- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
deedee
őstag
-
ithomas
őstag
Nem,nem maradtál le...
A Geniusnak az Audio piacon ZÉRÓ neve van...Na most azt azért gondolom Ti is tudjátok hogy ezeket a hangfalakat NEM a Genius,de még csak nem is az Orion gyártja.Külső OEM-ek elkészitik nekik ráragasztják a Genius matricát,azt hello...
Ettöl függetlenül(ennyi pénzért),verhetetlen a szett,ezt már nagyon sokan elismerték.Ha ennél jobbat akar valaki akkor sokkal többet kell rááoldoznia,nagyságrendekkel többet.
Az hogy kinézetileg kinek mi jön be,az egy más dolog.Én a Geniusomat biztos nem cserélném le Orionra,mert az nem tetszik...
Most a szobámba nem csak a jó hangzásról gondoskodik,de látványnak sem utolsó.(Főleg hogy a centerhez csináltunk egy nagyon profi kis vasállványt...)
-
dwiki
senior tag
-
CharleyBrown
csendes tag
-
dwiki
senior tag
Hát akár az is elôfordulhat hogy a Windvdvel van gond...
Én legalábbis úgy jártam, ahogy most leírom:
Tehát, Power DVD lejátszót használtam, amit kaptam egy vett CD drivehoz.
Jó is volt, amíg nem volt 5.1-es rendszerem. Aztán rájöttem hogy ez egy butított verzió, és nem tud 5.1-et meghajtani. Persze lehet nálad semmi ilyesmi gond nincs.
Gondolom a WinDVd beállításait már átnézted... -
AngelH
aktív tag
Nem, ez a leheto legujabb, amit csak a compaq gepekhez adtak ki, azert kell onnan leszedned. Azert ilyen nagy, mert minden ami a cd-n rajta van, azokbol benne van a legujabb verzio, magyaran ez nem csak driverfrissites.
A verzioszama: 5.12.1.252
ja, es miutan kibontottad, el ne felejtsd torolni a compaq\audio\setup\CTOem.cfg-t! -
AngelH
aktív tag
Ugy 100 hozzaszolassal elorebb egyik kollegadnak ugyanez volt a gondja. ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp22501-23000/SP22563.exe
En ezt a drivert hasznaltam, nekem ezzel mukodott minden tokjol. -
DJ Mythos
aktív tag
Előző oldalon utolsó hozzászólásként lehet ''elveszhetett'', ezért tenném be még1szer. (Remélem nem haragszotok az ismétlésért!)
''Nekem is AC97em, és Genius HT 5.1-em van. Neked sikerült vhogy megoldani ezt a problémát? Vmi más ''utángyártott'' driver nincs hozzá, amivel kicsit jobban bele lehetne túrni a beállításokba?'' -
Kígyó
senior tag
Jajj, a link!
http://www.driver.hu/product.php?catid=11&compid=139 -
Atomrocker
csendes tag
Hali!
Ezt a discmanes dolgot én kérdeztem. Köszi, hogy írtatok, tudom hogy hülyén hangzik ez a megoldás, de ez csak ideiglenesen lenne így. Az a tizedhangerő mennyire halk?? Van olyan bolt, ahol ki lehetne próbálni ezt, tehát elvinném a discmanem, hogy rákössem, stb...vagy körberöhögnének? DVD-ről ugye rendesen szól? -
dwiki
senior tag
De én ezt mielôtt megvetted írtam, hogy nem sok értelme van...
Más kérdés hogy a SB livenek sem, kivéve a drivert... (Tehát hangzásban nem hiszem hogy lesz különbség, kivéve hogy a subw-t beszabályozhatod, bár igaz az sem kevés) Mindenesetre én gyûjtök egy jobbra. (Csak mindig van más fontosabb, nagyobb proci, több ram, dvd író, nagyobbwinyo stb, stb, tahát az ördögi kör...) -
Mennyi?
aktív tag
''Tegnap még variáltam az ac97 driverrel (a tanácsodra), de az mp3-ak továbbra sem szólnak az összes hangfalon, viszont az audio cd-k igen (félsiker )?! (Azt viszont nem néztem a régi drivernél, hogy az audio cd szól-e az összesen...)''
--- Ez a probléma még mindig így van! HELP!
Azt az ac97 drivert tettem fel amit belinkeltél és ami neked is van (A3.49 whql) -
dwiki
senior tag
Hát azt nem tudom hogy hogyan lenne jó, de az új driverrel nekem kb 9 óránál volt olyan mint elôtte 12-nél. Viszont ha annyira letekertem, már az se jött ki, aminek ki kellett volna jönnie...
Amúgy többen írták már itt, hogy be kell állítani a driverben, hogy a mélyre milyen frekiket küldjön ki (vagyis hogy milyen freki alatt küldje ki, és ne akarja kinyomni azt, amit nem kellene. Remélem érthetô, de ha visszaolvasol megtalálod pontosítva...) . No ez az ami az alaplapiból nem lehet sajna, viszont ha vettél hangkarit ott van rá esély... -
dwiki
senior tag
Csak annyira szaródott el, hogy szarul szólt
.Tehát igencsak elkezdett ''dübörögni'', egyszerûen élvezhetetlenné vált, olyan mélyre lement. (Persze csak a mélynyomó).
Hát a 3.0-ról csak rosszat hallani. De persze én is kipróbáltam, és nekem se jött be, voltak vele gondok rendesen. (Sajna konkrétan már nem emlékezem, mert nem mostaság volt, vagyis ami tuti, hogy jóval erôforrás igényesebb, de volt ott más probláma is) De úgy hallottam hogy a fejlesztését is leállították, bár ez nem tuti. (Ha még mindig 3.0-ál tart akkor valszínû...)
Ha lesz újab (3.1-vagy valami) azért akkor kipróbálom, most maradok a jól bevált 2-es sorozatnál. (gyakorlatilag az is mindent tud ami kell, sôt pluginokkal még többet is...) -
Mennyi?
aktív tag
Kösz az érdeklődést!
Tegnap még variáltam az ac97 driverrel (a tanácsodra), de az mp3-ak továbbra sem szólnak az összes hangfalon, viszont az audio cd-k igen (félsiker)?! (Azt viszont nem néztem a régi drivernél, hogy az audio cd szól-e az összesen...)
Majd estefelé tudok vele szórakozni, mivel ''néha dolgozni is kell''
+ még most olvastam a tanácsot (nevet nem jegyeztem meg, sorry), hogy a direct sound kimenettel kell megpróbálni a winampnál.
Azért tényleg korrektebb lett az ac97 driver, főleg az a poziciós audió teszt poén...
Köszönöm az ötleteket! -
PeliScan
addikt
A legújabb chippel van felszerelve, mivel márciusi, és azóta nem adtak ki újabb reviziót, szerintem nem is fognak már. Egy kicsit tudok engedni belőle, de csak egy kicsit, lévén, h nettó 6.5e a karesz!
Hogy képzelnéd el a ''eljuttatást''?Mert biztos nem vonatozok három és fél órát...
-
dwiki
senior tag
Kár próbálkozin. Én kipóbáltam. Felraktam a legújabbat.
Lett benn egy két új fül, de sajna olyan ami kellett, nem.
És az sem tuti hogy ártani nem árthat...
Ugyanis nekem ártott. A mély tökre elszaródott (mármint a mélynyomó)- de ezt már írtam.
Szóval ami kellett volna nem lett benne.
Hát szóval ha hangzás miatt nem is éri meg lecserélni, driver miatt talán érdemes sb live 5.1-re.
(Mondjuk én gyûjtök egy jobbra, addig meg kibírom, de ez már nagyon szubjektív). -
PeliScan
addikt
Szerintem elég lenne vmi normális driver. Várj, elmondom, mit leeht csinálni Live!al (azért ezzel, mert nekem ez van
), és akkor ledöntöd, h cserélsz-e hangkarit, vagy nem.
-Bármilyen hangszóró beállítás; csak a két front szóljon, vagy hozzá a mély is, frontok és a hátsók plusz a mély, csak a hátsó, csak a center, az összes; tehát bármilyen varáció be lehet állítani
-Crossover freq (hány herzt-től dobja le a mélynek a hangot)
-az összes hangszóró hangereje külön állítható, sőt, hangszóróként állítható a hangszín
-hátsó/elsőcsatornák felcserélése
-and so on...
Szerintem ez nem a hardveren múlik, tehát keressetek már vmi jól megírt drivert magatoknak! -
dwiki
senior tag
Annyira nem szarok ezek az alaplapiak mint mondják...
amugy ez a realtekes a gyengébbek közé tartozik, de azért elmegy... (a régebbi onboardok voltak igazán gázok)
Szerintem egy sime live 5.1 és az alaplapi között nem hallod meg a különbséget. (nekem egy régebbi 4.1-es livem volt, avval nem nagyon volt különbség).
Az valóban gáz hogy 2.1 ben elég gáz hogy nem megy, én is emiatt sírtam, kicsit régebben ugyanitt.
Hát énnéköm az új (9-es?) mediaplayerrel mint a 6 hangfal szólt sztereónál, és ez a mediaplayer hangzásilag nem is rossz, csak elég erôforrásigényes + nagyon szar a playlistje.
A winamp 3-om... Hát... Az úgy szar ahogy van. Szerintem, de elég sok ember szerint.
Szóval 2.81-est prószáld szerintem.
Én most kiküldöm az összesre, esetleg lehet pórbálkozni a center potijának letekerésévelMég mindig jobb mint ha csak a két front szól, mivel úgy hiányoznak a basszusok, mint Te is írtad.)
Ez van. Nem a legjobb, az tény. -
dwiki
senior tag
''Most nézem 15 egy Audigy??? Annál gyengébbet érdemes?''
Szerintem nem. Sôt Audigy 2, vagy még inkább Terratec. Én mondjuk TerraTec Aureon 5.1 Sky alá nem mennék, ugyanis nem sok értelme van. Mivel ha veszel egy olcsó kártyát, nem sok minôségi különbséget fogsz észrevennei az alaplapi és az új kari között...
Szerint spórolj rá, addig meg kiszolgál bôven az alaplapi.
(Én is így teszek)
-
dwiki
senior tag
Nem valószínû hogy a hangkarival van gond. Az max minôségben rosszab, de tudinai kell mindent amit egy 5.1-es kártyának. (Persze ha 5.1-es
)
Nos nem írtam megint mivel szól a zene csak két fronton.
Feltételezem winampal. Nos ami nekem bejött, hogy le a 2.91-es és fel a 2.81-est .(itt javasolta egy srác, köszönöm is neki) Így mind a 6 hangfal szól.
Vagy van egy plugin, ami 5.1-re kever winampban, de igen fos, nem ajánlanám.
Hogy csak a két front+ mélynyomó szóljon azt nem sikerült beállítanom
Amit még ne feljts, hogy AC3-as divx filmeknél az AC3 kodeket is állítsd be!
Röviden ennyi a lényeg. -
dwiki
senior tag
Na látod. Eleve még az sem derült ki hogy még nincs meg a rendszered csak tervben van...
Ezért hangzott eleve hülyén... Amúgy amit PeliScan nem írt, hogy a subot a többi hangfallal csiptetôs môdszerel kell összekötni. (Orionnál így van, de 90% a Geniusnal is) Ha nem javítsatok...
Ez ugye azért jó, mert nem kell semmi csati a végére, + könnyû kicserélni másmilyen madzagra.
Amúgy egy másik fórum másik topicában azt írták, hogy érdemes UTP CAT5 (vagy CAT6) madzagra kicserélni a kábeleket (sima 8 eres háló kábel, négy-négyet használva), ami még nem túl drága, de minôségre jobb, és nem is veszélyesen dárga (mondjuk 50-300Ft/méter-ig terjed az ár, a 300 azért már nem olyan olcsó, fôleg ha nagy a szoba és megkerülöd a kábellel a hátsókhoz...) -
PeliScan
addikt
Leírtam régebben itt pontosan, mostmár megnem mérem megint, ha érdekel, nézz visszább. Kb 2m, 3-3m, 7-7m.
Összekötni; a hangkarit a subbal 3 jack, a subot a frontokkal 2 vezeték, a surrokkal 2 vezeték, a centerrel 1 vezeték... de ez azért nem hinném, h annyira bonyolúlt.
Jah!! És ki ne felejtsük: a subot be a konnektorba! -
dwiki
senior tag
Hát igen, nem nagyon akartam, beszolni, de az Up után kell...
''Hossz'': A hátsó hangfalaké hosszabb...
''Honnan hová'': Hangkártyából mélynyomóba, mélynyomóból többi hangfalba + ajánlott a a hangkarilerást elolvasni, esetleg megnézni a jeleket rajta a pontosításhoz...
Stb...
a ''valakimelyik ilyen rendszer'' No ezt meg nem is értettem...
De miért kell minden szart, (ráadásul szarul) megkérdezni?
Még jó hogy új topic nem született... Már bocs.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged