Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gudpikcs
tag
hello all
help kéne
fűnyírót akarok venni.mindenképp akksist. mindet végignéztem ,adatok ,árak stb.
de kevés a vélemény a boltoknál. az egyik írja nem elég 150 a másik meg birja 250 nm ig ugyanannál.
2ö közt is vacillálok.tudtok e az aksiról és nem a gyári adatokrol hanem valósakat meddig bírják? :
Bosch Rotak 37 Li
Einhell GE-CM 36 vagy 43 Li -
Tetv88
tag
mennyiért vesztegetik?
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Az Interspar-ban van egy korrektnek tűnő önjárós, Briggs motoros fűnyíró: adatlapja a gyártó oldalán!
Valakinek esetleg bármi tapasztalata, vagy mi a véleményetek? -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom a tapasztalatom, hátha valakinek érdekes lehet. Hosszú hezitálás után végül én is vásároltam fűnyírót, a végső választás a Makita DLM380PM2-re esett. Boltban sikerült hozzáalkudni egy Makita morzsaporszívót is, így annyira nem rossz vétel. Kb 200 - 220 m2 füvem lehet, bő félóra alatt végeztem vele és ekkor állt az akksi 50%-on. A fű kb 10-12 centiméteres volt, de a gépet a legmagasabb fokozatra állítottam, mivel ez volt az első vágás. Kisebb vágási méret esetén gondolom jobban fog az akksi, de szerintem egy töltéssel ki kell bírnia a fűnyírást.
Még tesztelgetem a gépet heti egy nyírással, de ha kérdésetek van írjátok meg nyugodtan!
-
doberman
senior tag
válasz
Voice24 #2379 üzenetére
hmmm.. hát nemtom. A kés éles, 400m2 -t levágtam vele kb 1 óra alatt. nem fulladt le egyszer sem. inkább a vakondtúrások ahol kicsit elszöszmötölt. lehet, hogy magasabb fordulat "egészségesebb lett volna", de így is elvoltunk...
(viszont olvasva az idevágó írásokat, felfedeztem, hogy van olajleeresztő csavar...- mert az jött le, hogy manapság már azt is lespórólják róluk- de van mosócsatlakozó is amit a végén ki is próbáltam.)
-
doberman
senior tag
válasz
Voice24 #2377 üzenetére
megoldás született:
mivel nincs user szintű fordulatszabályozás (és ugye a fordulaqtszámmal szoros kapcsolatban van az önjárás sebessége), ezért hw szinten lett beavatkozva - a gáz szabályozó rudazat rugóját akasztottam arrébb egy lyukkal.... alacsonyabb lett a fordulatszám, de nem kell szaladni. -
doberman
senior tag
szervusztok.
Lenne egy kérdésem a "fűnyírógurukhoz":
apósom vett tegnap egy obi-s fűnyírót. összerakás után pöcc-röff indult, de ha az önjáró kart behúzom akkor szinte szaladni kell utána.... két üzemmód van van: vagy nyögve tolom vagy szaladok utána. én még megoldanám de a 70+ -os apósomnak ez nem fog menni. ismeri valaki ezt a 40 kilós szerszámot?
-
Top cat
addikt
válasz
kusza80 #2372 üzenetére
Így néz ki az újabb típusú.
Módosított motor van rajta, máshol van a tank, másmilyen a légszűrő, kipufogó.Az itteni leírás szerint kompatibilis a kettő.
Nem tudom meg ér e ennyit.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
AL-KO 4.66 SP-A
Hecht 546BSW
AL-KO 4.65 SP-B
Melyiket választanátok? Önjáró, mulcs, oldalkidobás kell -
kusza80
tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség e két fűnyíró között?
MTD SMART 51 BO benzines fűnyíró és az MTD 51 BO benzines fűnyíró között?
Nekem vázat kellene vennem és azt írják, MTD 51 BC, MTD 51-5 BC, MTD Smart 51 BO fűnyírókkal kompatibilis acél vágóasztal.
De ugye nekem MTD 51 BO fűnyíróhoz kellene!
Jó lehet a méret?Köszi a segítséget!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
laca891 #2356 üzenetére
Árukeresőben ez az egy van 95k-ért, ami benzines McCulloch és van legalább 1.5LE. [link] Súlyra egész jól be lehet lőni, olyan 7-8kg között szoktak lenni ezek. Husqvarna ilyen paraméterekkel csak 135-től van. 70-ért McCulloch-ot ugyanúgy csak 1LE-set kapok, azzal meg kitörölhetem... Megvárom, hogy arra a Kawasaki motoros MTD parasztvakításra mit írnak, aztán ha mégsem olyan a motor, vagy drágább, akkor veszek egy olcsóbb MTD-t vagy Hecht-et. Azt hiszem ez a vége.
-
Tetv88
tag
Az enyémek régiek a típus szám már nyomokban sem látaszik, de mindkettőn GX35 van tehát vélhetően UMK 435 mindkettő, az elsőgazdás tutira..., hát a közmunkásoknak lehet jobb is kétütemű ,ők nem arról híresek, hogy túlzásba vinnék a gondoskodást... tisztelet a kivételnek...egyébként tényleg nincs túl nagy csillapítás, de a 4 ütemű azért szebben is jár...
-
-
Tetv88
tag
válasz
inf3rno #2360 üzenetére
a karbonbetétes nagyon jó, de érdekes hogy a vékonyabb jobban erőlteti mint a simából a vastagabb, amúgy a hangja is nagyon durva, a legdurvább bozótvagó fej amit eddig használtam az láncfűrész láncos volt, az brutálisan írtott, igaz hogy a szöghajtást széttépte, de direkt ehhez vettem kínai szöghajtást, mert a gyárit nem akartam szétverni, kb 2-3 újjnyi vastag nagyon sűrűn növő fásszárú bozótot írtottam, olyan 300 nm-en... nem vagyok benne biztow hogy ezt bármilyen más kasza túl élte volna...
-
-
Tetv88
tag
válasz
laca891 #2356 üzenetére
Nekem két honda kaszám van az egyik 4 éves és első gazdája vagyok, a másikat úgy kaptam egy kertész ismerőstől az kb 7 éves, az előző tulaj 4 évet hajtotta napi szinten több órá keresztül, olajat alkalomszerűen cserélt, álltalában jóval az előíráson túl, karburátor baja volt, és ő nem javít gépet, henem cseréli, ha baja van, karbi csere óta szépen megy 3 éve van nálam, én a Hondáról csak jót tudok mondani, sokat mennek pengével, lánccal, meg karbonbetétes 5 élű 2,5-ös csavart damillal, érdekes módon csak a damilnál érezni, hogy magas (30-35cm) fűben erőlködnek kicsit, 3 mm-es 4 élű damillal ennek az erőlködésnek nincs nyoma...
persze a Honda nem ez a kategória árban sem, de erős és elnyűhetetlen, kinek mire kell -
laca891
aktív tag
-
-
válasz
inf3rno #2350 üzenetére
Felesleges pénzkidobásnak tartom. Én Hecht 145-öt vettem mert ahhoz a 43ccm kínai motorhoz és a géphez itt fillérekért van alkatrész. Na és persze a normális weboldal és az országos szervízhálózat is a hecht felé billentette a mérleget. Volt már szerencsém korábban ilyen géphez teljesítményre hozza amit kell, nem döglött bele a pöcsig érő sűrű gazba sem. Véleményem szerint kínai gépért ennél több pénzt nem szabad kiadni. Egyébként ez is pont ugyanolyan full kínai gép mint az összes többi 70k alatt de megfelelő karbantartással és persze ésszel használva elmennek ezek pár szezont komolyabb probléma nélkül. Pont azt számolgattam, ha ez nekem két szezont végig dolgozik akkor nem csak megtermeli de konkrétan vissza is hozza az árát mert tavaly 12ezerért nyírattam anyámnál a gazt / alkalom.
-
Voice24
őstag
válasz
laca891 #2332 üzenetére
Nekem már kb. 15 éve van meg egy alap, talán 1 LE-s OleoMac kaszám. Pár éve kellett damilos fejet cserélnem, mert már elkopott, de ezen kívül az égvilágon semmi baja nem volt, szerelő nem látta, és a zsírozáson kívül én sem buheráltam rajta semmit (nem is értek hozzá). Szóval nekem egy igazi elnyűhetetlen gépnek tűnik, és mégsem Husi vagy Stihl árat fizettem érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Xiaomi Scooter 4
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest