- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
vizimento #2682 üzenetére
Lehetséges, hogy még jobban meg kellene tisztítani a fúvókát a karburátornál, esetleg a levegő szűrőt átnézni, nem-e nagyon koszos. Azt nem tudom, hogy szivacsos vagy a hagyományos szűrő van benne, mert szivacsosnál olajozottnak kell lennie.
Más ötletem nem igazán van, esetleg szerelő. -
marcusa
addikt
Sziasztok Srácok!
Van egy Mcculloch B43Bt fűkaszám, nagyon elégedett vagyok vele, jól fogyaszt, könnyen indul és le tudom vele vágni az egész 2000m2-es telken a füvet és a gazt. Viszont most hogy idén először elővettem azt vettem észre, hogy kb 1 órányi vágás után alapjáraton is forgatja a damilfejet. Hidegen nem, csak ha jól bemelegedett. Ez azt jelenti hogy meghibásodott? Még garanciális júliusig...
Köszi a segítséget! -
oxalisz
tag
Köszönöm a választ.
Időközben találtam a közelemben egy hivatalos HONDA - Husqvarna kerti gép kereskedőt. A jövő héten felkeresem. Nála a listaár 108 eFt. Amin meghökkentem, az az, hogy csak a motor 72 - 73 eFt egy HONDA kereskedésben. Ez a gép vagy nagyon jó vétel, vagy a többi része gagyi. (Ennek ellent mond, hogy a MPG 46 a HONDA kínálatában van. Az a kínálat pedig nem gagyi, 10 - 20 év használatra szánják a gépeiket.) -
MonRo
tag
válasz
oxalisz #2686 üzenetére
Még most nem kell vágnom, csak megvettem, hogy le ne csússzak az akcióról. Amint lesz rá lehetőségem (máshol tárolom addig) megírom mekkora. Így ránézésre akkora mint más olyan gépé, amelyeknek mind a 4 kereke egyforma. Különben a profi kategóriánál nem láttam azt a "fícsört", hogy baromi nagy a hátsó kerék. Pl.: Viking/Stihl.
-
oxalisz
tag
Felkeltette az érdeklődésemet az általad "felfedezett" HONDA-MTG46. Viszont nem találok gépkönyvet a hálón.(Vagy nem vagyok elég ügyes.)
Szóval érdekelne, hogy a kerekek átmérője mekkora? (Egyenetlen kb. 600 m2 talajon, minden féle "füvet" kell vágnom, és a kis átmérő hátrány lenne.)
Ha van erről infód megköszönném, mert csábít ez a motor ennyiért. -
rekop
senior tag
Hosszas gondolkodás után végül vettem egy Husqvarna LC 347V-t. Nagyon megtetszett ez a kompozit alváz, remélem nem lesz vele probléma. Ma hoztam el, vágtam is vele egyet. Az első benyomások: brutál erős a motor, legalábbis eddig amik voltak azokhoz képest(régi B&S 3.5LE, Tecumseh 3LE). Az korábbi is 47cm-es volt, de az egész gép nagyobb, kicsit nehezebb is vele manőverezni, jó hogy nem az 53cm-est vettem az már hatalmas lett volna nekem.
A fűgyűjtőt koppanásig rakja, viszont nem látni kívülről hogy meddig van. Ez ugye több sebességes, a maximális fokozaton szinte rohanni kell utána, annyira gyors.
Így hirtelen ennyi, remélem nem bánom meg, hogy ezt választottam. -
boogie84
veterán
Sziasztok,
adott egy MTD 42 (ThorX35 OHV) fűnyíró, olajat kellene bennem cserélni,illetve feltölteni. Olyan balf... voltam,hogy előző évben nem néztem a szintet (láttam h néha kékes volt a füst,de úgy véltem sok olajat nem fogyaszthat...), persze kevés volt, és az idei első vágást sikeresen kevés olajjal csináltam.
Mol dynamic garden 4t 10w30-at vennék bele, ha jól tudom az a gyári olaj. Nem lőhetek mellé vele. Ehhez kérnék megerősítést.
Illetve ha késő az olajcsere akkor megúszom vajon gyűrű cserével?
Egyébként én meg vagyok elégedve a kis fűnyíróval,pöccre indul. Bízom benne, hogy még nem késtem nagyot az olajjal.
Előre is köszi a segítséget!
-
uszid94
tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek tanácsot kérni ki milyen fűnyírót ajánl? Kinek mi jött be? Melyik a legmegbízhatóbb gép? A keret max 80 ezer ft. Benzines! Vágási terület 700 nm2. Ha lehetséges akkor fűgyüjtős és oldalkidobós legyen (Ha csak oldalkidobós az se vészes). A kerületünkbe Home centernél van egy Güde Big Wheeler nevezetű bolt, ahol ezt a márkát forgalmazzák valaki hallott valamit róla? Valójában bármit meghallgatok nem vagyok semelyik cég mellett elkötelezve. Interneten valamelyik oldal az Mtd ajanlja ismerős Al ko t, mert Hogy olcsó hozzá az alkatrész és van is belőle. Roppant hálás lennék érte ha tudna valaki segíteni! Válaszát előre is köszönöm szépen! -
vizimento
senior tag
válasz
Sz_Imre #2680 üzenetére
köszi, igen, én is a karburátortisztításnál kötöttem ki a keresgélés/olvasgatás után. Ezt ma meg is tettem.
Jobb lett, jár a motor, használható, de a járása nem egyenletes. "Hullámzik". Felpörög-visszább esik, felpörög-visszább esik. Ezt mi okozhatja?
Gyertyacsere is megvolt, nem változott semmi. -
MonRo
tag
Nem Honda, de még is. A hivatalos Honda forgalmazón keresztül árulják, Honda garanciával. MTD a háza, a dobozon természetesen Nemesvámos volt a feladó.
Igen, vettem egy ilyet. Majd elválik. 106 ezerért nem sok ezzel a motorral. Bármilyen variációban (márkában) min. 150 ezer egy GCV160-as motor.
Annyira fos nem lehet, ha a Hondán keresztül értékesítik, nagyon rossz minőséghez nem adná a nevét szerintem. Meg állítólag ez lesz a 4. év, hogy forgalmazzák, eddig jók a visszajelzések.
Kis pénz, nagy szerencse... -
Sz_Imre
senior tag
válasz
vizimento #2677 üzenetére
Valoszínűleg csak a karburátor van eldugulva, javítani így lehet (video) (igaz ez mtd, de elmélet ugyanaz).
-
törölt tag
Hello,
Az lenne a kérdésem, hogy a felsorolt fűkaszák közül melyik éri meg a legjobban? 50.000 ft az amit rá tudok költeni ezeket néztem ki ezek közül kellene a legjobb. Ha van olcsóbb az sem baj. 1100m2 területre lenne használva 2-3 hetente. Nem ipari használatra lenne. köszönöm a válaszokat.
- AL-KO BC 4125 II S Comfort (112941)
- Einhell GH-BC 43 AS
- AL-KO BC 4125 II Comfort (112865)
- HiKOKI (Hitachi) CG23ECP(S) -
vizimento
senior tag
válasz
vizimento #2677 üzenetére
Megoldáskeresés közben még egy videót is találtam róla, pontosan ezt csinálja most az enyém is:
https://www.youtube.com/watch?v=zVUdXb-GY7g -
vizimento
senior tag
Briggs 450E tipusu motorral szerelt Mcculloch fűnyíróm van. Tavaly már kezdett rosszalkodni, nem egyenletes volt a járása, hanem ingadozott.
Idén első alkalommal használnám, de csak sok "nyomkodás" után indul. akkor is felpörög, és egyből le is áll.
Van valami ötletetek mi lehet a hiba oka?
Rendeltem még korábban egy karbantartó szettet hozzá, de sikerült benéznem, nem lett jó hozzá
Légszűrő az új van benne. Olaj és benzin is friss. -
embe
nagyúr
Kis technikai segítséget kérnék:
Egy régi MTD fűnyírót akarok beüzemelni. 2 éve megvolt gyűrűzve, tavaly használtam is.
Már akkor is nehéz volt behúzni. De szó szerint. Nem az volt hogy rángatni kell, és nem indul, hanem....egyszerűen nem bírom behúzni. Sokszor olyat visszaránt, hogy az ujjaimat majd letépi.
Emlékeim szerint, régen nem ilyen volt. Cseréltem behúzó zsinórt, lehet rosszul?
Mi lehet a nyűgje?janaman01 Igen , ilyen speckójú olaj kell bele általában. De miből gondolod, hogy régi?
-
janaman01
addikt
Sziasztok most vettem egy használt briggs motoros fűnyírót (3,5 Le )kb mennyi az a kompresszió érték ami meg elfogadható? Majd cserélem az olajat ( s30 kell bele vagy mehet 10w 30? ) legszűrőt gyertyát és akkor majd rámerek
Illetve ez ugye valmi régebbi motor. Le lehet engedni alul vagy ki kell szivni az olajat?
-
-
bbalint01
csendes tag
válasz
bbalint01 #2669 üzenetére
Ezt olvastam róla a Stihl amerikai oldalán: "while it's true that the 4-MIX engine does not have the quick acceleration curve of a 2 stroke engine, it is more powerful than such an engine, as it has more torque at the lower end of the power band. A true two stroke engine doesn't have the power to run all of the attachments that a 4-MIX engine can."
Ezt meg tudja erősíteni valaki? Attól tartok hogy nem lehet csak a lóerő alapján összehasonlítani a kétfajta motort.
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Fűkasza vásárlást tervezek (tavaly is terveztem, de akkor elmaradt...)
Stihl vagy Husqvarna gépet vennék, a szíven a Stihl felé húz, de szeretnék racionális döntést hozni. Ház körüli tisztításra és az árokpartra kéne, a szegélynyíró kategóriát kicsinek találom. Amit néztem, az a FS-91 és a 135R. Utóbbi teljesítménye papíron nagyobb (1,3LE vs 1,9LE), árban szinte ugyanaz mind a kettő (139.900 vs 134.900). Előbbiben ugye a 4-mix motor van, utóbbiban meg X-torq, ami tudtommal kétütemű.A fő kérdésem, hogy a papíron jelentkező teljesítmény különbség vajon tényleg ekkora a gyakorlatban is? Van aki ismeri mindkét gépet? Mit javasoltok?
-
juhasz406
tag
Jó estét!
Tulajdonosa lettem egy Honda HRX 537-esenek. Ha van valakinek ilyen priviben tudnánk beszélni. Speed select drive hajtás van rajta olyan tekerős gombbal lehet állítani a sebességet. A feszítő bowdennal lenne kérdésem, meg hátrafele húzáskor mintha szorulna. Előre is köszi.
-
embe
nagyúr
Csak azon nem bírok napirendre térni, hogy a gyári oldalon található videón is azt írja a blokkra, hogy SOHA nem kell olajat cserélni benne, csak ellenőrizni és pótolni.
Természetesen én fogom.
Eleve vettem még egy flakonnal, az első 1-2 meló utáni cseréhez.
Olajszűrőről sem szól a fáma, de szerintem van benne valami erre a célra szóló alkalmatosság. -
embe
nagyúr
Bementem megint....aztán megvettem a HUSQVARNA LC 253S -t. Be is üzemelték. Nem akartam kérni, de ajánlotta az eladó hölgy. Meg ugye így az első flakon olajat nem kellett megvenni.
Mondta is a hölgy!!! hogy a Briggs motorba 5dl. kell, de a flakonba 6dl. van.A lényeg a szerelő beleöntötte nagy lelkesen min a 6 dl.-t. hazajöttem megnéztem. És valóban 5dl. kell bele, így le is engedtem 1dl.-t belőle. A Briggs oldala 0,47 l-t ír, tehát az 5dl.-t elfogadom.
Az igazi beüzemelés, használat most elmarad, elég viharos szél van. De inkább amiatt, hogy 1 hete volt egy kis arcműtétem, így nem akarok porozni most. -
embe
nagyúr
válasz
goldnarmz #2664 üzenetére
Megmértem, az MTD kereke kisebb rendesen.
Ha az MTD elbírt vele, akkor nem félek hogy ezeknek a jelentősen nagyobb teljesítményű gépeknek problémát okozna.
Holnap-holnapután Glamour napok, kedvezmények lesznek, igaz nem tudták megmondani mennyi. Holnap melózok, így csak holnapután tudok majd benézni a boltba. -
goldnarmz
aktív tag
Rosszul fogalmaztam. Nem dimbes-dombos, hanem göröngyös. Ott elég szívás kis kerekű fűnyíróval rohangálni, mert a sok kis gödröcskébe "beleesik" a hátsó kerék, és felakad az alja a gépnek. A 253s valóban nagy, széles masina, de ekkora területre kell is, hidd el! Amit írtam, nem hajtás szempontjából lényeges, hanem egyszerűen idegesítő, hogy kicsit meg van csavarodva a kompozit ház, ezáltal nem éri mind a 4 kerék a talajt. Ennyi pénzért már olyat adjanak, ami - ebből a szempontból - tökéletes. A légszűrőtől ne félj, és simán vághatsz vele gazt is, nem ijed meg tőle egyáltalán.
-
embe
nagyúr
válasz
goldnarmz #2662 üzenetére
Perpillanat 5-6-700 négyzetméter.
.Talán. Nem dimbes-dombos, enyhe lejtés van csak a telekben.
De tervben van, hogy a kert egy részét is ezzel vágnám, és nem fűkaszával. Ezért nem ijedek meg a nagyobb géptől.
Bár ma voltam egy üzletben, és kicsit elbizonytalanodtam a HUSQVARNA LC 253S láttán, elég nagy. Minőségi gép benyomását keltette.
Az hogy nem éri mind a 4 kerék a talajt, az a hajtás szempontjából lényeges?
De legalább jövő biztosabb. Nem tudom mennyire fogja enni a papír levegőszűrőt, mert nagy részben nem fő hanem minden más amit nyírok majd vele.Jelenleg egy MTD 395-ös van, ezt tervezem lecserélni.
-
goldnarmz
aktív tag
A 253s-nél azt ellenőrizd le, hogy teljesen vízszintes részen (pl. a bolt padlója) mind a 4 kerék éri-e a földet. Nem szabad, hogy elforogjanak (általában a bal első szokott). Ha nem, addig bontogassák a dobozokat, amíg találsz egy olyat, ami megfelel. Nagyszerű dolog ez a kompozit (nem műanyag) ház, de előfordulnak vele ilyen problémák. Ha nagyon dimbes-dombos részeken fogod használni, akkor inkább nagyobb hátsó kerekű fűnyírót válassz (pl. az említett Makita - bár még mindig nem tudjuk, mekkora a vágni kívánt terület), mert ezt nem fogod szeretni.
-
embe
nagyúr
válasz
Tothgera30 #2660 üzenetére
Igen...mindkettőnk más tapasztalattal bír ezen a téren.
-
Ebből a szempontból teljesen másképp látjuk a dolgokat. Én pont műanyag asztalosat nem vennék olyan bátran. Még a 90-es évektől bő 20 éven át egy Robi 56 szolgálta a családot, amin felületi rozsdán kívül más esztétikai hibát nem lehetett észrevenni. Ezután egy bő 10 éves Partner 7053D (a képen még nem volt letakarítva) lett szolgálatba állítva, amin szintén nem lehetett észrevenni a rohadás jeleit. Pedig kapott rendesen, meggyfahajtás, bő 30cm-es fű (ahol önjáróval már fulladt). Alulról ki lett kaparva a nedves fűmaradvány, és slaggal ki lett csapatva, azóta is ugyan ezt a módszert alkalmazzuk takarításra. Tehát valószínű hogy hamarabb törnek ki alóla a kerekek, mint hogy átrohadjon. Ha pedig nagyon lehorzsolnám a vágóasztalt, kapna egy kis javítófestést, és menne tovább évekig.
-
embe
nagyúr
válasz
Tothgera30 #2658 üzenetére
Acél vágóasztaltól tartok. Korábbi elektromos, és a jelenlegi benzines is műanyag vágóasztalú. Tartok a rozsdától.
-
Akkor viszont jó irányba haladsz, mert lehet kell az 53cm széles gép. Lényegesen magasabb kategória mint az előzőleg linkelt példány. Bár a hátsó nagy kerék megkönnyítené a kertben való mozgatást. Hasonlót használunk mi is, ugyan így (mint nálad) egy Husqvarna fűkaszával kiegészítve.
Esetleg McCulloch M56-190AWFPX-et még meglesném.
-
embe
nagyúr
válasz
Tothgera30 #2656 üzenetére
Igazából nem is füves a terület, egy kis része az, de a telek nagy, nagy részét kaszálom. 6-7 évig küzdöttem kínai fűkaszával, 2 éve vettem egy Husqvarna-t, hibátlanul teszi a dolgát.
Most közben változott a dolog, valszeg egy HUSQVARNA LC 253S lesz belőle.
Holnap megnézem, milyen benyomást tesz rám megépítettség szempontjából.
A jelenlegi MTD-től mindenesetre biztos jobb.Még a motoros hátipermetezővel küzdök. Strauss - Tescos. Itt nincs alternatíva. Kínaiak, vagy a márkás gépek vastagon 100-200 felett. Na most van tízenpár fa, plusz gyomirtózásra - ez kicsit kicsit drága.
-
Attól függ mekkora területre kellene, talaj mennyire egyletes, vannak-e fák/bokrok, önjáró funkció fontos-e? A linkelt darab egy középkategóriás gép, ház körüli teendőkre, a Briggs 500E 2,7 lovacskája pont elég a 46cm-es vágószélességhez. Összességében úgy gondolom hogy kerti növényekkel tarkított területre egy tartós gép, ami rendszeresen takarítva, és időszakosan szervizelve 10+ évig gond nélkül kiszolgál.
-
RiddKrisz
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata Bosch gépek terén a LeafCollect gyűjtő illetve Makitánál a 4Cut vágás technikával. Vajon ez csak markating szöveg, vagy megéri az extra kiadást?
Köszi a válaszokat,
Krisz -
zozyk
addikt
Nekem egy Hecth gépem van, és úgy rémlik a könyvből, hogy nem oldalra kell dönteni, hanem az elejét felemelni, max 30% mértékben.
Így nekem nem folyik ki semmi és indul is könnyen. -
embe
nagyúr
válasz
oxalisz #2650 üzenetére
Torx motor van benne. Használtan vettem, kezelésit nem kaptam hozzá. Nem igazán tudom hogy hogyan kellene eljárni.
Én is elgondolkodtam az aklkus megoldáson, de nagyon drága lenne. A mostani előtt elektromos volt, de untam a kábel mizériát. Amióta a benzinest használom, sokkal gyorsabban haladok...leszámítva a barkácsszakkört.Így megint egy benzinest veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bundle topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Posta, csomagküldés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Villanyszerelés
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest