Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bigmasterg

addikt

válasz aelod #179092 üzenetére

Az alap témát nem ismerem, nem láttam a videót és a dietgainz csatornát sem követem, csak a storydba olvastam bele.

Izomrost aktivitás témát nem vágom, nem olvastam utána.
    De inkább úgy fogalmaznám át, hogy nagyobb terhelést kapnak az izomrostok a robbanékony pozitv szakasszal.

Előző hsz-emben direkt írtam külön a pozitív és negatív szakaszt.
    A robbanékony pozitív szakaszt nem keverném össze a kezdők rángatózásával. Eleve akkor lehet robbanékonyságot gyakrolni, ha már megvan a megfelelő mozgásminta és kontroll.
    Sportolóknál, ahol a súlyzós edzés csak kiegészítés / erősítés, ott kifejezetten hasznos skill a robbanékonyság.

Én azt mondanám, hogy a robbanékony poztív szakasz mellé normál tempójú (ha úgy tetszik lassított) negatív szakaszt érdemes tenni és akkor máris értelmet nyer a dolog.

A folyamatos kontroll nem is kérdés hogy szükséges, robbanékony gyakorlatvégzés közben is.
    Lehet robbanékony pozitív szakasszal guggolni is, de ott is egyben kell lennie mindennek és nem egy buttwinkes, rogyasztós, billegős szerencsétlenkedésre kell gondolni ideális esetben.
    Fent megvan a feszesség, nagy levegő, normál tempóban lemész (lent nem "pattint" az ember), majd fel robbanékonyan amennyire megy. Na ilyenkor jobban kell taposni, mint egy sima guggolásnál.

szerk.:
    A kezdős példánál a negatív szakasz hiányzik, azért könnyebb nekik és valszeg' a poztiív sem telejsen szabályos.
    Ha szól az ember hogy lassítson, akkor hirtelen kontrollálni kell a negatív szakaszt és jelentősen megnő a végzendő munka.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák