Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fury X, nálam volt pár féle (Mi8, Duo). Alulfeszelve szárnyat, ugyan úgy a vega56/64 is ilyen volt.
HBM ram érdekes jelenség. Nekem az a gyanúm hogy a túl széles busz több overheadel is jár ami játékoknál nem ideális. Lásd 4-6-8 csatornás platformok, ott a sávszél dögivel, elérési idő kicsivel nagyobb de maga a cpu nem skálázódik annyira jól játékok alatt ha tesztelgetjük több kevesebb csatornával bár ott valószínű az IMC csatornák közötti kommunkációja okozhatja nem tudom.
Ugyanakkor AI-nak meg bányászatra rohadt jó a nagy sávszél.
980Ti-m is volt egy GPU hibás, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni viszont a nagy GM200 volt nálam Tesla M40 rohadt jó kártya, 12Gb ram miatt meg időtállóbb volt mint a FuryX.
Ha a Fury kapott volna 8Gb vramot és optimalizálták volna akkor lett volna ütőképes...ja bocs ez lett a vega. -
-
GT730-ra dx12-őt ír amazon. [link]
Korábbi windowsokkal ilyen nem volt azaz talán win7-nek az areohoz kellhetett dx9 de azon kívül nem emlékszem ilyenre.
Vista és 7-es elment XP driverekkel azaz igazából akár milyen dx7-8-9-stb kártya jó volt.
Win10 nek volt a minimum a dx9, wddm.
Win11-nek pedig elvileg dx12 gyakorlatilag meg wddm driverrel ugyan úgy dx9-es kártya. Habár legutóbb használtam NVS450-est win11-hez és kékhalálozott ha a második gpu is aktív volt rajta. Szóval ott valamit azért variáltak de ott sem a dx-el hanem a wddmnél a túl alacsony verziós (vistás) nem teljesen stabil.Kepleres 1030-ast csináltam régen egy 640-est moddolva, talán retró topikban meg van valahol. Kínában volt leginkább amikor kevés volt a GPU. Azt gondoltam hogy fake, de 1030-as drivere rámegy, pontosabban az inf-ben külön van kepleres 1030-as szóval nem fake és valódi nvidia kreálmány.
na megtaláltam az enyémet
Itt a GPU-Z-nek fake-t kellene írnia, de nem írja mert a driver is elfogadta gt1030-asnak.A gond az hogy szoftveresen meg kepler már nem támogatott így hiába pascal számozása van az új driverekbe már nincs benne a kepleres 1030-as.
-
Nekem már nem bonyolult mivel beleástam magam eléggé de átlag user nem fogja érteni miért megy vagy miért nem a játéka.
Konkrét példával ott a Cyberpunk, Kepleren ment amikor kijött de már akkor volt rajta dx11-es parancssori kapcsoló. Aztán fejlesztők később ezt kivették de futott továbbra is a játék majd később úgy gondolták hogy meghúzzák a határokat azzal hogy mesterségesen tiltják a 12_11.0 kártyákon való futást miközben a kártyák továbbra is tudják futtatni ha ezt a limitációt kivesszük.
User mit lát ebből:
GTX Titan kártyája (fullos kepler 6gb vrammal) futtatja a játékot, majd dx12 only lesz a játék és továbbra is megy neki, örül, aztán bejön a feature level limitáció és nem indul neki többé. Pedig héé hát dx12-es a kártya vagy nem?
Tehát azzal van a bajom hogy minden dx11-es nvidia kártya (amdnél meg ahogy tudom gcn-estől) támogat dx12 apit, de nem minden dx12-es apinak megfelelő kátyán mennek dx12 apis játékok legtöbbször szoftveres limit miatt.
Másik pl Intel Arc széria dx12 api only volt aztán mégsem ment rajta minden lásd Starfield (ami szintén dx12_11-es) nesze neked oda vissza kompatibilitás, és ugyan ennél a szériánál vulkan apival van átírva a dx11 és alatti támogatás.
Tehát nvidia megkeverte rendesen az eredetileg dx11-es kártyáival, és továbbmegyek az átnevezősdivel is, pl a gtx960m az ugyan maxwell de első gen és az 750ti ami kepler lenne de mégsem az, gtx920m meg kepler...aztán gt730 meg fermi is lehet...ugyan így van GT1030-as is kepler. [link] (igen nvidia drivere szerint is van)
AMD ugyan így megkevert mindent GCN-eket is rakosgatta össze vissza számozásban ott még talán nagyobb a káosz mint nvidiánál.
Összefoglalva mi is a káosz:
DX11-es kártyák támogatnak DX12-es API-t de nem minden DX12-es játék indul el rajtuk.
Videókártyák számozása nem tükrözi a feature level szintjét. Nem állítható egyértelműen hogy egy széria ezt és ezt támogatja. -
Pár érdekesség:
Cypberpunk 2077 fut dx11-es nvidia kártyákon (dx hackel), én is egy 960m-en játszom vele ami egy 750ti maxwell első szériája. Dx12(feature level 11) Frame gen is megy szintén hackel.
Kepleren sőt Fermi is ugyan ezen támogatású.
https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3711/~/which-nvidia-gpus-will-support-dx12%3F
El ne felejtsük hogy az eredeti kiadás is GTX780-at írt minimumnak.
Hozzáteszem nyilván egy 750ti teljesítményű kártya alatt már igencsak a játszhatóság határát súrolja. Azaz oké ennél gyengébben már olyan szinten ronda a játék hogy nem éri meg elindítani sem.Tudom totál furcsa hogy egy elvileg egy tizenx éves kártya is dx12-es de hivatalosan is az.
Persze ez örök vita hogy nvidia így gondolja aztán fejlesztők meg szívnak vele és pont ez miatt lett limitálva hogy ne fusson dx11 feature levelen a játék.
Tehát külön kell választani azt hogy egy játék DX12-t követel meg azaz akkor a DX12 feature level 12-re gondolunk alapból pedig maga a DX12 sokkal több szint ennél.Ugyan így Raytracing is sokrétű lehet, az elvileg RT motorral nem rendelkező nvidia kártyák is tudnak RT-t futtatni, példának Volta GPU ami a GTX1xxx és RTX2xxx között jött ki mégis tud futtatni nyers erejéből normális teljesítményű Raytracing-et.
-
Aztaaaaaa....nyálcsorgatós smiley.....
Mentve az örök kedvencekbe!
Ez munka!
Új hozzászólás Aktív témák
- YouTube
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows Insider Program
- Sorozatok
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest