Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz jbnd-007 #4851 üzenetére
Köszi a leírást! Akkor kb ugyanannyit bír egy töltéssel, mint a szüleim MTD LM 40-e. Azért jó tudni. Mondjuk nem meglepetés, mert az akkukapacitás ugyanaz. Annyi, hogy a Parkside 2db 20V 4Ah akkuval megy, az MTD egy darab 40V 4Ah-val.
Kellemes munkát a fűnyíróval, gyerekjáték a kábeleshez, de főleg a benzineshez képest. Gondolom ezzel egyetértesz. -
tm5
tag
válasz jbnd-007 #4850 üzenetére
Ma én is kipróbáltam 1 garnitúra akksival (addig élt a töltőm).
Kb. ennyit sikerült nekem is levágnom. Nekem is tetszik a cucc, de a régi benzines után, nagyon játékszer feelingje van és óvatosan merem csak tologatni.
Ami érdekes volt, hogy a fűnyírón még világított a narancs led amikor abbahagytam, de amikor megnéztem magán az akksin a töltöttséget, ott már csak a piros égett. -
Land
veterán
Üdv!
27.000 Ft-ig elektromos fűnyírók között van best buy vétel? Már kb 3 fűnyíró van otthon hulla állapotban és kellene egy új. 1000 nm-es a telek, de ezen van a ház, kert, fák, bokrok, tehát kb 700 nm lehet az a rész, amit le kell nyírni. A mostani fűnyírót pihentetni kell, mert nem bírja. Mit kell nézni a fűnyíróknál? A Wattot? Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
dellfanboy
őstag
van egy brigston motoros mtd funyirom, eleg regi. viszont sajnos a beranto zsinor elszakadt, lehet csak zsinort cserelni? vagy az egesz beranto szerkezetet cserelnem kell?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
erzol
őstag
válasz dellfanboy #4857 üzenetére
Méterre kapható gazdaboltban.
Kb 10 perc kicserélni. -
Land
veterán
Esetleg egy Agrimotor KK4216 jó lenne? Itt a topicban volt, aki 30k Ft-ig ezt ajánlotta.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
qdak
addikt
Sziasztok, hozzám került egy "briggs & stratton 625e" [link]
Néztem "Synthetic SAE 5W-30" olaj kell bele
Viszont az üzemanyag sapkán "E85" található olvasva azt találtam "minimum of 87 octane" most akkor mit öntsek bele ?
Jó a sima "95-ös"?Amúgy a gáz rész be volt ragadva, WD40 segített, most már szépen jár, ez automata lehetett, vagy hogy működhet, mert teljesen zárt állapotban van a légszűrőnél, ha nem csalok rajta
Szikra van, üzemanyagot, lecseréltem (95), de nem indul.
Ja és valami kegyetlen büdös üzemanyag volt benne.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
prannk
őstag
Üdv.
Milyen benzines fűnyírót ajánlatok?
1000nm telek.
Nem kell önjárós.
Általános fűnyíráshoz kell.
Pénz az nincs sok 50-70 körul -
dik
őstag
Helló!
Olyan kérdésem lenne esetleg valaki nem tudja milyen adapterrel voltak kiadva a Honda gcv 160 motorok(kép vagy bármi jó lenne tudjam milyet keressek mert nem nagyon értek ezekhez)? Kaptam egy ilyen motort rota adapterrel, de az már van így keresnem kell egy fűnyíró adaptert hozzá. Esetleg valaki olyan helyet is tudna ahol be is tudnám szerezni?
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Steady74
addikt
válasz Thocy a ZAGY #4845 üzenetére
Harmadik használat utána is ugyan az a helyzet (mondjuk miért is változna), kb 3 marék vágott fű tapad be. Kicsit idegesítő, kézzel kell kiszedni, mert ha nem, míg a helyére tolom, a fele kipotyog. Amúgy részemről egy ajánlás ennek az olcsó eszköznek a kisebb hibái ellenére is, amit az ára kárpótol.
-
stickermajom
addikt
Damilra van valami bevált tippetek? Péntek este jutott eszembe hogy kell, Auchanban vettem 2,4-es alumíniumos négyszögletűt, csodásan vitte a gazt, de másfél óra alatt elhasználtam 30 métert belőle. Volt még nálam 2,7-es kör alakú, az meg a nyélgázon járatott fűkaszán egyszerűen beleolvadt a damilfejbe, kézzel kellett kirángatnom.
-
F34R
nagyúr
válasz stickermajom #4872 üzenetére
De miert kell nyelgazon? egy jobb minosegu 2,7-es szerintem boven jo... Pl zold Oleao Mac.
-
Morris
Topikgazda
válasz stickermajom #4874 üzenetére
Kés nem lett volna jobb?
-
stickermajom
addikt
Nem mertem felrakni, tele van vasbeton oszloppal a terület. Régen szőlősorok voltak, 2 méterenként oszloppal másfél méter szélességben. A damil kevésbé áll bosszút a tövükben. A telek szélét késsel csináltam, öröm volt vele dolgozni. Fél 8-kor kezdtem, nyugis tempóban délután fél 1-re végeztem a ~2000m2-en, az utolsó 3-4 sor volt csak gigaszívás, mert addigra volt a legmelegebb és ott volt a legmagasabb is a gaz.
Délután a maradék oszlopmentes 1500m2 40 perc alatt megvolt a traktorral. -
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
1.000 m2-es területre keresek fűnyírót, önjárósat, gyepszőnyeghez. Viszont halvány gőzöm sincs, miket érdemes nézni még. Benzines? Akkus? Kábeles? Stb.
kb. 110.000 Ft-ig.- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz devil-k #4877 üzenetére
Szia!
1000m2-es gyepszőnyegre szerintem egyetlen jó választás a benzines. Pár házzal arrébb akksis fűnyíróval nyírja egy jóember a kb 300 m2 holland gyepét, hát nagyon megszenved vele a fűnyíró, és 4-5 naponta nyírogatja. Mert ha nagyobbra nőne, lehet nem is bírná a gép, (amúgy Husqvarna). Ráadásul neked nagy a terület, a felét se bírná ki az akksi. Kábelest meg gondolom nem kell magyarázni, hogy miért ne. Jóval macerásabb, mint a benzinessel, főleg ekkora területen. Ráadásul neked a villanyosból is nagyon erős motorral rendelkező kellene.
Én feljebb mennék minimum 130, de inkább 140-150 ezerig. Saját magadnak teszel vele jót, ha most 20-30-40 ezerrel többet rááldozol. Briggs vagy Honda motoros legyen. Minimum 46-os vágószélesség, de inkább nagyobb.
Ez a kettő pl. 130 ezer Ft körül van:
AL-KO Comfort 46.0 SP-B Plus
MTD SMART 53 SPBSMondjuk az MTD-t, mint márkát az a meglátásom, hogy nem igazán szeretik itt fórumon.
Hidd el, ekkora területhez, főleg ha gyep, kell egy normális benzines fűnyíró.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok nekem 3 jó és megbízható márkát (normális háttérrel) ami az alábbi paraméterekre kínál fűnyírót (lehet konkrét típus is persze).
- Benzines
- Minimum 51 cm vágásszélesség
- Minimum 70 literes gyűjtő
- Önjáró
- Lélektani határ 170eElőre is köszönöm!
-
lazoltan
csendes tag
Én egy Agrimotor 3816-ot használok 450nm nem túl egyenletes fűre. Ha legalább hetente lenyírom, akkor bő 1 óra alatt végzek, de ha véletlenül tovább hagyom vagy közben kedvező az időjárás és gyorsabban nő, át kell rajta menni kétszer, mert egyszerre nem viszi a kívánt magasságon.
Tavaly rámentem egy nagyobb buckára, kapott egyett a tengely, onnantól melegen nem indult el, így vennem kellett új motort, szerencsére van is hozzá minden külön.
Azóta figyelek, mert amúgy az elektromos valójában egyenletesen felületre való és már a 450nm is határeset.Szerintem az Agrimotor bestbuy, de erősen kompromisszumos.
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
félisten
"De semmit nem jo nyelgazon jaratni."
Ezzel ezért óvatosan! Mert vajon mit is jelent a "nyélgáz"? Egy csomó gépen eleve nincs is teljesítményszabályozás, tehát eleve csak egy gázállás létezik, ahol meg van, a "nyélgáz" ott is egy tartós üzemállapotra alkalmas beállítás.
Én eddig csak otthoni használatra készült fűkaszákkal dolgoztam, és nem találkoztam olyan gázkarral, amelyik alkalmas lett volna arra, hogy hosszabb ideig részterhelésen tartsa őket az ember.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz stickermajom #4887 üzenetére
Van valami határoló?
A gázkarállás / szíváskeresztmetszet aránya egyébként általában nem lineáris. (Bár igényesebb kialakítással megoldható.)
Egy egyszerű megoldású gázmechanizmus esetén a 3/4-es gázkarállás akár kb. 60%-os keresztmetszetet is jelenthet.
MaCS
-
Hokunda
senior tag
Üdv
Második fűnyírónak szeretnék egy újabb Hechtet - nekem az első bevált a márkából de az komolyabb összegű - viszont ez csak a nyaralóhoz kellene így nem fordítanék rá akkora összeget.
Akinek esetleg van tapasztalata a linkelt modellekkel írhatna 1-2 sort. Szóval a Hecht 5511-ről lenne szó. Ez létezik a gondolom kínai noname OHV motorral 80-ért meg 100-ért Briggs motorral szerelve. Nem a 20 ezer forint a lényeg, hanem az, hogy az olcsóbb verzió majd 1 LE-vel erősebb, ennyit számítana a motorgyártó vagy a nyomatéka lehet nagyobb utóbbinak? (a 80-asról nem találtam nyomaték adatot)
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Max. 25.000 Ft-ért keresek új, elektromos fűnyírót. Van esetleg valami tuti vétel most? Alapvetően nem rendelni akarom, főleg Praktiker és társai játszanak. Köszönök előre is minden tippet. -
t256
őstag
válasz IMIIKE1998 #4892 üzenetére
A Budakeszi Aldiban hétvégén láttam elektromos fűnyírót 19900 HUF-ért.
Egyébként OBI-ban egy tizessel drágábban indulnak a vállalható elektromos fűnyírók.[ Szerkesztve ]
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Akkus szegélynyírót vennék. Amit kinéztem, az a Makita DUR181RF.
Rendben van ez a gép? -
félisten
válasz IMIIKE1998 #4892 üzenetére
A Praktikertől is tudsz rendelni, aztán átveszed az áruházban.
Magánszemélyként szerintem őrültség nem élni ezzel a lehetőséggel, ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban -- amint ugye nem vagy az.
MaCS
-
goldnarmz
aktív tag
Bejáratás után tövig kell húzni a gázt, mert úgy van hűtése a 2 ütemű motoroknak.
Időnként az egyik szomszédban valami kontár "ravaszolgat" egész nap, mire lenyírja a dzsindzsát a telkén. Még hallgatni is rossz... Full gázon fele annyi idő alatt végezne. Dehát hagy csinálja, ha neki úgy jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest