Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• chaosmonger

tag

válasz Kobe #36235 üzenetére

Az opciók között soroltad a Roland Cube GX-et, esetleg nézd meg ennek a micro változatát. Nekem ilyen van, előnye a méret és hogy működik 6 db ceruzaelemmel. Ez nagyon nagy királyság, amikor megvettem vettem hozzá újratölthető elemeket, az adaptere ki se lett csomagolva, azóta úgy használom, bárhová le lehet rakni, nem vagyok kábelhez kötve, tényleg csak egy üres szék kell a lakásban.
    Ebben is van 7 hangzás, 3 tiszta, 4 torzított, delay, reverb stb.
    Meglepően nagy a hangereje lakásban. És van hozzá ios alkalmazás, ha összekötöd a telefonnal akkor rögzíti és összemixeli a játékod a backing trackkel.

• arnyekxxx

veterán

ha az adja a zenélés fő élvezetét, hogy hüdekurvajól szól az első lefogott hang akkor te nem igazán akarsz megtanulni gitározni.

Ha egy enyhe drájvval minden egyéb effekt nélkül Ha az erősitőbe be se dugott gitáron jól tudsz már játszani akkor tudsz játszani, egy faszán összerakott multiprogram a hibáid jó részét elfedi, kijavítja és azt fogod hinni, hogy tudsz pl precizen pengetni pedig csak a kompresszor simítja ki a botladozásodat. Nyilván nem úgy szól a maszterofpapetsz a natur gitáron mint egy tökéletes hetfieldsouddal, viszont ha el tudod játszani felismerhetően és nem csak egy zörgőcsörgőmaszat lesz amit hallasz akkor tudod ténylegesen eljátszani.

• cucka

addikt

Szerintem kicsit tévúton jársz. Nincs szükség effektekre ahhoz, hogy jól szólj. Szerintem amit a kezdőknek mindenki elfelejt elmondani - jó hangzás 90%-ban azon múlik, hogy te mennyire jól játszol a gitáron.
    Ha hangzásokkal akarsz kísérletezni, akkor kezdd a játéktechnikával, a pickup választóval, a tone potméterrel és az erősítőn a gain és eq potméterekkel.
    Másik tanács - ne abból indulj ki, amit a youtube-on látsz, ott többnyire gitárbuzi hangszergyűjtők mutatják be a szponzor termékeket.
    Nézd meg Phil X-et, hogy mit tud kihozni egy egy hangszedős gitárból és egy sima 1 csatornás erősítőből.

Erősítőből a yamaha mellett akár egy roland micro cube is jó lehet - normálisan szóló erősítő modellek, fapad egyszerűségű kezelőfelület.

Az ilyen Boos meg Vox multieffektekkel az én tapasztalatom, hogy kezdőként nagyon sok időt fogsz azzal tölteni, hogy szarabbnál szarabb hangzásokat keverj ki magadnak. Amikor a próbateremben megkértem a két multieffekt-gitárosunkat, hogy kapcsolják ki a kütyüket és simán dugják be a gitárt az erősítőbe, na akkor hirtelen tízszer jobban szóltunk :)
    (Az egyik asszem egy itt ajánlott Boss ME-80 volt, abból jó hangot nem hallottam kijönni. Egy sima olcsó tranzisztoros Marshall fél-stack az egy hipertérugrás volt ahhoz képest.)

Új hozzászólás Aktív témák