- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
Zoli bácsi #48 üzenetére
kb 18éves korom óta van és közel sem vagyok 30.
az engem nem nyutat meg, hogy másoknak van.. -
vtechun
veterán
válasz
Zoli bácsi #48 üzenetére
de én még csak 25 vagyok és máris van 2...
-
Zoli bácsi
őstag
Nem akarlak elkeseríteni benneteket, DE 30 ÉVES KOR FELETT MINDENKINEK VAN GERINCSÉRVE. Csak legtöbb esetben kicsi és nem okoz panaszt. Nekem is van kettő. Egy hatalmas, az ágyéki 4.-5. csigolya közt, mint általában a legtöbbünknek. Nekem sem javasolták a műtétet, holott több mint fele gerinccsatornát elfoglalja a kidomborodott sérv. Adtak egy papírt, hogy 10 kg fölött ne emeljek. Aztán azt csinálok, amit akarok. Olyan lesz ez a gerincsérv, mint a cukorbetegség, 10 ből 3 embernek van. Civilizációs betegség.
-
vtechun
veterán
nah, voltam a ''bizottság'' előtt... kiváncsi leszek mi lesz az eredmény, remélem, hogy 50% <= , közben egymas között valami könnyű fizikai munkáról beszéltek.... az mit jelent?
-
vtechun
veterán
-
amargo
addikt
Nem teljesen olvastam végig a topicot.. a felénél kb elmaradtam.
de lenne pár kérdésem, te milyen orvosnál voltál aki megállapította ezt neked? Gericsérv?
nekem kb 4éve fáj a derekam(rengeteget sportoltam)
(1x már voltam vele orvosnál kb 1éve, de nevetséges volt a doki.)
tünetek: hason fekvéssel képtelen vagyok homorítani, a fájdalmat nem írom le, szerintem tisztában vagy vele.
ha háton fekvésből akarok felkelni.. sima felülés, az megy.. itt is van fájdalom, de koránt sem akkora.
a derekam, szerintem a nap 24órájában fáj.. de mivel már eléggé régóta van, csak kis tompa fájdalmat érzek, ami nem is zavar.
neked is ilyesmi tüneteid voltak? vagy egy értelmes orvost tudnál ajánlani?
köszönöm a segítséged előre is!
üdv
amargo -
vtechun
veterán
semmi katéter nem volt, sőt igazán ''laza'' volt a műtét, délre megmütöttek és másnap olyankor már talpra is álltam, kicsit(nagyon) szédültem, de nem sokáig tartott... az első éjszaka volt egy kicsit nyugtalan, mert egy cső lógott ki a sebből amin át távozott a cumó(vér, stb.). a műtét után egyből sokkal jobb volt a helyzetem, nem fájt szinte semmit sem a lábam, nem úgy mint előtte... Tehát nekem abszolút megérte megműteni. Reggel 8-ra mentem be és délben már meg voltam műtve...
-
deedee
őstag
háj!
már jó régen nyomultam itt a ph-n és most amikor megint itt vagyok,pont egy nekem is fájó témát találtam.e pillanatban is kissé fájó derékkal ülök itt a gép előtt.30 múltam és már négy éve szenvedek a porckorong sérvemmel.millió órát voltam gyógytornázni és viszonylag''kis'' fájdalmakkal élem az életem de csak azért ''kis'' fájdalom,mert gyeden vagyok és nem dolgozok.bele se merek gondolni,hogy munka mellett milyen állapotba lennék,pedig sima minőségellenőr voltam,fizikai munkavégzés nélkül.viszont mindezek ellenére kb 3 havonta ''lerobbanok'' és akkor 2-3 hétig fel se tudok kelni az ágyból és még a gyógyszerekkel is kúúúúrvára fáj a derekem és nyilal az ideg a bal lábamba.amiben bízok,az a gyermek 6 éves koráig tartó gyes bevezetése,mert akkor még tudom húzni a műtétet.ja igen!!!!a műtétet nem javasolják,mert ''egyenes'' a gerincem alsó része és hiába műtenének meg,gyorsan tönkremenne a szomszédos porc,aztán a következő és így tovább.ráadásul hegesedésre is hajlamos vagyok,tehát nuku műtét.azt mondja a reumatológus és a gyógytornász hogy tornázgassak csak és bízzak a jövőbem....egyébként azt még nem írtam,hogy minden egyes lerobbanásom egyre durvább.legutóbb 3 hétig nem tudtam ráállni a bal lábamra és plusz 2 hét volt amikor rátudtam ugyan állni,de a gyógyszerek ellenére is majd beszartam a fájdalomtól.úgyhogy most már nálam is felmerült a leszázalékolás gondolata.....De azzal se sokra megyek,mert 67,5 % kell a rokkantsági nyugdíjhoz és 10 év munkaviszony után nem várok milliókat.és persze a lerokkantást se ''adják''olyan könnyen...Szal nem tudom mi lesz....Viszont írhatnál a mütétről és az azt megelőző dolgokról,hohy tudjam mi vár rám,ha már nem marad más csak a szike....Még sosem feküdtem korházban,úgyhogy marhára furcsa lesz másoknak kiszolgáltatva lenni/katéter,mosdatás stb/Persze itt most nem a szégyenlősségre gondolok,mert azzal nincs gondom... -
fúú szar lehet neked. őszíntén saknállak.
én neke megyszer kartörésem volt de az is nagyon szar volt.
-
Flameus
aktív tag
Katonaság alatt a mindekori minimálbér után fizetik a nyugdíjjárulékodat, a keresetpótló támogat pedig szvsz nem is járuléköteles jövedelem.
A többi alapján pedig kár lenne bármit is begépelnem...rokkantsági fokott, a leszázalékolás mértéket pedig az OOSZI határozza meg a benyújott dokumentumok alapján...
Természetes azt is leszázalékolják aki soha életében egy forintott sem fizetett nyugdíjbiztásr - alanyi alapon jár mindenkinek. -
vtechun
veterán
nem tudjátok a szolgálati idő mennyit nyom a megítélt nyugdíjon?
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
válasz
Agressor1 #33 üzenetére
nem ehhez vagyok szokva tőled, csak ezért kérdeztem... tökéletes már sohasem lesz, nem nagyon fájt után, csak a cső miatt - ami kilógott a sebből - nem nagyon tudtam forgolódni az ágyban az első éjjel, de másnap kiszedték... meg a karomból is az infúziós cuccot... így már egész kényelmes volt, a fájdalom sem számottevő a műtét előttihez képest meg pláne, lázam sem volt hálistennek, minden komplikációmentes volt..., amúgy altattak, 100 percig tartott kb.
[Szerkesztve] -
Agressor1
tag
Uhh, dehogy viccelunk!
Csak hat ez egy durva mutet, aztan en peldaul izgultam, hogy jol sikeruljon.. Talan tulsagosan empatikus vagyok?
Hat orulok neki, hosszu ideig tartott a mutet? altattak? Fajt utana? Vegul is mit mondtak, hogy ha ez jol sikerult, akkor vegul is minden rendben lesz mar kesobb? -
vtechun
veterán
vicceltek velem? vagy mi ez a nagy érdeklődés, nagyon jól sikerült a műtét, mindenképpen szükséges volt az operáció...inkabb a lábam fajt a mütét utáni egy napon + egy gumicső jött a sebből egy gumikesztyűbe vezetve a vért + gennyet..., de utána már javult és már lábra is állhattam....csak internetelvonási tüneteim voltak
, gerinctornára kell járnom legalább 1 hónapig... mostmár legalább nem kell gyógyszeren élnem...
-
Agressor1
tag
Uhhhhh!!
MESELJ! Mindent el!
Nagyon kivancsian varom! Nagyon sajnalom, hogy ilyen dolgokon kell keresztulmenned! Szoritok, hogy ne legyen tobb problemad a gerinceddel! Szivbol kivanom, hogy ne!
Meseld el a mutetet, hogy mi volt, meg fajt e, meg hasonlo, mert erdekel! Ha esetleg van kedved persze, orulnek neki! -
neduddki
nagyúr
hi!
Mond inkabb hogy poirckoronf serv!!! De tok mindegy inkabb arrol beszelj, hogy hol votl, hogy sikerult a mutet, meg ijjenek..
Mindenkepp meg kelelt muteni, nem tudtad nemi torna+alternativ moccerekkel halogatni????
Lattam sok mutottet,bocs felreertheto, volt...
Szoval lattam mar sok embert mutet utan, es ''masziroztam'' is joparat utanna, nem konnyu sem elotte, de ha kell, akkor kell, de addig senki sem javalja a vegsokig igazan, en meg huzogatom, nalam nyak+lumbalis 4-tol lefele, ami meg okes is lenne, ha 3 eve nem mozdult volna el a pulpa... na akkor igencsak szarul voltam, azota igyekszem nyugodtabban elni....:- )))
udv
neduddki
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
na megműtöttek...
-
vtechun
veterán
na voltam gerinc-sebésznél, mindenképpen müteni kell azt mondta - akkora, (szerintem ez nálam családi örökség mert nagyanyám tolokocsis volt az izületei miatt 60 évesen nagyapám meg derékszögbe van hajolva) volt CT és MR is, a körzeti orvos azt mondta, hogy mindenképppen leszázalékolnak ha nem műttetem akkor 50%-ra, ha műttetem akkor 1 v. 2 évre 67 utaána felülvizsgálják. Nem vagyok egy ingyenélő tipus, mert még nem volt munkahelyem, de azért éln jelenleg is 5*10 órát folgozok hetente a családi vállalkozásunkban, néha éjszaka is, de ha már jogosult vagyok a leszázalékolásra, akkor legyen, persze az lenne a legjobb ha fel sem merülhetne ilyen a fejemben, de sajnos nem tehetem.... gyógyszer nélkül nagyon durva, feküdni is kínszenvedés, de hálistennek van voltaren SR ami király és majdnem tünetmentessé tesz....
-
Lacza
senior tag
Én mint gyakorlott gerincsérves (3x műtöttek) most jutottam el a leszázalékolás gondolatáig.Összegyüjtöttem a 4 mázsa papirt amitől eleve sérvet lehet kapni, azutá elmentem a 2 tagú bizottság elé.Azért még hozzá teszem, hogy az állapotom most is közel van a katasztrofálishoz, de az orvosok szerint újabb műtét nem indokolt.Ezek után kiküldtek egy papirt hogy könnyített munkára képes vagyok és 50%-ot állapítottak meg.Ez egy évig lesz az állapotom és addig 20k lesz az alamizsna
Ennyit a gerincsérvről.Ez nem is betegség,hanem egy állapot
-
Ploszi
senior tag
jól előre szaladtál a tervezéssel! szvsz. a leszázalékolás az egyik utolsó dolog, amin gondolkodnok kell (na meg persze 25 évesen csak akkor %olnak le, ha nincs meg 1 lábad vagy vmi hasonló szintű testi fogyatékosság) gondolom, CT leleted már van a gerincedről? ez alapján lehet eldönteni, hogy kell-e operálni vagy sem (vannak esetek amikor muszály, egész egyszerúen nincs más megoldás pl. ha ki is szakads az a sérv) ha nincs ilyen kötelező indikáció, akkor amíg lehet próbálkozni kell a nem műtétes dolgokkal:gyógytorna, gerinckímélet, fájdalomcsillapítók. egyébként sokat egy ilyen műtét után is teljesen jól mozognak, azért nem műtenek meg mindenkit, mert szövődméynként azért összejöhet egy alsó végtagi bénulás, ami sajnos rosszabb, mint a kiindulási állapot. Emelett neked azon is el kell gondolkodnod, hogy mi lesz a későbbiekben, ha már 25 éves korodban elkezdődtek a gerincpanaszok (valószínűleg hajlamod van rá, gyengébbek a porckorongok rostos részei, várhatóan több porckorong is érintett lesz, ahogy öregszel, ezért a legfontosabb szerintem, hogy megtanuld, hogyan kímélheted meg a gerincedet)
bocs a nagyregényért, ilyen fázisban vagyok -
nofene
aktív tag
Édasányám az egészségügyben dolgozott, majd egy szívműtét után százalékolták le. Úgy, hogy az egészségügyben dolgozott és megvoltak a kapcsolatai még úgyis rengeteget kellett arra áldoznunk, hogy leszázalékolják! Szóval nemhiszem, hogy járható út lenne! És ahogy Sef is mondta a munkaviszony ideje után kapod a rokkantnyugdíjat, édesanyám kerek 30éves munkaviszonnyal kap kb 50k/hót.
-
Club
őstag
Szerintem mindenképpen nézz utána hogy lehet műtét nélkül megoldani a dolgot.
Én úgy tudom, hogy Pécs-en van az ország legjobb sebészete, de lehet tévedek.
Előbb gyógytorna, aztán masszázs, aztán gyógyszerek, aztán ha minden kötül szakad akkor műtét.
De remélem nem lesz rá szükség.
Egyéként gondolom többet kellene pihenned, és vigyázni a gerincedre.
Gondolom ez is segítene.
Hát, sok siket! -
vtechun
veterán
még nem dolgoztam egy percet sem... csak az apámék vállalkozásában... persze csak mint családtag, de azt hallottam, hogy van valami min. összeg amit adnak talán, de hát én nem is akarom, hogy leszázalékoljanak, csak ha megérdemlem, nem akarok ingyenélő lenni miont sok feketén leszázalékolt, csak legálisan akarom, persze az lenne az igazi, ha olyan jo lenne az állapotom , hogy semmi szükség nem lenne rá...
-
SeF
tag
Őszinte leszek veled.
Ha leszázalékolnak akkor a kereseted után (munkával töltött évek) kapsz nyugdíjat majd. Persze ehhez az is kell hogy be legyél jelentve. Ha nem voltál bejelentve akkor most nagyon nagyot buksz.
Ha 25 elmúltál akkor gyanítom hogy 17-18éves korodig tanultál utána katonaság 1év. Szóval jó esetben is 8-9év munkaviszonyod lehetett.
Édesanyám 94ben agyműtéten esett át, utána a bal oldala gyengébb lett, de úgy semmi komoly, csak kicsit sántít és a bal kezét nehezebben használja. 18éves kora óta dolgozott folyamatosan 97ban százalékolták le (mert kirúgták, hogy túl sokat jár orvoshoz, aham gyakran szombaton is bement hogy behozza a lemaradását) volt 24év munkaviszonya. Most arra kap 42e/hó.
Üdv: SeF -
vtechun
veterán
aha... nemtom mi lesz, mert még csak most megyek a gerincsebészhez, de gyógyszer nélkül besz@rok a fájdalomtól, főleg, ha mozogni kell (elvégre már 25 is elmúltam
), de az alvásban is zavar... nekem az is jó, ha meggyógyítanak...de ha már nem tudnak akkor meg %-oljanak le...
-
SeF
tag
Üdv!
Igen a műtéttől függ hogy milyen jellegű volt, akadt-e esetleg komplikáció és az utókezelés milyen volt. Egyszóval mindentől függ.
Az hogy a ''dokinak mennyi pénzt adsz'' hát nem egészen helytálló mert nem a doki mondja meg hogy leszázalékolnak-e, ő csak annyit tud mondani hogy mi rá az esélyed.
A végső szót a mücső mondja meg, aki nem ismeri Munkaképesség Csökkenést Felülvizsgáló Bizottság. Sokat láttak már,szimulálni nem érdemes, pénz nem működik náluk, mert ha kiderül a dolog megbüntetik, kirúgják és még a kifizetett nyugdíjat is vissza kell fizetni...(zárójelben jegyzem meg, hogy itt nem 10-20ezreket kell adni, ráadásul a bizottság min 3 tagú, de ált 5)
Ha csak egy ''szimpla'' sérvműtét volt, akkor semmi esély. Ha kicsit komolyabb akkoris nemnagyon szoktak 50%nál többet adni, ami ugyanúgy semmit sem ér...
Üdv: SeF -
Agressor1
tag
válasz
parandroid #7 üzenetére
Bocs, akkor ovoda!
-
parandroid
félisten
hagyományos úton esélytelen. esetleg ha tényleges bénulásig jut a dolog.
egy családtagommal közölte a bizottság elnöke, hogy a gerincsérv nem ok, ez népbetegség... az illetőt egyébként sikerült a több, mint 40 éves munkaviszonya alapján minimális korrupció mellett korkedvezményesen nyugdíjaztatni. egyébként évente 2-szer jár egyhetes-tíznapos kezelésre, ha egy ilyen kezelés kimarad, hamarosan rettenetes fájdalmai vannak, nem tud felegyenesedni, lehajolni, zsibbadni kezdenek a végtagjai, ilyesmi. de ez nem ok arra, hogy leszázalékoljanak valakit ebben az országban...
korrupcióval és ismeretség keresésével érdemes próbálkozni, az általában működik...
agressor-nak pedig felhívnám a figyelmét, hogy ez nem egy általános iskola folyosója a tízóraiszünetben...
[Szerkesztve] -
Agressor1
tag
-
Sick Boy
őstag
ez a műtét kimenetelétől függ szvsz.
Attól, h gerincsérvvel műtenek, szerintem nem százalékolnak le automatikusan.
Az orvos mondja majd meg, hogy hány százalékban leszel munkaképes, szóval itt is, mint oly sok helyen a pénz számít.
Nem akarok nekifutásból rosszindulatú lenni, de attól függ, mennyit fizetel a dokibácsinak, szerintem ez is járható út.
Elnézést, ha túl nagy hülyeséget mondtam. -
vtechun
veterán
Hello!
Érdekelne, hogy ha az embert megműtik gerinc-sérvvel akkor utána milyen esély van arra, hogy leszázalékolják és hány százalékra! A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest