, Wing Tsun, kempo van. Na a vegere meg valogathatok is a sok jo kozott. Szerencsere tobbreszt idopontban megfelelnek.
Majd meglatjuk melyik jon be az eletben is es nem csak kepekben, irasban es par videon.
[Szerkesztve] -
Tonyo
őstag
-
End
csendes tag
-
End
csendes tag
Láttam a videót...miért írt volna rossz nevet?
Egyértelmű, hogy egy thai-boxoló bunyozót egy - nem karatéssal! - taekwondossal. A Taekwondo felirat azt is elárulja, hogy WTF-es volt...meg is látszik...
2. Miért gondolod, hogy egy thaios azonnal térdel? Mert Te úgy tanultad?
És azt sem tudjuk, hogy milyen szabályokban egyeztek meg a küzdő felek. az is lehet, hogy nem engedték a térdest... -
Versus123
aktív tag
-
b0unCe
aktív tag
Kempo nagyon kemeny harcmuveszeti ag? End irta, hogy az lenne, de ahogy utanaolvastam kiderult, hogy utes, rugas, szoritas, foldharc.. minden van benne es minden stilusbol ''lop'' par mozdulatot. (hai-box könyök és térd technikái, a kick-box láb és kéztechnikái, a box ütései, az ai-ki-do szögmozgásai és technikái, a jitsu dobás- és feszítéstechnikái, a shoto-kan rúgásai és még számos más elem)
Milyen sport ez? Velemenyek? -
Integra
titán
-
indigo
aktív tag
Hali!
Most akadtam e fórumra és igazán megörültem neki!
Gyakorlatilag Bruce Lee filmeken nőttem fel, ezáltal megkedveltem a harcművészetet. Jelenleg Wing Tsunt tanulok már 4 éve és azt kell mondanom, hogy nagyon hatékony közelharci rendszer. Alkalmam nyílt betekintést nyerni más rendszerekbe (Kyo karate, Wado ryu, Shaolin kung fu). Mindegyiknek megvan a szépsége, de úgy találtam, h a legjobban a Wing Tsun passzol az alkatomhoz és ismétlem nagyon hatékony.
Egyik legnagyobb erőssége az egyidejűség: egyszerre történik a védés-támadás, amely nemegyszer meglepő fordulatot produkálhat az ellenfél számára. A rúgások valóban derék alati részre történnek (boka, térd, lágyék), amelyek többnyire megállító rúgások is lehetnek.
Dicsérem még a 'tapadós kezet', amely segíti kifejleszteni a bőrreflexet. Az info a bőrünkön keresztül gyorsabban jut az agyunkba, mint a szemünkön keresztül. Gyakorlatilag majdnem behunyt szemmel is lehet küzdeni. Viccet félretéve, ha közelharcra kerül sor, akkor az ellenfél legapróbb rezdülésére letaglózó csapást lehet mérni.
Most mennem kell, üdv! -
b0unCe
aktív tag
Dejo.
Benk? Dojo
Dr. Benk? Ferenc Judo Yondan, Jujutsu Shodan
HBF Regional Director
Pécs
Nala tanultam judozni 2-3 evig. Es itt van melette, hogy Jujutsu Shodan. Elkepzelheto?
Szoval van az is? Ez a harcmuveszet milyen? -
Integra
titán
-
Gambit
őstag
-
Integra
titán
-
Gambit
őstag
-
b0unCe
aktív tag
-
warmaster
aktív tag
-
Integra
titán
-
Integra
titán
van benne földharc rész is.
de nem ez az elsődleges feladat a kravban, mert a krav maga arra tanít meg hogy ne kerülj földre. ha ügyes az ember, nem valószínű hogy földre kerül
de ha kell akkor megy tovább földön is. itt jól jön ha az embernek van pár év judo tapasztalata, de enélkül is megtanulható.
a hatékonyság pedig tényleg brutális egy bizonyos szint felett, de az a jó benne hogy a kezdők is érzik fél év után, hogy keményen fejlődtek, ugyanakkor a km tanítása révén, nem lesz fals önbizalmuk sem. és ez utóbbit én rendkívül fontosnak tartom. -
Gambit
őstag
-
Integra
titán
nem írtál a videohoz véletlenül rossz nevet?

egyébknt meg nevetséges.
ami a karatés faszit illeti, mindenképpen...
1 absz taktikai hiba így a másinak nekimenni
2 kapásból egy rohadt nagy egyenesrúgás vagy térd a birkozós csóka arcába. ha másra nem, a mozdulat arra már jó, hogy megállítsa a támadást. de ez karate hiány, túlságosan sok szabályhoz kötött. egy kemény thaios azonnal térdel.
3 ráadásul kurva lassú is a faszi
4 judo-ra soha nem járt
-
b0unCe
aktív tag
(#826) Fade_Away: krav maga igen hatasos sport. Gyorsan, kemenyen, hatekonyan hatastalanitsa az ellenfelet barmilyen helyzetbol (igaz foldharc nem tudom, hogy van-e benne). Foleg a mai vilagra talaltak ki. Katonaknak is tanitjak. De igen draga es csak Bp-n elerheto.
(#825) warmaster: Szerintem azert a csak ''usdszetafejetalaposanesrugdosdafoldon'' sportok, ahol sok utes rugas van mar hamar nagy fejlodest er el.
(#824) Gambit: Azert attol az önmagadtol aki nem kezdett el volna aikidozni 5 evvel ezelott, csak meg tudnad vedeni maga
MEg ha zavarba is hoz.
(#818) End: Hat igen. Shaolin kung-fu, ju-jitsu, és a goju-ryu-z . Ez mind szep es jo es szivesn csinalnam, mert talan ezek lennenek a legmegfelellobbek, de sajnos nem tudok olyan lehetosegrol, hogy pecsen folyna ilyen tanittatas. -
warmaster
aktív tag
-
Fade_Away
őstag
IMHO az egyik legjobb önvédelmi sport a futás.
De azért mint rádöbbentem nemrég nem az igazi.
Sajnos egy konkrét eset miatt elhatároztam, hogy nekem nemelég a futás mint önvédelem hanem valami sokkal komolyabbnak is neki akarok állni.
A legfontosabb szempont azlenne, hogy ha utcán/akárhol megtámadnak akkor keményen megtudjam védeni magam. Ha úgytetszik meg tudjam verni a támadóm.
Sok ismerősöm javasolta a Thai-Boxot. Sokan emlegették itt a forumon a KMet amiről fogalmam sincs mi.
Tanácsok, javaslatok? -
warmaster
aktív tag
-
Gambit
őstag
Először is, a több támadó elleni sikeres fellépést felejtsd el nagyon-nagyon magas szintig. Az a baj, hogy az emberek látják, hogy a filmekben a hős simán lever akár 10 embert is, de ez az életben marhára nem müxik. Esetleg kettőt még úgy ahogy elkaphatsz, ha az egyiket kapásból hatástalanítod, de ez inkább szerencse.
Én úgy érzem, így öt év után, hogy ha sikerül megőriznem a hidegvéremet, és jól időzítek, akkor van esélyem egy nem túl képzett ellenfél ellen. Persze ki tudja, hogy mi történne éleseben. -
Versus123
aktív tag
Thai-box vs. Tae kwon do: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
End
csendes tag
-
Fantasy
tag
Gambit mi se nagyon zsákot használni.Én meg thom főleg thom már tudjuk mi is az a Taekwon-do.Gambit nem akarlak megbántani de tessék helyesen írni a taekwon-do szót!
Jelentése: Tae= láb Kwon=kéz Do= a láb és kéz művészete
[Szerkesztve] -
Fantasy
tag
Na halihó!
Tegnap értem haza Orosházáról az Országos serdülő és felnőtt bajnokságról.End olvastam a hozzászólásodat de egy dologgal nem értek egyet.Nagyon is használjuk a kezet!Kontrázunk vele ha megrúgnak.
Na eredmények:
Kovács Bálint: 3 helyezet formagyakorlat
Major ádám: 2 helyezet formagyakorlat
Fantasy: 3 helyezet formagyakorlat, 3 helyezet küzdelem
Geinstenbrand Alexandra: 2 helyezet formagyakorlat, 2 helyezet küzdelem
Horvát Gergő: --- (sajnos semmit nem ért el)
Nagy imre :2 helyezet formagyakorlat 1 helyezet küzdelem
Varga Attila: 2 helyezet küzdelem
9 érem 7 emberből azért ez jó teljesítmény!

UI:Nagy Imre és Varga Attila felnőtt -
End
csendes tag
-
End
csendes tag
Mint írtam a taekwon-do két szövetségre szakadt: ITF és WTF.
Ebből az ITF hordoz valódi harcművészeti értéket és hatékonyságot. A WTF az elsportosodott, (sokak szerint) elkorcsosult változat: kézhasználat jószerivel nincs is.
A megfelelő stílus kiválasztásához:
El kell tudnod döntened, hogy mit szeretnél igazán:
1. életformát ''testtel-lélekkel''
2. hatékonyságot - (jó kondi)
3. ezek összességét.
Szubjektív véleményem szerint:
Az első pontnak szerintem az aikido felel meg. Bár nem ismerem, de az elmondottak és ismereteim alapján (''csak'') magas szinten hatékony.
2. Krav maga, thai-box, kempo
3. Shaolin kung-fu, ju-jitsu, és a goju-ryu karatéról elég jókat hallottam, olvastam a neten (oktató mestertől is).
A kung-fu ''mögött'' komoly filozófia áll (chi és tsai
). Edzi a testet-szellemett, és meglehetősen hatékony. A szabadküzdelmek itt is nagyjából ''kick-box-szerűvé'' egyszerűsödnek, de e mellett rengeteg önvédelmi elem is van. A neten nagyon sok infot találhatsz róla.
A jitsu (amit Gambit is ajánlott) teljesen komplex: csavarások, feszítések, törések, dobások földharc, ütés-rúgás. (itt a Magyar Ju-jitsu Szövetséget ajánlanám - a Kelemen-félét: Ő a jitsu meghonosítója, fejlesztője, vezető mestere)
sok sikert!
[Szerkesztve] -
Integra
titán
szerintem ne így állj ehhez hozzá
te ismered magad. neked kell tudnod, hogy mennyire vagy mozgékony, mennyire vagy technikás és mennyire szeretnél tanulni. egyfelől. másfelől fontos hogy fejben mennyire vagy erős, és ha már voltál éles helyzetben visszaemlékezve mennyire tudtad magad ilyenkor irányítani és hideg fejjel gondolkozni és csinálni azt amit akartál.
én első helyre a gondolkodást rakom és csak utána az önvédelmet.
ha teheted mindig fuss el.
ha teheted mindig magyarázd ki.
ugyanis mindig fel lehet tenni a kérdést, hogy hogy kerültél abba a szituba amiből bunyó lett. de ha semmilyen kiút nincs, akkor tiszta fejjel célzottan kell amortizálni amilyen gyorsan csak lehet. utána meg ha te nyertél -rosszabb esetben- lehet magyarázni az igazad a rendőrségen, mivel a magyar jogrendszer a jogost támadót nem védi meg, sőt, neki kell bizonyítani gyanusítottként a saját igazát, és joggal érzi úgy, mintha ő lenne akire rászálltak volna.
visszakanyarodva, szvsz sok harmcűvészet és önvédelmi technikai között ebből a szempontból nincs különbség, ha nincsen jó mozgáskoordinációd és technikád, akkor ugyanolyan nehéz szinte minden. ha hegyesre akarod polírozni a tudásod, akkor meg úgyis minden iszonyatosan technikás lesz
mondjuk lehet combost rúgni letapadt másik lábbal, aztán meglehet indítani technikásan is kiforgott csípővel meg másik lábbal is, na ez utóbbi már nagyon tud fájni ha jól csattan..
-
b0unCe
aktív tag
Ha jol tudom te 5 eve tanulsz aikidozni. Lenne egy olyan kerdesem, hogy ez alatt az 5 év alatt megtanultad megvedeni magad az utcan. 5 év eleg ahhoz, hogy ha este radtamadnak (akar tobben) hasznositsd az itt megszerzett tudast? Kerdesem jogos mivel sok heyen olvastam, hogy rengeteg ido szukseges mire az ember megtanulja kezelni az aikidoban megszerzett tudast.
-
Gambit
őstag
A taek-won-doról nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mert egyrészt még nem láttam előadást/bemutatót sem róla, másrészt meg vannak itt hozzáértők is. Ütni amúgy valamilyen szinten mi is megtanulunk, hiszen csak úgy gyakorolhatjuk az ellene való technikát, ha a partnerünk jól tud ütni, szóval mi is csépelünk elég sokat, igaz, csak a levegőt, zsákot, ilyesmit nem használunk.
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
-
Gambit
őstag
De miért kell mindenáron a keménység? Mi van, ha találkozol egy még keményebbel? Mondjuk megtanulsz ütni, mint állat, és hozzászoksz, hogy edzésen mindenki lefekszik egy ütésedtől. Aztán beléd köt valaki, aki jobban bírja az ütést, mert mondjuk 10 évig bokszolt. Te hiába ütöd meg, és utána ő is ütni fog. Edzőmnek van egy bokszoló ismerőse, azt baseball ütővel vágták pofán, de úgy, hogy eltört az állkapcsa. Csakhogy utána meg ő verte úgy szájba a gyereket, hogy kifeküdt. Na ezért kétélű fegyver bízni az ütések-rúgások puszta erejében, mert nem tudni, hogy a másik mennyire bírja. A baseball ütős gyerek is hozzá volt szokva, hogy csak egyszer üt meg valakit, de aztán megszívta. Ez a veszély mindig benne lesz a kemény ágakban szerintem.
-
b0unCe
aktív tag
-
Gambit
őstag
Á, Wing Tsunról már írtam valahol régebben itt, voltak nálunk bemutatózni, meg előadást tartani. Hasonló filozófiája van, mint az aikidonak, mivel egy szerzetesnő fejlesztette ki, így esélyt ad a gyengébbnek is. Legalábbis így emléxem az előadásra. A bemutató elég látványos volt. Mondjuk rugdosásra ne számíts, azt hiszem csak térdre illetve ágyékra rúgnak elvétve. Az ütések meg inkább sok kis, de gyors ütést jelentenek érzékeny pontokra.
Szerk: A kung-fu stílusokat nem lehet egy kalap alá venni, vannak lágyabb, és keményebb ágak. Ez a lágyak közé tartozik, az edzésen nincs full kontakt.
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
akkor ez lenne az
Bővebben: link
Velemenyek a kung-furol magarol? En ugy allitottam be magamnak, hogy ebben vannak utesek rugasok, foldrevitel, nem tul brutalis, de lehet hasznalni utcan + raadasnak a chi
Vagy keverem valamivel?
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
-
b0unCe
aktív tag
Ertem. Egy ami nem teszik a taekwondoban, hogy nincs meg az az igazi keleti harcmuveszeti jellege, mint peldaul az aikidonak. (nyersen szolva nem szép
)
a kung-fu rol mi a velemenyetek?
Bővebben: link Ide lenne lehetosegem menni.
[Szerkesztve] -
Versus123
aktív tag
-
Versus123
aktív tag
-
Gambit
őstag
Talán a hapkido, esetleg a jiu-jutsu. Nézz utána, nekem nincs igazán tapasztalatom velük, de a leírásod alapján ezek ugrottak be. De mint írtam az előbb, földharc jellegű technikák az aikidoban is vannak szép számmal, azért is veszi igénybe a térdet. Sőt, rengeteg olyan gyakorlat van, hogy a támadó áll, a védő meg térdel. (Hanmi-Handachi-Waza) Na, ott aztán pontosan kell végrehajtani a techikát, mert különben eltaposnak.
-
b0unCe
aktív tag
takewondo kicsit brutalis az aikidohoz kepest, de meg kozelsem olyan mint a thaibox es tarsai. Valahogy meg a ketto koze kene szoritani. (aikido ''brutalitass'' es taekwondo brutalitas) Van ilyen harcmuveszet? Kungfu?

Vagy a ketto osszegzese. Van olyan harcmuveszet amiben vannak rugasok, utesek (mertekkel) dobasok (ala aikido) foldharc, szoritasok stb? Vagy pont ez lenne a krav-maga?
Ne ertsetek felre, de a magamhoz illo sportagat keresem. 190cm/80kg -
Gambit
őstag
Hát igen, a térdnek kicsit kemény, mert sokat kell gyakorolni a földön. Ugyanis bármily hihetetlen, az aikidoban az is van, és olyankor bizony térden kell lépkedni, mégpedig gyorsan. Meg persze a leszorítások is térdelésben vannak, mint ahogy az látható a #683-as hsz-ben. (Kis önreklám...
) Mondjuk ha nálunk valakinek sz@r a térde, az csinálhat mindent állásban. Nem tudom, ez máshol hogy van. -
b0unCe
aktív tag
Phfu. Most kicsit megzavarodtam
. Aikido-rol egyszer azt gondolom, hogy ''puhany'' sport. Egyszer azt, hogy mire eljutok oda, hogy hasznalni is tudjam eles helyzetben addigra mar nem is lesz szuksegem ra. Masszor azt, hogy (egyszer emlitettel vmi terdkinovest) az egyebkent is serult terdem nem birna. Na ennyi rosszat tudok mondani az aikodorol. De ennel tobb jot: Nagy fegyelem, elethez valo viszonyulas, konfliktusok elkerulese, olcsobb mint a krav maga (ami nagyon bejonne csak pecsen nincs), fizikai foleny legyozhetosege, esszeruseg.... stb
Valahogy olyan erzesem tamadt, hogy nem biztos, hogy ebbe kene belevagnom.
De pecsen van egy takewon-do egyesulet is (Arany Tigris Harcművészeti és Kulturális Sportegyesület Olimpiai WTF Taekwondo Vezető: Árgyelán Zsolt 2. dan
Edző: Benkő Ágota
Es most megneztem par olyan videot, amit az igaz kuzdelmet mutatja es ezek nagyon tetszettek. Szvsz ezeket lehet hasznalni az utcan is, mivel nem tul bonyolultak, es konnyen elsajatithatok.
Nem tudom mi lesz, de benezek egy ilyen edzesre is az aikido melett. -
Gambit
őstag
-
Dirtyz
őstag
Szeva: megtaláltam a címet. Az edzések tuti mennek, mert ide jár egy ismerősöm is.
ÓBUDA TAKEMUSZU AIKIDO CLUB
Budapest 3. kerület, Farkastorki út 21-23.
Vezetô: Várszegi Rudolf 4. dan
Edzések: H Sze P 18.30-20.00
Még keresgéltem egy kicsit és ezt a kettőt találtam, de ezeket nem ismerem:
RÓMAI PART AIKIDO CLUB, Keve u. 41., általános iskola, Tóth Ildikó 1. dan
SHINKI RENGO BÉKÁSMEGYER, Hadrianus u. 2., Thaller János 1. dan
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Harcművészet topic Archívum I.
- (téma lezárva)
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Energiaital topic
- Fotók, videók mobillal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion Pro 5 GAMER notebook - R9 8945HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...De legalább van humorod!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ezek után, hogy engedhetik működni egyáltalán a stílust???

Nagyon LOL ez a taekwondos...nem is védekezik a rugásai meg nem is tudom mire emlékeztetnek.