Hirdetés

Aktív témák

• kymco

veterán

válasz littlemole #190 üzenetére

A Biblia nem is ezt tanítja.
    Jézus tényleg magára vállalta a bűneid terhét, de csak akkor tudsz élni vele, ha elfogadod.
    Ha elfogadod, azt csak úgy teheted, ha benned megváltozik valami.... a bűneidhez való viszony. Nem leszel jobb, mint a nem hívő ember, csak másképpen tekintesz a bűneidre.
    Akit megérint Isten üzenete, az bizonyos szempontból olyanná lesz, mint a szerelmes ember. Bár azért szereti a párja, mint ami, de ennek ellenére (vagy éppen ezért) igyekszik a kedvese kedvében járni. Nem azért kedveskedik, mert attól fél, hogy holnap már nem fogja szeretni, ha teszem fel nem hoz virágot, hanem azért, mert viszontszereti.
    Az Istent szeretetére a válasz nem a bűntelen élet, hanem a viszontszeretet, aminek következményei lesznek, mint a szerelemnél. Nem azért nem követek el bűnt, mert elkárhozom egyébként, hanem, mert viszontszeretem Istent, megpróbálok hogy..... Ha ez hiányzik, akkor ott sántít valami.
    Ezt hívják háládatos életnek.
    Az esküvői igém volt Jézus üzenete:
    Onnan fogják megtudni, hogy ti az én tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást, mint ahogy én szerettelek titeket.

Egyszerre nem lehet a bűnt és Jézust is szeretni. Has valaki ezt mondja, saját magát csapja be.

Aktív témák