- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
troszka
csendes tag
jöttem olvastam itt vagyok...
A film arról szól, hogy vannak emberek akik megérzik a halált. :)
Az első részben egy csávó a felszállni készülő gépen megálmodja, hogy le
fog zuhanni, és lejönnek a repülőről. A repülő később lezuhan.
Mivel megszegték a ''halál'' szándékát, ezért szép lassan kezdi őket megölni.
Látványosan bemutatja a halál torkából menekülő embereket érő sorozatos
balszerencséket.
Természetesen a főhős itt is életben marad, de film alapötlete nagyon tetszett.
Van második része is, az már kész horror...
Az a lényeg, hogy ha hihetően adnak elő valamit, akkor azt sokan elhiszik.
És biztos vagyok abban az előző film történetére, hogy még példákat is lehetne hozni az életből...
Ott van a mátrix film is, beraktak egy nagy monumentális színészt (morpheus, nem tudom a színész nevét), elmond egy csomó értelmetlen, saját magába visszaforduló mondatot, és a közönség elámul. Gondolják, hogy ezt csak én nem értettem.
Persze amíg nem bizonyítjuk, hogy nincs mátrix, addig létezhet.
Sajnos ez a nagy fegyvere a vallásnak is.
Jézus feltámadását azzal bizonyítani, hogy nincs meg a holtteste is ebbe a kategóriába tartozik.
Miért van az, hogy a nyugati vallásokban istenek vannak, a keletiekben a karma, meg az isten tudja még mi... :)
Ebből számomra az látszik, hogy minden nép saját maga kitalált valamit, és azt csodálja. Tudom erre az a válasz, hogy mindenki máshogy veszi a mindenható valaminek a sugallatait, ezért alakultak ki máshogy.
Az emberi fantázia végtelen...
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Előre bocsátom, hogy nem szeretnék túlzott konkrétumokat írni, mégis leírok egy történetet a témával kapcsolatban.
Vallásosan neveltek, annak is vallom magam, én mégis mindig nagyon szkeptikus voltam, Tamásnak hívnak, és illik is rám, tamáskodó vagyok:)
Tavaly történt meg, hogy meghalt a barátnőm legjobb barátnője, nem részletezem, de ha egy igazi barát/nő van az életben, akkor neki ő volt az.
Utána történtek olyan dolgok, amikre már én is figyelmes lettem, olyan ''véletlenek'', amiket az ember nem tud nem észrevenni. Most nem olyanokra gondolok elsősorban, mint a szellemes topic, nem jelent meg nekünk vagy ilyesmi. Történt például, hogy egy héttel a halála után nagy bulit kellett sajnos rendeznem, ünnepelni kellett volna, persze le akartuk mondani, de inkább nem csesztünk ki többiekkel, megtartottuk. Bontottuk a pezsgőket, én is akartam... Hármat a többiek, egyet én. Nem tudtam kinyitni:( Egy pezsgőt. Életemben nem volt ilyen, égőnek éreztem, ráztam, nekifeszültem, nem ment. Egyszerűen a dugó nem jött ki. Tudni kell, hogy mázsa körül járok, így nem vagyok egy gyenge alkat... Gyorsan kaptam a hűtőből másikat, szaladtam be, full könnyen felnyitottam. Aztán, mire beértem, a barátnőm kapott pezsgőt a melettünk álló havertól, meggyeset, láttam, örül neki, és csodálkozik. A haverom, aki vékony gyerek, fogta azt a pezsgőt, amit nem tudtam kinyitni, és egy mozdulattal kinyitotta. Nekem meg fájt a kezem, és nem bírtam öt perce... Utólag mondta bnőm, hogy a meggyes volt a barátnője kedvence és imádta... Megjegyzem, nem mi vettük, valaki hozta. Itt indult meg bennem valami, ami így elmondva nem tűnik komolynak talán, de számos-számos ilyen dolog történt, ezek nem félelmetesek, de annyi véletlen, ami már nem létezik. Ha nem velem történnek meg, lehet, el sem hiszem, de hülye azért nem vagyok, így, átélve egyre erőseb a hitem abban, hogy bizony van valami a halál után, egy másik világ, vagy dimenzió vagy nemtudomén. Ha belegondolunk, annyira rejtélyes, megfejthetetlen az emberi lélek, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egyszercsak hopp és ennyi volt, valaminek kell lenni.
Írok még esetleg konkrétumot, ha érdekel valakit, de feleslegesen nem akarom... -
Szalma
őstag
(Nem közvetlenül a nőknek. Izgalmasabb történetek szólnak Isten első ''Ádámnak társlény'' próbálkozásából keletkezett félisten hermafroditáról (Lilith). Akit ugyanúgy örökéletűnek teremtett, mint Ádámot. A kiűzetés inkább az ő bűne, mint Éváé. De még nem lefutott a meccs, hogy így vagy úgy jártuk volna jobban...)
Szeretettel:
Szalma -
kymco
veterán
A bűnbeesés után Isten ezt mondta a férfi embernek:
''....mivel ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél, legyen a föld átkozott miattad, fáradsággal élj belőle egész életedben! Tövist és bogáncsot hajt neked.... Arcod verejtékével eszed a kenyeret......'' ' Mózes 3, 17-19
Ebből azt látom, hogy a bűnbeesés előtt nem így volt.... igaz ez indirekt -
rog
addikt
nem kell feltétlenül egy fizikailag létező helyet elképzelned . egy kertet vagy mittomén. ahol láblógatva ücsörög az első emberpár.
a paradicsom az inkább egy boldog állapot életmód ilyesmi. ami aztán jól megszűnt, és most mind azt hajszoljuk.
ja és egyébbként ennek a megszűnését (is) a nőknek köszönhetjük. ;) -
divot
veterán
És nem volt beteg, nem halt meg például.
Aktív témák
- Projektor topic
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Nintendo Switch 2
- Formula-1 humoros
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- OnePlus 15 - van plusz energia
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H310M i5 8500 8GB DDR4 480GB SSD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4395, 100% Akksi
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- HP Elitebook X360 830 G7,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest