- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soldika30
tag
nekem ma lekopogom nem sípolt.. érdekes pedig tegnap meg tegnap elött többször is.. Ma csak enyhe nyomást érzek a fülembe mitöl lehet ez?
-
sti10p
senior tag
Nekem asszem van egy egészen kis alapzaj, inkább zúgás féle, akkor vettem észre mikor elköltöztem egy tök csendes helyre, de mostanában hál istennek szinte semmi, ezt le is kopogom... De ez akkor nagyon zavart és úgy 1 évig tartott, ez alatt rendszeresen be is dugult a bal fülem teljesen, főleg mikor járkálni kezdtem és volt, hogy órákig úgy maradt, aztán ez is megszűnt...
A dolog akkor kezdődhetett, mikor egy melóban sok PC-t kellett összeraknom egyszerre, aztán meg vagy 2 v 3 tucat full ventis gépet kellett egymás után bekapcsolnom, amik -ki tudja- talán még a mai napig úgy vannak... Nem tudom ezeknek mi köze lehet hozzá, de én így emlékszem, persze lehet, hogy hülyeség... -
Tomate
veterán
Tavaly nyáron Edda koncert 1. sora után 3 napig sípolt a fülem mint az állat.
-
Soldika30
tag
válasz
petrelli86 #92 üzenetére
és kb milyen sűrüséggel jelentkezik? hetente? havonta? naponta?
-
Soldika30
tag
két napja kezdődött megint de most éles hang sípolás és pár mp ig tart és napjában 3-4x és csak a job fülembe hallom onnan tudom hogy sipolni fog mert olyn érzésem van mint ha vááltozna a nyomás a fülembe,, érdekes.. még jo hogy csak rövid ieig hallom
-
petrelli86
aktív tag
nekem is szokott fülsípolásom lenni, hol a bal-hol a jobb
van mikor erős, van mikor gyengébb..anyumnak van erre egy babonája amiben lehet vmi igazság
"hogyha a bal füled sípol jó hírt hallasz, ha a jobb akkor rosszat"
és srácok sokszor bejött már ez a dolog..tiszta paranormális..
-
Manioka
csendes tag
Sziasztok! Nekem május óra sípol mindkét fülem. Én voltam már BERA-n, MR-en, hormonvizsgálaton, de mind negatív lett. Még egy kardio-ra rászánom magam, és ha az is negatív lesz, megtanulok együtt élni vele. A felírt gyógyszert nem tudom szedni, mert a hisztamin nem tesz jót az allergiámnak (persze a doki tudta ezt amikor felírta). Marad a türelem, ami néha fogytán van...
-
brownus
veterán
válasz
Soldika30 #88 üzenetére
megszokod, és türelmesebb ember is leszel, én évek óta ezzel élek. az első pár hónapban majd megőrültem, aztán magamba szálltam és már megtanultam ezzel élni. inkább sípoljon mint, hogy süketen kelljen élnem!
napközben nem zavaró mert lefoglalja magát az ember és sok a háttér zaj is. de sokszor én is tv mellett alszom el vagy szól a zene.... (nekem csak a bal fülem sípol)
de biztos van rá gyógymód, (próbáltam is párat de nem jött be) én pl. elfogok menni egy agykontroll tanfolyamra emiatt.
-
Soldika30
tag
üdv újra itt.. mitől van az,hogy este lefexek,és mikor ki kapcsolom a tv-t elkezd halkasn súgni a fülem? napközben semmit nem hallok belőle még ha csendben vagyok és figyelem akkor sem! Mindig csak lfekvéskor,,, súg búg egyre jobban erősödik majd elhalkúl,és igy tovább.. sokszor tv nézés közben alszom el.. de ez nem mindig lehetséges a család miatt
!
-
törölt tag
-
törölt tag
Közben nekem is megvannak az eredmények. Mázlim volt, sikerült 2.5 óra alatt megjárnom a háziorvos-füldoki-hallásteszt útvonalat (mindegyik időpont nélkül)
. Szóval átmentem a hallásteszten, arról van szó hogy érzékeny a fülem, védelemre szorul, a zúgás+dugulásérzet el fog múlni. Ez így elég érdekes, mert végig füldugót viseltem a koncerten, és direkt távol álltam a hangfalaktól. Lehet, hogy akkor az intenzitással volt gond, mert 1 hónapon belül 3 koncert + 3 hokimeccs, és ebből a hétvégi 2 koncerten volt bennem dugó. Igaz, a dugó az csak ilyen olcsó 150ft-os szivacsos izé volt, azóta megjött az Etymotic ER-20 , az remélem jobb lesz
. Ha az se, akkor mutatott ilyen fülforma alapján készült egyedi dugaszokat, na az már biztos megvéd mindentől
.
-
törölt tag
válasz
Soldika30 #79 üzenetére
Komplett csendben mindenki elkezd hallani valamiféle zúgást, ami lehet pl. a füledben áramló vér, ha csend van akkor a füled felerősíti ezeket a zajokat. Tehát valószínűleg eddig is volt ilyened, csak nem foglalkoztál vele. Most meg kifejezetten keresed ezeket a belső zajokat, mert aggódsz amiatt hogy milyen károsodást szenvedett a füled. Ezért mondják, hogy a fülzúgás lehet részben pszichikai eredetű. De vigyázz, mert ha sokat stresszelsz miatta, akkor az valódi fülzúgáshoz vezethet.
http://www.youtube.com/watch?v=L0uxtAQPaqw
http://www.youtube.com/watch?v=3QX6cuC-UKU -
Soldika30
tag
válasz
#69182976 #76 üzenetére
Hát nem tudom de lehet nekik pont semmi bajuk nem lett! nem érzékeny a fülük,hozzá vannak szokva stb stb...Megvettem ezt a biobil forte-t amit felirt a doki hát nem volt olcsó
pláne ha még azt olvastam róla a neten hogy ne sokat várjak tőle..most már eléggé halk a sípolás,,akkor hallom ha befogom erősen a fülem,,remélem elöbb utóbb ez is múlik majd... de aszem ha igy marad ezzel már együtt lehet élni..
-
törölt tag
És vajon mi van azokkal akik a hangfal mellett álltak?
-
Soldika30
tag
válasz
mindfreak #72 üzenetére
Szia azt mondja,ő is hal valamit de ő annyira leszarja
nem izgatja a dolog,, Épp most jöttem meg a fülészetről ahol megmérték a hallásom és azt mondták tökéletes! Akut zajártalom ról lehet szó ami kissé érintette a halló idegeket,, hétig Biobil forte-t kell szednem és vissza kell mennem a dokihoz! Tegnap éjjel mikor lefeküdtem nem haottam sipolást csak ismét ma reggel mikor felkeltem! ésmár nagyon hak csak ha nagyon csend van akkor hallok iylen morze féle jeleket
Amúgy meg napközbe semmit nem hallok belőle.. Mondjuk este mikor lfexek és kajak csönd van akkor pici zúgást is hallok vagy hallottam is idáig? nem tudom..
-
Rusher
őstag
válasz
Soldika30 #71 üzenetére
Sztem nincs miért aggódnod ez természetes jelenség ami elmúlik pár nap alatt.
Én amikor jártam bulizni(mostanában már egyre ritkábban sajnos...) kb. 7-8 óra folyamatos zene után volt 3-4 nap is mire elmúlt teljesen és ez idő alatt minden hang picit érzékenyebben érint (hallás szempontjából) mint amúgy. Az első 2 nap szinte majdnem olyan mintha a buliba lennék még mindig amikor egy élesebb/magas vagy mélyebb hangot hallok. Sokszor megtörtént már velem ez (minden buli után) és szerencsére a hallásommal nincs semmi probléma (remélem a későbbiekben sem lesz).
-
Soldika30
tag
válasz
#69182976 #70 üzenetére
Szia bocs hogy csak most irok de délután melózom a héten! Hát a fúlzúgás elmúlt teljesen,de utánna keződött a sípolás.. mostanra már eléggé halk napközben nem is hallom,csak mikor lefexek ill amikor felkelek,, napközben el is múlik néhány órára.. de amugy sem hallom munka közben.. gondolom most gyógyúl,vagy regenerálódik! Picit pattog meg picit fáj is.. de el vagyok vele.. holnap azaz szerdán megyek fülészetre mert akkora kaptam időpontot! Délelött 10:45-re... Hogy milyen Buli? Hát egy discoba voltunk egész Pontosan a sztár DJ Bárány Attila volt.. én nem sokat voltam bent mert bántotta a fülemet a nagy hang..(szerintem túl sok is volt),,,vagy lehet én szoktam el tőle mert már évek óta nem voltam sehol! De egy biztos.. ha ez elmúlik teljesen akkor ugy hálálom meg,hogy számüzöm az életemből a hangos zenét! eladom a kocsibol még a hangtechnikát is
-
Soldika30
tag
sziasztok bár látom a fórum rég kihalt,de azért próbálkozok.. tegnap a haverommal voltam egy nagy bulin ahol elégg nagy erővel szölt a zene! Mikor pár óra után kijöttünk,sipolt a fülünkés zúgott.. már eltelt kb 8 óra de mégis haljuk mindeketten a zúgást.. akkor ez most azt jelenti,hogy hallás károsodást szenvedtünk? és ez nem múlik el soha?
-
Manioka
csendes tag
Sziasztok! Nekem másfél hónapja sípol a fülem, ma voltam másodjára, bemérték: 6000 Hzen még mindig 35 dB-lel. Egyébként tökéletes a hallásom, csak ez az idegesítő hang ne lenne. Felírtak Betarevin 24 mg-t. ismeri valaki? Nem szívesen váltanám ki, ha nem használ. Akkor már kivárom, hogy elmúljon... Elküldtek egy számítógépes vizsgálatra is, de nem kaptam olyan időpontot, amire el tudnék menni.
-
einstein
senior tag
UP!
Látom a topic elég régi. Kiváncsi lennék, azok közül, akik régen ideírtak, van e valaki, akinek sikerült elmulasztania a fülzúgást.
Én is hasonlóval küzdök, mint akik már ide beírogattak. 1-2 hónapja vettem észre, hogy folyamatosan sipol a fülem. Így visszagondolva, talán régebbóta is sípolt, de talán csak most lett folyamatos. Napközben nem nagyon veszem észre, sőt szinte egyáltalán nem, csak ha esetleg direkt meg akarom hallani. Ugye ilyenkor az embert körülveszik a külvilág zajai, valamint az agy sem erre koncentrál. Viszont este, és főleg reggel, amikor már lenyugszik az ember, és viszonlag csönd van körülötte, elég jól hallható...volt már mikor zavart az elalvásban..
Neten próbáltam utánanézni a problémának (fülzúgás / tinnitus), túl sok jót nem találtam, nagyon sok oka lehet. Többek között a rossz testtartás, letapadt izmok, ill meszes erek, ami miatt rossz a fül vérellátása. Persze lehet halláskárosodás, de egyszerű fülzsírdugó is - bár nekem nem hiszem hogy ezek lennének.
Szóval...egyelőre még nem mentem orvoshoz, sok más egyéb teendőm miatt, de hamarosan azt is megejtem. Csak kiváncsi lettem volna, hogy valaki már meggyógyult-e, és kinek mi használt. -
virgi
újonc
nekem kb 1hete sípolnak a füleim, de már jó ideje, állandóan eldugultak, én meg persze rendesen piszkáltam őket. aztán szerintem besokalltak, és most már folyamatosan bedugulnak és sípolnak. gondolom fülészet lesz a vége....
-
Szonja77
újonc
Sziaszok!Nekem 4-5 hónapja sípol mindkét fülem!Voltam hallás vizsgálaton ami nem hozott túl jó eredményeket.Mennem kell koponya ct-re.Agyér tágítót kaptam magasvérnyomást méretek.Szóval elvagyok keseredve.De még mai napig nem tudtam hozzászokni este a sípoláshoz.Az okot majd a ct után tudják megmondani de állítólag nem a külső hanem a fül belső szerkezetében találtak valamit ami sokkal súlyosabb.
-
brownus
veterán
na igen, csak nekem jópár éve folyamatosan sipol a bal fülem. voltam dokinál, semmi szervi bajom nincs. bilobilt is szedtem, szart se ért.
amit megfigyeltem, hogy amióta nem recsegtetem-ropogtatom a nyakam állandóan, max. napi 1-2x (csak sok év szokását kell legyűrni, olyan vagyok mint bruce lee, ropog mindenem.) mintha enyhült volna, meg csinálok jóga gyakorlatokat azok is segítenek. nem hiszem, hogy vmi pszichés dolog lenne nálam... -
floxet
tag
ne legyetek már hülyék.....
fülpattogás. gondolom tanultátok biológia órán ti is, hogy a fül össze van kötve a torkoddal, hogy a nyomást ki tudja egyenlíteni. Ilyenkor szkott pattogni, mikor a kis levegőbuborékok végigmásznak ezen a kis csövecskén. Ez tök természetes.
Valakinek az a baja, hogy nyeléskor pattan. Na és. Ez mindenkinek így van, így a normális. Egy búvár képes nyelés nélkül kattantani egyet amikor csak akar. én is......mert nő a nyomás ha merülsz és valahogy ki kell egyenlíteni...
Bilobil szedjetek, a legkissebbet. Menjtek el fül-orr gégészhez. Cinálni fog valszeg egy kétoldali nyakcsigolya röntgent. Erről is írtatok. Nekem is csináltak felvételt a nyakamról, semmi gáz, azt leszámítva hogy a nyakam ki van egyenesedve picit...na de gond nincs a nyakam mégis serceg, mert egy picit meszes.....
Doki egy ilyen utájn fel fog írni nektek gyógyszert, amit sohasem ajánlok, mert nem természetes, és ezer mellékhatása van. Lehet csak egy elhízás, idegi állapot, stb a probléma. Lásd nekem szokott zúgni ha lefekszem, de eléggé jeletéktelenül. Néha sípol, kinek ne fordulna elő, hogy hirtelen jönne egy magas sípolás ami atán el is múlik fél perc alatt. Tegnap ilyen volt. Jött, elmúlt.......aztán megint jött és elmúlt..........és ezt eljátszotta 10-szer. Ez pl tök egyértelműen idegi eredetű. Ha agyammal l vagy bármivel lenne gond, akkor az egy folyamatos probléma azaz folyamatosan hallanám. Azaz egy egy idegi hullámzás volt.
Ne parázzatok, menjetek dokihoz és ha gyogyót ír fel akkor kerítsetek egy normáis dokit aki esetleg csinál egy ct-t és kivizsgál rendesen minden baj megelőzésére. -
brownus
veterán
up
-
ponti_ak
addikt
Up, mert 2 napja pattog a fülem...
...és egyre jobban idegesít...
Valaki linkelt korábban erről infomed-től... az ezt írja rá: [link]
Ebben lehet valami, mert lassan napi 8-10 órát ülök a gép előtt (ülőmunka rulez..) 4-5 év után szerintem olyan lehet a (nyak)csigolyám mint egy mészkőbarlang..
A vérnyomásom kb rendben van, de lehet hogy doki lesz a vége, ha nem múlik el.
Többet kéne mozognom, az biztos.
(Viszont remélem hogy nem allergia... bár az igaz, hogy télen nem szokott lenni, pedig 1-2 éve már megvan..)
Másnak is van ilyen gondja mostanában?
ui: Ja, igen, a fülbedugós fülhallgatót (Sennheiser cx300) kb 3 hete használok, de szerintem kevésbé káros, mint a normál bogyók (pl az Sennh mx széria), mert ennél legalább nem kell elnyomni a külső zajt nagyon hangos zenével.... nemtom érthető-e amit mondani próbálok.. (persze azzal én is egyetértek, hogy a zárt fejhallgató a legjobb!)
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
nekem a jobb sípol, már április eleje óta, először nehéz volt megkülönböztetni azt a sípolást a többi hangtól, ma már egész jól megy, de este azért jól hallani
de azt a fontos részletet azért a végére hagytam, hogy korcsolyázás közben pont mielőtt eljöttünk volna elcsúsztam és éppen a jobb fülemre estem (menni sem tudtam utána pár percig), úgy kapartak össze 5-en a jégről
kórházban azt mondták, miután kb 1 vagy 2 hónap után megint mentem hallásvizsgálatra, hogy ez ép hallás, de egy fél évig még biztos sípolni fog
hát csak elmúlik egyszer, már tök megszoktam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- LG LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hegesztés topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- Új Nike Luka Doncic pulóver, 3XL-es
- Gillette King C. Double Edge borotvafejek(penge) 10db-os, Új, gyári dobozában
- Oakley napszemüveg tok és mikroszálas kendő
- Leárazás!! Altercore bőrcipő, Új, unisex, 40-es méretű
- Disney Sorcerer s Arena: Epic Alliances Core set + Turning the Tide Expansion, angol, hibátlan-hiány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest