Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuladam
aktív tag
üvd!
mit gondoltok használtan most kb mennyit érhet ez a gép?
vagy mennyiért lehet eladni?
jó régen vettük anno, de mivel "zabálta" az elemeket, és mivel annyira "profi" gép sajnos nem tudta a család analfabéta tagjai használni, így mondhatni itt porosodik a szekrényen. most viszont megvállnánk tőle, mert egyáltalán nem használjuk. -
Füge007
senior tag
Amennyiben automata módban használod a készüléket, nem kell a gombokkal törődnöd. Nem kell megilletődni tőle, majd idővel szépen beletanulsz, én is így kezdtem. Lassan szoktunk össze, de nem ördöngösség a kezelése, hidd el a sok szép fotó kárpótolni fog a ráfordított energiádért. Az elmúlt évben két esküvőn is fotóztam vele, és sokak szerint jobbak lettek a képeim mint a hivatalos fotósé. Ne feledd az amatőrökből lesznek a profik

-
adam432
tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Mindenképpen megtartom, csak ezt a rengeteg gombot nem tudom megszokni rajta. Keresgéltem, és találtam jó kis leírást, tesztelést: [link] Remélem hamar belejövök, elég amatőr vagyok egyelőre. 
-
PRO-peller
senior tag
Vannak régi ereklyék, amik nem eldobandók! Nekem is volt nem olyan régen a kezemben egy ilyen fgép. Ezt használni kell és kész! A nyűgjei miatt a képminőség kárpótol. Nem hiszem, h a mai "csúcskompaktok" komolyan fölébe tudnának kerekedni a képminőségükkel, nem úgy az árukkal...

-
Füge007
senior tag
Szia!
Szerintem tartsd meg, én évek óta használom. A sivatagtól a jeges északig mindenütt fotóztam vele, egyszerűen tökéletes képeket csinál még ma is, 20.000. kép van benne. Egy átlag felhasználónak maximálisan elég a tudása, sőt. Anno mikor vettem profiktól kértem tanácsot mit vegyek ebben a kategóriában, szinte mindenki a S 7000 voksolt. 512 Mb XD karival használom, arra is bőven fér nagyfelbontású képekből. Én addig fogom használni míg ki nem leheli a lelkét, ami remélem még jó sokára történik meg.
-
adam432
tag
Hali! Ismerős révén hozzájutottam egy ilyen szép masinához. Jó állapotú. Mit gondoltok, mennyit érhet ez, ismerve a jelenlegi vetélytársakat, és árfolyamot?
Egyébként meg szeretném tartani, mert szvsz áron alul lehetne csak eladni, de akkor már inkább megtartom, mert jó kis gép ez.
Remélem észreveszi valaki, hogy írtam ide.
köszi! -
krice1375
csendes tag
Sziasztok Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni. 7 év aktív használat után meghibásodott a Fuji FinePix S7000-esem, a javítása kb. 40 ezer Ft lenne. Azt kérdezném tőletek, hogy mit tanácsoltok, érdemes-e megjavíttatni ennyiért, vagy érdemesebb inkább kb. 50-60 ezerért venni egy mai gépet?
Csak utazások, kirándulások, kertipartik alkalmával, hobbi szinten használom, de nagyon megszerettem, főleg azért, mert sok mindent lehet rajta manuálisan is beállítani. Nem vagyok profi fotós, de nagyon sok mindent tanultam a használata során, ezért csak hasonló minőségű és funkciókkal bíró gépre cserélném le, viszont 60 ezernél többet nem szeretnék rászánni.
Kérlek adjatok tanácsot, mit érdemesebb tenni a fentiek figyelembevételével!
Köszönöm,
Krisz -
kesargarozsa
csendes tag
Légy szives megirni,hogy a makró hogyan állitható be?
Köszike : Icu -
Uchimata
tag
Nekem van egy használt S7000-em, és épp azon gondolkodom, hogy megválok tőle. Ha valakit érdekel, akkor mondjon egy árat! Én olyan 35e Körül gondoltam, s ebből még alkudni is lehet ;). Megvan mindene, akit érdekel, az priviben jelentkezzen.
-
Otisz
őstag
Épp tegnap gondolkodtam azon, hogy de jó is lenne valahonnan újonnan szerezni egy ilyen gépet.
Anno még a megjelenéskor vettem egyet, de az eladását azóta is bánom... -
kadettmester
tag
Kersek a géphez polárszűrőt! Akinek van elfekvője vagy csak csere miatt szabadulna tőle kérem jelentkezzen!

-
kadettmester
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Az SD-t biztos nem!!!
XD-t esetleg. Asszem 1gb-ig. CF-et passzolom!Ui: Keresek a géphez magyarnyelvű leírást. Ha valakinek van elektronikus vagy akár fizikai formában kérem jelezze!

-
toth_janika
őstag
Hello! Ez szégyenteljes kérdés lesz, mert hát nekem van S7000-es Fujim, de nem tudja valaki, hogy kezeli-e a 2GB-s SD kártyát? És CF-et is lehet bele tenni!
Azt meddig kezeli? Köszi előre is! 
-
Lacika 1
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni,hogy van tapasztalata valakinek a Fuji S-5pro-val kapcsolatban.
Főleg a ZAJ érdekelne nagy iso-nál 1600-3200.Köszönöm.
-
Szancsó
aktív tag
-
Szancsó
aktív tag
Lenne egy problémám: vettem nemrég egy ilyen gépet használtan és tegnap megpróbáltam webkameraként beüzemelni. Előtte S5000 volt, az működött rendesen, de ezzel nem jött össze a dolog: drivert feltettem, fényképezőgépben beállítottam a kamera módot, kikapcsolva gépre rádugtam, majd bekapcs. Erre valami olyasmi írt ki a Win ( XP Pro ), hogy az USB eszközt nem lehet felismerni ( vagy ilyesmi ). ( Közben a fényképezőgépen ott volt a PC kamera felirat )
Valakinek ötlet ezzel kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
Ba.G
aktív tag
A probléma [link] fokozódik. Sajnos szerviz lesz a vége, mert egy tucat képnél sehogy sem jön össze több egy garnituta akkuval, de még friss elemmel sem.
Ajánlott szerviz, jobb híján...? -
Hydra SR
addikt
Jó gép ez csak régi, az S5600 lemossa árban a piacról. Szvsz nehéz lesz ennyiért vevőt találni rá, hiába jobb az S5600-nál, ezt kevesen tudják. Ha lenne ennyi fölösleges pénzem, megvenném a 400D mellé zoom obi helyett

Közben megnéztem a tesztjét és ismét meggyőződtem róla, hogy kompakt Fuji=minél régebbi, annál jobb
(anyám, a képzaja a tükörrefisekéhez mérhető a teszt alapján) -
azuyo
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne egy használt Fuji FinePix S7000-es 55 000 Ft-ért, várom a jelentkezését!
2004 novemberben vett, 512 CF kártyás, családi célokra használt, teljesen jó állapotú, szoftver+ kábel van hozzá.
Párom akar egy még brutálabb fujit, emiatt adnánk el, amúgy nagyon szeretjük, télleg jó kis gép ez no. -
biggamer
veterán
Sziasztok.
ÁPRILIS 15.-én vasárnap fotóstalálkozó Budapesten !!!
( nem '' csak fotósoknak '' )
A Fűvészkertet és vonzáskörzetét ( + - 100 km
) fogjuk betámadni.
A Fűvészkert lerohanása után megtekinthetjük tehetséges fotós barátunk, ROBOTER első kiállítását : [link] ,
melyre szeretettel meghívott minket.
![[kép] [kép]](http://img228.imageshack.us/img228/8886/image00002mp2.th.jpg)
Eddigi biztos befutók ( nem elhalálozási sorrendben ) :
Jeannie
adik
Allien
BEE
Hydra SR
Predator... és né ( + a Predátor klán tagjai )
zsiga667
biggamer
Még labdába rúghatnak csoport szereplője :
( reméljük nem lesznek igazolatlanul távol - saját haláleset elfogadható indok - )
werttzui
Várjuk a további érdeklődők jelentkezését.
Jelentkezni lehet itt : [link]
biggamer
-
xcbiker
addikt
Aki SD vagy MMC kártyával is használná az S7000-et: Klikk ide -> [link]
-
Melafoto
senior tag
Sziasztok.
S7000-hez használható ez a vaku?
-Soligor MZ-340AF
Köszi
M -
csettpapa
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van 1 ilyenem eladó,mert vettem 1 s 9700-est...azt hiszem nem kell róla semmit mondanom, mert itt már mindent elmondtak róla!!!

-
amorphis
csendes tag
Tehár akkor beletehetek egy 2 gigás cf-et és egy 2 gigás dx-et. És müködik. Vagy nem
Müködik valakinek hasonlóképpen? -
amorphis
csendes tag
Meg tudjátok mondani, hogy CF és XD kártyából hány GB-os a legnagyobb amit felismer a gép? Kösz!
-
Hali!
Nem tudjátok, létezik olyan Firmware, vagy egyéb megoldás arra, hogy ne csak az interpolált 12MP-el képnél lehessen Fine jpeg tömörítési fokot választani??
Köszi! -
domedee
senior tag
-
Száni
tag
Ha vkinek segít: én 2500mAH-s Energizer akksikat használok szintén Energizer töltővel (kb. 10 óra alatt tölti fel) és vakuhasználattól függően 350-400 képet csinálok egy töltéssel, amiben sok képvisszanézés, ki-bekapcsolás van. Előtte vérprofi
2400-as Hama akksikat használtam, amik igen hama' lemerültek, plusz egy el is pukkant kb. 1 hónap alatt.
Ez a tízezer kép és meghal a gép, ez micsoda? Én másfél éve használom ezt a kütyüt (bőven több mint tízezer képpel), apám meg kb. 2,5 éve az övét, de semmi bajuk, nem zajosak, nem fagynak. Sosem volt semmi gond velük...kop-kop. -
yersinia
csendes tag
Sziasztok S7000 tulajok! Szükségem lenne egy kis segítségre. Költözködés során sikerült a gép szoftverjét eltüntetni, így most nem tudom használni webkameraként. Tudna e valaki másolatot adni a cdről vagy esetleg tud e olyan helyet ahonnan le lehet tölteni. Előre is köszöntem. Francis
-
Per Me
tag
Sziasztok!
Én már túl vagyok a tízezres halálon, szerencsére még egy év előtt volt, így garban megcsinálták.
Ez a - sajnos - szokásos ZOOM ERROR hiba volt. Talán kétszer jelent meg, mielőtt végleg megállt a gép.
Mióta megjavították, határozottan csendesebb a fókusz, és a zoom is, bár ennél én a kézit használom, nem a motorost.
Így elég akkutakarékos vagyok.
Akkuból érdemes a jó teljesítményűt, és minőségűt venni, és a Fuji-nál nagyon komolyan kell venni az akkukimerüléses figyelmeztetést, ajánlott azonnal kikapcsolni, és cserélni.
Röviden
most ennyit. -
Ba.G
aktív tag
Na még egyszer, érthetőbben: ha a motorok zajossága az elhasználódás jele lehet, akkor utalhat erre a tápellátási probléma? (Ha ez az egyáltalán. Az tény, hogy több száz képet fotózni sosem voltam képes egy töltésnyi akkuval, ilyen gyári paramétert vagy teszteredményt el sem hiszek.
) Elállítódhat(ott) valami - pl. idővel kenetlenné váló zoom- és AF motor
-, vagy tényleg az akkuk kukák...? 
[Szerkesztve] -
Ba.G
aktív tag
Én viszont most járok itt először.
Először is gratula, vagyis Neked se legyen jobb, mint a férfitársak többségének...! 
az én gépemben 7000 (nomen est showman
) kép körül van, viszont - mivel nem újonnan vettem -, nem tudom megítélni a zajosságát. Itt-ott az van már rajta makula, de ami mostanában bosszant, hogy egy garnitóra akkuval néhány tucat képet csinál csak, és ilyen ''kimerült'' állapotban - ha többszöri kísérletre be lehet kapcsolni - hajlamos hibázni a mentésnél... Mozaik- vagy csíkszerűen összetört, esetleg egymás részleteivel kevert képek, bár a gép LCD-jén (és persze az EVF-en is) jónak látszik. (Tehát az valami thumbnailt mutat...?) Smart Recoveryvel néha helyre lehet állítani párat. Csak XD kártyáim vannak. No, ez tehát az okozat (talán ez ''rendeltetésszerű'', rendben is van), viszont vizsgáljuk az okok felől: nem tartom természetesnek, hogy az akkuk tönkre(?)menjenek ilyen rövid idő alatt! (Tény, hogy a legjobb készlet egyelőre a legújabb Varta 2100 mAh-sok: Au...n, 900Ft/2db.) Van még két készlet Konnoc-om (2300-as és 2500-as, egy Konnoc töltővel [link], [link]), ami cellánként tölt, meg egy régebbi Voltkraft - ennek az elődje: [L]UFC-1 http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZSV0hCT1pXdEZkdz09&pid=VkZaU1RtVlZNVlZXVkU1UFVrVkZkdz09[/L], de írnak problémákról, számomra módjával érthetően...: [link], [link] -, ami viszont kettesével, de van rajta discharge és refresh funkció, úgyhogy mostanában csak erre használom. (A Voltkrafttal járó Conrad 2150-es és 1800-as akkuk már jobbára használhatatlanok fényképezéshez, pedig gyakorlatilag minden töltés előtt kisütök minden akkut.) Elméletileg mindkettő mikroprocesszoros gyorstöltő, deltaU figyeléssel. Létezik, hogy mégis kinyírom az akkukat lessanként...? Vagy netán a gépben kezd megpusztulni valami?
(Ha már a zoom-motor zajosabb lehet.)
Bocs a terjedelemért!
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5. PHotóstalálkozó !!! [link] 
Program :
Természetfotós képek kiállításának megtekintése, majd Tropicariumban garázdálkodás, állatkák riogatása szembevakuzással (
).
Ja, és menet közben minden megörökítése, ami mozog vagy áll egy helyben.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk.
biggamer -
domedee
senior tag
Tudom, hogy necces, de akkor is, az üzemszerű működés hibájára utal... szerintem legalábbis. Mondjuk az annyira nem zavarna, ha csak később kapom vissza, ha közben kijavították.úgyis lejár a gari lassan, jó lenne, ha úgy kezdődne a garminetes időszaka, hogy rendbe van rakva.
-
suni100
csendes tag
Szerintem ez nagyon húzósan férhet bele a gariba. Ha edigitalnál vetted a gépet akkor ne is próbálkozz, ott még akkor is akadékoskodnak, ha tényleg baja van a gépnek... A másik meg hogy nem kapkodják el a javítás, nekem azt mondtak amikor bevittem, hogy 3-6 hét, és végül 42 nap múlva kaptam vissza...
-
muci
tag
hali. én itt vagyok, de csak vendégségben, olvasgatok, hátha el tudok csipni 1 jó állapotban lévő, még garis 7000-est. cserealapom van, mégpedig 1, 3 hetes Olympus SP 510 UZ gép. Ajándékba kaptam a fiamtól, de nemigen tetszik, mert ezüstszinű és még sohasem volt csak fekete a kezek alatt.Egyébként kitünő gép, csak hát a szine !!
-
demasz
csendes tag
:(( :( :((( van itt valaki
-
domedee
senior tag
Sajnálattal jelentem be, hogy félig meg kell válnom ettől a topictól, mint S7000 tulajdonos. Ugyanis már csak pár óra (remélem minél kevesebb) és meghozza a futár az Olympus E330 big kit-et...

De azért megtartom még a 'kis' Fujit is. Nem is lenne szívem eladni, na meg sajna egyelőre nincs pénzem rendes makrós obira, így marad az S7000 erre a célra, meg az asszonyjelöltnek (már csak 47 napig jelölt
). Legalább tud min tanulni majd.
Már szóba került itt, hogy a 10000. expó a mumus. Nos, ha így haladok vele, még megeshet, hogy a lagziig ezt másfélszeresen túllépem. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy az mennyire tartozhat bele a garanciális témakörbe, hogy egyre hangosabb a zoom és az AF motor és az AF egyre többször téved, lassan állít élességet. Van esélyem rendbehozatni velük még a gari lejárta előtt rendbehozatni, vagy elhajtanak a búsba? A gari jejártáig még ugyancsak 47 nap van (pont az esküvőm napján jár le, dec. 16
), és félek attól, hogy amilyen mázlim van, pont 17.-én krepál be... De ugyanakkor igazából nem produkál semmilyen hibajelenséget, meg az AF tévesztését sem tudom reprodukálni.
Segítsetek...szeretnék még ide tartozni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rup1u5
nagyúr
Én nem tudom pontosan mennyinél jár6ok de szerintem közelítem már a 10K-t és idén nyáron felbukkant egyszer egy azóta nem jelentkező hiba, mégpedig egyszer bekapcsolás után kék alapon pirossal kiírta, hogy FOCUS ERROR. Eléggé beszartam de azóta nem csinálta.
Most ha minden jól megy pihentetni fogom és egy s9500ast fogok használatba venni.
Amúgy ha szervíz kell akkor FOTÓPARADICSOM. -
domedee
senior tag
Nekem még szerencsére semmi baja, de az indexen volt róla szó, hogy többeknek romlott el a gép a 10000 expó környékén. Erről tud valaki valamit? Elkezdett engem is aggasztani a dolog, mert most járok lassan a 13000.-nél. Szép szám mi?
Viszont dec.-ig még van rá gari, szóval mik az esélyeim? Amúgy mostanában olyan érzésem van, mintha lassabban exponálna, vagy mintha az AF nem tudna olyan gyorsan/jól élességet állítani. De az a baj, hogy igazából semmi hibája nincs, nem tudom reprodukálni/kimérni a jelenséget, csak az érzés van meg. -
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy sajnos nem rég megadta magát az S7000-es gépem, valamilyen mechanikai problémával, mert bekapcsolás után az objektív nem hajlandó kijönni a vázból. Nem történt semmi olyan külső behatás, ami ezt okozhatta volna, egyiknap használtam reggel utána visszaraktam a táskájában és délután már nem müxött. Sajnos a garancia már lejárt rá, kb két és fél éves a gép. A kérdésem az lenne, hogy milyen szervit tudtok ajánlani, ami megbízhatóan és gyorsan dolgozik, és az sem hátrány, ha nem túl drága
A másik pedig, hogy kb mennyibe fog kerülni a javítás?
Előre is köszi a választ. -
biggamer
veterán
Végső felszólítás a topic lakóknak !!!

Még elfogadunk jelentkezőket a szeptember 16.-án tartandó Budapesti PHotóstalálkozóra.
A részletekről itt olvashattok : [link] -
perempe
veterán
Hol nézhetem meg, hogy összesen hány képet készítettem idáig?
-
nbk
aktív tag
Hát kicserélték, de nem volt 1xű....
Elmentem mammutba extrem digitalba, mert ott vettem...
Mondtam, hogy ezt attátok hozzá, de nem ok, nagyon nem való hozzá, iszonyatos torz valamiket csinál (nem nevezném fényképnek), szeretném a 2x-est 1.6-osra cserélni... Mondták hogy sorry, de 3 nap után csak a szerviz tud ilyenekkel foglalkozni, a visegrádi utcában. Mondom, hogy semmi baja a lencsének, minek vigyem szervizbe... hát azért , mert 3 nap után ők nem tudnak vele foglalkozni... Mondom ok, akkor elviszem... Ma reggel be szervizbe, szervize mondja, hogy miért jöttem ide, ennek semmi baja. Mondom, tudom, szerintem se kéne itt lennem, de a boltos ide küldött a mammutból. Hát de ő nem tud segíteni, menjek vissza a boltba. Mondom, hogy legyen már szives megbeszélni a boltal, nem tetszik hogy egymás között passzolgatnak. Felhívja, megbeszélik, hogy mégis csak a boltba kell mennem, de nem kell mammutba, elég ha az utca túloldalán lévő üzletbe megyek be. Jó, átmegyek....
Üzletben elpanaszolom, hogy amikor vettem nem volt lehetőségem kipróbálni, ezért legyen szívesek másikra cserélni, a különbözetet levásárolom. Mondták hogy ok, de ha nincs meg a doboza akkor nem cserélik ki... ááááááá
mondtam nézzen körül a kirakatban, tele van soligoros dobozokkal.... és lám pont egy ilyen 2xes soligor doboza is ott volt a kirakatban... és kicserélte és kipróbáltam és jelentem ég és föld, bár kicsit szélein homályos, de fotózni lehet vele... bár még nem nagyon volt időm tesztelni... -
rup1u5
nagyúr
hol voltál ?
sikerült kicserélni?
mert ott én hasonlóan jártam a nagylátószögűvel az optiformban.
elöszőr kipróbálgattam az olcsóbbik Raynox DCR-730 0.7 -et aztán hazafelé még próbálgattam és otthon mikor megnéztem moncsin rájöttem, hogy kicserélem egy Raynox HD-6600Pro-55 0.66x -re, mert iszonyat hordótorzitása volt.
Másnap visszamentem és simán kicserélték. Igaz ez 17K-val drágább volt.
Gondolom te sem egy olcsóbbra akarnád cserélni. -
nbk
aktív tag
senki se vegyen soligor 2x-es tele előtétlencsét s7000-hez!!!!!!
nem jó az s7000 lencséjéhez, nem lehet vele rendesen fotózni, a kép közepe (kb 20%) türhető, attol kifele szétkent, vinnyetált, krometikus aberácio mindenhol....
visszacserélem egy 1.6-osra, az talán jó lesz... -
rup1u5
nagyúr
nézz el ide [link] itt kipróbálgathatod az előtétlencséket. Most vettem itt egy Raynox DCR-6600Pro nagylátószögű-előtétlencsét.
ha valakit érdekel van egy eladó PLP-690 UV és Lineár Polár szürő szet-em. csak egy RT5255 Tubusgyürűt kell hozzá venni és használható.
[Szerkesztve] -
nbk
aktív tag
viszont ha van egy hozzáértő ember itt a topicban, lenne egy kérdésem...
s7000-emre tervezek venni egy tele előtétlencsét... létezik több márkából is 1.6x -os (ilyet árul a fuji is hozzá) és létezik sokfajta 2x-es is... 2x-est vennék ha tudnám, hogy azzal milyen képeket csinál... pl egy soligorral? halottam már róla rosszat, de volt aki használja és semmi baja vele... tapasztalatok vannak? -
nbk
aktív tag
s7000 árának feléért tudsz venni olyan gépet, ami ugyanazt a minőséget megcsinálja autómata módban... a gép ára/értéke abban van, hogy szintel teljesen manuális tudod te állítani a gépedet... sajnálom ha nem használod manuálban, ismerkedj a fotózás világával, a beállításokkal és meglátod isnteni képeket fox tudni csinálni az s7000eseddel.... megvannak a hibái, de remek gép...
[link] itt nézz körül, vannak fotoismereti leírások, alapfogalmak stb
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Szeretnék magyar nyelvű manuálhoz hozzájutni. Segítsetek!
-
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
Fuji S7000-essel van egy kis gondom.
Szabadban fényes nappal rossz képeket csinál.
Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy túlexponált.
Szal a kép nagy része túl világos, mondhatni fehér.
mit lehet tenni?

-
biggamer
veterán
!!! Megnyitottam '' PH-s fotóstalálkozó Esztergomban '' topicját !!!

Elérhető innen : [link]
-
Dinnye
csendes tag
Szevasztok,
Tudja valai, hogy s7000-be lehet-e 2 GB-os Compact Flash-t rakni? (((Sandisk Ultra II CF)))
Ha tudtok vmit kérlek írjatok a dinnye001@freemail.hu -címre
Köszönettel, -
Dinnye
csendes tag
Hali,
Lenne hozzátok egy CF memóriakártyával kapcsolatos kérdéesm: A 128 MB-os CF kártyát alapból a géphez kaptam, és tökéletesen is működött egészen adddig míg egyszer a Fuji S7000-hez gyárilag adott szoftverrel nyitottam meg azt. Ekkor kiírt valami error-t és azóta nem tok rá képet, se videót készíteni, nem csak a géppel de még a windows se tud rá semmit másolni. - Többszöri formázás ellenére sem. A gépnek nem lehet semmi baja mer más kártyára mindent tud. - Ha valaki tud vmit javasolni kérem írjon
(dinnye001@freemail.hu) -
busmi
csendes tag
Sziatok.használtan,sikerült vásárolnom egy s7000 -t . Ha valaki segitene honnet szerezzek hozzá Magyar nyelvü leirást! előre is kösz!!!
-
pitman
őstag
Az adott gépet nem ismerem, noname kompaktot szedtem már szét. Nem nagy dolog szétkapni, csak meg kell jegyezni, hogy mi hol volt. Ahogy írtad korábban: puzzle szerűen darabokra fog jönni. Nem is gondoltam volna, hogy egy egyszerű gép is milyen sok alkatrészből áll. Az optika és az érzékelőlapka egybe van építve, azt elbarmolni nem tudod, csak ha azt is szétszeded...
Azon a gépen, amit én szétszedtem a cf rész legbelül volt, így ahhoz gyakorlatilag az optikán kívül mindent le kellett bontani...
Lehet, hogy a szervizzel jobban jársz (főleg ha a lábak a visszahajlításkor letörnek, mert akkor úgysem úszod meg, hacsak nem vagy műszerész és nincs megfelelő apparátusod a visszaforrasztáshoz)...
Esetleg a külső burkolat leszedése lehet trükkös, mivel a legkülönbözőbb helyeken lesznek csavarok és bepattintós fülek, amiket ha letörtsz, akkor annyi...
[Szerkesztve] -
Fisha
őstag
Naja, en se szedtem meg szet, pont ezert kerdem.

Lehet, hogy total egyszeru, de lehet, hogy kinyitom aztan szetesik 40 darabra, es puzzlezhatom ossze egy heten at. (mondjuk szerintem ez nem annyira valoszinu)
Egyik szervizben azt mondtak, hogy megcsinaljak 1 het alatt, 8 rugoert. Ezt azert minden szempontbol soknak erzem picit, ezert merult fol bennem a hazibarkacs gondolata.
Esetleg tapasztalat valakinel? RGB? ;) -
Fisha
őstag
Ilyen gepem van, mar lassan 2 eve.
Sajna tegnap nem akarta beolvasni a cf kartyaimat. Megneztem a slotot, es eszrevettem hogy egy jopar ''karmocska'' becsuszott/benyomodott a keretbe. Nem unik veszes problemanak, de azert kellemetlen. Szedtetek mar szet ilyen gepet? Erdemes vele otthon probalkozni, vagy vigyem inkabb szervizbe? Ha szerviz, akkor hova erdemes?
Elore is koszi a segitseget,
Fisha -
domedee
senior tag
válasz
AMD!4ever
üzenetére
Hááát, én eddigi netes barangolásaim során azt vettem ki, hogy az Olynak vannak a legjobb színei ebben a kategóriában, de viszont a Canonnak cserébe magasabb iso-n szebb a képe, zajtalanabb. Valamit valamiért mondhatnánk. Kérdés, hogy te hol fogod használni többet? Kevesebb vagy több fény? Meg amit nagyon röhögtem, hogy a múltkor voltam fotózni a Red Bull-féle papírrepülőversenyen fotózni, és bár az én 'kis' S7000-emet technikában verte a másik ott lévő fotós,de láttam, hogy miközben cserélte az obikat (cuki cuccai voltak), közben bizony előkerült a kis pumpa is, fújogatta ki belőle a port rendesen a gépből. Az Oly-nál viszont csak benyom egy portalanítást a gépen és voi'lá. Mondjuk mivel én többet fotózom kint a természetben, ezért nekem eléggé fontos, hogy ne kelljen a porral foglalkozni majd, ha leváltom az S7000-t. De természetesen, ha lesz olyan ajánlat, ami előnyösebb, mint az Oly-é, akkor minden szívfájdalom nélkül jöhet 350D, D70s, 5D/7D, vagy bármi más. Egyszerű, nézz meg pár tesztképet (itt javaslom az index idevágó topikjait, ott elég sok típusnak van külön, és ott találsz mindennapos képeket). Utána menj el a boltba, és fogdosd végig a neked legjobban tetsző két fajtát. Amelyiknek jobban esik a fogása, kezelése, azt válaszd. Szerintem az obipark nagyságának sokkal kisebb a jelentősége. Ezért még biztos kapok a fejemre...
innen-onnan. Hiszen most, hogy a Sigma is elkezdte nyomatni az új obikat, bőven lesz választék. Ugyanis az a baj az olcsóbb cuccokkal, hogy túl nagy a minőségi szórás. Simán kikaphatsz egy olyat, ami a nagyságrenddel drágábbat elérheti; de nagyobb az esélye annak is, hogy valami vacakot kapsz ki. A kínálat már elérte azt a szintet, aminél van hova fejlődni és jobb obikat venni később. Természetesen, ha te később nagyon sokat akarsz belefeccölni, akkor mindenféleképpen KM/N/C valamelyik közül (Na jó, a KM picit most kérdésebb a Sony miatt, de idáig úgy tudni, nem kell félni). Szépen lesz egy alap váz alap obikkal, majd mikor elég sok jó obit beszereztél, akkor jöhet a profi váz. De ha nem törsz ilyen magas célokra, akkor fontosabb lehet az az érzés, amit akkor érzel, mikor kezedbe veszed a gépet. Mennyire egyértelmű első fogásra a kezelése. Hiszen a profiknak ez munkaeszköz, nekik, ha nem is tetszik a akezelése, akkor is meg kell tanulniuk, mert ez nekik csak 'egyszerű' munkaeszköz. -
AMD!4ever
őstag
Nembaj,legalább minél több véleményt látok.
Ellenben én pont azt hallotam egy barátomtól aki fotószaküzletben dolgozik(elég régota)
Hogy az Oly ''sokkal'' zajossab mint pl a 350d. és még pont azt is hallotam hogy a 350d-nek szépek nagyon a szinei.a fogással nekem nem volt bajom. -
domedee
senior tag
válasz
AMD!4ever
üzenetére
A kérdés az, hogy mennyire akarsz befektetni... Meddig elég pl a két kitobi 14-45/40-150 (ami elég jó párosítás, veri pl a 18-55-ös Canon kitobit a nagylátója, a tele is aranyos). Meg a minőségi drága mindenhol, bár a Canon esetében nagyobb a választási lehetőség a költségkímélőbb megoldások közül (sajna ez a minőségben is jelenkez(het)ik ). Meg amiről ált. kevés szó esik, az a fogás. A 350D ebből a szempontból hírhedt, míg az Olyról sokkal jobb vélemények vannak, a képminőség is (a színek főleg) jobb; bár ISO-ban a Canon erősebb.
Mint láthatod jelen pillanatban én inkább Oly-párti vagyok...
-
domedee
senior tag
válasz
AMD!4ever
üzenetére
Nos, nekem per pillanat a következőkön járna az agyam:
marad az S7000, és mellé az új gép, vagy csak az új gép
Amúgy: KonicaMinolta 7D vagy Olympus E330 (talán Nikon D70s), azután KM 5D/Oly E500; természetesen mindkettőhöz egy középkategóriás vaku (pl Oly
L-36), és hozzá a 28-300 lefedve két obiból.
Miért is:
KM7D: képstabi, OlyE330:pormentesítő, kihajtható LCD élőképpel!!!-ezzel makrózni
; mindkettőnek szép képe van
KM5D: képstabi, OlyE500:pormentesítő; szép kép, már kisebb hiányoságokkal.
A 350D-t csak akkor választanám, ha markolattal és nem a kitobival van jó áron. Az igazi kérdés viszont az obi, mennyit vagy rá hajlandó áldozni. Mert pl az Oly kitobijai (az általános 14-45 és 40-150, veheted akár a 11-22 és 18-180 párral is kitben, de az ára viszont ekkor...) magasabb minőséget képviselnek, mint a versenytársaké általában. -
nimfas
addikt
válasz
AMD!4ever
üzenetére
hát nemtom.... nekem és nagyon sok embernek bejött a kitobi

18-55, nagyon jó képeket lehet csinálni vele és ha kitben veszed akkor kb 15eFt-ra jön ki az obi.... én is nézegettem a 70-300 obikat... de gyorsan lebeszéltek róla, lévén nem az USM motor van benne, csak egy minimotor, és lassabban fókuszál, mint a 100-300 obi, továbbá a képe is nagyon légy lesz a vége (200-300) felé... mondjuk az ára használtan annyi, mint az új 70-300-nak
De sajnos tudomásul kell venni, hogy minél nagyobb az átfogás annál rosszabb lesz a képek minősége, kivéve persze ha van 1-2 millád L-es obikra
Szemezgettem a 18-200-assal is, de a fenti ok miatt lemondtam róla.
A Zigview pedig ha jól olvastam rohadt drága
2 fajta van belőle, az egyik használható távkioldónak is.... keress rá a neten, nehogy ne azt kapd amit vársz! -
AMD!4ever
őstag
Tudom és az árakkal tisztában vagyok
Én váz+ 18-50 sigma + 70-300as sigma super macroval(61e) venném
és majd jó lenne rá egy zigviewes szögkereső is. ,mert ugye imádok makrózni!,
de idegesit hogy amig az s7000 ''zörög'' a méhecske meg elszáll...a fokuszgyürüjét meg hagyjuk.... én MF-al nyomom,ráfokusz valamire aztán már csak a gép legyen jó távolságban az alanytól.
Bár tényleg nem olcso mulatság... de oda vezet az utam
ellnben azért sajnálom eladni ezt a fujit,mert azért nagyon szeretnivaló gép.nagyon sokat tanultam vele
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
válasz
AMD!4ever
üzenetére
Szia!
Megéri, sokkal gyorsabb, kevesebb zaj...
Viszont arra készülj fel, hogy nem olcsó mulattság. Az alapgép + egy 18-55-ös obi kitben kb... 180-190eFt.... én most hétvégén veszek hozzá egy használt 100-300 USM EF obit..60eFt környékén (újonnan 87-98eFt) Úgyhogy csak akkor vegyél tükrös gépet ha komolyan akarsz vele foglalkozni, mert hobbinak drága hobbi
Én S7000-el is csináltam nagyon jó képeket... főleg nem a gépen múlik, hanem a használón, hogy milyen képet is készít. Ezt nem szabad elfelejteni, hiába van 1/2 millás gépet, azzal is lehet szar képet csinálni, és egy középkategóriás kompakttal is lehet nagyon jó képet.
Ha cserélsz 350D-re... ilyen időeltolódásra nem nagyon kell számítani, mint a kompaktoknál, hogy közben elszalad amit fényképezel.
Üdv.
remélem nem vettem el a kedved a géptől, csak igyekeztem tényszerű lenni. -
nbk
aktív tag
válasz
hegemende
üzenetére
szia
lassan egy éve használom az s7000-emet...
tényleg jó képeket csinál, nem bántam meg hogy megvettem, viszont nem egy tükörreflexes kategória. Ahoz képest tényleg csiga.
negatívum a nagy képzaj iso800-nál és hogy optikát nem nagyon tudsz rá venni (asszem van 2 fajta) és elég drága...
expo korrekcio van persze... teljesen manuálisan állítod be az expot meg a mélységélleséget meg mindent... teljesen manuálba is tud működni, én ezért vettem meg mert ezen akartam (akarok) megtanulni fotózni... az alapokat... -
nbk
aktív tag
válasz
hegemende
üzenetére
szia
lassan egy éve használom az s7000-emet...
tényleg jó képeket csinál, nem bántam meg hogy megvettem, viszont nem egy tükörreflexes kategória. Ahoz képest tényleg csiga.
negatívum a nagy képzaj iso800-nál és hogy optikát nem nagyon tudsz rá venni (asszem van 2 fajta) és elég drága...
expo korrekcio van persze... teljesen manuálisan állítod be az expot meg a mélységélleséget meg mindent... teljesen manuálba is tud működni, én ezért vettem meg mert ezen akartam (akarok) megtanulni fotózni... az alapokat... -
nimfas
addikt
válasz
hegemende
üzenetére
Szia!
Nekem is volt ilyen gépem, ha jól rémlik 200-as ISO-nál nincs is kisebb benne, van még 400 és 800. Csodákat azért ne várj el a géptől, nagyon jó kis optikája van, én is azért választottam ezt annak idején, továbbá sok a manuális mód a gépben. S,P,M módok.
Nem szabad akár egy filmes akár egy digitális tükrös géphez hasonlítani, mert nem egy kategória, de a közép-felső kompakt helyen megállja a helyét főleg a makró 1cm-es dologgal is
Nekem most egy Canon 350D-m van, meg kellett szokni, de teljesen más, nyugodt szívvel fényképezek 800-as ISO érték mellett, mert nem zajos. (Kb mint a Fuji 200 körül)
Egyébként van egy Zajcsökkentő program, ami igen jól működik a Fuji esetében is... a neve :
Noiseware.Professional.v2.5.1.2. verzióban lehet, hogy van újabb már belőle!!! Nagyon szépen szűri a kisebb érzékelő miatti zajosodást. Nekem bevállt. Próbáld ki.
Üdv.
Nimfas -
hegemende
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Sziasztok. Én most készülök venni 1 S7000-et, de még bizonytalan vagyok, ezért olvasgatok. Már használtam, de csak az nem tetszett, hogy ez nem olyan mint 1 filmes gép. Itt az expo később történik meg, mint a gomb lenyomás, és í téma kimegy a képből. Persze azóta tudom, hogy a profi kategóriáúak már nem ilyeneke, de az nem igazán kell. Viszont az ISO200-hoz lenne egy kérdésem: Nem tudom foglalkoztál-e filmes fotózással, de ott úgy van, hogy egy pl. ISO100-as filmet az expozíció korrekcióval akár ISO400-ként is el lehet lőni, csak az előhívásnál kell figyelni. Azaz pl egy ISO200-asból lehet kevesebbet is csinálni, ha pl. alul vagy fölül (már nem emlékszem) exponálod, és utólag világosítod stb. a képet egy progival. Én videózom, és beltéren rendszerint a ''tüzijáték'' módon kamerázok, mert akkor nem zajos a kép, mert kisebb a rekesz (vagy rövidebb az expo) ezt is elfelejtettem már, de műxik.
Próbálta ezt valaki?
-
Hold
őstag
ELADó Fuji Finepix S7000 6, 6 mpixel, 6 Optikai zoom, 3, 5 Digitális Zoom, hibátlan karcmentes állapotban, 2 év garanciával, gyári dobozában, tartozékaival eladó. + Adok hozzá 256 Mb- os CF kártyát, adaptertubust, UV szürőt. HAMA Polár szürőt, Fotótáskát
-
t-shirt
veterán
Az s7000 után megmarad egy 55-52 soligor tubus meg a 16MB-os XD kártya, ha kell valakinek egy milka csokiért oda adom
(csak nyugati és környéke). -
tobsa
tag
Polárszürőt szeretnék venni,de még mindig nem egyértelmő,hogy milyet.Cirkulárt vagy lineárt?Tudom,hogy a lineár bezavarhatja az AF-t,de valaki mégis használja S7000-hez.Most látom,hogy az edigitalon már nincs is lineár csak cirkulár.Véleményeket és tapasztalatokat szeretném ha írnátok.
-
t-shirt
veterán
ha érdekel valakit van egy eladó 1gb-os CF kártyám [link]
-
Gabeboy
csendes tag
S7000-sek újból 96000-ért újonnan, 2 év garival, 100 oldalas magyarhasználatival és raktárról akit érdekel az emailen jelezzen már csak pár darab van.
-
Gabeboy
csendes tag
1 db S7000 tök új még dobozban 2 év Fuji garanciával (vagyis magyarországon márkaszervizben javítathatod) + 120 oldalas magyarnyelvű
Bruttó 98000-ért számlásan
S9500-sök ugyanitt Bruttó 129600-ért
Részletekért üzenetben lehet érdeklődni -
pink75
aktív tag
magyarul a topikot akár be is lehet zárni

-
pink75
aktív tag
ja, meg hát eddig nem jött elő, csak most, hogy rá akartam dugni a gépre rokonék s7000-ét, és nem ment, mert pc camera
utána jutott eszembe, hogy lehet állítani az usb kapcsolatot, de utánanézni nem tudtam, mert a leírás vidéken van
valaki fel tudna hirtelen homályosítani, hogy a pc camera mit tud és hogyan?
köszönöm -
pink75
aktív tag
sziasztok
kísérletképpen csináltam egy RAF (RAW?) képet, amit meglepetésemre nem olyan egyszerű megtekintenem. Láttam, hogy itt is volt már róla szó, de nem világos, hogy akkor most a gyakorlatban melyik programmal érdemes belekezdenem, hogy végre láthatóvá tegyem - meg hogy egyáltalán érdemes-e ezzela raf-fal foglalkoznom? -
rup1u5
nagyúr
Eladósorba kerűlt a következő pofás kis szerelés:
Fujifinepix s7000
wideconversion lens WCL-x80 (nagylatoszogu objektiv)
teleconversion lens TCL-x80 (teleobjektiv)
taskaval 16mb alapkartyaval elado
iranyar 110.000 huf
maga a gep 55 ezer huf es a tobbi lencse 22500 + 22500huf darabja
telefonon gyorsabb ha valakit érdekel. -
seribery
csendes tag
Sziasztok!
Fuji Finepix S7000 eladó. A gép 6 hónapos, keveset használt, 100% karcmentes, eredeti dobozában minden eredeti tartozékával. Hozzá adok +2*16Mb XD kártyát + 512 Mb Kingston Compact Flash kártyát (mostani ára 10.000 Ft) + Teljes RAYNOX PLP-690 szettet(fém tubusgyűrű + Polár szűrő+UV szűrő – mostani ára 13.000 Ft). A gépet új kora óta az adapter gyűrűvel+UV szűrővel használtam/tároltam – por, szennyeződés egyéb soha nem érte a motoros optikát.
Röviden: 6,3 Mpixel, 6X optikai zoom(35-210mm), 1 cm makró, jó fogás, külső vakucsatlakozás, teljes manuális üzemmód, 1,8” LCD, RAW formátum.
Ára: 100.000 Ft – Tartozékok nélkül megegyezés szerint.
Tel: 06 30 274 1208, Email: seribery@index.hu -
zsuzsi ramon
csendes tag
-
carvelino
csendes tag
Hali!!!
SOS kéne egy magyar használati útmutató, mert kispórolták a dobozból, én hülye meg nem néztem meg még ott, és később letadadtak mindent....
felhivtam a markaboltot, és 15000+áfa egy islyen kis könyvecske ára, amit nem engedhetek meg magamnak.
ha valaki tudna EGY OLDALAT AHOL VAN, VAGY BÁRMI MÁS MÓDON SEGITENE HOZZÁJUTNI azt nagyon megköszönném!
előre köszönök minden segítséget:
viktor
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindenképpen megtartom, csak ezt a rengeteg gombot nem tudom megszokni rajta. Keresgéltem, és találtam jó kis leírást, tesztelést: 

XD-t esetleg. Asszem 1gb-ig. CF-et passzolom!
Ajánlott szerviz, jobb híján...?
) fogjuk betámadni.
Megválaszolják még a saját kérdésüket is 

2400-as Hama akksikat használtam, amik igen hama' lemerültek, plusz egy el is pukkant kb. 1 hónap alatt.

(Ha már a zoom-motor zajosabb lehet.)
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5. PHotóstalálkozó !!!