- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Phobion #182098 üzenetére
Bármivel, de szerintem érdemes első körben rászánni egy picike tanulást arra, hogy mi az a kalória, fehérje, makrók, lassú/gyors felszívódású szénhidrátok és akkor igazából már úgy cserélgeted a puzzle darabjait, ahogy jól esik.
Amúgy amit én reggelente szeretni szoktam enni:
- Zabkása (sokféle formában, édesen, sósan, legyen íze neki)
- Zabkeksz mogyoróvajjal és banánnal
- Teljes kiőrlésű kenyér tojással (főtt, rántotta, mindegy)
- 1-2 tojás a serpenyőbe, amint szétterült rádobok egy tortilla lapot, összesütöm és megtöltve zöldséggel feltekerhető
- Sajtos-csirkemelles melegszendvics teljes kiőrlésű kenyérrel
- Túróból csinálok kenhető krémet, jellemzően zöldfűszereset, jó ujjnyi vastagon rakom a kenyérreHa nincs elég fehérje az adott étkezésben, mellé gurítok még némi fehérje shake-et is. Nem mindig van időm a konyhában (a kávékészítés élvez prioritást), akkor csak a zabkeksz + mogyoróvaj kombót vagy a túrókrémes szendvicset adom be, 30 másodperc az egész.
-
JoolsNOS
veterán
válasz Phobion #182032 üzenetére
Makrószámolásra kalóriabázis tökéletes.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Dreadloord
senior tag
válasz Phobion #182024 üzenetére
A nehéz mondjuk egy egyetemi diploma, a reggeli kifliről leszokás, ha nehézséget jelent, akkor először fejben kellene magad rendbe tenned, hogy akarod-e igazán ezt az életmódot. Amíg nehéz az xy étel lecserélése, addig felesleges akarnod fogyni, mert ennél 10-szer nehezebb akadályok lesznek.
- főzz magadra, amikor csak tudsz
- számold a makróid, mérd a kajáid
- te döntsd el, mikor mit eszel, ne a környezeted
- folyadékból ne vigyélbe kalóriát,amíg fogyni akarsz
- egyél pl. 2 hétig napi 2200 kcalt, amiből 160 gramm fehérje, és nézd a súlyod minden reggel,ha nem fogysz, akkor több mozgás vagy kevesebb kaja kell, vagy rosszul számoltál
- sportolj fárasztó dolgot heti 3-szorKb. ennyi elég, h a lakosság 90%ánál előrébb legyél.
-
stingy2
senior tag
válasz Phobion #182022 üzenetére
Én fentebb leírtam ,hogyan adtam le a + zsírt, és szedtem fel némi izmot 5 hónap alatt. Nálam az működött, de én elég mazochista vagyok, ha el akarok érni vmit. Olyan diétát csinálj, amit tudsz tartani, mert különben semmi értelme, és már az elején készülj fel az életmód váltásra, mert a diétával elért eredményt sokkal nehezebb megtartani, mint ledobni azt a pár kilót. Ott még van motiváció, de ha megvan a cél, akkor az hirtelen elfogy, és jön a jojó.
"sok széndhidrádot zabálok" - ez alatt mit értesz konkrétan pl.?[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Phobion #182019 üzenetére
Ebben a diétában 80-100 kilós embernek, aki fogyni akar és nem élsportoló 195g proteint ajánlanak? Hát rá kell sózni a népre a szutykaikat
Meg zabpehely, pufirizs, és mellé egész nap brokkoli? Csinálja, akinek két anyja van.
Diétánál jó taktika (nálam bevált), hogy olyan dolgokat eszel, amit nem igazán szeretsz, mert abból kevesebb is elég, és tudod tartani a kalóriabevitelt. De hogy napjában 6x ilyen szarokat egyek hónapokig, az ki van zárva. Persze, ha úgy gondolod, h bírni fogod, akkor hajrá .
Simán elég, ha megnézed a mostani életmódodhoz, testsúlyodhoz tartozó kalóriabevitelt, leveszel belőle 2-500 kcal-t és meg is vagy. Kicsit több fehérje (nem kell 2g/ttkg) minimális zsír, és azért olyan ételeket tegyél bele, amit huzamosabb időn keresztül is meg bírsz enni, mert a fogyás nem lóverseny.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Dreadloord
senior tag
válasz Phobion #182007 üzenetére
Első az egészség, utána a többi, tehát:
Férfiaknál az egészséges testzsír 8-18% között van, alatta és felette is kezd kimozdulni az optimálisból.
Szóval először diéta, amíg le nem mész 12-14% körülre (hasadon a kockák külső íve jó fényviszonyok mellett már látszódik, válladtól a felkarod kezd elkülönülni,stb., utána mehet lassú tömegelés, de nagyon max. 20% testzsírig (max havi 1 kg hízás), de inkább 16-18%, majd onnan már mehet a diéta 10% körülre.
110 kg-ra el ne kezd még súlyt felpakolni, mert többet ártasz vele, mintha semmit nem csinálsz! Fotó sokat segítene, de tippre 15kg-ot simán kell első körben fogynod, ez kb. 20 hét diéta, ne 1 hónap alatt akard leadni, hanem pl. idén karácsonyig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Wuthering Waves
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...