Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
válasz DragoX #21081 üzenetére
Ha diy kit-ben gondolkozol szerintem ezzel érdemes tenned egy próbát [link] Rengeteg időt el lehet vele szórakozni és a hangja sem olyan birzasztó OPA627-el, de a NE5534-el sem olyan rossz (általában az van a készletben gyárilag) kicsit középhangsúlyos kevésbé részletes, az elektromos gitár egész érdekes vele.
A multiplexert kihagyva, a PCM2706 S/PDIF kimenetét használva már sokat javul a hang, de egy alaplapi digitális kimenet jobb nála. A tápon is érdemes kicsit módosítani. Meg lehet oldani az egész működését egy szekunderű trafóval is, két egyutas egyenirányítással meg van a szimmetrikus táp a műveleti erősítőknek, kétlépcsős feszstabbal a digitális résznek, külön kétlépcsős feszstab a DAC analóg feszültségének. A kimenetről az összes kondtit és a két potmétert is ki lehe venni. ( így hirtelen meg nem mondom, hogy kell átkötni a potmétert, de ha jól rémlik majdnem ugyanaz a kapcsolás mint a WM8740 adatlapjának 27-es ábrája)Valaki használ olyan eszközt amiben WM8740 van és digitálisan szabályozzák?
Megakadt a szemem azon az adatlapon, hogy SPI-n vezérelhető 256 lépéses halkítás. Nem teljesen értem hogy valósul meg illetve ennek milyen hatása lesz a hangra. Mert nagyon csábító a szinte ingyenes balanced hangerőszabályozás. Mert ha a sigma delta moduláció miatt felbontás nem is, de a jel zaj viszony romlik.A másik kérdésem, hogy foglalkozott-e valaki diszkrét, esetleg visszacsatolás nélküli feszstabokkal?
Régebben a műveleti erősítők stabilizált tápról mentek, de akárhogy próbálkoztam az LM317-LM337 párossal nem volt jobb, mint a stabilizálatlan táp 6-8mF szűréssel. Erősen kacérkodok egy egyszerű diszkrét feszstabbal, eddig erre jutottam: [link].[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest