Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ba.G

aktív tag

válasz domedee #879 üzenetére

Én viszont most járok itt először. :) Először is gratula, vagyis Neked se legyen jobb, mint a férfitársak többségének...! :))

az én gépemben 7000 (nomen est showman :) ) kép körül van, viszont - mivel nem újonnan vettem -, nem tudom megítélni a zajosságát. Itt-ott az van már rajta makula, de ami mostanában bosszant, hogy egy garnitóra akkuval néhány tucat képet csinál csak, és ilyen ''kimerült'' állapotban - ha többszöri kísérletre be lehet kapcsolni - hajlamos hibázni a mentésnél... Mozaik- vagy csíkszerűen összetört, esetleg egymás részleteivel kevert képek, bár a gép LCD-jén (és persze az EVF-en is) jónak látszik. (Tehát az valami thumbnailt mutat...?) Smart Recoveryvel néha helyre lehet állítani párat. Csak XD kártyáim vannak. No, ez tehát az okozat (talán ez ''rendeltetésszerű'', rendben is van), viszont vizsgáljuk az okok felől: nem tartom természetesnek, hogy az akkuk tönkre(?)menjenek ilyen rövid idő alatt! (Tény, hogy a legjobb készlet egyelőre a legújabb Varta 2100 mAh-sok: Au...n, 900Ft/2db.) Van még két készlet Konnoc-om (2300-as és 2500-as, egy Konnoc töltővel [link], [link]), ami cellánként tölt, meg egy régebbi Voltkraft - ennek az elődje: [L]UFC-1 http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZSV0hCT1pXdEZkdz09&pid=VkZaU1RtVlZNVlZXVkU1UFVrVkZkdz09[/L], de írnak problémákról, számomra módjával érthetően...: [link], [link] -, ami viszont kettesével, de van rajta discharge és refresh funkció, úgyhogy mostanában csak erre használom. (A Voltkrafttal járó Conrad 2150-es és 1800-as akkuk már jobbára használhatatlanok fényképezéshez, pedig gyakorlatilag minden töltés előtt kisütök minden akkut.) Elméletileg mindkettő mikroprocesszoros gyorstöltő, deltaU figyeléssel. Létezik, hogy mégis kinyírom az akkukat lessanként...? Vagy netán a gépben kezd megpusztulni valami? :F (Ha már a zoom-motor zajosabb lehet.)

Bocs a terjedelemért!

[Szerkesztve]

• suni100

csendes tag

válasz domedee #879 üzenetére

Szerintem ez nagyon húzósan férhet bele a gariba. Ha edigitalnál vetted a gépet akkor ne is próbálkozz, ott még akkor is akadékoskodnak, ha tényleg baja van a gépnek... A másik meg hogy nem kapkodják el a javítás, nekem azt mondtak amikor bevittem, hogy 3-6 hét, és végül 42 nap múlva kaptam vissza...

Új hozzászólás Aktív témák