Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
dDiego
aktív tag
A halál után nincs semmi. Olyan semmi, mint amit a vak lát.
-
littlemole
őstag
Szerintem van. Van egyfajta sorrend az élőlények között ami a tudatuk fejlettségétől függ. Könnyen belátható hogy egy amőba fejletlenebb szinten áll mint egy hal annál fejlttebb egy kutya stb. stb. Hogy a buddhizmusban pontosan hogy van azt nem tudom, de a hinduizmusban pl is a lelkek egyik testből a másikba való vándorlása a filozófia. De ott nincs ilyen diablo skillek gyűjtése :)). Illetve van de csak a következő játékig (Testig) tart, utána újra kell kezdeni a jó vagy rossz cselekedeteknek (karma) a gyűjtögetését, és az ember állat stb. ezek alapján kapja meg a következő testét.
Állatoknál ez szinte automatikus (ösztönös és nem tudatos cselekvésüknek köszönhetően) és fellépnek egy következő szintre a haláluk pillanatában.
De az ember ugyanúgy visszasüllyedhet egy alacsonyabb létformába a tudatos tettei következményeként . És akkor megint kezdődik a lépcsőzés. Az embernél is vannak fejletteb létformák. Emberből is van továbblépés.
[Szerkesztve] -
&rush
csendes tag
Nem olvastam végig a topikot, csak erre reagálnék!
egy lélek elősször valami alsórendű élőlény lessz. pl csótány.utána tyúk, és így tovább. ha már volt ember akkor csótány többet nem lehet. valami olyasmi mint a diabló. gyűti a skilleket és egyre jobb. visszafejlődés nincs.
Egyszer volt a TV-ben egy film a dalai lámáról, ahol egy 80+ éves nénike könyörgött neki, hogy védje meg az alacsonyabb szintű reinkarnációtól!
...ezek szerint mégis van ilyen bünti? :F -
divot
veterán
Az a gyanúm, hogy mivel a halálon kizárólag az ember gondolkodik, a halál utáni lét fogalma is kizárólag az ember szüleménye. Így a vége még az lesz, hogy tényleg vége.
-
slapec
tag
Átkerülünk egy másik dimenzióba, ahol minden ugyan olyan (mint itt), csak MI nem haltunk meg :)
-
Bagoly
senior tag
Na ez a felfoghattlan ugyanúgy igaz a halálra is. Vagy azt fel tudod fogni, hogy a semmiből valami lett? Úgy gondolod, hogy a személyiséged/lelked bármid, amit saját magadnak tartasz csupán pár a testedben véletlenül végbemenő kémiai reakció eredménye? Miért gondolkodunk eltérően te meg én, vagy az összes többi ember? Csupán a származásunk, neveltetésünk, külvilágból kapott inputok döntenék el, hogy kik leszünk (vagyunk), és a szellemünknek/egyéniségünknek semmi befojása nem lenne? Bonyolult szén-hidrogénmasszák lennénk, akiket más-más környezetbe helyezve Einsteineket, meg Hitlereket nevelhetünk? Ha egy veled kémiailag megegyező embert ugyanolyan behatásoknak tudnánk kitenni, mit amellyek téged értek, tulajdonképpen reprodukálható lenne az életed? Nem hiszem. Kettőtök különbség lenne és szerintem ez a különbség az, ami valójában vagy. A lélek, vagy bármi más, ami túlnyúlik egy emberöltőn. Fejlődik és változik és újraszületik. Amíg itt a helye, itt marad. Hogy mindezt ki(mi) mondja meg? Valami ami ''nagyobb'', mint mi. Talán azon a ''lelkek'' összessége, akik már végigjárták az utat. Amíg azt nem tudjuk felfogni honnan van, ami van, addig azt sem fogjuk fel hová lesz, amikor eltűnik előlünk.
-
Yaye
őstag
Az ám, mint a Turbomixeres kivégzés :D Aki nem tudná miről van szó, annak egy kis klasszikus idézet:
Kinyitotta a láda ajtaját, és belépett. Aztán várt, hogy mi történik. Öt másodperc múlva egy kattanást hallott, s aztán már ott is volt vele a ládába zárva az egész Világegyetem.
A Telepszichopatikus Turbomixer az extrapolált anyaganalízis elve alapján hozza létre a teljes Univerzum képét. Minthogy az Univerzum minden egyes darabja így vagy úgy kölcsönhatásban áll minden más részével, elméletileg lehetséges, hogy az ember akár egy kiflicsücsökből is extrapoláljon a teremtés egészére, beleértve az összes napot, ezek összes bolygójával, összetételével, gazdasági és szociális történetével.
A férfi, akinek a Telepszichopatikus Turbomixer feltalálása köszönhető, mindezt csak azért tette, hogy bosszantsa vele a feleségét. Trin Tragula, mert így hívták az illetőt, álmodozó volt. Gondolkodó, spekulatív filozófus, vagy ahogy a felesége jellemezte: komplett idióta. Az asszony folyton nyaggatta őt. Vagy a töméntelen idő miatt, amit az űrbe bámulva töltött, vagy azért, mert mindenáron meg akarta fejteni a ziherejsztű dinamikai egyenletét, vagy mert nem tudott betelni a különböző helyekről származó kiflicsücskök spektrografikus elemzésével. - Térj már észre! - mondta neki az asszony negyvennyolcszor is napjában. - Igazán lehetne már egy kis arányérzéked!
Így hát a férfi megépítette a Telepszichopatikus Turbomixert, csak azért, hogy megmutassa neki. A Telepszichopatikus Turbomixer egyik végébe beledugta a valóságot - úgy, ahogy azt egy kiflicsücsök alapján extrapolálta -, a másik végébe pedig az asszonyt. Így aztán, amikor a készüléket bekapcsolta, hitvese egyszerre láthatta a teremtés egészének végtelenségét s benne önmagát a megfelelő arányban.
Trin Tragula legnagyobb megdöbbenésére a sokk teljesen megsemmisítette nője agyát. Csak az töltötte el némi vigasszal, hogy meggyőző módon bebizonyosodott ezáltal, miszerint egy ekkora Univerzumban az arányérzék megengedhetetlen luxus egy gondolkodó lény számára.
(Douglas Adams: Vendéglő a Világ Végén) -
Elrood
őstag
Egyébként, az igazság odaát van:).
-
fügike
senior tag
Ha jól tudom, a fény látása fiziológiai reakció, ugyanis amikor az agy oxigénellátása megszűnik, és csökken a sejtek tevékenysége, akkor az agy irányító képessége is leáll, e miatt a pupilla kitágul, és az így kapott nagyobb és kontrollálatlan fénymennyiséget az agy még felfogja. Vagy valami ilyesmi...:B
-
Elrood
őstag
(Remélem ezt még nem írták)
Természetesen kiváncsi vagyok mi van a halál után, de úgy vagyok vele, hogy egyszer úgy is megtudom:). -
mormota
senior tag
jajj... most ne legyünk már ennyire halálmadarak... nem kel ennyire várni a halált... még elünk, és ha nem csalatkozok, akkor sztem itt még mindenki élni is szeretne
-
Superman
nagyúr
Ez igaz. A topikban felvetett téma éppoly megválaszolhatatlan, mint amikor azt kérdezzük, mi volt akkor, amikor még semmi sem volt.
Mi volt a világegyetem keletkezése előtt? Amikor még nem léteztek olyan fogalmak, mint tér és idő? Vajon a világegyetem azáltal kezdett létezni, hogy tudatunkban létrejött a tér képzete és az idő fogalma? (Kant)
Vagy objektív, számunkra felfoghatatlan létezők valamiféle predesztinációs céllal? És egyáltalán: miből keletkezett a világegyetem anyaga, ha ''előtte'' semmi sem volt (mivel tér és idő nem létezett még)?
Egyszóval lehetne sorolniaz olyan kérdéseket, amikről vitázhatunk napestig és felsorolhatjuk, mit gondoltak/gondolnak erről a legnagyobb koponyák (matematikusok, filozófusok, fizikusok, írók), de az igazsághoz nem fogunk közelebb kerülni, amennyiben igazságnak a kézzelfogható, megokolható bizonyítékokkal alátámasztott logikai érvelést tartjuk.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Végül is, ha van is újjászületés, vagy lélekvándorlás, az a divot, aki most létezik, ebben a formában és körülmények között már úgy sem lesz. Tehát a halál mindenféleképpen a végemet fogja jelenteni.
-
mormota
senior tag
azért halál a halál, mert nincs semmi utána.
meg ha meg akarod tudni, mirét nem próbálod ki..
monnyuk ez olyan, mint kinyitni pandora szelencéjét, vagy vmi hasonló.
egyszer látsz egy csodálatos dolgot, és utána ezt senkinek nem mondhatod el -
Den
veterán
egyébként a halál utáni lét kérdését nem csak tapasztalati oldalról lehet közelíteni, hanem elméletiről is. De ahhoz előbb definiálni kell, hogy mi az élet, és mi a halál. Kit tekintünk élőnek, és kit halottnak.
-
Den
veterán
ha a földi életre gondolsz, az szerintem lehet véletlen, vagy nem véletlen, hanem szükségszerű, csak még nem ismerjük azokat a törvényszerűségeket, amitől létre kellett hogy jöjjön.
Hogy a világegyetem hogy keletkezett azt elképzelni nem tudom. lehet hogy mindig is volt, de ez felfoghatatlan. -
HiperG
addikt
Végülis fölösleges vele foglalkoznunk... majd meglátjuk (vagy éppen nemlátunk meg semmit)
Inkább számítsunk a semmire, legalább kellemes meglepetés ér ha mégis van valami :C -
HiperG
addikt
Vagy csak álmodás...
Hogy mikor alszol akkor csökken az oxigénszint de akkor az agy parancsára mert akkor ugye alszunk...
De itt drasztikusan és váratlanul történik minden de sztem ugyanúgy álomszerű lehet...
Az hogy mindenki kaput meg fényt lát azt meg belénknevelték..
Ha azt tanítanánk a gyerekeinknek, hogy mikor meghalunk egy folyón kelünk át akkor folyón átkelésről számolnának be -
Phantom
tag
''NINCS IGAZSÁG. NINCS MÁS, CSAK ÉN.''
-
littlemole
őstag
Érdekes kérdés.
Egy keleti vallás szerint isten örökké létezett. Nincs kezdete és vége. Ezt nagyon nagyon nehéz nekünk egyszerű halandóknak felfogni.Még ha 1000 évig élnénk akkor is felfoghatatlan, (legalábbis nekem) hogy több milliárd év telhet el. És közben galaxisok pusztulnak el, napok robbannak fel, vagy szippantja be őket egy fekete lyuk. Hasonlóan az anyag örökké létezett csak más formában.
Van amikor az anyag megnyilvánul a teremtés időszakában, és van amikor átalakul eltűnik. (Volt egy nagyon jó videó hogyan szívja be egy fekete lyuk a napot)
Én bármikor ha ránézek egy képre amin csillagok vagy galaxisok vannak, arra gondolok, hogy hogyan lehet annyira arrogáns az emberiség, hogy egyedülinek képzeli magát a viéágegyetemben. (Tisztelet a kivételnek)
Több millió galaxis létezik, azon belül meg szinte megszámlálhatatlan csillag, azok körül bolygók, mégha nem is mind körül.
Sok ember hasonlóan gondolkodik Istennel kapcsolatban is. Nem fogadják el hogy létezhetnek magasabbrendű lények az embereknél idegeneknél, stb.
Miért van pl az hogy mindig csak oxigénen létező létformákat keresünk? Még a földön a tengerek mélyén is vannak olyan lények amik már fogalmam sincs milyen vegyületből élnek, és az olyan nekik mint számunkra az oxigén. ( Blue Planet sorozatban volt erről szó)
Csakhát ez egy kicsit 22-es csapdája is. Mert hit nélkül nem fogsz abban hinni és csinálni amit be nem bizonyítottak neked. És bizonyítékot meg csak gyakorlással kapsz ilyen dolgokról.
Szóval egyszer el kell kezdeni elfogadni dolgokat. Kételkedni és kérdezni kötelező. :)
Jó hosszú lett ez a hozzászólás, de most ez kigyütt belőlem így estefelé.
Hittérítő nem vagyok. :))
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
''egy közös volt bennük, a teljes megsemmisülés, feloldódás érzése''
A kettő nem ugyanaz. Van olyan vallás is melyszerint a nirvánában a lélek feloldódik egy hatalmas közös lélekben. Másrészt amiről írtál az csak egy érzés volt. Nem történt meg, és nem bizonyíték. Ha az életed valóban csupán sejtek játéka lenne akkor halálodkor, mikor az agyad épp kikapcsolóban van, nem lennének ilyen tudatos ''jaj, megszűnök!'' érzéseid, szerintem. Ez az érzés túlságosan reálisnak, a szituációhoz kapcsolódónak, és tudatosnak tűnik ahhoz hogy csak egy véletlenszerű hallucináció legyen. Ha azt mondanád, hogy mindenre tisztán emlékszel, 12 piros ló táncolt egy zöldre festett íróasztal tetején, az sokkal inkább tűnne hallucinációnak. De ez csak az én véleményem.
''ha valaki ezt a világot látná meg többször akkor is hasonlónak látná''
Ha valaki kibukkanna a semmiből mondjuk 20 méterrel a Csendes Óceán felszíne alatt, és egy másik alkalommal 6000 méterrel a Szahara fölött, hát nem valószínű hogy ugyanolyannak találná a kettőt, pedig ugyanaz a világ.
''vagy úgy gondold, más időpontban meghalva, más túlvilági élete van az embernek? Mindig máshová jut?''
Nem tudom. Nem gondolom konkrétan sehogy. De nem is zárom ki. Ha pedig igaz hogy az életünk befolyással lehet arra hogy mi történik velünk halálunk után, akkor egyenesen valószínűnek tűnik.
''én sosem hirtem a tulvilági életben, és most már biztos vagyok benne hogy nincs.''
Ez vakhit. De tényleg mindegy. Majd meglátod. Vagy ha nem, hát nem. Én a magam részéről igyekszem úgy élni, mintha nem lenne mindegy hogy hogyan teszem, abból baj nem lehet :D -
tildy
nagyúr
Én hiszek benne.Hogy miért?
Feldmár andrás szerint agyermek mielőtt megszületne előszőr átéli a nagyon jó bent érzést.Majd nől, és egyre kevesebb lesz a hely , egyre rosszabb lesz benn lenni, választhat hogy bennmarad a megszokott jó helyen, de meghal, vagy elindul az ismeretlen felé és akkor talán nem hal meg.Uganyez van az életnél is.Előszőr van a jó kinn, aztán egyre több gond van, stb, és nincs kiut csak a halál, átlépni megint valami újba.Na ezért gondolom én, hogy van valami a halál után is.Hogy mi azt még nem tudom.:)
pontosabban:
1. Extázis bent.
2.Nincs kijárat (No exit).
3. Véres csata.
4. Extázis kint
És kezdődik minden előlről.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
Nézd, én saját tapasztalatomról írtam, én tudom mit láttam és mit éreztem. több alkalommal is több féle aszituációt ''láttam'', egy közös volt bennük, a teljes megsemmisülés, feloldódás érzése. Hogy miért kéne ugyanolyannak lenni mnden alkalommal? Hát azért mert ha valaki ezt a világot látná meg többször akkor is hasonlónak látná. -vagy úgy gondold, más időpontban meghalva, más túlvilági élete van az embernek? Mindig máshová jut?
Na mindegy én sosem hirtem a tulvilági életben, és most már biztos vagyok benne hogy nincs. -
Egon
nagyúr
Nirvána
-
_Volkovy_
nagyúr
Ugyanazt fogja az ember érezni halála után,mint születése előtt.
-
Yaye
őstag
''ha nem halucináció, mindig ugyanazt kéne tapasztalni.''
Csakhogy ez nem egy laborban végrehajtott tudományos kísérlet, hogy ezt kijelenthetnénk. Azt pedig senki nem tudja, még aki átélte az sem, hogy pontosan mit ''látott'', akkor hogyan jelenthetnénk ki, hogy mindig ugyanannak kéne lennie? Miért kéne mindig pont ugyanannak lenni? Ráadásul hogyan várhatnánk pontos, összehasonlításra alkalmas megfigyelésekről szóló beszámolókat a halál kapujából épp csak visszarángatott emberektől? Ezekből a beszámolókból szerintem nem lehet pontos következtetéseket leszűrni, épp mivel annak, aminek a létezésének a lehetőségét vizsgálnánk, lényegében semmi racionálisan megragadható követelményét sem ismerjük. -
Vaze
őstag
Szerintemsem erdemes ezen gondolkozni ragodni!
Nemtudhatjuk milesz Halal utan,de szerintem job is jokis meglepi lesz majd mindenkinek...
Regeben gondoltam ara is hogy lehet olyanlesz mintha almodnek,vegig fogok almodni vagy valami ilyesmi...
De kozbe rajottem hogy nemvaloszinu ez a lehetosegsem,mert van mikor nemalmodik egesz ejjel az ember semmit!:U
szal majd megtudja mindenki idoben,hogy milesz Halal utan,adigis Eljetek es Viruljatok en aztkivanom:)
Senkisem haljon meg meg!!!!! -
Mazka05
őstag
Én akkor viziló lennék :DDD Nah jó nem valami jó nagy ragadózó madár ;];];]
-
Mazka05
őstag
MOst akkor mi lesz halálunk után azon kivül hogy forgunk a sírunkba ??? :DDD
-
Vitus
őstag
Hát igen! Szerencsétlen emberek akik lefagyasztatták magukat még az első szériában azok ezt sosem tudtják meg mert elfelejtették számításba venni, hogy a testben lévő víz amikor megfagy összenyom mind sejtet. :D De akiket most fagyasztanak azoknak már adnak valami koktélt ami állítólag megoldja ezt a problémát :D A kiolvasztás akkor lesz szerintem csak elérhető amikor a nano technológia olyan fejlett lesz, hogy a nano robotok a sérült sejteket helyre tudják hozni. Mindenesetre semmi sem lehetetlen :)
-
eziskamu
addikt
Tudjátok mikor lehetne talán többet megtudni a halál utánni eseményekről, ha a fagyasztásos hibernálás realitás lenne, mert akkor, ha jól tudom, de javítsatok ki, az agy biztosan leállna, csak utánna vissza kell hozni az illetőt.
-
littlemole
őstag
Én hiszek a lélekvándorlásban. A halál után pedig egy kapunk egy másik testet. Nem feltétlenül emberit, lehet bármilyen állat növény, ''marslakó'' stb.
Hogy igaz-e ez az csak a halálkor derül ki, dehát valamiben mindenki hisz, még az is aki azt mondja nincs semmi utána, ő a nagy semmiben hisz. :) -
Digital
addikt
Ezt egy ''szakértö'' ismerösöm mondta : az ember a legmagasabb fejlődési fokozat, innen már csak a nirvana van: öröklét, amiko a lélek megszabadul az újjászületés örök körforgásástól
Hát nem tom.... -
Notes
senior tag
Én elég realista vagyok, de a ''169-es teszt'' engem is elgondolkodtatott.
-
Den
veterán
-
Nagyon mókásak azok az emberek, akik pontosan tudják, mi az, ami nem lesz a halál után. :DDD
''Szerintem valami muszáj, hogy legyen. Biztos nem paradicsom/pokol. Talán respawn.''
Persze. És még mi nem? Ha még sok ilyen van, akkor legalább kizárásos alapon megtudhatunk valamit. -
Yaye
őstag
Nem vagyok szakember, nem tudom, hogy egy agyhalott újraéleszthető-e egyáltalán, sem hogy ilyen esetben az agyahál során sérült agy törvényszerűen tudattalan zombit eredményez-e. Utána kéne nézni, de sajnos erre most nincs időm, pedig érdekelne.
Biztos vannak hallucinációk. Kérdés, hogy csak hallucinációk vannak-e? Eleve, mi a hallucináció _ebben_ az esetben? Normális esetben érzékcsalódás, de itt ugye pont arról van szó hogy olyan dolgokat érzékel az illető ami talán élő ember számára nem érzékelhető, és hát ő nem élő ember. Legalábbis csak részben. Ebben az esetben a ''hallucináció'' a hagyományos értelemben nem értelmezhető, csak ha be tudnád bizonyítani hogy az érzékelt dolgok sehol, semmikor, semmilyen módon nem léteznek. Ez viszont számodra, mint (egyelőre) ebben a világban élő embernek, lehetetlen. Nem tartom véletlennek, hogy a legnagyobb tudósok között is számosan nem vetették el az elméleti lehetőséget, szorult beléjük annyi tudományos alázat, hogy felismerték a tudásuk korlátait és nem hitték azt hogy mindent ismernek már amit csak ismerni érdemes. Nincs mese, ki kell várnunk még azt a pár évtizedet amíg kiderül mi az ábra... :t -
g@bo
nagyúr
a halál után nincs semmi. a kaszás mindenkire türelmesen vár.
kellemetlenség az, hogy a ravatalozóban a kiéhezett hullamosó még az utolsó utad előtt ellátja a bajod... :D
tehát amit ma megehecc és csapathacc ne halaszd holnapra. :P -
b.bone
senior tag
nem vagyok buddhista de azért javítok. buddhizmus szerint ha van egy lélek elősször valami alsórendű élőlény lessz. pl csótány.uána tyúk, és így tovább. ha már volt ember akkor csótány többet nem lehet. valami olyasmi mint a diabló. gyűti a skilleket és egyre jobb. visszafejlődés nincs.
az emberi léten belül is vannak különböző levelek, de erre nem nagyon emléxem,már majdnem aludtam mikor mesélték:DDD -
Mazka05
őstag
Halotam valamit ezzel kapcsolatba a tvben valami repülös csávó meghalt 3 másodpercre és utána ujra éleszteték és élt tovább valami furát mesélt de már nem emlékszem mit :))
-
Digital
addikt
Egyszer úgyis megtapasztaljuk! Most nem igazán ez kellene hogy érdekeljen minket! A holnap engem pl nem érdekel (de jó is lenne ha igazat irtam volna ide :) ) Próbáljunk élni a mának!
-
Yaye
őstag
A lélekvándorlás nem a buddhizmusból hanem a hindu vallásból ered. Abból alakult ki a buddhizmus.
ody42: bár nem vagyok túlművelve hinduizmusban, de ha jól tudom, a karmától függően a lélek különböző presztízzsel bíró testekben születhet újjá. Ez lehet állat vagy ember, és mindkettő között vannak magasabb és alacsonyabbrendűek, előbbieknél faj szerint, utóbbiaknál kaszt szerint lehet különbséget tenni a ''rangjuk'' között. Ha a hinduizmusban (buddhizmusban) az állatoknál nem lenne egyedi lélek, akkor az állatként reinkarnálódott lélek ''elveszne'', feloldódna a ''fajlélekben'' és nem tudna többé ismét egyedi lélekként fölemelkedve emberként újraszületni. Legalábbis nekem e miatt tűnik szükségszerűnek az állatok saját lelke, de majd jön egy buddhista topiktárs és kijavít. -
lol
senior tag
OFF evvel maximálisan egyetértek, és mivel családom fele istenhívő így jókat szoktunk veszekedi ... :)) a vallás egy idő után már jól kitalált üzleti lehetőség volt / pl.: a pápák életszínvonala és hatalma /... de szerencsére sokan vannak akik nem akarnak hasznot húzni ebből, amugy a vallás valahogy ide tartozik, de ne mennyük el erre az irányba ha lehet ON
[Szerkesztve] -
-
Den
veterán
akinek agyi folyamatai leáltak azt már nem élesztik újra. legalábbis max a testét, de az agyhalott már nem mesél semmit.
Nekem van személyes tapasztalatom halálközeli ''élményről'' mind más volt, pár visszatérő hasonlósággal. Én azt szürtem le a tapasztalataimból hogy nincs semmi, csak halucinációk vannak. -
Yaye
őstag
Határozottan azt mondani: nincs semmi, ez ugyanolyan, valódi, kézzelfogható bizonyítékok nélküli hit, mint azt állítani hogy van. A helyzet az, hogy a választ nem tudja biztosra senki, csak aki már frankón meghalt, róka fogta csuka ez kérem.
Ha valakinek az agyi folymatai leálltak (de még újraéleszthető), az miért nem eléggé halott? Szvsz az ilyen ember teljesen ''átért'', akkor is ha a sejtjei fizikailag még nem kezdtek el károsodni. Másrészt, (bár nem ástam bele magam az irodalomba) ha jól tudom, a halálközeli élmények közt akadt jópár olyan, ami nem magyarázható agyi folyamatokkal mert racionálisan nem történhetett volna meg.
Én azt mondom, nem sok értelme van ezen vitatkozni, mindenki meglátja majd maga. Még az is lehet, hogy mindenki azt kapja majd amit szeretne: te a semmit, kymco meg az Ítéletet. :D -
ody42
senior tag
nem hiszek a lélekvándorlásban, mer' akkor nem lehetne egyre több ember ezen a nyomorult földön :)
vagy azok máshonnan jönnek? :)
[Szerkesztve] -
hBR
tag
Szoktam verseket irni.. tobbnyire majdnem mind a halalrol szol es arrol, hogy hogyan rohadunk bele ebbe a vilagba.. Az egyikben van egy kisebb resz amely arrol szol, hogy mi van a halal utan.. ha erdekel valakit megkeresem es idezhetem...
-
kymco
veterán
A halál utáni dolgokról az tud igazán beszámolni, aki már visszajött onnan. Nem a Passió apropóján, de Jézus Krisztus meghalt és visszatért az élők közé :).
-
MUŁĐER
addikt
Megértem azt,aki úgy érzi,hiszi,van valami odaát.Végülis ő jár jobban,és ő legalább nem azzal az érzéssel fogja leélni az életét,hogy minden fölösleges volt...sajnos én nem tudom ezt érezni,de szeretném...
[Szerkesztve] -
Den
veterán
fehér fény, meg zhanás érzés, olyan mintha feloldódnál stb van. de a halál egy folyamat, közben sokminden történik as szervezetben, az agyban. erre szoktak emlékezni, de a halál után nincs semmi (szerintem) és nincs ember aki meg tudná mondani az ellenkezőjét. A halálközeli élményt átéltek nem jutottak el a halál folyamatának a végére, tehát nem tudja senki, hogy ha tényleg, visszavonhatatlanul meghaltál, van e valami.
-
MUŁĐER
addikt
A biológiai folyamat ugyanaz...eszmélet elvesztése...és a fehér fényes beszámolókról csak annyit,hogy volt egy kísérlet,hogy több G-vel terhelték az alanyokat centrifugában,úgy,hogy az agyukból kimenjen a vér,és ők is fehér fényt láttak,és ugyanazokat élték át,mint akik visszajöttek a klinikai halálból...ez az agy vészreakciója,semmi több...
-
Lager
tag
Szerintem valami muszáj, hogy legyen. Biztos nem paradicsom/pokol. Talán respawn.
De vegyük azt, hogy születésed előtt nem léteztél, most mégis létezel.
Tehát a nem létezőből mégis létező lettél:)Ebből következik hogy a halál utáni nemlétezésből is lehet esetleg lét.(Huhh remélem értitek jobban sajna nem tudtam kifejezni magam)
Ha meg nincs semmi akkor olyan lehet mint egy álmok nélküli álom, az is tűrhető:) -
lol
senior tag
szerintetek mi lehet az élet után... ujabb élet vagy egy paradicsomi hely?
vagy ha itt van olyan emberke aki átélte a klinikai halál állapotát? ha van lelki ereje és szeretne beszélni róla, akkor és szívesen meghallgatnám...
/ha van ijjen topiK akko sorr/
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest