Új hozzászólás Aktív témák

• Sumptuous

senior tag

válasz Dhampir #65971 üzenetére

Nagyon jó kijelzője van. Én grafikai munkára is használom. Meglepően mély a fekete szint is, nem gondoltam volna. Ha meg a teraszon van kedvem dolgozni, a 300nit is nagy segítség, simán látható. Ha esetleg nem, az intel display programban van ilyen rasegítés, ami a kijelző színhelyességének a rovására fel tudja emelni a sötétebb árnyalatokat, hogy jobban látható legyen a kép erősen megvilágított környezetben is.(Az ottani marketing szöveg az akkumulátort akarja kímélni vele, de annak szvsz. nincs így értelme.) Mondjuk ha nappal kint szeretnél sorozatozni, arra megfelel, de munkára nyilván nem.

A kis nv kártya nekem továbbra is megfelel. Kipróbáltam azóta több játékot is, de nem éreztem annyira gyengének. Persze nem egy csúcskártya, de ahoz képest, hogx "belépő gémer", nem csak low grafikán 30fps-el lehet játszani. Bár az igaz, hogy a legtöbb új játékban, amit próbáltam (high beállításokkal) a 144 FPS nincs meg, de az nvidia driverben be lehet úgy állítani, hogy felezze le a kijelző frissítési gyakoriságát, és így 72FPS lesz a játékban a max, amivel medium/high beállítások mellett el is boldogul a 1650ti. Így a kijelzőn minden képkockát pont kétszer jelenít meg, tehát nincs tearing. Szerintem ez jó komprumisszum..Mégsem 60Hz-en játszol így. Ami a kisebb játékokat illeti, (wow, wot, paladins, warframe, csgo, valorant) azokat bírja 144Hz-el, tehát ahol van értelme a gyors megjelenítésnek, ott ki tudod használni.

Az enyémben 80Wh-ás az akkumulátor ami csak netezéssel 10 órát is bírna, de inkább dolgozni szoktam rajta (affinity designer, ps, illustrator..) így csak 6-7 órát bír, ami szerintem még mindig egy jó érték a laptop teljesítményét tekintve.

Viszont a gyári pasztát azonnal cserélni kell. Nekem nagyon be volt száradva, pedig új volt a gép. Jelenleg mx-2 van rajta, de gondolkodom egy jobb pasztára cserélni. A hőfokok egyébként nem vészesek. Streszteszt alatt 85°C a cpu, (55/60w fogyasztás mellett. A gpu pedig 70 fok fölé még soha nem ment. Igaz, az csak 50W és szerintem durván túl van méretezve a hűtés hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák