Új hozzászólás Aktív témák

• addikt

Sziasztok, remélem tudtok segíteni!

A gépem jelenleg routeren keresztül kommunikál az otthoni hálóval (laptop, médialejátszó, ilyenek), ez az egyik hálózatom.
    Illetve van a hamachi, amivel a haverokkal szoktam játszni a neten keresztül, ez a másik.

Sok játékkal megy remekül a Hamachi, rögtön felismeri helyi hálóként, nem kell semmit csinálni. Viszont van néhány játék (pl CS, Diablo), ahol a játék mindenképp a helyi hálózatomon akar játékot létrehozni, belső ip címmel. Nem pedig a Hamachis hálózaton.
    Ezt jelenleg úgy szoktam megoldani, hogy helyi hálókártya letilt (ilyenkor leesek a netről is, mivel azon keresztül kapcsolódom a routerhez), ekkor a játék meglátja a Hamachis hálózatot, szóval így tudok Hostolni a hamachis ip címmel, majd utána ALT+TAB és visszaállítom az eredeti hálózatomat is, hogy legyen internetem és ekkor tudnak csatlakozni a többiek.

Ezt persze elég macerás mindig eljátszani, szóval az érdekelne, hogy lehetne a játékoknak elmagyarázni, hogy akkor is a Hamachis hálót preferálják, amikor nincs letiltva a másik. :F

Új hozzászólás Aktív témák