- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- gerner1
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
FerNandor #4178 üzenetére
ikeás senior serpenyő, 3,5 kiló tiszta boldogság acélból
amúgy sokkal jobb abban sütni, 4-5 (0-9, üvegkerámia) fokozaton szoktam előmelegíteni, szalonna zsírját kisütöm, és arra megy rá, pont puha marad. ha "lepedős" íze van, akkor túl nagy a hőmérséklet alapból, mire átsül addigra a teteje puff. esetleg tegyél rá fedőt 1-2 percre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Nagyon függ a tojás minőségétől. Amit nagyanyámtól tanultam az olyan, hogy miután beleöntötted a tojást, de még nem dermedt meg, addig gyorsan karikázol bele vékonyan főtt krumplit. Nem szabad agyon sütni, úgy jó, ha épphogy csak megdermed. Legtöbbször olivaolajat szoktam használni. A vaj nekem annyira nem jön be, túl vajas lesz tőle az íze, de talán 2/3 olaj, 1/3 vaj még vállalható. Van, hogy az olaj egy részével verem fel, úgy egy kicsit habosabb lesz az egész. Még szoktam rá vagy paprikát szórni vagy egy kis fahéjat miután elkészült. Az elején van, hogy hagymát vágok fel hozzá, és teszek bele kurkumát is. De ez házi tojásból van, boltibóll talán jobb egy kis lisztet belerakni és elmenni az omlett és a palacsinta felé. A gomba is még jót szokott tenni neki. A lecsós tojástól falra mászok. A szalonnás elmegy, de az nekem már túl zsíros a legtöbbször. Ez a krumplis, ami a legjobb szerintem. Arra viszont figyelni kell, hogy a krumplit kell a tojásba karikázni, nem a tojást a krumplira önteni, mert egész más lesz a végeredmény.
-
bugizozi
őstag
válasz
Tibicsucsu: Van aki tejet ont bele
+1 a tejreha lightos esti vacsorára szánom, akkor vajon csinálom és bátran öntök bele tejet, így könnyedebb kaja lesz.
Viszont hamásnapos vagyokvalami tartalmasabbra vágyom, akkor szalonnát kockázok, annak a zsírjába megy a hagyma, kolbász stb. Na az elég cuccos szokott lenni, bár gondolom téged az első verzió érdekel. -
törölt tag
válasz
Akkor íztelen és nem jó, amikor kicsit kiszárad, ahogy írták visszább, a szállodákban kicsit folyós.
Nálam többféle verzió van és vhol a folyós után van kicsivel az állaga, de a sima az csak tojás, egy "löttyintés" tej, só, bors és alacsony hőfokon sütöm kis vajon, amíg el nem kezd szilárdulni. Szilikonos keverőlapáttal szoktam lassan betologatni a széléről a közepére a cuccost.
Ha nagyon puccos akarok lenni, akkor pirítok előtte hagymát / sonkát / virslit / fagyasztott zöldséget és arra borítom rá, vagy ha még puccosabb akarok lenni, akkor a francia rántottát csinálom meg, ami egy fél omlett, de még folyik belül.
Ha kicsit testesebb ízt akarsz, akkor piríthatsz előtte bacont és abban a zsírban sütöd meg a tojást.
Mellé mindenképp vmi pékáru és zöldségek és sok majonéz.
Mindenképpen lassú tűzön süsd, az, hogy 2 vagy 3 perc alatt kész sztem nem számít és inkább vajon, mint olajon. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
En nem szoktam tultolni a sima rantottat. Villaval felverem, annyi csipet soval ahany tojast belerakok. Par csepp olaj vagy kacsazsir megy a teflonos serpenyőbe, amit nagy langon felmelegitek majd leveszem kozepesre miutan beleontottem a tojast es lassan lapos fakanallal elhuzogatom az aljat meg forgatom egy kicsit ha mar lehet. En nem szoktam teljesen atsutni, mert egy kicsit dzsuzosan szeretem, de van aki undorodik ettol. Ebbol siman megeszek egy harom tojasosat sok kenyerrel es en eleg kistermetu vagyok. Tapasztalatom szerint szallodakban is folyosabbra csinaljak.
Azt hozzatennem, hogy nagyon ritka, hogy nem teszek bele mast. Reszelt sajt vagy valami jobb aprora vagott gepsonka (vagy mindketto) szalonna szokott meg belekerulni. Van aki tejet ont bele, amitol elvileg konnyebb lesz egy kicsit. -
kmarci25
veterán
válasz
Sült fokhagymára. Tűzálló (amit sütőbe is tehetsz) serpenyőbe 5 evőkanál olívaolaj, 25g vaj, kávéskanál porcukor. Ha a vaj elolvadt, 20 gerezd fokhagymát bele, átforgatni, és mehet a 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg teljesen meg nem puhulnak a gerezdek. Hagyod kihűlni, felhasználás előtt ki lehet venni a léből, és hagyni papíron pl. lecsöpögni.
Nekünk ez bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3513, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó teljesen felújított Apple iPhone Xr 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest