Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
ezek nem nagy távok, szerintem magnézium hiány lehet vagy esetleg más ásványi anyag és/vagy vitamin hiány. (talán kálcium is) vegyél egy doboz magne b6-ot vagy olyan készítményt amiben magnézium és b6 vitamin van. és nézd meg miket eszel nap mint nap, valszeg a táplálkozásra kellene jobban odafigyelned!
-
mormota
senior tag
szerintem meg a futási, lépési, földet érési technikával van a baj.
nagyon sarokra érkezel, emiatt a lábfejedet felfelé feszíted, és amikor ez van, akkor érzed azt az izmot a sípcsontod mellett.próbálj meg máshogy érkezni, kicsit kevésbé sarokra, kicsit jobban talpra. hátha
Illusztrálok, tehát vagyok
-
sanzi89
addikt
válasz DopeBob #1007 üzenetére
Nekem is jó pár Decathlon-os cuccom van, a Quechua termékek jók még szerintem.
A felső tényleg nem a legjobb szeles időben, de ebben az évben még minden nap tudtam futni, nem fáztam. A nadrágot néha kevésnek éreztem, párszor fáztam, de még használható. Most hétvégén nézem meg az új üzletüket Debrecenben, elvileg veszek vastagabb futónadrágot is.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Djuree
félisten
válasz DopeBob #1233 üzenetére
én már zene nélkül el sem indulok, nem csak futni, sehová
vannak direkt sporthoz agybadugós fülesek.
nekem ez van: samsung pleomax pep-740
olcsó és jó. évek óta semmi baja. egyszer szakadt a vezeték mert gyűrve volt mindig, de meg lett javítva, azóta jó. ez nem esik ki a füledből, az tuti[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
haromegesz14
aktív tag
Nekem zene nélkül a futás túl monoton, így viszont csak a zenére és a tempómra figyelek és futok amíg csak tudok. Két fülesem van, egyik ilyen kis pici fülbedugós, másik egy rendes fejhallgató. Utóbbit hosszabb távoknál használom mert kényelmesebb és jobb a hangzása, kisebbet pedig sapka alá, gyorsabb tempójú futásoknál, kisebb sprintelgetéseknél. Láttam minap egyik elektronikai boltba ilyen spéci fülest, kifejezetten futóknak ajánlott, valami szilikonos kis pántot ráhajtottál a füledre, így lehetett rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
mormota
senior tag
igen! nekem is hasonló bajom volt.
kipróbáltam legalább 3 féle fülest, és végül az a fajta jött be, amit így a füled mögé kell "akasztani".
e-bay-en pár dolcsiért hozattam, és azóta ha zenére futok, akkor ezt használom. nem csúszkál, nem esik ki.ilyesmit keress:
a neve: fülre akasztható fülhallgató (Clip-On Headphones)
Illusztrálok, tehát vagyok
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #2716 üzenetére
ne menj ki...a regeneralodas nagyon fontos,meg a fokozatos terheles-hozza szoktatas
------
mi tegnap mentunk egy 15km-t vegyes terepen es palyan,benne:hosszu bemelegites + rovid eros tempo + torna + gyorsitok + szokdeles
palyan:
600m
(1:35)400m pihenos lassu futas
200m
(27s)konnyu futas a fuvon
10 x 50m sprint valtogato
kifutas es nyujtas
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz DopeBob #2719 üzenetére
"Nike Free Run vagy hasonló elvű cipőt próbált esetleg már valaki?"
Nekem van.
Tegnap nagyon meghúztam az 5k tempót, ugyhogy ma is épp az van a lábamon a melóban. És még mindig nagyon jó benne lenni a fáradt lábamnak. Nem tudom ezt a "terápiás" hatást más is tapasztalja-e,de szerintem nem kéne a gyártónak eltitkolnia, ha ez egy fícsör[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #2721 üzenetére
en is hasznalok konnyu cipoket:
Saucony Kinvara
Saucony Shadow Genesis
Adidas Climacool Fresh Ride
Szoges palyacipo
Nike Skylon (ez mar nyugdijban van)
Puma Faas 300sajnos Freerun meg nem volt a labamon,de igen jonak tunik,mondjuk ez is erdekelne mennyire birja a talpa a palyamunkat,mert pl a Kinvara az nem birja,lejon a gumireteg a habtalprol es onnan szepen elkopik a habtalp is,ellenben a Genesis az hasonlo suly de egesz mas talppal,mondjuk kemenyebb is,de birja a strapat,elobb fog oldalt kilyukadni minthogy a talpaval gond legyen
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
szki
őstag
válasz DopeBob #2744 üzenetére
Akkor csak így tovább! A fokozatosság a lényeg!
Én meg ma dombon edzettem. 5x egymásután 500 méter fel lendületesen egy meredek dombon, aztán lefele meg lazán. Ez jobban tetszik, mint a résztávozás. Nagyon élveztem a hűs erdőben! De a napon nagyon izzadtam, amíg eljutottam az erdőbe és vissza. Futáskor elég nehéz a hőháztartásomat megfelelő szinten tartanom, mert 86 kilót mozgatok.
A jövő hétvégi 25 km-es versenyen 12-13 C fok lenne nekem az ideális.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #2802 üzenetére
bravo...megertem h nagyon erdekes meregetni a tempot,de csak lazan,lesz meg ido eleget meregetni,nyugodtan csinald csak az elso par honapot erzes alapjan es inkabb maradjon benned boven,meglasd jobban jossz ki,mintha teljes erobol tolnad (lesz ido amikor majd ugy kell,ha tetszik ha nem )
Goool-naak tisztelettel a kovetkezo felmerot kinalom a palyan: rendes bemlegites,kis tempo es gyorsitok,rapihenes es 4db 300m koztuk a piheno 100m lassu futas a celidok 52mp,51mp,50mp es max (boven 50ala) kifutas es nyujtas....majd kerem a beszamolot,ja es merj pulzust az utolso 300utan rogton(csak gyors merest 10mp alatt mennyit dobban) majd 1 perc allopiheno utan ismet egy gyors csekkolas...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz DopeBob #2909 üzenetére
Én komolyabban februárban álltam neki,de egyáltalán is kb októberben tavaly kezdtem el a futást újra. A komolyabban azt jelenti, hogy egész szép sikerrel tartottam a heti 5 edzést, azóta sajnos inkább 3-4 lett belőle
De így júliusban, vagy talán augusztusban futottam félmaratont. Előtte is rendszeresen futottam 10-17 kilométereket, ugyhogy simán lehetséges a félmaraton is tavasszal,de a 10-15km az lazán"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #3051 üzenetére
Elmondom en hogy lesz...a szobaban dinamikusan bemelegitesz (dinamikus nyujtasok,kis torna) felkapod a szel/esodzsekit es barmelyik cipot,esetleg egy baseball micit...ennyi megallas nelkul lefutod,otthon letusolsz es utana nyujtasz le megint szobaban...nem mersz semmit,csak lefutod az edzest,ahol tempot kell futni ott lefutod erzesbol (ugyis erzed a sajat pulzusod,merni se kell) ha szembefuj a szel akkor AZT megkoszonod,mert kulon nehezit es az nagyon sokat fejleszt az emberen,ha teljesen atazol es nehezebb vagy AZT is halasan veszed mert amikor majd szep ido lesz az a nehezitett edzes vizesen sokat segit az erosebb iramnal...az oreg BOwerman mondta anno:
Nincs rossz ido,csak puhany emberek[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #3053 üzenetére
egyik opcio ha megvarod hogy elalljon (mint ahogy epp most felenk is alabbhagyott) es betonon lefutod ahol alig nedves,a seta resznel lassu kocogassal mesz akkor nem fazol meg
---
viszont ha pont tolem azt varod,hogy majd megnyugszik a lelkiismereted es tamogatlak egy edzes atugrasara par csepp eso miatt,pont en aki lazasan is kimegy ha nem mas atmozgatni,meg alig lehet bent tartani begyulladt achillesszel...nos akkor nem fogom azt mondani hogy ugord at az edzest[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz DopeBob #3062 üzenetére
jónak tűnik, ilyesmi volt nekem is, csak pleomax (samsung márkája). ez úgy látom nem agybadugós csak sima, nekem agybadugós kéne, jobban szól meg nekem kényelmesebb, persze lényegében mindegy hogy szól, nem az a lényeg futás közben. viszont kizárja a külső hangokat ami nem biztos hogy jó, veszélyes.
Polacheck: jó, de drága, az enyém valami 2k volt. ha 2 évente veszek egyet akkor is 6 évig bírja ennyiért
Nyugdíjas: [link] ez volt nekem, pleomax pep 740
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #3073 üzenetére
Gool- szep munka,de idővel fel kell növelni a futást hosszabbakra!
---
jeges fürdő,jegeles,nyújtás,masszázs..ezek tudnak segíteni (de ne engedd h állandóan feszültségben legyen mert az nem jó!)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #3148 üzenetére
Akkor kell atvaltanod,amikor a bemelegito alatt mar nem melegszik be a labad a rovidben...en meg rovidben vagyok,de delben edzek altalaban,este lehet faznek mar,viszont felmelegedest mond tehat lesz ez meg az iden rovidgatyas
Ez az izuletek serulnek,azert nem mindenkinel van igy,lehet altalanosan ugy van,de nekem volt futotarsam aki telen hoban is rovidben futott (alul,felul 2 reteg egy rovid + egy hosszu) es nem lett semmi gondja - mar nem fut 15 eve,de igy 36 evesen sem fajnak az izuletek.
Ugye a padlofutesre meg azt mondjak ertagulast es reumat is okozhat,szoval biztos a legjobb valami aranykozeput!
Varjuk a folyamatos 5km-ed
-
Perillustris
senior tag
Szerintem hallgass a szervezetedre, mert az úgyis jelzi, ha túl-, vagy alulöltöztél. Persze olyankor már kevesen mennek vissza átöltözni, én sem, de legközelebb már elkerülheted az ilyen eseteket. Ma sajnos én is elmértem, az aláöltözet és hosszú ujjú technikai póló közé felvett rövid ujjú póló nem kellett volna.
10 fok alatt azonban - érzés ide vagy oda - szerintem mindenképpen érdemes jobban felöltözni (hosszú nadrág és póló).
Perillustris
-
szki
őstag
Az öltözet mindenkinek más. Nálam 10 C fok a határ, azaz addig még jó egy rövid naci, és egy vékony rövid póló. Persze én nem vagyok fázós 39 évesen az ízületeim rendben vannak, pedig órákat szoktam fagyban bicajozni, futni (megfelelő öltözékben). Nem fáj semmim, és az ízületeim mozgástartománya is teljesen jó. Persze gondolom a napi torna, és a táplálkozás is sokat számít.
Számomra elképesztő, hogy sok velem egykorú már millió gyógyszert szed, és még lehajolni is nehezére esik. Persze mindig eszembe jut a következő mondás: "A rendszeres sportolástól valószínűleg nem fogunk tovább élni, de egészségesebben fogunk meghalni." -
-
szki
őstag
válasz DopeBob #3218 üzenetére
Ha edzésen 5:30-6:00-ás tempót tudsz futni, akkor a háziversenyeden ennél többet kell kiadnod magadból! Tudom, hogy mostanában nem futottál le 5 km-t egyben. De az edzés lényege az, hogy több apró részletből teszed össze az egészet. Edzésen nem kell egyszerre hosszút, gyorsan, és ügyesen is futni. De az edzéseken mégis ezeket gyakoroltad, és versenyen összeáll egy egésszé!
Szóval vasárnapra csak bátran megcélozni a 30 percen belüli 5k-t! Aztán utána nem lehet más cél, mint a 10k, illetve az 1 óra folyamatos futás elérése. Aztán a gyorsítás -
stvnppp
senior tag
válasz DopeBob #3225 üzenetére
A napsütés tényleg jót tud tenni, sikerült úgy ellazulnom és lemenni alfába, hogy akkorát estem egy kő miatt, mint Felix Baumgartner...
De esni még tudok, nem lett semmi bajom, seggel tompítottam, úgyhogy ültem egy percet, és utána vidáman teljesítettem a kitűzött célt. -
szki
őstag
válasz DopeBob #3225 üzenetére
Na látod! Jó tempót futottál (5:35)! Ma én ennél lassabban futottam
Vasárnapig még ki tudod pihenni a magad. Pulzus meg passz, mert mindenkinek egyedi. Edzéssel majd szépen lehet egyre magasabb tartományokban, és egyre hosszabb ideig komfortosan futni.
Én havonta 1x futok 5 km versenytempót, és ha mindent beleadok, akkor legalább 190-es az átlagpulzusom ezen a távon. Nem edzek ilyen rövid távra. De annak örülök, hogy az okos számolótábla alapján kiadott pulzusértékekkel tudom futni az egyes távokat. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz DopeBob #3248 üzenetére
Jaja, csiszolgasd ezt, meg fusd meg az 5km-t időnként. Én is ugyanezt csináltam a 10km-es tervvel az első félmaratonig. Most valami félmaratoni tervet kellene találnom, amit csinálgathatnék, hogy jövőre már futhassak egy pár felest, aztán utána rámegyek a "nagyra"...
Ennyi edzéssel nagyon szép idő Látszik, hogy mennyit számit az edzésterv. Amikor én elkezdtem, akkor csak úgy összevissza futkároztam, és sokáig nem is tudtam megfutni 5km-t.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #3343 üzenetére
Egy bizonyos tempot/utazosebesseget 2 oldalrol lehet megkozeliteni: fentrol azaz ahogy most tervezed,jo sok kilometer de altalaban lassubbak a temposebessegnel es idovel gyorsul magatol (ezt ugy vettem eszre csak 4perc/km-ig lehet igy lenyomni utana muszaj mas munka is)
lentrol azaz a tempotol gyorsabb resztavokkal es rovid tempokkal,kevesebb kilometert futva de minosegireEn most a tanitvannyal egy hibrid munkat vegeztetek lassabban epiti fel,de szeles alapon fokent minosegi muka,de heti 75-80km szoval van ott hosszu futas is boven.3 nap viszont minosegi.Igy halad legjobban,nem a leggyorsabban de nem is fog kiegeni 1-2 szezon alatt.A PB-k lassabban jonnek,de 5%-os kulonbseggel meg tudja futni szinte egesz nyaron oket,ami azt mutatja hogy lassu de massziv alapon allnak.
-
tomcica
Topikgazda
válasz DopeBob #3360 üzenetére
egyezem LLam-al,tul surun nezzuk a tempo gyorsasagat szamokban kifejezve,kozben meg minden heten valtozik a szervezeted allapota,van amikor pihentebb,van amikor faradtabb,van amikor jol megy,maskor ugyanazzal a tempoval kuszkodsz,szoval ha ez az iram esik jol,akkor azokon az edzeseken amikor joleso kilometereket kell futni pont idealis (ez nem jelenti azt,hogy minden edzesen joleso kilometereket kell futni,van amikor versenytempot kell,van amikor rovid eleseket,van amikor hosszabbat es meg lassabbat,szoval valtozatos a futok elete )
-
mate317
tag
válasz DopeBob #3360 üzenetére
Ahogy jólesik, nem hajt az edző Én szerintem ott hibáztam, hogy próbáltam kipréselni magamból a maximumot, fél éve minden futáson egyéni csúcsot akartam dönteni, szerintem most emiatt fáj mindenem combtól lefele. Ezen a héten alapjáratra vettem a fordulatszámot, 3-4 km-eket kocogok 6 perces tempóban, és szerintem több értelme lesz ennek, mint a hajtásnak. Előnyei: 1. kevesebb sérülés, túlerőltetés, fájás 2. közben van idő élvezni a mozgást Hátrányai: az egónak rossz, hogy nem én leszek a helyi gebrselassie. A hajtósnál pont fordítva vannak az előnyök-hátrányok. Majd ha a lábaim hozzászoknak fokozatosan a futáshoz, jöhetnek újra a kemény edzések, meg az egyéni csúcsok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Jövedelem
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest