Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
egyelőre ezt a fastot teszteltem le egy kis stalkerrel.

igazábol a boot utáni részig eljut ahol a csikoknak kellene futnia de ehelyett egy villogo vonal villog a bal felső sarokban.
majd még feszegetem ezt a témát.
egyébként van feljebb ez az option 1-2.
ez mit állit?
szerk :nem kéne uj topic?
[Szerkesztve] -
bim
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
nálam nincs hangja a lapnak.
bevallom zavarna is mert nálam nagyon hallhato lenne.
még az elején volt egy magasfrekvenciás hang.az sem ciripelés hanem inkább sipolás volt.de nem hangos hanem fülkarcolo volt.az is orthos alatt.de amiota 500-at toltam neki az is abba maradt.
-
bim
veterán
válasz
péter007
üzenetére
nekem nem sistereg,cicereg,vinnyog.
nem értem ezt a szorzóvisszavevős dolgot mert ha jol emlékszem a throtling is az fsb-t veszi lejebb nem a szorzót.de lehet tévedek.
de jut eszembe hogy nekem is volt egy magasfrekvenciás hang,de miota megküldtem 500-al elnémult.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
meghalt a cincér.
-
bim
veterán
nekem is rev1.-es a lapom.
nem azért kll neki a fesz mert az orajel nagyobb.hanem a plusz fsb miatt.
nekem sem igényelte a 6x510 a több feszt sokkal.de adtam neki.
a 7x500 nálam ezen a nem kevés feszen ment 1H orthos stabilan.és a 7x510 is.
ez nem azt jelenti hogy 1,5v-on nem állt fel a win.de igencsak instabil volt a cucc.
azért az 1 óra orthos 9-es prion meggyötri a procit.
persze minnél alacsonyabb feszel megy neki a 7x500 annál jobb.
-
bim
veterán
jahh értem.
ezt már irtam régebben én is .nekem pl. +0,15 kellett ahhoz hogy stabil legyen 4/5 ben 1000-en (400/1000)
most 414/1038-on használom +0,15 +0,15-ben
be vagyok jelentkezve msn.-be
ujra szerk:nekem egy hibás indulás után jót tett egy default inditás és miután felállt a win. utána reboot.
most pl. ha szeretnék egy 6x500-at a 8x415 ből akkor nem menne.alapon kell neki egy ujrainditás és utána csont nélkül megy neki.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bim
veterán
ezt nem értem.

én 1000-ren adok neki 0.1V-t de ennyi is elég ahoz h 8 oráig orthos hiba nélkül fusson+bootoljon
ha orákig fut az orthos akkor gondolom bootol is a gép.vagy ez nem egyértelmű?
pls. nyomj egy screenshotot erről az orákig orthosrol.esetleg a lapod végső fsb.ről. jol mutatna gorni oldalán a táblázatba.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
köszi hogy ez az eredményem is landolt a listán.

némi infó pci-e 1x bugrol.
ha a mch-nak +0,25 felett adok akkor simán előjön.viszont felesleges neki több feszt adni az 500-hoz.+0,4-nél viszont el sem indul a lap.
tehát ha ez a dolog általános akkor akinek +0,25 mch-val megy a lapja annyi lesz pci-e 16x al a vége.
valaki foglalkozhatna még ezzel a kérdéssel.
amugy meg ki lehet sajtolni ezt a lapbol.
ugyan nem nyitottam meg a mainboard fület de gondolom elhiszi mindenki hogy 16x volt a pci.e.
[link] -
bim
veterán
400 megy neki.
415-1,4
420~1,45
érdekes hogy az utobbi időben rengeteget nyuztam a lapot és észre sem vettem hogy egy hibás biosbeállitás utáni inditásnál a dualbios az F6-os biost lőte be neki.nálam F6-F8 van rajta a wines frissitésből adodoan.
namost ha F6-al elindul és utána nyomok neki egy default beállitást és legalább pár ppercig használom ezen akkor az ujabb inditásnál visszaállitja az F8-at neki.
ezen a 8x415-ön F6-os biossal mch +0,15 F8-al el sem indult.
kellett neki a +0,2.ennyit tesz hogy valaki 1000körül hajtja a memot.tehát akinek amugy a 400 körüli fsb nem is igényelné az mch. + feszt de 4/5-ben vagy felette hajtja a memokat az nyugodtan toljon az mch.-nak mert nem fog elindulni a lap.
-
bim
veterán
itt nem az a lényeg hogy gyári szorzó vagy alatta vagy.
ha 9-es szorzóval megy neki alapfeszen a 9x350 akkor valszeg menni fog neki a 8x400 is alapfeszen és szerencsével a 7x500.
de annál jobb minnél magasabb mhz-et tudsz kipréselni belőle.
a memokat felszorozva is ki tudod hajtani.
te nemcsak a 9-es szorzoért fizettél többet hanem a +2M L2-ért is.
én a helyedben jó hűtéssel elmennék 1,4vcore-ig és ott megkeresném a végét a procinak.
ha azonnal bepirul az orthos 1,35-ön akkor ugy látom hogy szinte esélytelen neki akár 1,4V-al is.
tapasztalatom szerint ha 20 perc után hibát dob az orthos akkor +0,05-el lehet 1 óra orthosstabillá tenni a procit.de ez csak 1(!) óra és nem atomstabil gép.és te ettől nagyon messze vagy. -
bim
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
valszeg itt nem az asust fogják neked mondani.
a másik topikban meg nem a gigát.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
érdekes dologra lettem figyelmes.
a sztori:
reggel indulok szokásos 400/1000-ről.gondoltam miután felállt a win. hogy nekiállok és csesztetem ezt az 500-as fsb. dolgot.
reboot. és hiába toltam neki a 6x500-t semmi.
semilyen beállitásokkal.minden alkalomman boot közben kékhalál.
a végén már mch. +0,5 fsb. +0,35 volt.sikerült annyira tulhuznom hogy a lap saját maga default beállitásokkal indult el.sajnos lekéstem a biosba lépést és meg kellett várnom mig feláll a win.
még bosszankodtam is.
azután reboot és simán ment neki a 6x500 ahogy a táblázatodban van.stalkereztem 1 órát és semmi gond nem volt vele.utána gondoltam hogy ennyi elég volt neki és vissza a 400/1000-re.és nem ment neki.
mostmár ''rutinbol'' boot defaulton .win feláll.reboot és simán ujra a 400/1000.
következtetés.sikertelen indulás után esetleg nem árt egy alap boot és az helyrerázza a lapot.
természetesen a nyuzás még nem ért véget.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bim
veterán
tegnap tesztelés alatt megnyitottam a cpu-z mainboard fülét és szembesültem egy pci-e 1x hibával.
sajna nem mentettem le ,de ugy emlékeztem hogy az első tesztnél nem jött ez elő.és lám nekem volt igazam mert reggel gyorsba megnéztem a dolgot.
[link]
[link]
ami érdekelt,hogy esetleg a chipset tulmelegedése okozta e a hibát,vagy egy hibás biosbeállitás.
az viszont feletébb érdekes hogy reggel simán ment neki az 500 most meg nem.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
játszottam ezzel a 2 feszel,és ugy néztem hogy minnél többet adok nekik annál stabilabb a gép.
kivéve az mch.-nál ha átléptem a +0,35-öt akkor nem indult el a lap.
még anno westnél olvastam hogy a giga az össz adhato feszek maximumát meghatározza.gondolom átléptem ezt a határt.az az igazság hogy az fsb.nél még lehetne mondjuk +0.5 is mert jelentősen javit a stabilitásán.
most 400/1000 nél is adtam 0.15-öt mindkettőnek mert stabilabbnak érzem a rendszert.és mintha a memonak se kellene anyi fesz az 500-hoz ha az mch és az fsb is kap egy kis kakaot.
szerintem érdemes vele picit játszogatni.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
az engem is.
1200-on már nem megy.
most 1025-ön tesztelem 2,05-el.
szerintem 1100 alatt kifekszik...
tulajdonképpen az 1000 volt a célom hogy tudjam 400/1000-ben járatni és az megvan.
persze nem bánnék egy 410/1025-öt sem.
most már lassabban fogok haladni mert dolgozok.talán esténként nyomok neki valamit.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
igy 1/1-ben 510-nél valami véget ér.
osztva még nem kerestem ki a végét,de az nem sejtet jót hogy a 4-4-4-12 nem ment neki 1000-en 2,2V-al.
valahogy ugy érzem hogy 2,25v felett mintha már tök mindegy lenne hogy mennyit adok neki.amit megy ez a memo azt tudja azon a feszen is és slussz.
majd még azért tesztelgetek.
ha gondolod kitesztelem mit megy nálam akkor cserélhetünk pár napra és megnézed nálad mit mutat.
most egyelőre visszaállitottam 8x400 memnem is a 800mhz. -
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
nyomtam fél ora stalkert és most megy már 40 perce a blend teszt az orthoson hiba nélkül.
tehát ugy nézem megy a lapnak az 500.
adtam asszem az mch-nak +0,2-őt és az fsb controllnak is ugyanennyit.annélkül kékhalál.
begépelhetnéd a te memoidon mi a számsor.
nekem:M2OAD96314170INE58 -
bim
veterán
azért jo tudni hogy megy nekünk is.

[link]
persze ez nem kitesztelt,csak ismerkedünk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bim
veterán
hogyan lehet rábirni ezt a nyomorult jmicron vezérlőt hogy felismerje az IDe pio iromat?
eddig nem volt gond.de most bootnál sem látja.és term. a win sem.
-
bim
veterán
nem vagyok csitri ha erre célzol.
nyilván nem maga a gumi vezeti a hőt hanem át van itatva (be van kenve)hővezetővel.Ez csupáán azt szolgálja hogy ne sértse meg a borda a csipet.
senki nem mondta hogy a bordával magasabb orajelre és alacsonyabb időzitésre lesz képes egy adott csip.
én csupán annyit mondtam hogy nem marketing.
megjegyzem azt megnézném mondjuk hogy melyik PH-s cikkben irták azt hogy ez marketing.
gondolom az OCZ is csupán marketingből dobott piacra gyárilag vizesblokkal készitett modult,mert amugy semmi értelme.
-
bim
veterán
válasz
DeadMeat
üzenetére
mondjuk nekem más a tapasztalatom.
nekem 2x volt hyperx-em és most a g-skill-en is van borda.és mindegyiknél tökéletesen érintkeznek mivel ugyanaz a gumis hővezető van a csipeken mint pl. a DS4 fetborda alatt.
szoval nem értem .ha pedig tökéletesen érintkezik akkor miért s főzné meg? -
bim
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
válaszd azt!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bim
veterán
már csa az a kérdés hogy mi lesz az a különbség amit a C2 javára irsz.
mivel a memok nem ugyanazok.hiába azonos az időzités eltérést okozhat a más chip.
pl. gorni EE+a hiába csupa5-be megy nem hinném hogy ugyanazokat az eredményeket hozná mint egy kingmax elpida chipjei.
szüz win. vagy éppen egy szétbarmolt.
szoval..... -
bim
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
felesleges tesztelgetni kinek csinálja és kinek nem.
nekem eddig 10-ből 8x elindult és 2x ki kellett vennem az elemet.
ennyi.
ezt nem nevezném olyan nagy hibának.mindenesetre érdemes megemliteni hogy ha valaki összerakja a gépet és nem indul neki akkor ne rögtön a balta után nyuljon hogy belevágja.
-
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
DeadMeat
üzenetére
vizzel a kezdeti hő után tapaszztalatom szerint apránként órák alatt adódik hozzá az 5-7 fok.ez viszont abbol adodhat hogy akkor már a lap -memo is fűti a cuccot.
egyébként mai tapasztalat hogy a stabil 23 fok után ma kb. 20 fok volt a szobában.ez több mint 10 fokot hozott a terhelt hőben.
nagyon nem izgat csak adalékként hogy mennyire sokat számit viznél akár pár fok környezeti hőkülönbség is.
-
bim
veterán
a borda meleg?
dobozost vettél?
ha igen mennyire meleg a gyári vacakkal?
egyébként nem te vagy az első akinek az e6400 melegebb mint az átlag.nekem vizzel 8x380-on alap 42-45 load 58-63fok közé megy .ez alapfeszen.viszont 1,4vcorenál orthos kapásbol 63 fokon inditott.ehhez mondjuk hozzá kell még adni 5-7 fokot ameddig felmegy.
mindezt mondjuk 2x800-1000rpm közötti fordulatu ventivel a radin.
Aktív témák
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- GIGABYTE B760 GAMING X AX WIFI - Garancia 2027.09.06.
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)