-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz Reggie0 #12872 üzenetére
Ez világos. Csak a villámvédelem, vagy az ilyen védelemmel felszerelt eszközök ára többszöröse a normálénak. És ugye 100%-os védelmet sem nyújt.
Szóval lehet többe kerül a leve, mint a húsA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Magnat
veterán
válasz Reggie0 #12864 üzenetére
Köszi,
és akkor a biztosításon túl mit ajánlasz, mivel lehet csökkenteni a veszélyt, pl ha a korábban is linkelt ( [link] ) kütyüt legalább a hosszabb kábelekre felpattintom, az érhet valamit? Illetve ha nagyon biztosra akarok menni és a switchet meg a végponti eszközt is meg akarom védeni akkor mind a két végére kéne tenni?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Johnzy
tag
válasz Reggie0 #12844 üzenetére
Én egy 2 centis luk fúrását szoktam javasolni, azon át szokott férni egy LC-Duplex csati. Aztán mehet a purhab vagy a Hilti tűzgátló habja (persze javasolt még a kábel behelyezése egy felhasított szilikoncsőbe, némelyik hab elég agresszíven hat a kábelköpenyekre....)
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
csabyka666
veterán
válasz Reggie0 #12819 üzenetére
Sajnos nincs kábelezési lehetőség a nyomtatón, így marad a wifi. A gépeknél nem lenne gond, egymást nem kell látniuk, felhő alapú szoftverekkel dolgoznak.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
félisten
válasz Reggie0 #12715 üzenetére
Gondoltam, kipróbálom az LTE6-ot. Logikusan végig gondolva esélyesnek láttam, hogy javít az életminőségemen.
Ezért aztán a 14 napos elállási jog tudatával megerősödve bevállaltam a vételt.
Az első fél nap tapasztalatai elég jók. Letöltési sebességben is tapasztaltam kb. 20% javulást, de ez nem igazán érdekel, mivel a családi hálózatban a feltöltési sebességek eleve alacsonyabbak.
Az viszont már izgalmas, hogy a feltöltési sebesség megduplázódni látszik!
A hálózati szoftverekről pedig azt tartom, hogy napra készen kell tartani őket. De legalábbis hónapra készen. A Mikrotiknél egy frissítés már oldott meg nagyon komoly problémát. RouterOS-ből két hetes a legfrissebb, az LTE FW-éből pár hónapos. Nem tűnik egy eszement módon elkapkodott frissítésnek a felrakásuk -- különösen, hogy az LTE FW frissítése a minap egy másik SXT-n érezhető javulást eredményezett.
Ráadásul a gyári állapot még tavalyi volt...
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
senior tag
válasz Reggie0 #12571 üzenetére
A teljes IPv4 tartományt le tudod fedni a 0.0.0.0/0 leírással.
Ezt persze felbonthatod ketté is, a 0.0.0.0/1 és 128.0.0.0/1 leírással.
Na most. Ha két helyen is szerepel a 0.0.0.0/0, de csak az egyik helyen az utóbbi kettő, akkor az lesz a nyertes, mivel nála van jobban passzoló routing szabály.
Szerintem 😁[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Reggie0 #12567 üzenetére
Köszi, a matekot eddig is értettem (bizonyos gyakorlati bizonytalanságokkal),de nekem is az a furcsa (ismeretlen), amit MasterMark írt.
Olyan ez nekem, mint egy csomó jogszabályban, amikor van egy olyan meghatározás, hogy pl. "beléphetnek: a, kék szeműek; b, barna szeműek; c, egyébként minden színű szeműek"
MaCS
-
MasterMark
titán
válasz Reggie0 #12551 üzenetére
Telefonra és windowsra is ezek offical "toolok", de ugye windowson együtt jár a kettő.
szerk.: Pedig de, az allowedIPs az automatikusan kernel route lesz, nem kell hozzá tool, a wg interfész csinálja.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
félisten
válasz Reggie0 #12523 üzenetére
Ez csak a kérdés megismétlése.
Azt nem értem, hogy miért. Hol a többi IP-cím? Vagy az a trükk, hogy az első oktetek /x részeiből összeáll az egész? (Most éppen nem igazán vagyok kettes számrendszerben számoló üzemmódban, és ez nekem negyon nem rutinszerű.)
Köszönettel: MaCS
-
-
Pikari
addikt
válasz Reggie0 #12041 üzenetére
Közben a ddwrt-t kipróbáltam egy tplinken. Ezt találtam, ami hasonló:
Gondolom ez az, ami nekem kéne.
Ez a menü bent szokott lenni 20 éves tplinkek stock firmware beállításaiban is.És ott akár egy kattintással készíthetek wireless bridget is, itt meg hidrodinamika-agysebészet tanfolyam szinten kell túrni a használhatatlanabbnál használhatatlanabb beállításokban, amik általában összeakadnak saját magukkal, pl dns szerver beállításától nemhogy a dns, hanem a dhcp is meghal, és hasonló finomságok
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Reggie0 #12041 üzenetére
Köszönöm, akkor ennek fogok utána nézni. Reménykedek abban, hogy router üzemmód nélkül is meg tudom oldani így.
Ha a processzorán átmegy a forgalom, az kisebb gond annál, mintha a fő routeren menne át szó szerint minden.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Reggie0 #12036 üzenetére
Köszönöm szépen, de az egész hálózat tokkal/vonóval nem ér annyit, mint azok a switchek (ráadásul nem említettem meg, hogy kábelek helyett valószínűleg inkább wifivel lennének összekötve). Abban reménykedtem, hogy van valami régi tp link router (vagy rá valami openwrt szerű firmware) ami két kattintásra megcsinálja ezt nekem, nem gondoltam, hogy ilyen komoly megközelítést igényel (és csak ezért linuxos gépeket se akarok bridgeként oda állítani iptablessel).
-
Pikari
addikt
válasz Reggie0 #12034 üzenetére
Köszönöm. És ilyet hol találok? Vagy milyen néven keressem? Én ilyen 500 forintos 25 éves routereket szoktam kapni, azokat szoktam switch helyett használni, és azokban nem láttam még hasonlót sem. Tudsz konkrét példát mondani olyan (olcsó) eszközökre, amik megfelelnek ennek?
[ Szerkesztve ]
-
Kappa,
csendes újonc
válasz Reggie0 #11999 üzenetére
üdv!
Mindenkinek,lehet nem jó topikba írok,de majd kijavítotok...
Volna nekem egy viszonylag egyszerűbb otthoni hálózatom.
Digis ontből kábel megy egy asus routerbe amire a pppoe PT be lett állítva.
Ebből továbbá egy kábel megy egy másik routerbe (tplink) onnan meg a gépembe menne.
A terv az az volna,hogy mivel kettő lan kártya/2 gigabites lanom van a gépen,így a szombámba másik gépnek továbbosztanám kábelen a bejövő kábelről a netet.
Azt sikerült megnézni,hogy ehhez a hídkapcsolatokat vagy bridge módot kell beállítani a két kártya közt,na már most itt meg is akadtam mert bridge.sys-re BSOD-ot dob,vagy irql not less,vagy pedig exception not handled
Előre is köszi ha tud valaki valamivel is segíteni! -
fatpingvin
addikt
válasz Reggie0 #11921 üzenetére
ez mondjuk egy kifejezetten megszívlelendő ökölszabály.
nekem se véletlenül van egy 16 portos Tplink switchem úgy hogy amúgy a legolcsóbb nyolcportos szappantaróba dobozolt gigabites is jó lenne... elvileg.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Reggie0 #11903 üzenetére
az oké de itt a switch kapcsolókapacitása az ami számít, nem? persze feltételezve homogén terhelést. ha mindegyik "többigép" ugyanazzal az egy géppel kommunikál az nyilván más tészta, ilyenkor érdemes olyan switchet nézni aminek van egy-két gyorsabb portja.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Reggie0 #11901 üzenetére
jogos, a kérdés viszont még mindig releváns ha nem tudjuk hogy van-e egyáltalán bármilyen 10G-s hálózat amire rá lehet akasztani... akár point-to-point
-
fatpingvin
addikt
válasz Reggie0 #11891 üzenetére
ha jobban akarja tudni így járt, akkor az majd nem kap vissza IP címeket. a fix DNS-re még nem gondoltam de ez meg kicsit az az eset ha nem engedi magát felkonfigurálni akkor kapjon már valami visszajelzést arról hogy ez így nem oké. ez a csendes átirányítás nekem kicsit visszásnak hat, főleg hogy ez csak az én kis otthoni hálózatom, nincs semmi policy aminek meg kéne felelnie a saját elveimen és a törvényességi kereteket túlmutatóan
defaulton nálam amúgy a 208.67.222.222 vanA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Reggie0 #11889 üzenetére
végülis azt is lehet csak elég feleslegesnek érzem. DHCPn kap névszervert is minden kliens, ami statikuson van annak is be van állítva, felesleges routingnak érzem funkcionálisan.
viszont most elültetted a bogarat a fülembe, custom hardver, custom szoftver, innentől akár meg is csinálhatnámA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Reggie0 #11887 üzenetére
köszönöm
közben kipróbáltam, hozza a várt eredményt, csak jó dolog ugye ilyenkor tudni hogy ez most anomália vagy így van jól
a forwarding DNS szerverre egy gondolat még ha valaki visszaolvassa ne legyen képzavar:
a forwarding DNS szerver funkcionálisan nyilván továbbítja az általa nem ismert domainekre irányuló lekérdezéseket, ez viszont IP connection szintjén már nem ugyanaz a lekérés lesz, ebből következik hogy az iptables nem fogja befolyásolni a forwardingra vonatkozó szabályokkal. lényegében a forwarding DNS szerveren lesz eby bejövő connection és egy ettől független kimenő connection.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- One mobilszolgáltatások
- Durrogtass
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Automobilista 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GTA VI
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest