- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- New Game Blitz - 2024
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz roseben #12886 üzenetére
Proxmox és a Home server topikban. Hetente indul képzés, ingyenes.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
roseben
junior tag
Sziasztok!
Milyen tanfolyamok vannak manapság ahol a hálózatok működését kitanulhatom?
Most a felsőoktatásban Cisco cégnek képeznek szakembereket.
Gondolom vannak még RedHat tanfolyamok.
Tudom ezek az ipari standard termékek de én inkább szeretnék magam összeállítani saját hardvereken futó OPNSense, OpenWRT, TrueNAS Scale/OMV szoftvereket.
Hol lehet ezeknek a használatát elsajátítani? -
válasz MasterMark #12884 üzenetére
Én voltam, olvass vissza
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Magnat
veterán
Üdv,
ViZion kollégával a Proxmox topikban beszéltünk arról (korábban én is így tudtam), h az SMB multichannel csak akkor kihasználható, ha a kliens és a szerver oldalon is két nic van (vagy 2 kliens 1-1 csatolóval) ... De ennek ellentmond, h a nasomban 2x1Gbe van, míg a gépemben 1x2.5 és ennek ellenére műxik a multichannel - ok, nem full sebességgel, de 1.8 meg tud lenni ha jó a csillagok állása és a mellékelt Wireshark képen is látszik, h a gépem 1 db ip-je (.250) a nas mind a két címével (.246, .247) is nagy párbeszédben van:
Itt pedig egy sebesség:
Ráadásul a nas network driveként csak a .246-os címmel van felvéve a Win 11 kliensre, szóval valszeg már a .247-es címről is a multichannel miatt szerzett tudomást. Erre mi lehet a magyarázat?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
Sziasztok!
Céges HP switch-hez szeretnénk console porton csatlakozni. Soros kábel van, ehhez adták. Win látja a portot, putty-nál elindítva csak fekete cli ablak van, semmit nem tölt be. Sebesség és a többi a HP leírása szerint beállítva. Kábel volt cserélve, még egy régi XP-s laptop is előkerült, h próbáljuk... semmi, illetve ugyan az a fekete kép, onnan sehova.
Kollégám írta:
https://www.youtube.com/watch?v=uBazOKNBno8
0:44 mp-ig eljutok, onnan nem megy tovább.Valami javaaslat, tipp esetleg? Köszönöm!
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, remélem jó helyen járok a kérdésemmel
Van egy Linksys WRT54GL routerem, amelyen jelenleg Tomato Version 1.28 by shibby image fut, feladatát tökéletesen ellátja. A routeren nincs semmilyen extra helyi USB vagy remote network mount beállítva. Csakis kizárólag egy célra van használva: WiFi bridge módban Wake-On-LAN-ozik egy LAN portjára kötött gépet, hogy aztán a gép elérhető legyen WiFi-n, mivel a WOL a gép WiFi adapterén nem támogatott.Azt szeretném kérdezni, hogy a router áramtalanítása csakis kizárólag a router menüjében található "Shutdown..." funkcióval történhet? Az világos, hogy ez egy graceful shutdown opció, de ennek használatára nem lesz mindig lehetőség / erő / idő / akarat...
Szerintetek biztonságos-e a router szimpla áramtalanítása a "Shutdown..." használata nélkül? Hosszabb távon előfordulhat esetleg pl. router konfiguráció vesztés? Van esetleg valakinek tapasztalata ilyesmivel?[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Reggie0
félisten
válasz ArthurShelby #12875 üzenetére
Ez igy van. Ertektelen biciklire sem veszunk draga lancot. Mindennek megvan a maga helye.
De szemely szerint en ugy vagyok vele, hogy ha szoba kell allnom egy biztositoval az nekem mar helybol fel milla nem vagyoni kar a lelki megterhelesert
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azért válasszuk külön a villám védelmet, és a túlfeszültség védelmet!
Van átfedés a kettő között, de nem egészen ugyanaz. -
ArthurShelby
addikt
válasz Reggie0 #12872 üzenetére
Ez világos. Csak a villámvédelem, vagy az ilyen védelemmel felszerelt eszközök ára többszöröse a normálénak. És ugye 100%-os védelmet sem nyújt.
Szóval lehet többe kerül a leve, mint a húsA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Tamy
senior tag
válasz Magnat #12873 üzenetére
Persze, különböző szinteket fognak meg, keress rá, most mobilról nem linkelek. A T1 a legdurvább, ő csak a nagyobb lökéseket fogja meg, aztán a T3 a legfinomabb, ő meg önmagában a nagyokkal nem bírna.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Magnat
veterán
Köszi mindenkinek, a T1, T2 T3 jelentenek valamit paraméterek tekintetében is vagy csak annyit, h több túlfeszvédő van egymás után?
-
Reggie0
félisten
válasz ArthurShelby #12868 üzenetére
Nincs. A biztosito a teljes beszerzesi erteket, kiesett idot, fejfajast, elveszett adatot, stb. nem fizeti.
Nalam is T1+T2 van a bejovo villanyon es T3 van a kritikus eszkozoknel a konnektorban. A rack szekrenyem meg rogton egy szunetmentessel kezdodik ezeken felul es a halozat optikan megy ki.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Magnat #12866 üzenetére
Sajnos nem tudok konkretan javasolni, mert ehhez gyakorlati tapasztalat is kene ezekkel az eszkozokkel. Anelkul felelotlenseg lenne. Tapasztalathoz pedig az kene, hogy sok eszkoz forogjon a kezeim alatt, mert ugy biztos lesz ertekelheto mennyisegu villamcsapas amibol mar lehetne kovetkeztetni. Ezt inkabb valamilyen szolgaltatos ember tudna jobban megmondani, ahol tobbfele vedelmi eszkoz is rendszeresitve van.
-
bambano
titán
ha valakinek szétcsapta a cuccait a villám, akkor már nem akar második menetet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tamy
senior tag
Azzal kezdtem, hogy "Tökéletes védelem nincs, illetve horror összegeket rákölthetsz, és még akkor se lesz 100%.". Ez még annyira nem is horror összeg, persze kinek mit ér meg.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
ArthurShelby
addikt
-
Tamy
senior tag
válasz Magnat #12866 üzenetére
Többszintű védelem kell, a switch minden bekötött portját el kell látni, és a 230-as oldalról is többlépcsős (T1+T2+T3) védelem kell. Ezzel a switchet úgy-ahogy levéded, de a többi eszközt még nem, ahhoz ott is minden bejövő irányt le kell védeni. Pl. ha van egy pc, akkor nem elég a lan, és a 230-as oldal, ha mondjuk hdmi-n meg rá van akasztva egy tv. Akkor minimum azt is le kell védeni a 230-as oldalról, meg ha lan-ra van kötve, akkor onnan is. De még a hdmi kábelben is indukálódhat túlfeszültség. És akkor még ott többi eszköz, pl. ha valamire rá van akasztva egy erősítő+hangfal, vagy a pc-re egy nyomtató. Ezeket mind le kell védeni.
-
Magnat
veterán
válasz Reggie0 #12864 üzenetére
Köszi,
és akkor a biztosításon túl mit ajánlasz, mivel lehet csökkenteni a veszélyt, pl ha a korábban is linkelt ( [link] ) kütyüt legalább a hosszabb kábelekre felpattintom, az érhet valamit? Illetve ha nagyon biztosra akarok menni és a switchet meg a végponti eszközt is meg akarom védeni akkor mind a két végére kéne tenni?
-
Reggie0
félisten
válasz Magnat #12853 üzenetére
A masodlagos hatas a vezetekek altal bezart hurok fuggoleges vetuletetol. A trukk, az, hogy nem csak a halokabelt kell nezni, hanem a halozati adatkabelek es az enerigaatviteli kabelek altal bezart hurkot is.
Amugy igen, ugy altalanossagban a feltekercseles sem tesz jot es a nagy hosszusag sem tesz jot(az egyenes vezetek is egy egymenetes tekercs).Masfelol ezek a villamvedo cuccok csak akkor az igaziak, ha mar eleve a vegpontod az ethernet-trafo utan is rendlekezik vedelemmel, ugyanis valamennyit kenytelenek atengedni. Ha nem olyan a routered/halokartyad akkor mar csokkennek az eselyek egy villamcsapas eseten.
Amugy nem igaz, hogy nem lehet jo vedelmet csinalni, lasd hadihajok meg az EMP-t is elviselik, nemhogy egy szros villamcsapast. A kerdes inkabb az, hogy mennyit akarsz ra kolteni
[ Szerkesztve ]
-
Audience
aktív tag
válasz Zwodkassy #12862 üzenetére
Egy levezető amit felraksz alapvetően nulla-fázis és nulla- védővezető között, ha koax-ra van akkor a koax árnyékolása és meleg pontja között, LAN portnál a sodrott érpárok között plusz az árnyékolás felé véd a megemelkedett feszültségtől......tehát védeni még földelés nélkül is védi a berendezést, azonban maga a berendezés potenciálja veszélyesen megemelkedhet a földhöz képest és ez megrázó élmény lehet és a vele galvanikus kapcsolatban lévő másik berendezést kiütheti.
Amivel nem azt mondtam, hogy nem kell földelés! De a semmitől még anélkül is nagyobb lesz a védelmed!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Magnat
veterán
válasz Zwodkassy #12858 üzenetére
Elhiszem, gyerekkoromban egy 3 szintes társasházban laktunk, a háztól pár méterre ment vmi távvezeték ami picit volt magasabban mint a ház, aztán egy éjjel becsapott a villám az út túloldalán lévő nádfedeles parasztházba ...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Magnat #12857 üzenetére
Rövid Gelkás időszakomban sok érdekeset láttam és hallottam.
Becsapott a villám Y utca 5 szám udvarán lévő fába (jól láthatóan) , akkor nem biztos, hogy ott ment tönkre bármi is. Nem egyszer pár száz méterrel arrébb volt jelentősebb a kár.
Másik aranyos eset : gyár udvarán qva magasan kemény, villámhárítóval felszerelve. Hova csapott a villám? A mellett lévő kicsi őrbódéba. Szegény őr halálra rémült.[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz Magnat #12854 üzenetére
Nem tudod megelőzni. Nekem is van többlépcsős túlfeszvédelem a 230-as oldalon, emellett a Voda koax kábelén is a modem előtt, utána meg a LAN-on a szerver előtt. Aztán tavaly nyáron kapott egy villámot a kb. 50 méterre lévő trafó, nálam meg főleg a LAN-on lévő eszközök sorra szálltak el. Modem, ip kamera, szerver hálókártya, switch, tv lan portja, + ami nem LAN-on volt: klíma, dvd lejátszó ami hirtelen eszembe jut. Tökéletes védelem nincs, illetve horror összegeket rákölthetsz, és még akkor se lesz 100%. Munkahelyemre úgy 5-6 éve csapott be, a saját villámhárítónk fogta meg, ami az épületnek jó, de az eszközöknek a másodlagos hatás már kevésbé. Igaz ott gyengébb védelem volt, de ott is LAN-on futott végig: hálókártyák, switchek portjai, modem...
-
Magnat
veterán
Az nyilván van, fizettek is, mivel használt cuccok voltak, még az utánajárással meg a szakvéleménnyel együtt is jobban jártam valamivel mintha nem történt volna meg, de attól még inkább megelőzném
Meg igazából azt sem tudom, h a végponti eszközök (tv, kamerák, kameraszerver, nas) miért úszták meg ... de az biztos, h nem kintről jött mert üvegen jön a net, a hálózaton meg van túlfeszvédő.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
senior tag
Valaki használ ilyen túlfesz védőt?
https://www.wireless-bolt.hu/40567-tulfeszvedelem/571397-ubiquiti-ethernet-tulfesz-vedelem
Honnan tudhatom, hogy jó még, vagy már elfáradt?
Nem látok rajta semmiféle visszajelzést. -
-
Magnat
veterán
Üdv,
indukciós villámkár ellen van valamiféle védelem vagy szakaszolás? Volt korábban egy ilyen esetem, a Cisco POE switchem azóta is bootloopol, meg a Synology routerem összes lan portja is megdöglött amibe volt dugva valami.
-
Johnzy
tag
válasz Reggie0 #12844 üzenetére
Én egy 2 centis luk fúrását szoktam javasolni, azon át szokott férni egy LC-Duplex csati. Aztán mehet a purhab vagy a Hilti tűzgátló habja (persze javasolt még a kábel behelyezése egy felhasított szilikoncsőbe, némelyik hab elég agresszíven hat a kábelköpenyekre....)
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Johnzy
tag
válasz leviske #12838 üzenetére
Szia!
OM3-on 10gigán, pláne ilyen hosszan már határeset; lehet hogy jó, lehet hogy nem...
Alsó hangon OM4-el kezdenék, pláne, hogy néha még olcsóbban be lehet szerezni, ha olyan webshopban jársz...
Igazából single-mód lenne az igazi, de az OM4 már gond nélkül fogja vinni, mehet 850nm-en...
Persze a csatlakozók tisztaságára, nagysugarú hajlítási sugarakra figyeljetek, az fontos
ja meg ne nézzetek bele! tényleg!Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
bambano
titán
válasz leviske #12838 üzenetére
én intel kártyába intel sfp+ modult vennék (nem sfp-t).
kábelt lehet készre szerelten venni, akár úgy, hogy a kínálatból választasz egy kicsivel hosszabbat, akár úgy, hogy megszerelteted.A kabelfutar.hu legyárt neked bármilyen kábelt. Amit kihagytál, hogy nyomvonalon lehet, hogy nagyobb lesz a gépek közötti távolság, és elég melós lehet a kábelt elhelyezni.
de egyébként semmit.
-
leviske
veterán
Sziasztok,
A munkahelyemen eljátszottunk a gondolattal, hogy két, egymástól 150-200 méterre lévő gépet közvetlenül összekötnénk 10Gbps optikai kábellel (OM3). Egyelőre csak "játszás, így a céges IT-t nem vontuk még be.
Az én felvetésem az volt, hogy elég gépenként egy Intel X710 és egy, kompatibilitási listáján szereplő SFP modul. Viszont nem tudom, hogy ki hagyok-e valamit a képletből.
Köszönöm előre is!
-
bambano
titán
válasz ArthurShelby #12831 üzenetére
egy porton mindig az a protokoll megy, amelyiket megvalósító program lefoglalta magának azt a portot. egy portot egyidőben két program nem tud lefoglalni. tehát ha a 80-as portra web szerver kapcsolódott, akkor azon csak http mehet, más nem. ha a 80-as portra rátettél egy vpn szervert, akkor azon mehet vpn forgalom és a vpn-be csomagolva bármi, amit a vpn enged.
ha az a bajod, hogy ki akarsz jutni egy tűzfalon, amelyiken nem akarják, hogy kijuss, akkor azt nézd meg először, hogy a https ki van-e engedve, mert a https-hez tartozik egy connect metódus, amivel elég könnyű kizúgni a tűzfalakon. a http-vel az a baj, hogy előfordulhat, hogy a tűzfal elemzi a 80-as portra menő forgalmat, és ha nem webes forgalom, letiltja. (mondjuk anno volt vpn http-be csomagolva, hogy ma még létezik-e, nem tudom).
szerk: a tcp/ip-t elég nehéz az osi modellel megérteni, mert túl nagy a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz ArthurShelby #12833 üzenetére
De, azért írtam úgy. TCP/IP model-ben a 4-es, OSI-ban a 7-es.
Switch Tax
-
ArthurShelby
addikt
válasz MasterMark #12832 üzenetére
Bocsi a tudatlanságomért, de a http nem layer 7-es az iso osi modellben? Máshogy megfogalmazva a legfelső/utolsó rétegben van. A layer 4 a tcp/udp csomagokba tud benézni. (Most biztos vmi hiányosságom kiderült, de inkább kerüljenek a dolgok a helyükre a fejemben)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MasterMark
titán
válasz ArthurShelby #12831 üzenetére
Egy gépen egy portra (TCP vagy UDP) csak egyvalami fog tudni bindelni.
HTTP az egy layer 4/7 protokoll, ahhoz olyan tűzfal kell, ami bele tud nézni ezen a layeren a csomagba.
Switch Tax
-
ArthurShelby
addikt
Egy porton csak egy protokoll mehet egyszerre? Pl ha csak a 80-as port van csak engedélyezve, akkor csak http-n lehet használni azt a portot, vagy full másra is (pl vpn, és azon keresztül bármire)?
Ha kinyitok egy portot, akkor lehet szabályozni, hogy azon csak http menjen pl?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
p5quser
tag
válasz MasterMark #12828 üzenetére
Bár azt még mindig nem értem hogy akkor a raspi wg vpn-ről miért megy, de akkor a válaszod alapján nézelődök tovább.
Köszi szépen! -
p5quser
tag
válasz MasterMark #12826 üzenetére
Közben átállítottam a piholet és így ez a része akkor megoldódott, köszönöm.
Van kavar a fejemben ezzel kapcsolatban. Is...
Már csak a pc megosztásai a probléma. Hogyan kéne kinéznie ennek a beállításnak hogy ugyanúgy lássam a pc megosztásait, mint a raspi megosztásait? -
p5quser
tag
válasz MasterMark #12822 üzenetére
A pihole defaulton van (legfeljebb egy hopig engedélyezi) és a raspis wg vpn címe is szerepel a pihole hálózati listájában (10.160.x.x).
A pc-n pedig sajnos a megosztásait sem látom, amit a raspis wg-dal viszont igen. -
p5quser
tag
Sziasztok!
Láttam hogy majd egy hónapja volt itt pár kör a nyűgömmel kapcsolatban;
Mi lehet a baj, hogy ha egy asus routeren futo Wireguard VPN szerverhez csatlakozom, a kliens nem tudja használni a belső hálón lévő pihole dns-t? Az intranet engedélyezve van és a dns is. A kliensben (mobil) tudom ugye csak beállítani a dns címet.
Plusz van egy pc a lanon - amit RDP-vel használok - és ha az asus VPN-jével csatlakozok, azt se ébreszteni nem tudom, sem a megosztásait látnom.
A pihole egyébként egy raspin fut, megosztott mappákkal, egy másik wg szerverrel, egyebekkel. A raspin mindenhez hozzáférek az asusos vpn-nel (ip cím alapján), de a pc-t még pingelni sem tudom. A raspis wg vpn-en keresztül csatlakozva minden működik kifogástalanul.
Előre is köszi! -
csabyka666
veterán
válasz Reggie0 #12819 üzenetére
Sajnos nincs kábelezési lehetőség a nyomtatón, így marad a wifi. A gépeknél nem lenne gond, egymást nem kell látniuk, felhő alapú szoftverekkel dolgoznak.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Reggie0
félisten
válasz csabyka666 #12818 üzenetére
client isolation, hogy a wifire felcsatlakozott eszkozok ne tudjak elerni egymast. Ez egyedul a nyomtatonal lesz gond, azt mashogy kene megoldani, pl. bekabelezni vagy mas cimtartomanyba tenni, hogy routingolja.
Masodik lehetoseg, hogy minden eszkoz /32-es subnettel kap IP-t, es a router routingolja egymas fele oket, igy tuzfalazni lehet mindent. A hatranya, hogy ha pl. a nyomtato telepitesehez/hasznalatahoz layer 2-es protokol kell, akkor nem fog mukodni.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Érdekelne a véleményetek. Adott egy iroda, benne 10 db számítógéppel. Minden számítógép ugyanarra a routerre csatlakozik WiFi-n, a router fizikailag nem hozzáférhető, viszont a WiFi (gondolom VLAN-nal) úgy lett kialakítva, hogy az adott iroda kapott egy saját hálózatot, ezt csak ők használják. A wifire kapcsolódik még 1 db nyomtató, illetve az alkalmazottak telefonjai.
A kérdésem, hogy milyen biztonsági intézkedéseket lehet bevetni azon felül, hogy tudatosan használják a gépeket, illetve minden szoftver legális. Létezik-e szoftveres, netán hardveres védelem, amit ajánlott alkalmazni?
Köszönöm a válaszokat előre is!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
félisten
válasz bambano #12816 üzenetére
Emlékeim szerint a haza viszonylag magas sorszámú bölcsétől, a szép emlékű Szalacsi Sándortól származik az "igen, nem, igen, az ellen nem véd" válasz arra, hogy az ojjektum atomtámadás ellen véd-e.
Amennyire látom, ebből szállóige is lett, legalábbis az én környezetemben ez napi használatú kifejezés arra, amikor valamilyen eszköznek tisztázatlan a funkciókészlete.
Úgyhogy nem bírtam nem leütni a magas labdás.
MaCS
szerk: Az eredeti, klasszikus anyag. Egyszerre vicces és rettenetesen elkeserítő.
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
bambano
titán
-
félisten
válasz Zwodkassy #12810 üzenetére
"Egyébként potenciál-különbség már egy közepes irodaházban is kialakulhat, miközben minden eszköz ugyanazon trafóról kapja a naftát :-)"
Sőt, kellően elcseszett hálózat esetén egy családi házban is. Lásd nálunk. A felülvizsgáló is csak vakarózott, de többszöri mérésre is érdemi potenciálkülönbséget talált. (Igaz, az egész vizsgálatot végigröhögték, mert saját bevallásuk szerint ennyire elcseszett kivitelezést még nem láttak, pedig nem kezdők voltak...)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
senior tag
válasz 4Grider #12799 üzenetére
Erre szokják használni a kiegyenlítő vagy tehermentesítő vezetőt az adatátviteli kábelek mellett.
Egyébként potenciál-különbség már egy közepes irodaházban is kialakulhat, miközben minden eszköz ugyanazon trafóról kapja a naftát :-)
Ezért is, és erre is találták ki a dupla árnyékolású jelátviteli kábeleket.
Pl.: LiYCY-CY-TP
Pongyola megközelítésben : egyik árnyékolást az egyik végén, másik árnyékolást a másik végén kötöd le.
De természetesen manapság az optika alkalmazása a legtisztább irány. -
bambano
titán
válasz [HUN]Zolee #12805 üzenetére
Ha már, akkor: [link] vagy mikrotik, de az drágább.
Ehhez sc/upc csatlakozós duplex páncélos om3-as multimódusú kábelt kell keresned a kábelfutárnál. szerintem kérdezd meg őket.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
válasz [HUN]Zolee #12802 üzenetére
LC csatlakozós kábel SC csatlakozós médiakonvkerterrel?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bambano
titán
válasz [HUN]Zolee #12802 üzenetére
duplex kábelhez szimplex wdm-es konverter....
nem így szokták.
50 méter távolságra nem vennék 20 kilométeres lézerrel felszerelt konvertert, mert lehet, hogy túllövi a vevőt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz bambano #12801 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Ha az alábbiakat megveszem és összerakom az megfelelő?
[link]
[link] és ahogy látom különböző a 2 oldali egység (a-b).A konverterek utáni routerek már adottak.
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
bambano
titán
válasz [HUN]Zolee #12796 üzenetére
lehet kapni készre szerelt kábeleket, 50 méteren elég a multimódusú optika, de legalább om3-asat vegyél.
pl. innen: [link]
mikrotik árul média konvertert is, meg relatíve olcsó sfp képes switcheket is.
arra figyelj, hogy a switchek zöme nem működik akármilyen sfp modullal. érdemes márkaazonosat venni.
arra is érdemes figyelni, hogy bár a vezeték vékony, a csatlakozókkal együtt már nem olyan kicsi, annak át kell férni a csövön. a fenti cég árul páncélos kábelt is, én megfontolnám, mert nem annyira drága. elvileg taposás ellen véd.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony alpha 7C II ezüst váz, plusz FE 1.4/50 GM objektív
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- SteelSeries Apex 7 TKL (Red Switch) UK
- 30th Anniversary Playstation Dualsense controller - garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest