Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz GAI #33 üzenetére

A 9800-nak szimplán elégtelen a hűtése. Anno 9700/9800-hoz volt olyan kit amivel bazi nagy passzív hűtésessé lehetett alakítani őket.

A Fury meg a Nano kártyák érdekesek voltak, de nem terjedtek el igazán, szerintem ezért is lőtték le ilyen hamar a drivereket.

Igen, pontosan ez az amiért húzok az NVidia felé nagy általánosságban, hogy egyre több játéknál lesz kötelező az RT.

• gbors

nagyúr

válasz GAI #33 üzenetére

Na ja, az AMD öntökönlövései legendásak.
    A Fury-t még valahol meg is értem, kis szériás, drágán gyártható, vszleg direktben veszteséges termék volt a HBM kapcsán speciális igényekkel - ráadásul a Fury X a történelem egyik leggyorsabban elavuló kártyája lett az alulméretezett VRAM miatt. Más kérdés, hogy azzal a kevés vásárlóval, aki bizalmat szavazott a Fury-knak, nem volt elegáns így bánni...
    Az RX 290 körüli hülyeség viszont teljes rejtély. Aztán ehhez azt kommunikálták, hogy igazából az jó, hogy a GPU 95 fok körül megy - ezzel teljesen hülyét csináltak magukból, szerintem jópár vásárlót egy életre elriasztottak...

Szerintem a jövőben úgy lehet majd összevetni a vasakat, hogy megméri az ember a nyers FPS-t, valamelyik kijelölt minőségi szinten a felskálázást, ill. a multifakeframe-es teljesítményt. Az utóbbi két mérés mellé kell képminőséges megfontolásokat is tenni, úgyhogy a korábbi effortnak durván 5x-ösét igényli egy adatpont. Viszont ebből lehet 3 cikket csinálni a korábbi 1 helyett :DDD Ez nyilván a kommerciális site-oknak érdekes irány, aki pro bono csinálja az ilyen cikkeket, annak csak extra macera.

Intel Arc 770: ez a kérdés félig filozófiai, azt hiszem :) Hasonló a helyzet (csak még rosszabb), mint a VLIW5-tel - a nyers teljesítmény elvileg benne van, de sok meló kicsalni belőle. Ha a fejlesztők külön nem gondolnak az EU-s felépítésre, akkor azt driverből kell megtámogatni, és az rossz esetben játékonkénti extra munkát is jelenthet. Másrészt ennek az is a következménye, hogy kevésbé szem előtt lévő játékokban képesek ezek a kártyák random katasztrófás teljesítményt nyújtani.
    A B580 kapcsán már 1-2 topikban felmerültek a hittérítő jellegű emberkék a "hülye aki nem ezt veszi" típusú evangelizációval - lássuk majd meg, 2 év múlva hol lesz az a kártya.

Új hozzászólás Aktív témák