Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Intruder2k5 #8447 üzenetére
Köszönöm!
A lényeg, hogy ne legyen valamilyen váratlan, egyedi trükk benne.
Illetve, hogy mik a tapasztalatok -- vajon mennyire hajlamos elmászni a szelephézag, illetve, hogy ki tudom-e okoskodni a szelepfedél leszedése nélkül, hogy kell-e állítani. (Kompressziót tudok mérni.)
Köszönettel: MaCS
-
válasz
MaCS_70 #8444 üzenetére
A szelepfedél leszedése és a szelepek beállítása általában semmilyen motoron se túl bonyolult, hisz az van legfelül, így nem kell nagyon szétszedni hozzá a motort. Csak ugye előtte tudd meg a gyári értékeket, és legyen tartalék fedéltömítésed is. Mint minden máshoz, YT-on ehhez is találsz segítséget.
-
-
válasz
Intruder2k5 #8443 üzenetére
A minap egy külföldi listán azt olvastam, hogy főleg B&S motorok esetén a szelepházagra érdemes odafigyelni.
Bevallom, én még sosem néztem rá.
Ez házilag mennyire macerás? (A Kispolcskimpn anno gind nélkül megoldottam.)
Köszönettel: MaCS
-
Ha nem valami hibás darabot fogsz ki, akkor nincs nagy szervizigénye. Mondjuk olajcsere néha nem árt, teszem azt évente egyszer, illetve én néha ki szoktam venni a levegőszűrőt, és kifújom kompresszorral. Ezen kívül szezon végén ki szoktam takarítani alulról is jobban, de ezt ugyanúgy meg kell csinálni egy akkus/elektromos gépen is. Ja és még annyi, hogy télen ki szoktam vinni két alkalommal a fűnyírót, kapálógépet, fűkaszát és a láncfűrészt is, és megjáratom mindet egy negyed órát, húsz percet, meg utántöltöm friss benzinnel, hogy ne rakódjon le benne az üzemanyag adalék. Nagyjából ennyi volt a harmadik éve használt LIDL-s Parkside gépem karbantartása. Épp ma is lenyírtam vele az udvarban a gazt...
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Elektromos, főleg akkus fűnyíró vásárlásban gondolkodom, a terület 590m2. Melyik márkát érdemes nézni, ami nem hullik szét pár év alatt és megvan max 60-70k-ból? A terep sík, nincsenek fák, meg akadály. A fű itt-ott már 20-25 cm
-
dorika87
őstag
Köszönöm a gyors választ. Pont ezeket a Makitákat találtam én is meg Árukeresőben, de ezek szerint akkor tényleg ajánlott.
Pannon Turfgrass "garden" típusú gyepszőnyeget tett le a kertész, és 3 hét múlva javasolja az első nyírást. Jelenleg napi 4szer megy az öntöző rendszer 4 óránként 15 percet. Egybefüggő a terület, és kanyar illetve egy kis ív van csak benne. Így abban reménykedünk, hogy egy töltéssel talán le is tudjuk majd nyírni, ha nem hagyjuk meg nagyra a füvet. -
den89
tag
válasz
dorika87 #8435 üzenetére
Szia!
Parkside akkus azt hiszem egy évben csak egyszer szokott lenni a Lidl-ben, vagy max 2x, és most épp nem hiszem, hogy van. Mivel nektek sürgősen kell, inkább a Makita. De én egyébként is azt vennék, akkus technológiában az egyik legjobb. Egyébként jó döntés az akkus ilyen kicsi területre. Játékszer, jó értelemben véve.
Makita DLM330Z plusz tetszőleges akkut válasszatok hozzá. De itt van akkuval együtt is Makita DLM330SM . Ez 18V 4Ah akkuval van, szerintem kényelmesen végigértek a 90m-en. Azért, ha sűrű, jó minőségű lesz a gyep, nagyon nagyra ne hagyjátok, mert azzal tud egy kicsit szenvedni egy akkus fűnyíró, és akkor lehet kicsit sietősre is kell venni a figurát, hogy végigérjetek.
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Tegnap rakták le a gyepszőnyegünket, és hamarosan esedékes lesz a fűnyíró vásárlás.
90 m2 kb. a füves terület, és elsősorban akkus gépben gondolkodunk, kb. 100ezer forintig. (Többen ajánlották a Makitát, de hallottuk, hogy a Lidl-s Parkside gépek is jók.)
Férjem is és én is szeretnék füvet nyírni, tehát olyan gépet szeretnénk, amivel nőként is egyszerűen boldogulok.
Milyen gépet ajánlotok? Köszönöm! -
flash-
veterán
Milyen mulcsozó fűnyírót vegyek?
Kb 40cm vagasszelesseg eleg lenne.
Sok a bokor, kamyar, virag, meg minden de inkább legyen vezetekes es olcsóbb mint draga es akksis...
80e korul van valami ami ajanlott lenne? Heti fél ora mukodeshez kene kb.. -
norrberth
addikt
Sziasztok
Nyáron elég sokat kell vágjak gazt...
És állandóan begyűjti magába, és megkell álljak kitakarítani.
Hiába tolja ki oldalt, és hátul is, oda is berakódik pár tolás után.Jelenleg ilyen gyűjtős kés van rajta gyárilag [link]
Ha esetleg kést cserélnék.
Van olyan hogy mulcsuzó [link]
És sima [link]Elképzelhető hogy utolsó kettő jobb lenne?
Ne gyűjtse magába fele.Másik
Szíjat mikor ajánlott cserélni?
1-2 fokozaton alig megy, de 3-4 még simán jó.
El van nyúlva, de ahogy fentebb állítom.
Úgy látom ráfeszít. -
KilgoreTrout
senior tag
Nem tudom, de az anyaghasználat jobb minőségű, mint az (akciósan) hasonló árú noname vezetékes nyírómé. Maximum a motor élettartama lehet problémás, minden más téren előrelépés a vezetékeshez képest. Lidl-ben 36k volt az ára, szóval ahhoz képest is jelentős a kedvezmény.
Amúgy kézi hengerkésessel nyírok, amellé tökéletes.
-
-
a2d2
addikt
válasz
KilgoreTrout #8428 üzenetére
Nem úgy volt hogy az A széria az eredeti beetető széria, a B pedig a későbbi olcsósított koppintása?
-
KilgoreTrout
senior tag
Ha esetleg útba esik, a Premier Outlet Centerben lévő Parkside outletben ma délelőtt volt egy csomó ilyen Parkside gép 19.900-ért.
Nem ezért mentem, de vettem egyet, ennyiért nem akartam ott hagyni.
A kerítésem és az út között viszonylag nagy a távolság, ezen a ~150m2-en próbáltam. Simán lenyírta szépen, pedig vannak vastagabb ágak is (amiben az egyébként használt, kézi hengerkéses folyamatosan elakad).
Ha van Parkside akkud, akkor szerintem eléggé Best Buy. (Megy 2Ah-s akksival is, nem muszáj hozzá a 4Ah.)
Szerk: Nem is az A1, hanem a B2 típus, ami ugyanígy néz ki, csak újabb.
-
sunya84
csendes tag
Sziasztok!
200m2-es területre keresek fűnyírót.
Eddig egy noname 1500w-os elektromosat használtam, ami megadta magát.
Kb 50-100k közötti összeget szánnék rá, jó az elektromos is, de ha van benzines vagy akksis gép, ami ajánlott az is szóba jöhet!
Egy fontos szempont, hogy lehetőleg a gyűjtőkosár ne a legkisebb legyen!
Milyen márkát/típust tudok ajánlani, ami tartós és bevált?Köszi!
-
den89
tag
Én hétvégén fogok nyírni kb 2,5-3 hónap után.
Mondjuk még az sem biztos, hogy a 60-70 mm esőtől annyira meg fog indulni, hogy nyírni kelljen most hétvégén. De azért már szépen el kezdett kizöldülni. 1-2x végigmentem ezalatt az idő alatt az akksis szegélynyíróval, ahol nőtt egy kis gaz, vagy ahol árnyékosabb/több vizet kapó rész volt és fűszerű valami is nőtt hébe-hóba. De ennyi. Durva... egybefüggően 3 nagyon max 4 hét szokott lenni nyaranta, amíg nem nyírom, most kb 12 hét.
-
10 hét után újra fűnyírás... mondjuk most se volt nagyon mit nyírni, csak a vastagszárú dzsuva miatt vettem elő, meg mert esős időt jósolnak, és ne nőjön ez a vastagszárú dzsuva. De fű az nem sok volt.
-
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Elektromos fűnyírót szeretnék (eddig is konnektoros volt) kb. 350-400nm fű nyírására, a terep egyenes azonban a fű nagyon sűrű, kevés az akadály, illetve fontos, hogy könnyű legyen, mert ha nem érek oda a párom szokta nyírni a füvet.
Eddig 2db Parkside gépet nyírtam ki, először még cserélték, utána garancia lejáratot követő 2. hónapban ment tönkreKicsit utána érdeklődtem a témának, és mindenki azt javasolta, hogy direkt hajtású fűnyírót nézzek mert azok fogják bírni a terhelést. Létszik ilyen? Bármilyen jobban kinéző típusnak utána járva mind szíjas volt...
Gondolkodtam még akkusban is, de mivel nagyon sűrű a fű, ezt kizártam (az 1700W Parkside is szenvedett vele, ha csúsztam 1-2 napot a nyírással).Tudtok valamit ajánlani? Árban 100-120e Ft-ig mennék el max.
-
vasimnbt
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Mindenkinek köszönöm a segítséget.Újra visszaszereltem a karburátort és a kipufogó részt.Vásároltam egy új gyújtógyertyát,mindent a helyére tettem. Egy húzásra indult.
Mégegyszer köszönöm a segítséget! -
kavalkád
senior tag
válasz
vasimnbt #8414 üzenetére
ha benne van a gyertya akkor kézzel a kést lassan forgatva sem fordul át?
ezen kívül nincs több ötletem sajna ...
majd azért írd meg mi volt a gond, ha sikerül rájönni.hzsolee: erre gondoltam én is, de megnéztem és ebbe a típusba hosszú menetű gyertya kell. plussz a kérdező sem írta, hogy sérülést látna rajta, vagy, hogy cserélt volna gyertyát mostanság.
-
vasimnbt
tag
válasz
vasimnbt #8413 üzenetére
Üdvözlet!
Leszereltem a kipufogó rendszert,kiszereltem a karburátort,levettem a szelepdeknit,megnéztem a szelepeket.Ott szerintem minden rendben.Ha kiveszem a gyertyát,könnyedén,minden ellenállás nélkül elforog a tengely,s még a behúzó karral is könnyedén forog.De he visszateszem a gyertyàt,akkor ha be akarom rántani,nagy erővel vissza ránt.....Szóval? -
kavalkád
senior tag
válasz
vasimnbt #8411 üzenetére
meg kellene nézni, hogy a szelepek nyitnak-e, bár ha nem nyitnak akkor is körbe kellene tudnod forgatni csak épp lassan és nehezebben, a kompressziónak a dugattyú gyűrűknél el kellene szöknie.
még azt nézheted meg, hogyha leveszed a légszűrőt akkor átforgatható-e, illentve, hogy a kipufogó nem tömődött-e el. -
vasimnbt
tag
-
vasimnbt
tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni.Scheppach MS 225 típusú 4 sz 1-ben benzines fűnyírom berántása /indítása/ közben elszakadt a kötél.Annyit megtudtam csinálni,hogy újra helyére tettem a behúzó kötelet.Újra akartam berántani,de valami hatalmas ellen erővel úgy vissza rántott,hogy majdnem elestem,természetesen a kötél végén a fogókar újra elszakadt.
Mi történhetett? Egy kis előzmény korábban az volt,hogy berántás után nehezen pörgött fel a motor,de akkor még működött.
Köszönettel,ha valaki tudna segíteni. -
jokerone
tag
válasz
jokerone #8353 üzenetére
Oleo G48 TK Allroad Plus 4 munka közben: "végre" kipróbáltam egy olyan kertben is, ahova 2-3 havonta szoktak hívni füvet nyírni. Itt azért már hallani lehetett max gázon is, hogy nem szereti ezt a fűméretet, de a fulladástól még messze volt. Sok időt megspórolt nekem, mert ezt a területet fűkaszával 2x ennyi ideig nyírom
Néhol 2-3x áthúztam és sokkal szebb is lett, mint a régi fűkaszás nyírás.
[kép]
[kép] -
soldi3r
veterán
A Kawasaki motoros Honda Mio fukaszakkal van valakinek tapasztalata?
-
balinthun
tag
Sziasztok,
Akksis fűkaszát/szegélynyírót keresnék a ház előtti vízelvezető árok, és azon helyek nyírására ahova nem fér be a tologatós (e.g. bokrok közötti rész). Max 75-100 kHUF-t szánnék rá.
Mit tudnátok ajánlani?
-
gabe_
őstag
Megcsináltam a fűnyíróm karbantartását, már nagyon időszerű volt.
[link]
[link]
Schter márkájú a gép, valami kínai 99 köbcentis motorja van, pöccre indul a mai napig, igaz, csak 100-as benzinnel használom. A hibalista 6 év alatt, mindössze egy berántószerkezet amit gariban cseréltek, valamint egy új kést kellett vennem hozzá, ami az én hibám volt, rátoltam egy vascsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest