- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CPU-im eddig
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz HUTCHDB #179830 üzenetére
A hát és bicepsz napon, először 2 nagyon komoly HÁT gyakorlattal kezdek, és a harmadik, amiről most beszélünk, az szerintem (is) szintén nagyon jó hát gyakorlat.
Tehát a hát kipipálva, de mint írtam, a bicepszet itt nem tudod kiiktatni (mint más hát gyakorlatnál sem) így ez a csigás lehúzás -főleg az utolsó sorozat- átmenet a bicepszhez.Korábban klasszikusabb edzést csinálva, természetesen álló, rudas karhajlítást csináltam, volt egy idő, amikor a hosszú, 20 kg-os rúddal, és volt amikor 60 kg-al. Semmivel nem fejlődött jobban a bicepszem, pedig még csináltam utána egykezes karhajlításokat, és koncentrált bicepsz gyakorlatot is.
Azt nem írtad, hogy meddig is csináltad. Idő kell mindennek.Az viszont tény, hogy a bicepsz fejlődéséről szóló irásoknál mindig megemlítik a hátgyakorlatokat, valahogy így " csinálj komoly hát edzéseket ha jó bicepszet akarsz!"
Ebben a témában jó lenne elmélkedni, hogy mi lehet a célravezetőbb!
Nem tudom ki mikor és hol említette ezt de szerintem ez tévút. Ha egy adott izmot akarsz fejleszteni akkor célzottan/izoláltan csak azt az izmot kellene edzeni azzal a gyakorlattal ami a legoptimálisabb. Egy példa: ha jó tricepszet akarsz akkor nem a fekvenyomás, fogja felhozni azt.Nem tudom miből gondolod, hogy nem kap.
A csigás nyomásnál leírtam, hogy miért nem kap akkora terhelést a mell.Ha én, vagy a másik, vagy a harmadik ember úgy gondolná, hogy amit csinál az rossz, és van jobb módja egy egy izom megedzésének, akkor miért nem azt csinálná?
Megszokás, ego, "én 20 éve edzek majd én tudom" hozzáállás, vagy egész egyszerűen nem néz utána.Így vagy ezzel te is., és még sokan a földön.
Nem, nem vagyok ezzel így.Ugyanez van számtalan gyakorlat esetén is. Közel sem biztos, hogy ez, vagy az, a mindent vivő gyakorlat.
Vannak kutatások, mérések, amelyek valamilyen szinten mérik, illetve rámutatnak egyes mozdulatsorok esetén azok hatékonyságára, de valamiért a részbeni objektivitásuk mellett, azért a feljődés sokszor mást mutat.
Pontosan. Viszont nem írta senki, hogy mindent vivő gyakorlat lenne bármelyik is. Optimálisat viszont igen. Azt is személyre szabottan. A fejlődés sok tényező miatt mutathat mást mivel ez egy komplex dolog és az edzés csak egy része (habár azon belül is a technika, intenzitás/volumen stb meghatározó)
Igen, leírtad a véleményed, de nem az edzésterv boncolgatását szerettem volna elérni, mert akkor azt kérdeztem, hanem ahogy feljebb írtam, az elmaradtabb izomcsoportokkal kapcsolatos tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Nálam ez főként a vádli, és a bicepsz.
Ha már leírtad én elmondtam a véleményem, hogy lenne jobb.Nálam ez főként a vádli, és a bicepsz.
Mivel szinte egész nap tónusban van a vádli (járás) így azt a legnehezebb fejlődésre bírni (hacsak eleve nincs genetikailag cukorrépa lábad ami ritka). Egész egyszerűen szét kell gyilkolni mert elbírja ezt a terhelést. 10-12 (5 melegítő 5 munkasorozat 80-90 kg-al) sorozatokat végzek rá 8-10-12 ismétlésekkel ülő vádlin. Lassacskán fejlődik de meg kell szenvedni érte. A bicepsz is ilyen. Genetikailag limitálva van. Short, long stb. formákkal. Itt a legyilkolás azért nem biztos, hogy célravezető de a több = jobb elve ésszerű határokon belül működik."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
bigmasterg
addikt
válasz HUTCHDB #179830 üzenetére
Ha a bicepsz nem fejlődik eléggé, akkor a normál bicepsz edzős naptól legtávolabbra eső edzésnapra beraknek egy kis bicepszet. Akár csak 1 gyakorlatot.
Mondjuk a bicepsz eleve egy kis izom, nehéz látványosan növelni a méretén. A kar méretének jelentős részét pedig a tricepsz adja.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Daniel Wellington Classic Mesh Onyx Black karóra // Teljesen új // ÁR ALATT //
- Daniel Wellington Classic Mesh Onyx Gold karóra // Teljesen új // Ár alatt (70e Ft)
- SCOLIA HOME 2 automata darts pontozó rendszer - bontatlan - áron alul
- SEIKO CLASSIC SUR375P1 // TITÁNIUM karóra, ZAFÍR üvegezéssel // Teljesen ÚJ // 50e Ft-tal ÁR ALATT
- Oral-B OxyJet szájzuhany ÚJ (Csomagküldéssel is)