- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
188cm, 98 kiló vagyok jelenleg, már 8 hónapja nem edzettem.
23-25% lehet kb a testzsír % és olyan 15% a cél, tehát "szálkásítani" szeretnék.
Irodai munkát végzek, egész nap ülök.
Hétfő-szerda-péntek súlyzós edzés lenne, kedd-csütörtök pedig Aerob vagy HIIT. (Ez régebben is bevált.
)IIFYM szerint kajálnék.
Az IIFYM kalkulátora szerint 1750 kaloria kell nekem naponta (153ch, 175 fehérje, 49g zsír).
Van egy Garmin VivoActive HR órám, mellé pedig egy Garmin mellkaspánt. Edzésenként 4-500 kaloriát égetek el eszerint.
Namármost a kérdések:
1. Jó a kalkulátor szerinti kaloria mennyiség és makro feloszlás?
2. A myfitnesspalba automatikusan beszinkronizálja a Garmin Connect az edzést, így az elégetett kaloriákat is. Tehát pl egy napomon 1750+400=2150 kaloriányi kaját ehetek meg. Jól van ez így, vagy edzés napon is kell tartani az 1750-et? Erre shol nem találtam leírást..... vagy rendeljek pizzát és sz@rjak bele az egészbe?Kösz
-
válasz
Radnix #82650 üzenetére
188cm, kereken 100 kiló vagyok. 23-25% lehet kb a testzsír % és olyan 15% a cél. Tehát a zsírból kell faragni.
Irodai munkát végzek.
Hétfő-szerda-péntek súlyzós edzés, kedd-csütörtök pedig HIIT és 25-30km bringázás.
Jelenleg ott tartok, hogy 2000 kaloria az alap (187 ch, 185 fehérje, 55g zsír). Ezt tolnám meg 3-400 kalóriával edzés napokon. Nyilván ez CH lenne pluszban.
Annyit tudni kell, hogy eddig olyan 2,2-2,5 g/kg -al mentem le 108 kilóról 97-re, de a végén már nem bírtam tartani a kiporciózott kajákat és vissza is mentem 100-ra.
-
Aki IIFYM szerint táplálkozik:
A honlapon levő kalkulátornál milyen szintű napi tevékenységet adtatok meg? Szeretném normálisan belőni amennyire lehet, de már itt felvetődik a kérdés, hogy edzés és pihenő nap között nem tesz különbséget?
Vagy vegyem alapra és edzés napon számoljak rá még kb 3-400 kalóriát?Kösz!
-
-
Nem akarok beleszólni, de régen nekem is minden bajom volt a sok ismétléses edzések után. Max 12-t csinálj, 1 perces szünetekkel, akár szuperszettben. Ez kellően intenzív lesz, durransz rendesen, és nem is kell fél napot lent lenned a teremben. Utána 20-30 perc aerob és meg is vagy. Ja és egy héten szerintem elég lenne izomcsoportonként egy edzés.
szerk.: 90%, hogy a szervezeted már nem bírja a túledzést.
üdv.
-
válasz
Stalker-2572 #21291 üzenetére
Hülyeség amit írsz. Ez nem így működik.
-
válasz
strabowsky #17802 üzenetére
Igen, és a két kép között 1 hét van. A kapálástól lett ilyen izmos és barna!
-
-
Nem mintha itt bárkin is annyi izom lenne amit hátrányosan érintene heti 3*15-20 perc intervallum edzés.
Majd, ha már egy evés kimaradásától is bont a szervezeted izmot akkor lehet ezzel szórakozni. Addig és ezen a szinten totál felesleges főleg ilyen kevés intervallummal. -
"Ennek a kocogok, majd 10-60 másodpercig sprintelek aztán megint kocogok, nem látom sok értelmét."
Totál vakon vagy, a HIIT =/= a Kardioval. Az állóképességed nő amellett, hogy sok ideig lenne a pulzusod olyan tartományban amiben a tested már izmot bontana. Az meg, hogy a láb edzést is bele kevered még nagyobb homályra utal ezen a téren.
PS.: Megnézném én azt aki 20-30 percet fut úgy, "ami a csövön kifér". Az egy dolog, hogy lefutod a 100-at évente egyszer. Igazi iron man vagy
Több ezer embernél bevált ez a "nyomorék" HIIT, de te majd most megírod a frankót a lábtoló gép mögül? -
válasz
Woodslave #16474 üzenetére
Reggel csinálod. Én is mindig úgy csinálom, ráadásul éhgyomorra. Nincs ebben semmi extra. Akkor van baj, ha közvetlenül edzés előtt csinálnád. Na olyat ne, mert semmit nem fog érni a súlyzós edzés.
Amennyiben a heti 3 súlyzós hétfő - szerda - péntek, abban az esetben mehetne kedd - csütörtök - szombat reggel a HIIT, súlyzós edzés napjain meg kocoghatsz. Vasárnap pihenő.
B verzió, hogy súlyzós edzések napjain megy a HIIT és "pihenő" napokon a kocogás relaxáló jelleggel.
Ez attól függ mennyire bírod. Ki kell próbálni.
#16475: Az aerob is visszafogja, ha valaki hülye módon súlyzós edzés előtt csinálja közvetlenül. Utána már nincs elég energia egy normális edzéshez, főleg visszafogott sch mellett..
-
-
válasz
Coccolino_O #15637 üzenetére
Aha. Több benne talán a rost. De nekem valahogy nagyon nehezen csúszott mindig is. Mindegy, az én formámnál ez teljesen lényegtelen
Ehetnék akár ZS rizst is.
-
válasz
Coccolino_O #15613 üzenetére
Én 10 főzést átlagoltam amikor kezdtem a diétát. 100g rizshez 200g vizet adok főzésnél.
Az így kapott átlagolt mutatók (kerekítve):
Nyers -> Főtt : 2,716
Főtt -> Nyers : 0,368Tehát 100g rizs nyersen = 271,6g főve. Igy egesz pontosan be lehet lőni egy-egy étkezésre a szenhidratot, csak egy gramm pontos konyhai mérleg kell.
szerk.: Tescoban kapható sárga zacskós A rizzsel főzök mindig. Tehát a barna rizs lehet eltérő értékeket adna.
-
válasz
Dexar007 #15629 üzenetére
Ez is jó lehet, bár nekem totálisan nem jött be, mert visszavett szénhidrát mellett a reggeli aerob után a délutáni súlyzós edzésem már sz@rt nem ért. Semmi energiám nem volt hiába csak 130-as pulzussal nyomattam reggel a "sétát". Persze kinek mi jön be. De a HIIT azonos időráfordítás mellett 9* jobban égeti a zsírt meg az anyagcserét is 24 órán át pörgeti. Edzés után meg belefér az a 20 perc
-
válasz
Dexar007 #15624 üzenetére
Az egy dolog, de lehet mást is enni rizs helyett. Ne csináld már én 20 kilóval vagyok nehezebb nálad és 130 gramm rizst eszek egész nap összesen
Megjegyzem jelenleg már csak 1,5g/tskg sch megy le naponta, igaz 2-3 hét múlva végzek is a diétával.
szerk.: Mégsem vagyok éhes, csak azért lehet enni mást is. Első hét jó sz@r, de utána már nem jönnek rád ilyen éhségrohamok.
-
válasz
Dexar007 #15611 üzenetére
4g/tskg kissé sok. Ha már szálkásítani akarsz akkor ezt felezd meg. Kb 1,5-2,5g/tsg között van a szénhidrát "hivatalosan" diétában.
Én például 106kg-ról indultam januárban, belőttem kb 2 grammra aztán had szóljon. És nekem még így is csak heti kb 0,5 kg ment le. Pedig edzettem rendesen és 0 szemét volt benne csaló nap nélkül. Ma reggel 96,8 volt, szóval szép lassan megy ez le. 4g/tskg szénhidráttal szerintem már 150 kiló lennék. Tömegeléskor is bőven elég nekem a 3-3,5g. Megjegyzem 190 magas vagyok.
#15624. valamilyen liquid l-carnitint tolhatnál aerob előtt 0,5-1 ótával. Meg akár súlyzós edzés előtt is.
-
válasz
#48584626 #15449 üzenetére
Csináltam ezt a harcos lof@szt anno 2 hónapig. Első 2 hétben akkora volt este a belem mint egy hordó aztán utána alig tudtam enni mert úgy éreztem szétszakad. De ez nem csak erre igaz, hanem az összes ilyen koplalásos böjtre. Épp ezért működik mindenkinél, mert ha akarod ha nem kevesebbet tudsz és fogsz is kajalni.
#15450 az lesz az akkor, köszi. Nem mondható szerény adagnak
-
válasz
#48584626 #15443 üzenetére
Kár, hogy azoktól pont nem fog ekkorára nőni a bele. Olyan szinten összeszűkülne a gyomra, hogy képtelen lenne ennyit enni. Na meg megnézném, hogy eszik meg egyszerre annyi kaját amivel fedezi az egész napi szükségleteit izomvesztés nélkül. Nem is tudom már kinél olvastam, hogy akár 7! kiló halat is megeszik egy nap felkészülés során. Na azt told le egyszerre, mellé meg még szénhidrátot
-
válasz
enginev3.0 #14447 üzenetére
-
válasz
tamacsinator #14363 üzenetére
Inkább kesudiót vagy pisztáciát ennék a helyedben földimogyoró helyett.
-
válasz
philoxenia #14358 üzenetére
Vagy 20 perc intervallum edzés heti négy alkalommal. Na az tényleg hatásos. Egy idő után nekem is csak ez vált be. Lehet kombinálni, hogy utána még tempós sétával 40 perc, de az már tényleg csak alacsony testzsír mellett.
-
válasz
Fred23 #14151 üzenetére
Másodszor kerül elő ez a csoda pad, másodszor szakadok a röhögéstől. Bocs, de ez valami kegyetlen brutál. Nem beszélve arról, hogy hosszú távon 100%-os eséllyel lesz valami komolyabb sérülésed emiatt. Ne érts félre, én is csináltam már itthonra ezt-azt de mindig próbáltam lekoppintani már valami bevált technikát. Ez a pad ezzel a rúd+súly kombóval annyira életképes, mintha csinálnál egy lábtolót amivel 500 kilót akarsz kitolni úgy, hogy a fejed búbján támaszkodsz..
-
Nyilván háttal kezded. Ki a f@szom kezd a kisebb izommal? Max ha kifárasztod a vállad fekvenyomás előtt. Akkor van értelme mert tényleg a melled dolgozik a váll meg bemelegedett. Hát bicónál érdekes lenne fordított kezdés. Szuperszett az egy teljesen más dolog. Nyilván a mellet sem edzed szuperszettben a tricepszel mert akkor kevés sikered lesz fekvenyomásnál.
-
válasz
God Vazzeg #9928 üzenetére
Itt sem voltam
-
Többek között ezért is vagyok read only már vagy 2 éve. Nem számítok már annyira kezdőnek, hiszen rengeteg szakirodalmat elolvastam és már 3 éve kisebb kihagyásokkal űzöm is a sportot. Tudnék is érdemben hozzászólni, de nem sok értelmét látom ameddig az a pár ember ilyen stílusban nyilvánul meg. Nem akarok itt példákat mondani, mert sokszor jókat nevetek de ez egy nyilvános fórum és nem a nappali. Tudom nem szakmai fórum, de azért határok vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari