Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
futakazi
újonc
válasz sherlock82 #102215 üzenetére
Akkor hasonlóan jártál, mint én - kellett még nekem idénre valami kihívás, és terepfutós rendezvényen akadt meg a szemem (na jó, egy ideje már szemeztem vele).
Óvatos duhajként - mivel alapvetően síkon, aszfalton futok - azért a múlt vasárnap tettem egy próbát (végigfutottam-mentem a kinézett pályán-távon), hogy a testem mit szól hozzá - nagyon más világ, de tetszik. Mostanra már az izomlázam is múlóban.
A felfelék még hagyján, ott lenyeli az ember, hogy egy idő vagy meredekség után a futást imitáló mozgásról sétára vált. A tempós lefelék viszont jól megdolgozták a combomat, miközben arra ügyeltem, hogy végig talpon maradjak.
Szóval tisztes helytállás a cél december 1-én a Budai trail M-en (de ez sem olcsó). -
futakazi
újonc
Sziasztok!
Én is behúztam ma a Spar maratont. A tavalyi után most az volt a cél, hogy vagy az akkor épp 4 óra alatti időmet lazábban meg tudjam futni, vagy jól megfutva legyen szemmel láthatóan jobb az időm. Úgy éreztem, az elmúlt hónapok felkészülése jól sikerült. Az utóbbi 2 hétben agyaltam is rajta sokat, hogy biztonsági játékként utazzak a 4 órás iramfutókkal, vagy álljak bele, és menjem a saját tempómat.Végül az utóbbi mellett döntöttem - mint kiderült, jól: jó 10 percet javítottam az eddigi maratoni PB-men; az már csak a ráadás volt, hogy úgy éreztem, most ez nem is vett ki belőlem annyit. (Tudom, egyesek erre azt mondják, hogy akkor nem volt rendesen megfutva... )
Ahogy látom, mostanában sorra dőlnek az egyéni rekordok errefelé - szóval a jól odatett munka, meg a fórum húzóereje megteszi a hatását!
Mai ráadás 2: a maratonra koncentráltam, úgyhogy ha egy-egy eseményen félmaraton futottam idén, csak az volt a kritérium magammal szemben, hogy 2 órán belül legyen, külön nem görcsöltem az idő miatt. A maraton után a Garmin viszont meglepett azzal, hogy ez egyúttal egy félmaraton PB-t is hozott az ő nyilvántartása szerint (nyilván nem olyan acélosat, mint a fórum krémjéé, de nekem oké). Ha ő mondja...Viszont ránézve a mai futásom számaira azért megakadt a szemem azon, hogy a Garmin által belőtt pulzuszónák alapján majd 90%-ot a Z5-ben voltam. Szóval vagy ő tud valamit rosszul (igen, be kellene már állítanom vagy megméretnem, hogy is áll ez nálam), vagy - gondolom - kicsit túlpörgettem magam. Érzésre nem, futás közben nem voltam úgy, hogy végem van.
Úgyhogy a következő fél éves célnak nekem jó lesz az, hogy végre tanuljak már meg ALACSONY pulzuson is futni, először is lazákat. Próbáltam, de valószínűleg én is frusztrált vagyok egy idő után a "tötymörgéstől". De majd tanulok tőletek.[ Szerkesztve ]
-
futakazi
újonc
válasz xy.zsolt #85422 üzenetére
És hogy valami tanulság is legyen (amit mindannyian tudunk, csak hát néha...): mindig időben induljatok el otthonról, hogy ne a helyszín közelébe jutva döbbenjetek rá, hogy közel-távol nem lehet parkolni sehol, csak eléggé távol. Mert akkor minden kezdeti elképzelés borul, lehet loholni az átöltözéshez és a rajthoz. Ez is egyfajta bemelegítés, de nem az igazi.
-
futakazi
újonc
válasz norby_42 #85396 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a pozitív szavakat.
Nyilván ésszel kell nekimenni egy-egy kitűzött (a mi szintünkön) hosszabb távolságnak, senki nem a negatív élményekért fut. Igen, én sem nulláról indultam neki a felkészülésnek, csak 1 éve tisztáztam magamban, hogy maratont szeretnék futni (lehet, hogy kapuzárási pánik??).
Ha meg elértünk egy célt, akkor némi örömködés után mehet tovább a verkli. -
futakazi
újonc
Sziasztok!
Néhány hónapja már olvasom a fórumot, és nagyon sokat tanultam tőletek.
Úgy gondoltam, hogy első hozzászólásnak tegyen le az ember valamit az asztalra - de a Bp maraton körüli mini-vita alapján már elbizonytalnodtam, hogy mi is számíthat "valaminek".De akkor is: néhány futásmentes év után (Achilles-probléma) 1 éve kitűztem, hogy bebizonyítsam (magamnak), le tudom még futni a maratoni távot, és vasárnap ezt teljesítettem. A cél elsősorban a végigfutás volt - az, hogy a "titkos" időcélom is teljesíült, már csak hab a tortán.
Jöhetnek a következő célok - szeretnék még fejlődni, úgyhogy fogok még tanácsot kérni tőletek (és ezt vehetitek fenyegetésnek is ).
Jó futást (továbbra is) mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EAFC 25
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest